LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-
rajvosa1
#4226 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Stvar za analizu, ko je veci izdajnik, Tihic koji je nasukao drzavu na Prud samo da bi napakostio Harisu, ili Zlatko sa ovim sporazumom?
Harisa nikas nisam volio, nikad glasao za njega, okupio je oko sebe krimose, ali mora mu se priznati nikad nije prodao drzavu kao Tihic i Zlatko.
Harisa nikas nisam volio, nikad glasao za njega, okupio je oko sebe krimose, ali mora mu se priznati nikad nije prodao drzavu kao Tihic i Zlatko.
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#4227 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jok bolan, kakva analiza. Sve je to u pet deka. Smde do neba i jedni i drugi. Samo sto rece jedan forumas meni moj prdez mirise. E takva je situacija u bosanskoj politici zadnjih 20 i kusur godina. Dok se ne dese promjene kao sto ova inicijativa 1. mart obecava (treba sacekat i vidjet hoce li ovo uspjet, naravno pri tom aktivno podrzavati istu), nece se nista promjenit.rajvosa1 wrote:Stvar za analizu, ko je veci izdajnik, Tihic koji je nasukao drzavu na Prud samo da bi napakostio Harisu, ili Zlatko sa ovim sporazumom?
-
rajvosa1
#4228 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Slazem se sa sustinom Incijative, ali sam skeptik glede onih koji je vode. Ali da ih vidimo i podrzimo.independer wrote:Jok bolan, kakva analiza. Sve je to u pet deka. Smde do neba i jedni i drugi. Samo sto rece jedan forumas meni moj prdez mirise. E takva je situacija u bosanskoj politici zadnjih 20 i kusur godina. Dok se ne dese promjene kao sto ova inicijativa 1. mart obecava (treba sacekat i vidjet hoce li ovo uspjet, naravno pri tom aktivno podrzavati istu), nece se nista promjenit.rajvosa1 wrote:Stvar za analizu, ko je veci izdajnik, Tihic koji je nasukao drzavu na Prud samo da bi napakostio Harisu, ili Zlatko sa ovim sporazumom?
-
pemanapemani
#4229 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.independer wrote:Tacno je.iamia wrote:apsolutno nije tacno.independer wrote: Sve je to isto sranje. Prvo SDA krala i a sad SDP. Prvo SDA izdala, sad to radi SDP. Sjasi Kurta da uzjase Murta. A forumasi se svadjaju u stilu, tvoje *ovno smrdi vise nego moje. A obojica smrde.
ovo sto je SDP uradila je mnogo gore nego SDA u 17 godina surovanja sa velikosrbima.
ako se ostvari lagumdzijin dogovor sa separatistima, to ce toliko oslabiti drzavu a istovremeno ojacati njezine neprijatelje, da bi bilo samo pitanje vremena kad ce napraviti finalni korak.. a to je totalna nezavisnost.
meni se SDA zgadila svih ovih godina., nikad ne bih glasao za njih.
ali ovo sto je lagumdzija uradio je necuveno. to je iznad sveg izdajnickog sto su debeloguze iz SDA radile.
SDA je izvrsila necuveni cin izdaje od 91 do momenta kada je izgubila vlast 2010 godine. Sjetimo se da je Alija potpisao Lisabonski dogovor bez da je za to imao mandat Skupstine. Prihvatio je Karadzica i Bobana kao ravnopravne partnere za podjelu zemlje iako su oni pravno i politicki bili pobunjenici. Podrivao borbenu gotovost Armije RBiH netransparentno troseci novac namjenjen odbrani zemlje i smjenom najsposobnijih zapovjednika iste zbog njihove nacionalnosti ili politickog neslaganja. I ko slag na tortu Dejtonski sporaxzum gdje se drzava dovela na nivo mjesne zajednice. Ako ovo nije izdaja ja ne znam onda sta je izdaja. Sve institucije koje sad drzava BiH ima izgradili su stranci a SdA je to opstruirala. Sad su stranci odustali od Bosne i SDP ponovo razgradjuje drzavu. Znaci ista *ovna. Samo su ovi crveni a oni zeleni..
