LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#676 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Slo Burner »

Harry Tuttle wrote:koji je razlog postojanju ove teme pored one o SDPu?
Simpatizeri se javljaju
Slo Burner

#677 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Slo Burner »

plain vanilla wrote:
palermo wrote:
Ne mislim da si zlobna, nego samo zatvaraš oči pred činjenicama.

A važno je između ostalog što se svim ovim promjenama utvrđuju totalitarizam i apsolutna vlast političkih oligarhija.
nema više otvorenih lista, ministri mogu otpuštati koga hoće, sad će Obren u svom selu, a Huso u svom selu da broje glasove...ali brzo će da broje :D :

O urušavanju drćavnih institucija da i ne pričamo. Kao što lijepo Ultima primijeti, odjednom je na stolu ono o čemu nikad nije pričano. Eto i centralna banka..........doduše, kao što rekoh na drugoj temi, dobijeno jeto da će elektroprivrede istražiti mogućnost da zajedno istražuju...nešto
da zatvaram oci odabrala bih stranu i trunila svoje
ja samo lijepo upitah sta se desava...

e sad jos jedno pitanje
mogu li njih dvojica ovo sami sprovesti?
Naravno da mogu. Ovo treba da potvrdi sestorka za par dana a sacinjavaju je: SDP, SBB, SDS HDZ, HDZ 1990 i SDS
Last edited by Slo Burner on 31/10/2012 21:31, edited 1 time in total.
baxul

#678 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by baxul »

plain vanilla wrote: e sad jos jedno pitanje

Lideri SDP-a i SNSD-a će u narednim danima razgovarati sa predsjednicima HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDS-a i SBB-a BiH kako bi pokušali dobiti njihovu podršku za ono što je danas u Sarajevu dogovoreno. Kako je Lagumdžija rekao, već naredne sedmice na zasjedanju Parlamenta BiH odmah će se krenuti u realizaciju zaključaka koji su danas dogovoreni.

valjda ne mogu :?:
palermo

#679 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

plain vanilla wrote:
e sad jos jedno pitanje
Pa nisu sami.....imaju i Čovu, i Božu,i Šćepu......otkud ideja da su sami.......

Vjerujem da bi ih SDA možda mogao nekako proceduralno i spriječiti, ali prevashodni interes SDA je da otvori prostor za ulazak u vlast, neće oni ići mnogo uz dlaku budućim potencijalnim partnerima....dakle, ja bih rekao mogu, ako sve ostane na političkim strankama, onda mogu....
bingov buraz

#680 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by bingov buraz »

plain vanilla wrote:
e sad jos jedno pitanje
Nisu sami,2 HDZ,SDS,jos ako Fahro aminuje a hoce nek nam je bog u pomoci!
Slo Burner

#681 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Slo Burner »

Ovo sve uradi covjek koji je na izborima imao 180 000, a mi kao izlazimo na izbore i glasamo, kurac palac
Harry Tuttle

#682 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Harry Tuttle »

Slo Burner wrote:
Simpatizeri se javljaju
mislis mene? da, ja sam simpatizer svega sto je po defaultu lijevo. a dodatno sam simpatizer i stoner muzike.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#683 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

valterbranisarajevo wrote:Zatvorene liste su nagovještaj apsolutnog totalitarizma na BiH političkoj sceni. Sve ono što je jedan veliki dio ljudi vukao da glasaju sa nadom da će na nekoj listi naći osobu kojoj vjeruju i koju će pogurati svojim glasom pašće u vodu. Otvorene liste su ipak bile dobar filter. Često se dešavalo da oni visokopozicionirani ne prođu a neko sa dna ode u parlament. Očigledno su mnogi stranački dupelisci ostali bez fotelja na taj način i zato ovo. :oops: Dno dna...Sada je definitivno jasno da je prava sreća što su ova dvojica izgubila političku moć i što će većina ovoga što su dogovorili ostati samo "pusta želja".
pa ne bi prvi Zlatko prošao :lol:
nosara

#684 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by nosara »

sdp rastura drzavu... Pretpostavljam da ce podrska hadezeova bit placena trecim u nekom obliku...

