LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3401 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ma stipu...to je "naručeno istraživanje" 
-
Propast i katastrofa
#3402 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Bosnolog wrote:Ima ih,samo ne mogu da dodu do izrazaja od politikantskih dinosaurisa, i stranacko slugarsko stranackih medija,....independer wrote: Kojih Bosnjaka? De ih imenuj, matere ti... Mislim na te imaginarne probosanske snage i njihove politicke predstavnike. Koji su to nosioci takove artikulisane polticke volje Bosnjaka na politickoj sceni u Bosni i Hercegovini? Rado bi im se pridruzio ali ih ne mogu prepoznat. De mi pomozi u tome.
E moj Bosnolog, nemoj mi padati u ocima molim te...
- Skijaš
#3403 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ako kandidati za tužioce moraju biti podobni (u očima Lagumdžije, i još gore, Dodika) da bi bili imenovani, kao što ovaj izdajnički "sporazum" to definiše, nije neki izazov dokazati da je "sporazum" loš.Propast i katastrofa wrote:Sta je zasro? Nikako da saznamo, sve se trenutno vrti oko toga da ce "politicari kontrolisati sudstvo",,, sto ne stojiBosanski_hibrid wrote:
Za takvo sto ne trebaju ni oci ni usi. U havi se osjeti da je gotov, nesto dobro vonji. A da je zasro, brate jeste.
-
miop
#3404 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ajd boli te uvo, nego sta ima u RS, bremiki.ba wrote:vrbas1979 wrote:Zar nisi sinoć dobio SMS iz Centrale u kojem se navodi da će sve odraditi postepeno, uz što manje halabuke i selektivno? Iz Centrale, također, navode da se previše ne talasa, ne spominju dogovori, kao i da se forumaši malo primire dok sve ne prođe, te je poželjno teme skretati u drugim pravcima i da se više forsiramo teme "ljubav i seks"?miki.ba wrote:Ima li iko pojma kad je zakazana ova sjednica o prodaji države?
Ima li to igdje uživo pratiti?![]()
![]()
![]()
Da sam bogdo pri centrali, to bi znacilo opšte dobro meni i mojoj porodici.![]()
Tek onda bi se nalađivao sa izbornim pobjednicima/gubitnicima iz SDA.
-
miki.ba
#3405 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Divno je u RS, rahat patnja.miop wrote:Ajd boli te uvo, nego sta ima u RS, bremiki.ba wrote:vrbas1979 wrote:
Zar nisi sinoć dobio SMS iz Centrale u kojem se navodi da će sve odraditi postepeno, uz što manje halabuke i selektivno? Iz Centrale, također, navode da se previše ne talasa, ne spominju dogovori, kao i da se forumaši malo primire dok sve ne prođe, te je poželjno teme skretati u drugim pravcima i da se više forsiramo teme "ljubav i seks"?![]()
![]()
![]()
Da sam bogdo pri centrali, to bi znacilo opšte dobro meni i mojoj porodici.![]()
Tek onda bi se nalađivao sa izbornim pobjednicima/gubitnicima iz SDA., dosadno pa malo kod komsija?
-
miop
#3406 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ajde sta te briga, evo tvog idola, ne zamuckuje, ne vrti se u krug, lijepo prica,...a jos ga milina slusat'Propast i katastrofa wrote:Hoj ti to ozbiljno, za tebe je ovaj Kurtcehajic idol....hoj pa taj ne zna da prica, samo muca i vrti se u krug
![]()
-
miop
#3407 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sta kazes, nema FTV-ukinuto, samo PTPC, ajde bice prenos uzivo samo za raju sa balkonamiki.ba wrote: Divno je u RS, rahat patnja.
-
miki.ba
#3408 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Dobro me podsjeti, sad ce pošteno baš o VSTV.miop wrote:Sta kazes, nema FTV-ukinuto, samo PTPC, ajde bice prenos uzivo samo za raju sa balkonamiki.ba wrote: Divno je u RS, rahat patnja.