Ne može se dvogodišnja vladavina SDP-a (od kojih više od godinu dana u koaliciji sa SDA), koja je obilježena aferama, kriminalom, krađom, nepotizmom, štetnosti po instituciju države, itd., porediti sa 15 najtežih godina sistemske pljačke građana, javnih dobara, donatorskog novca, slabljenja države tamo gdje bi ona morala biti najjača i gdje je opstala tokom agresije... Mogao bih nabrajati do prekosutra.
U tome je velika razlika između "crvenih i zelenih"
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#4230 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
E jes i razlika u pm! Istina je sve sto si rekao ali je i istina da SDP kad god je mogao nesto da zajebe to je i uradio. Sjeti se Alijanse samo. Taj isti LagumdjijA, nicim izazvan, donosi promjenu Izbornog zakona gdje Genocidna postaje izborna jedinica. Podsjetit cu, do tada je vazio Izborni zakon Republike BiH gdje je cijela BiH bila jedna izborna jedinica. Da je taj zakon ostao, ne bi smo saDa trebali imati inicijativu 1. mart. Ali nas Veliki Vodja Crveni Kmer dolazi na fantasticnu ideju da zaustavi proces povratka. Zato je to sve jedna te ista mantra. Nek se jebu i jedni i drugi. Daleko im kuca bila od moje.pemanapemani wrote: Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.
Ne može se dvogodišnja vladavina SDP-a (od kojih više od godinu dana u koaliciji sa SDA), koja je obilježena aferama, kriminalom, krađom, nepotizmom, štetnosti po instituciju države, itd., porediti sa 15 najtežih godina sistemske pljačke građana, javnih dobara, donatorskog novca, slabljenja države tamo gdje bi ona morala biti najjača i gdje je opstala tokom agresije... Mogao bih nabrajati do prekosutra.
- ultima_palabra
#4231 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jesi baš siguran da je to tako? Da je BiH bila jedna izborna jedinica na izborima 96,98 i 2000? Ne bih rekao...independer wrote:E jes i razlika u pm! Istina je sve sto si rekao ali je i istina da SDP kad god je mogao nesto da zajebe to je i uradio. Sjeti se Alijanse samo. Taj isti LagumdjijA, nicim izazvan, donosi promjenu Izbornog zakona gdje Genocidna postaje izborna jedinica. Podsjetit cu, do tada je vazio Izborni zakon Republike BiH gdje je cijela BiH bila jedna izborna jedinica. Da je taj zakon ostao, ne bi smo saDa trebali imati inicijativu 1. mart. Ali nas Veliki Vodja Crveni Kmer dolazi na fantasticnu ideju da zaustavi proces povratka. Zato je to sve jedna te ista mantra. Nek se jebu i jedni i drugi. Daleko im kuca bila od moje.pemanapemani wrote: Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.
-
udrch
#4232 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- FOČANSKI PROPISI
#4233 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ti si najmjerodavniji,mora da i ti imaš svoj ogranak P.L.?udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- DiplomataSaSela
#4234 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
jugosloven a sta je to pogresno udrch napiso...FOČANSKI PROPISI wrote:Ti si najmjerodavniji,mora da i ti imaš svoj ogranak P.L.?udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- FOČANSKI PROPISI
#4235 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pogrešno je da su učesnici znali istinu,ona je tek kasnije isplivala,kad je SDA izgubila kontrolu nad medijima.DiplomataSaSela wrote:jugosloven a sta je to pogresno udrch napiso...FOČANSKI PROPISI wrote:Ti si najmjerodavniji,mora da i ti imaš svoj ogranak P.L.?udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- Bosanski_hibrid
#4236 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pemanapemani wrote:
Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.
Niđe veze!
Prvo, ono što je potpisano u Dejtonu nikada nije prošlo kroz parlament!
Drugo, ono što je potpisano u Dejtonu je potpisano pod ucjenom, prijetnjom bombardovanjem položaja Armije BiH.
Treće, nije Alija sam bio u Dejtonu
Četvrto, ovo što je Zlagumdžija pokušao da uradi zajedno sa SNSD-om, SBB-om i HDZ-ima, nije bilo u cilju spašavanja života BH građana, već spašavanje vlastite guze željne fotelje, a na štetu građana.