Zeljko Komsic, ako misli nesto radit, nema sta da ceka... Ovo treba presjeci SVIM sredstvima... :roll:
Slo Burner

#685 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Slo Burner »

Harry Tuttle wrote:
Slo Burner wrote:
Simpatizeri se javljaju
mislis mene? da, ja sam simpatizer svega sto je po defaultu lijevo. a dodatno sam simpatizer i stoner muzike.
Ma po kakvom su to oni defaultu lijevo, ali zbog Kyussa ti oprastam :P
zeko071

#686 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

baxul wrote:

Lideri SDP-a i SNSD-a će u narednim danima razgovarati sa predsjednicima HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDS-a i SBB-a BiH kako bi pokušali dobiti njihovu podršku za ono što je danas u Sarajevu dogovoreno. Kako je Lagumdžija rekao, već naredne sedmice na zasjedanju Parlamenta BiH odmah će se krenuti u realizaciju zaključaka koji su danas dogovoreni.

u domu naroda, sda ima 3 a sdp 2 poslanika (bosnjaci). ukoliko se sda ne pojavi na sjednici, nema kvoruma i mogu svi svirati..
pitanje je hoce li sda primjeniti ovu proceduralnu mogucnost, obzirom da to ne bi bilo politicki popularno?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#687 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by KatarinaKosaca »

nosara wrote:sdp rastura drzavu... Pretpostavljam da ce podrska hadezeova bit placena trecim u nekom obliku...

Zeljko Komsic, ako misli nesto radit, nema sta da ceka... Ovo treba presjeci SVIM sredstvima... :roll:
Mislim da je ovo tvoj drugi post u 6 godina koji potpisujem. Onaj prvi je bio nešto o Fidelu Castru :D
Slo Burner

#688 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Slo Burner »

Postoji u svemu ovom jedna dobra stvar, narod u BIh konacno ima jednog neprijatelja i kad bi se ljudi oko nekog mogli organizovati da izadju na ulice i jebu mu mater, sad je trenutak
palermo

#689 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

zeko071 wrote: pitanje je hoce li sda primjeniti ovu proceduralnu mogucnost, obzirom da to ne bi bilo politicki popularno?
Misliš kod SNSD-ai HDZ-a nije politički popularno,
u pravu si, i ne neće to primijeniti...osim ako se ne napravi dovoljno veliki pritisak....
zeko071

#690 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

Slo Burner wrote:Postoji u svemu ovom jedna dobra stvar, narod u BIh konacno ima jednog neprijatelja i kad bi se ljudi oko nekog mogli organizovati da izadju na ulice i jebu mu mater, sad je trenutak
.
KatarinaKosaca

#691 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by KatarinaKosaca »

zeko071 wrote:u domu naroda, sda ima 3 a sdp 2 poslanika (bosnjaci). ukoliko se sda ne pojavi na sjednici, nema kvoruma i mogu svi svirati..
pitanje je hoce li sda primjeniti ovu proceduralnu mogucnost, obzirom da to ne bi bilo politicki popularno?
Ko su imenom ta 3 Bošnjaka iz SDA u Domu naroda? Pitam, jer što imam osjećaj da će bar jednom biti ponuđena koverta, sa taze odštampanim novem iz centralne banke :D
kamen spoticanja

#692 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by kamen spoticanja »

zeko071 wrote:
baxul wrote:

u domu naroda, sda ima 3 a sdp 2 poslanika (bosnjaci). ukoliko se sda ne pojavi na sjednici, nema kvoruma i mogu svi svirati..
sad ce biti sve popularno sto bude islo u korist obaranja ovog sporazuma
predpostavljam da ce i zeljko komsic ici na isto
sinuhe