-
Propast i katastrofa
#3409 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ev sad se ne moze nista reci o Kurtcehajicu i njegovom "talentu". Ako budemo ovakve vezalje vadili iz naftalina znaci da dno dna jos nije dotaknuto.miop wrote:Ajde sta te briga, evo tvog idola, ne zamuckuje, ne vrti se u krug, lijepo prica,...a jos ga milina slusat'Propast i katastrofa wrote:Hoj ti to ozbiljno, za tebe je ovaj Kurtcehajic idol....hoj pa taj ne zna da prica, samo muca i vrti se u krug
![]()
PS: H... te Slavuj
-
miop
#3410 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jel' to ta kultura i dijalog iz PC-a cccc. Nista kompromis i dijalog i dogovor, pa ko koga prevari?Propast i katastrofa wrote: PS: H... te Slavuj
-
Propast i katastrofa
#3411 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Na toj razini komuniciramo, meni je slika Slavuja mnogo gore od metaforickog izrazavanja.miop wrote:Jel' to ta kultura i dijalog iz PC-a cccc. Nista kompromis i dijalog i dogovor, pa ko koga prevari?Propast i katastrofa wrote: PS: H... te Slavuj
A kako je u RS mozda nam i sam mozes reci
-
miop
#3412 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma da parafraziram: "nakotilo se slavuja, ne mere se diHat"Propast i katastrofa wrote:Na toj razini komuniciramo, meni je slika Slavuja mnogo gore od metaforickog izrazavanja.miop wrote:Jel' to ta kultura i dijalog iz PC-a cccc. Nista kompromis i dijalog i dogovor, pa ko koga prevari?Propast i katastrofa wrote: PS: H... te Slavuj![]()
A kako je u RS mozda nam i sam mozes reci
-
Propast i katastrofa
#3413 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Tu si u pravu valjdamiop wrote: Ma da parafraziram: "nakotilo se slavuja, ne mere se diHat"
-
miki.ba
#3414 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Jao predsjednika i glavnog tužitelja...bas su me razocarali, pa ni jedan argument nisu iznijeli.
A onaj SNSD-ov pulen je slika i prilika Šumske.
A onaj SNSD-ov pulen je slika i prilika Šumske.
-
udrch
#3415 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
prema informacijama koje sam dobio izgleda da Lagumdžija neće ostati upamćen kao onaj koji je prodao državu za večeru..
naime, skoro je izvjesno da će prijedlog zakona o tužiteljstvu, centralnoj banci i izborima proći predstavnički dom i doći na dom naroda gdje će ga blokirati SDA sa svoja tri poslanika koja neće dolaziti na sjednice gdje se nađu ove tačke sporazuma..
nemajući izbor da riješe problem doći će do izglasavanja u domu naroda na striktno traženje osovine Lagumdžija-Dodik-Čović, bez obzira što Dom neće imati potreban kvorum bošnjačkih članova..
time će se navodno htjeti odblokirati evropski put, ali cilj je kršenje ustava i zakona koji će rezultirati akcijom Visokog predstavnika koji će smijeniti u paketu ovu trojku..
navodno o svemu je već odavno upoznat lagumdžija koji se složio sa ovim scenarijom, ali pod uslovom da se u paketu smijeni i Tihić koji bi trebao na kongresu SDA u aprilu da se nikako ne kandiduje za presjedništvo stranke..
navodno je i Tihić pristao da se penzioniše..ostalo je da čekamo april koji će po mnogo čemu biti buran..
naime, skoro je izvjesno da će prijedlog zakona o tužiteljstvu, centralnoj banci i izborima proći predstavnički dom i doći na dom naroda gdje će ga blokirati SDA sa svoja tri poslanika koja neće dolaziti na sjednice gdje se nađu ove tačke sporazuma..
nemajući izbor da riješe problem doći će do izglasavanja u domu naroda na striktno traženje osovine Lagumdžija-Dodik-Čović, bez obzira što Dom neće imati potreban kvorum bošnjačkih članova..
time će se navodno htjeti odblokirati evropski put, ali cilj je kršenje ustava i zakona koji će rezultirati akcijom Visokog predstavnika koji će smijeniti u paketu ovu trojku..
navodno o svemu je već odavno upoznat lagumdžija koji se složio sa ovim scenarijom, ali pod uslovom da se u paketu smijeni i Tihić koji bi trebao na kongresu SDA u aprilu da se nikako ne kandiduje za presjedništvo stranke..
navodno je i Tihić pristao da se penzioniše..ostalo je da čekamo april koji će po mnogo čemu biti buran..
-
bjelave
#3416 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Florian Bieber, jos jedan ostrasceno sdaovac koji pljuje po slobodarskom sporazumu
Florian Bieber: Sporazum Dodik-Lagumdžija je problematičan za demokratiju uopšte
Objavljeno: 12.11.2012. - 10:53
Sporazum koji uvodi zatvorene izborne liste umjesto otvorenih je eklatantan napor stranačkih čelnika da otmu i to malo prilike za birače da izaberu svog kandidata umjesto samim strankama....