Nema nikakve analogije između Dejtona i Zlagumdžijine veleizdaje, tačka i uzvičnik
Last edited by Bosanski_hibrid on 29/12/2012 14:18, edited 1 time in total.
- DiplomataSaSela
#4237 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
A koja je to po tebi istina pa nesta ko isplivalo...koje god onda ucestvovo u svemu zna sve...il su to sad neke nove istine...naravno napisane u beogradu ko i sve ostale "istine"...Pogrešno je da su učesnici znali istinu,ona je tek kasnije isplivala,kad je SDA izgubila kontrolu nad medijima.
- independer
#4238 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ako si na mene mislio, za tvoju informacijju ja imam 47 god. I tada siguurno nisam bio u pelenama. Znam dobro o cemu pricam. Ja samo kazem sto je jedina istina, Bosnjjake vec 21 godinu vode ljudi koji tom narodu ne misle dobro. Sad jeli neko vise ili manje izdajnik nije toliko bitno.udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
Sent from my iPad using Tapatalk
- independer
-
ušće
#4240 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
-Poslije izgubljene bitke svi su generali ..independer wrote:Ako si na mene mislio, za tvoju informacijju ja imam 47 god. I tada siguurno nisam bio u pelenama. Znam dobro o cemu pricam. Ja samo kazem sto je jedina istina, Bosnjjake vec 21 godinu vode ljudi koji tom narodu ne misle dobro. Sad jeli neko vise ili manje izdajnik nije toliko bitno.udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- Ako imaš toliko godina objasni nam u kakvoj situaciji je bila ARBiH neposredno pred potisivanje Dejtonskog sporazuma,možda nisi bio u pelenama ali meni se čini da si spavao inače nebi tako pričao ....
-Uredu je pljuvati po nekim svarima koje je učinla SDA ,ali raditi to u mržnji iz sebi svojtvenih interesa nije baš za pohvaliti
- heckler
#4241 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Mislim da kolega misli na sramni Lagumdzijin zakon da uvede pasivnu registraciju biraca po mjestu prebivalista. Zbog toga zakona i CIPS licnih kartica koje je takodjer on progurao (sjetite se uloge firme Zlajine zene u projektu CIPSa) broj Bosnjackih glasova u cetnitetu se visestruko smanjuje a tzv "ProBiH" stranke lete u permanentnu opoziciju brzo nakon toga.ultima_palabra wrote:Jesi baš siguran da je to tako? Da je BiH bila jedna izborna jedinica na izborima 96,98 i 2000? Ne bih rekao...independer wrote:E jes i razlika u pm! Istina je sve sto si rekao ali je i istina da SDP kad god je mogao nesto da zajebe to je i uradio. Sjeti se Alijanse samo. Taj isti LagumdjijA, nicim izazvan, donosi promjenu Izbornog zakona gdje Genocidna postaje izborna jedinica. Podsjetit cu, do tada je vazio Izborni zakon Republike BiH gdje je cijela BiH bila jedna izborna jedinica. Da je taj zakon ostao, ne bi smo saDa trebali imati inicijativu 1. mart. Ali nas Veliki Vodja Crveni Kmer dolazi na fantasticnu ideju da zaustavi proces povratka. Zato je to sve jedna te ista mantra. Nek se jebu i jedni i drugi. Daleko im kuca bila od moje.pemanapemani wrote: Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.
- independer
#4242 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Upravo to kolega Heckler. Hvala.heckler wrote:Mislim da kolega misli na sramni Lagumdzijin zakon da uvede pasivnu registraciju biraca po mjestu prebivalista. Zbog toga zakona i CIPS licnih kartica koje je takodjer on progurao (sjetite se uloge firme Zlajine zene u projektu CIPSa) broj Bosnjackih glasova u cetnitetu se visestruko smanjuje a tzv "ProBiH" stranke lete u permanentnu opoziciju brzo nakon toga.ultima_palabra wrote:Jesi baš siguran da je to tako? Da je BiH bila jedna izborna jedinica na izborima 96,98 i 2000? Ne bih rekao...independer wrote: E jes i razlika u pm! Istina je sve sto si rekao ali je i istina da SDP kad god je mogao nesto da zajebe to je i uradio. Sjeti se Alijanse samo. Taj isti LagumdjijA, nicim izazvan, donosi promjenu Izbornog zakona gdje Genocidna postaje izborna jedinica. Podsjetit cu, do tada je vazio Izborni zakon Republike BiH gdje je cijela BiH bila jedna izborna jedinica. Da je taj zakon ostao, ne bi smo saDa trebali imati inicijativu 1. mart. Ali nas Veliki Vodja Crveni Kmer dolazi na fantasticnu ideju da zaustavi proces povratka. Zato je to sve jedna te ista mantra. Nek se jebu i jedni i drugi. Daleko im kuca bila od moje.