#693 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by sinuhe »

Dobra stvar je sto je evo svima pruzena sansa u 20 godina. Sad se tek moze drzava praviti.
zeko071

#694 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

palermo wrote:
zeko071 wrote: pitanje je hoce li sda primjeniti ovu proceduralnu mogucnost, obzirom da to ne bi bilo politicki popularno?
Misliš kod SNSD-ai HDZ-a nije politički popularno,
u pravu si, i ne neće to primijeniti...osim ako se ne napravi dovoljno veliki pritisak....
mogli su na ovaj nacin sprjeciti smjenu svojih ministara, ali nisu. a narod na njih trena izvrsiti pritisak da ovo urade!
KatarinaKosaca

#695 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by KatarinaKosaca »

Večeras je na Al Jeeziri izvjesni Jasenko Selimović iz SDP-a objasnio da su zatvorene liste radi više žena u politici.. E, pa fala ti Jasenko, ali nemoj me više branit :D
Uzgred, toliko je zamuckivao i neuvjerljivo govorio da ni sam sebi nije povjerovao..
miki.ba

#696 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by miki.ba »

SDA ako bude smatrala da to treba uraditi uraditi ce, a ako oni to ne urade znaci da nije toliko dramaticno, onda se i njima može pripisati odgovornost.
Promjene...ale,ale,ale :bih:
Banksy

#697 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Banksy »

Slo Burner wrote:Postoji u svemu ovom jedna dobra stvar, narod u BIh konacno ima jednog neprijatelja i kad bi se ljudi oko nekog mogli organizovati da izadju na ulice i jebu mu mater, sad je trenutak
Pravo pitanje sada je kako ga u okvirima zakona, institucionalno, pa ako je neophodno i nekako drugačije, zaustaviti. Za najavljenu destrukciju ima potrebne ruke, ima većinu, tako da u ovom momentu BiH ovisi isključivo o milosti M. Dodika i D. Čovića, a to nikako nije dobra pozicija.
Ostaje nam jedino građanska inicijativa i pravljenje širokog probosanskog fronta uz angažman što više pozantih i uticajnih lica, pa onda kroz njega, putem medija i na svaki drugi mogući način, vršiti max pritisak da se najavljena destrukcija zaustavi. Biće teško, ali mislim da je to u ovom momentu jedini put.
Ili sasvim dići ruke i prepustiti se, trećeg nema. I nema popravnog, i nema poslije kukanja ''nismo znali'' ...
kamen spoticanja

#698 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote:Večeras je na Al Jeeziri izvjesni Jasenko Selimović iz SDP-a objasnio da su zatvorene liste radi više žena u politici.. E, pa fala ti Jasenko, ali nemoj me više branit :D
Uzgred, toliko je zamuckivao i neuvjerljivo govorio da ni sam sebi nije povjerovao..
:lol: :lol: :lol:
jel to onaj sto je nesto jedared za federalnu branio stavove stranke
palermo

#699 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:Večeras je na Al Jeeziri izvjesni Jasenko Selimović iz SDP-a objasnio da su zatvorene liste radi više žena u politici.. E, pa fala ti Jasenko, ali nemoj me više branit :D
Pa svi su to rekli, i Kušljagić, i Lidija, to je mantra za to pitanje.....

Za brojanje u opštinskim kafanam je da ide brže....

za VSTV mantra je, tako je u Hrvatskoj i okruženju
zeko071

#700 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

ma ovaj Kusljugic sto je bio na FTV dnevniku kaze, uzimaju pare iz eletroprenosa i daju entitetima da krpe budzete, obzirom da to entiteti sada rade putem kredita.
ostatak para 150 miliona ce ostati elektroprenosu za kolateral kako bi eletroprenos uzeo kredit za investicije.

pa sto sada eletroprenos ne investiira svih 250 miliona, nego ce uzeti kredit?sto onda daje 100 miliona entitetima?
Post Reply