"Čak 35 posto ispitanih, među kojima većina mladih, prema pisanju Dnevnog lista izjasnilo se kao Bosanci i Hercegovci. Ova bi grupa tako postala možda brojnija od bilo koja tri konstitutivna naroda, a sigurno brojnija od Hrvata i vjerovatno Srba. Pored toga, većina starijih se izjašnjava radije kao Musliman negoli kao Bošnjak, odnosno radije katolik nego Hrvat, ili pravoslavac nego Srbin. To nam govori da je veza države i vjeroispovijesti mnogima znatno važnija od samog etničkog identiteta."
Ovo je na svom blogu prošle sedmice napisao Dr. Florian Bieber sa Univerziteta u Grazu. Sa njim smo razgovarali ne samo o probnom popisu stanovništva već i o sporazumu Dodik Lagumdžija....
Gdine Bieber, prošle sedmice ste napisali vrlo inspirativan blog o probnom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini, koji je, barem, prema nekim informacijama, donio zanimljive rezultate?
Da, podaci popisa su još neslužbeni, pa ne znamo sve pojedinosti. Ono što se čini jeste, da se veliki broj građana odlučio izjasniti kao Bosanci i Hercegovci umjesto kao Srbi, Hrvati i Bošnjaci.
Može li taj rezultat, koji je neslužben, biti problematičan za dominantne političke strukture u BiH?
Probni popis neće imati nikakve izravne posljedice jer je malo vjerovatno da će ovi brojevi biti službeno objavljeni (ovo je uobičajena praksa kod svakog probnog popisa)
Međutim, stvarni popis će imati više momentalnih posljedica. Ako će se iskazani rezultati probnog popisa stanovništva replicirati na nacionalnom nivou, pitanje je hoće li tri snažne nacionalne strukture države biti opravdane nasuprot značajnom broju samo-identifikovanih Bosanaca i Hercegovaca To će povećati pritisak na stranke jer odluka u predmetu Sejdić-Finci se ne tiče samo nacionalnih manjina veće se ovdje radi i o stvaranju prostora za one koji ne idu duž striktnih etničkih linija. Ovo je tehnički gledano, i pravno teško implementirati, a politički još teže. Međutim, jaki "glasovi" za građanske identifikacije vjerovatno će potaknuti nominalno neetničke stranke da ovo stave na vrh svog dnevnog reda. S obzirom da su nacionalne stranke svjesne toga, za očekivati je da će se one uključiti u veliku kampanju prije popisa, u kojoj će tražiti od svog biračkog tijela da se odluči za svoj etnički identitet kako bi osigurali svoj legitimitet.
Kako komentarišete sporazum Lagumdžija-Dodik?
Sporazum se čini problematičan ne samo za BiH kao državu već i za demokratiju. Sporazum koji uvodi zatvorene izborne liste umjesto otvorenih je eklatantan napor stranačkih čelnika da otmu i to malo prilike za birače da izaberu svog kandidata umjesto samim strankama. To će samo pojačati ionako već snažnu ulogu političkih stranaka u BiH, a isto se može reći i u slučaju direktnog imenovanja tužilaca. Osim činjenice da su dva političara dogovorila o nečemu (što je u načelu pozitivan korak) postoji malo pozitivnog za reći o samom sporazumu.
Izgleda da je BiH zarobljena od strane domaćih političara, može li se u tom kontekstu reći da su bh političari jači od same države?
Iako je popularno kriviti političare za sve probleme zemlji, treba shvatiti da se oni mogu izabrati, ali i opozvati na izborima. Dokle god se izbori mogu dobiti na odbrani nacionalnih interesa na vlasti će biti one političke elite koje govore o tome, te će one imati malo poticaja za kompromis. U tom smislu, Bosna i Hercegovina nije nije jača od svojih političara. U zemlji u kojoj je sve političko i sve što političko je etničko, malo je prostora izvan ove paradigme.
Šta mislite o pojmu “duokratija” koji se sve više spominje kada je riječ o dogovoru dva politička lidera?