- independer
#4243 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
prvo reci po cemo ja to pljujem. Ako Mislis na SDA i SDP onda da. Argumente sam vec naveo. Ako se ne slazes tvoja stvar, reci ako hoces gdje Sam pogrijesio. Koji su to moji interesi da bi ih mogao preko foruma zadovoljiti bas bi volio znati. Ovde dodjem procitati tudja misljenja i to je sve. Ja sam bosaanski patriot i cilj mi je reintegracija zemlje na principima ZAVNOBIH--à. To je jedini interes koji imam.ušće wrote:-Poslije izgubljene bitke svi su generali ..independer wrote:Ako si na mene mislio, za tvoju informacijju ja imam 47 god. I tada siguurno nisam bio u pelenama. Znam dobro o cemu pricam. Ja samo kazem sto je jedina istina, Bosnjjake vec 21 godinu vode ljudi koji tom narodu ne misle dobro. Sad jeli neko vise ili manje izdajnik nije toliko bitno.udrch wrote:nema ništa gore nego kada o događajima iz 1991. godine pričaju oni koji su tad bili u pelenama..meni bi stvarno bilo sramota samoga sebe..
- Ako imaš toliko godina objasni nam u kakvoj situaciji je bila ARBiH neposredno pred potisivanje Dejtonskog sporazuma,možda nisi bio u pelenama ali meni se čini da si spavao inače nebi tako pričao ....
-Uredu je pljuvati po nekim svarima koje je učinla SDA ,ali raditi to u mržnji iz sebi svojtvenih interesa nije baš za pohvaliti
-
ušće
#4244 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
@independer
Nemoj da te citiram od riječi do riječi ,ako ti ne vidiš gdje si pogriješio ja ti nemogu pomoći .Ja sam reagovao na tvoje stavove o dejtonskom sporazumu ni ja ne volim SDA, SDP da ali bez Zlatka i Zlatkića , međutim uvijek pokušavam staviti stvari u istu ravan..Znači ako kritikujem pokušavam naći adekvatne argumentnte ,...Uopšte ne volim ono ...čitao sam u Avazu ..čitao sam u Oslobođenju ,..Znaš pričaju da je to i to ...I ne volim uopšte priče o Armiji BiH posle one koje su van svake realanosti ....
Nemoj da te citiram od riječi do riječi ,ako ti ne vidiš gdje si pogriješio ja ti nemogu pomoći .Ja sam reagovao na tvoje stavove o dejtonskom sporazumu ni ja ne volim SDA, SDP da ali bez Zlatka i Zlatkića , međutim uvijek pokušavam staviti stvari u istu ravan..Znači ako kritikujem pokušavam naći adekvatne argumentnte ,...Uopšte ne volim ono ...čitao sam u Avazu ..čitao sam u Oslobođenju ,..Znaš pričaju da je to i to ...I ne volim uopšte priče o Armiji BiH posle one koje su van svake realanosti ....
-
udrch
#4245 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
koja demagogija..uopšte nije naveo da je njegvovo ministarstvo dobilo negativan izvještaj, da njegovo ministarstvo ni prošle ni ove godine nije dostavilo plan rada i aktivnosti, da nikome nije polagao nikakve račune niti da ima izvještaj..Gospodine Lagumdžija, u kontekstu Vaše uloge ministra vanjskih poslova BiH, kako bi ste ocijenili proteklu godinu na vanjskopolitičkom planu? Ima li BiH vanjskopolitičku politiku i koliko je u vašem resoru s obzirom da je uloga kreatora prevashodno u rukama Predsjedništva BiH?
- Ocijenio bih je kao godinu u kojoj smo započeli neke važne aktivnosti, a prije svega na tri plana: normativnom, finansijskom i vanjskopolitičkom. Normativno, pripremili smo Nacrt zakona o vanjskim poslovima, predložili Predsjedništvu BiH izmjenu odluke o nerezidentnom diplomatskom pokrivanju, usvojili dodatne pravilnike koji uvode radnu i finansijsku diciplinu, te konsekventno ukinuli jedan broj onih koji su omogućavali veliku rastrošnost.
Predsjedništvu BiH dostavili smo analizu stanja DKP mreže i sjedišta s vrlo preciznom anamnezom i prijedlozima za poboljšanje. Na finansijskom planu učinili smo sve da se uklopimo u vrlo tijesan finansijski okvir. Smanjili smo troškove na svim frontovima kako ne bismo dozvolili da nam zbog velikih troškova reprezentacije u sjedištu trpe redovne aktivnosti. Ukinuli smo privilegiju za 12 rukovodnih uposlenika da lično imaju službeni automobil 24 sata na raspolaganju, da ga o trošku poreskih obveznika koriste u privatne svrhe kao što se nekada radilo. Smanjili smo troškove tzv. ministarske reprezentacije za više od pedeset posto, iznos dnevnica uposlenika za više od 30 posto. Ukupni troškovi ministra (dnevnice, smještaj i reprezentacija na putu) smanjeni su za 60 % u odnosu na prethodnog ministra. Samo na troškovima reprezentacije na službenim putevima u godini dana sam potrošio 15 puta manje od mog prethodnika za isti vremenski period. Upravo se ovih dana u Parlamentu BiH razgovaralo o negativnim revizorskim izvještajima iz MIP-a prije mog dolaska. Zbog svega što je urađeno već je izvjesno da će ti izvještaji za 2012. biti potpuno drugačiji. Na vanjskopolitičkom planu nastavili smo aktivnosti na EU poslovima, kapacitirali Misiju BiH pri EU, te uspješno sa nivoa zamjenika ministra koordinirali rad naših institucija uključenih u tzv. političku komunikaciju sa NATO savezom.
iako je stvarno teško nadmašiti nenadmašivog Svena po neradu u ovom ministarstvu izgleda da će ovaj uspjeti..
uspio je potrošiti 15 puta manje para na službenim putovanjima, pa kako će ih potrošiti kad je uglavnom išao u službene posjete u stolni grad Mostar i šumsku Banjaluku..
gdje nije morao nije ni išao..
gdje je napravio uspješnu posjetu, da donese državi kakvu korist..turski ministar je dosad bio u Bosni bar 4,5 puta u ovom periodu, a ovaj nije dobacio ni do Turske..
- veljaca
- Better Man
#4247 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne slažem se sa Lagumdžijom, ali prošle godine nije bio na ćelu MVP on već Alkalaj, tako da ga možemo kritikovati samo za period ove godine od kad je imenovan za ministra.udrch wrote:koja demagogija..uopšte nije naveo da je njegvovo ministarstvo dobilo negativan izvještaj, da njegovo ministarstvo ni prošle ni ove godine nije dostavilo plan rada i aktivnosti, da nikome nije polagao nikakve račune niti da ima izvještaj..Gospodine Lagumdžija, u kontekstu Vaše uloge ministra vanjskih poslova BiH, kako bi ste ocijenili proteklu godinu na vanjskopolitičkom planu? Ima li BiH vanjskopolitičku politiku i koliko je u vašem resoru s obzirom da je uloga kreatora prevashodno u rukama Predsjedništva BiH?
- Ocijenio bih je kao godinu u kojoj smo započeli neke važne aktivnosti, a prije svega na tri plana: normativnom, finansijskom i vanjskopolitičkom. Normativno, pripremili smo Nacrt zakona o vanjskim poslovima, predložili Predsjedništvu BiH izmjenu odluke o nerezidentnom diplomatskom pokrivanju, usvojili dodatne pravilnike koji uvode radnu i finansijsku diciplinu, te konsekventno ukinuli jedan broj onih koji su omogućavali veliku rastrošnost.
Predsjedništvu BiH dostavili smo analizu stanja DKP mreže i sjedišta s vrlo preciznom anamnezom i prijedlozima za poboljšanje. Na finansijskom planu učinili smo sve da se uklopimo u vrlo tijesan finansijski okvir. Smanjili smo troškove na svim frontovima kako ne bismo dozvolili da nam zbog velikih troškova reprezentacije u sjedištu trpe redovne aktivnosti. Ukinuli smo privilegiju za 12 rukovodnih uposlenika da lično imaju službeni automobil 24 sata na raspolaganju, da ga o trošku poreskih obveznika koriste u privatne svrhe kao što se nekada radilo. Smanjili smo troškove tzv. ministarske reprezentacije za više od pedeset posto, iznos dnevnica uposlenika za više od 30 posto. Ukupni troškovi ministra (dnevnice, smještaj i reprezentacija na putu) smanjeni su za 60 % u odnosu na prethodnog ministra. Samo na troškovima reprezentacije na službenim putevima u godini dana sam potrošio 15 puta manje od mog prethodnika za isti vremenski period. Upravo se ovih dana u Parlamentu BiH razgovaralo o negativnim revizorskim izvještajima iz MIP-a prije mog dolaska. Zbog svega što je urađeno već je izvjesno da će ti izvještaji za 2012. biti potpuno drugačiji. Na vanjskopolitičkom planu nastavili smo aktivnosti na EU poslovima, kapacitirali Misiju BiH pri EU, te uspješno sa nivoa zamjenika ministra koordinirali rad naših institucija uključenih u tzv. političku komunikaciju sa NATO savezom.
iako je stvarno teško nadmašiti nenadmašivog Svena po neradu u ovom ministarstvu izgleda da će ovaj uspjeti..
uspio je potrošiti 15 puta manje para na službenim putovanjima, pa kako će ih potrošiti kad je uglavnom išao u službene posjete u stolni grad Mostar i šumsku Banjaluku..
gdje nije morao nije ni išao..
gdje je napravio uspješnu posjetu, da donese državi kakvu korist..turski ministar je dosad bio u Bosni bar 4,5 puta u ovom periodu, a ovaj nije dobacio ni do Turske..
-
pemanapemani
#4248 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
E sad bi bilo fino kada bi napisao gdje sam spomenuo Dayton i Aliju?Bosanski_hibrid wrote:pemanapemani wrote:
Ovo što su Lagumdžija i prijatelji potpisali nije prošlo kroz parlament i Domove, a ono što je SDA "patriotski" uradila živimo od 1996 godine. E u tome je drastična razlika.
Niđe veze!
Prvo, ono što je potpisano u Dejtonu nikada nije prošlo kroz parlament!
Drugo, ono što je potpisano u Dejtonu je potpisano pod ucjenom, prijetnjom bombardovanjem položaja Armije BiH.
Treće, nije Alija sam bio u Dejtonu![]()
Četvrto, ovo što je Zlagumdžija pokušao da uradi zajedno sa SNSD-om, SBB-om i HDZ-ima, nije bilo u cilju spašavanja života BH građana, već spašavanje vlastite guze željne fotelje, a na štetu građana.
Nema nikakve analogije između Dejtona i Zlagumdžijine veleizdaje, tačka i uzvičnik
U prvoj rečenici sam naveo od 1996. Znači, svjesno sam izostavio period agresije na BiH, jer, eto, lako je biti general poslije bitke.
U drugom pasusu sam također naveo 15 najtežih godina sa SDA. Opet sam svjesno izbjegao period od 1992. do 1995.
Jebo takav dijalog u kojem ti na spomen neviđene pljačke i sistematskog slabljenja države od strane SDA, odmah inputiraju neke nebuloze, a koje obično završe etiketom islamofoba, mrzitelja nekoga ili nečega i slične idiotarije.
- FOČANSKI PROPISI
#4249 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zato je Zlaja u pravu!pemanapemani wrote:
Jebo takav dijalog u kojem ti na spomen neviđene pljačke i sistematskog slabljenja države od strane SDA, odmah inputiraju neke nebuloze, a koje obično završe etiketom islamofoba, mrzitelja nekoga ili nečega i slične idiotarije.
Nanu im, naninu!
- T-Rexx
#4250 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Focanski, sta je danas pisalo u Avazu?