Ja ne mislim da je to prava „duokratija“ jer je sporazum vrlo minimalan i ne ukazuje na to da se njih dvojica mogu dogovoriti o stvarno važnim i teškim pitanjima kao što su integracije BiH u EU, implelentacija Sejdić-Finci, te izlazak BiH iz stalne krize u kojoj se ona nalazi. Ovaj sporazum vidim kao jedan od broijnih kratkoročnih dogovora koje smo imali priliku već vidjeti u BiH. Oni imaju tendenciju da ne traju dugo te ne donose temeljne promjene. Širi sporazum koji uključuje više stranaka i više vizionara bi bio pristup koji će izvući BiH iz krize. Umjesto toga, čini mi se da je ovaj sporazuma samo još jedna manifestacija krize.
http://www.6yka.com/novost/30671/floria ... iju-uopste
Dr Florian Bieber je profesor i direktor Centra za studije jugoistočne Evrope pri Univerzitetu Graz .
Florian Bieber: Sporazum Dodik-Lagumdžija je problematičan za demokratiju uopšte
Objavljeno: 12.11.2012. - 10:53
Sporazum koji uvodi zatvorene izborne liste umjesto otvorenih je eklatantan napor stranačkih čelnika da otmu i to malo prilike za birače da izaberu svog kandidata umjesto samim strankama....
"Čak 35 posto ispitanih, među kojima većina mladih, prema pisanju Dnevnog lista izjasnilo se kao Bosanci i Hercegovci. Ova bi grupa tako postala možda brojnija od bilo koja tri konstitutivna naroda, a sigurno brojnija od Hrvata i vjerovatno Srba. Pored toga, većina starijih se izjašnjava radije kao Musliman negoli kao Bošnjak, odnosno radije katolik nego Hrvat, ili pravoslavac nego Srbin. To nam govori da je veza države i vjeroispovijesti mnogima znatno važnija od samog etničkog identiteta."
Ovo je na svom blogu prošle sedmice napisao Dr. Florian Bieber sa Univerziteta u Grazu. Sa njim smo razgovarali ne samo o probnom popisu stanovništva već i o sporazumu Dodik Lagumdžija....
Gdine Bieber, prošle sedmice ste napisali vrlo inspirativan blog o probnom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini, koji je, barem, prema nekim informacijama, donio zanimljive rezultate?
Da, podaci popisa su još neslužbeni, pa ne znamo sve pojedinosti. Ono što se čini jeste, da se veliki broj građana odlučio izjasniti kao Bosanci i Hercegovci umjesto kao Srbi, Hrvati i Bošnjaci.
Može li taj rezultat, koji je neslužben, biti problematičan za dominantne političke strukture u BiH?
Probni popis neće imati nikakve izravne posljedice jer je malo vjerovatno da će ovi brojevi biti službeno objavljeni (ovo je uobičajena praksa kod svakog probnog popisa)
Međutim, stvarni popis će imati više momentalnih posljedica. Ako će se iskazani rezultati probnog popisa stanovništva replicirati na nacionalnom nivou, pitanje je hoće li tri snažne nacionalne strukture države biti opravdane nasuprot značajnom broju samo-identifikovanih Bosanaca i Hercegovaca To će povećati pritisak na stranke jer odluka u predmetu Sejdić-Finci se ne tiče samo nacionalnih manjina veće se ovdje radi i o stvaranju prostora za one koji ne idu duž striktnih etničkih linija. Ovo je tehnički gledano, i pravno teško implementirati, a politički još teže. Međutim, jaki "glasovi" za građanske identifikacije vjerovatno će potaknuti nominalno neetničke stranke da ovo stave na vrh svog dnevnog reda. S obzirom da su nacionalne stranke svjesne toga, za očekivati je da će se one uključiti u veliku kampanju prije popisa, u kojoj će tražiti od svog biračkog tijela da se odluči za svoj etnički identitet kako bi osigurali svoj legitimitet.
Kako komentarišete sporazum Lagumdžija-Dodik?
Sporazum se čini problematičan ne samo za BiH kao državu već i za demokratiju. Sporazum koji uvodi zatvorene izborne liste umjesto otvorenih je eklatantan napor stranačkih čelnika da otmu i to malo prilike za birače da izaberu svog kandidata umjesto samim strankama. To će samo pojačati ionako već snažnu ulogu političkih stranaka u BiH, a isto se može reći i u slučaju direktnog imenovanja tužilaca. Osim činjenice da su dva političara dogovorila o nečemu (što je u načelu pozitivan korak) postoji malo pozitivnog za reći o samom sporazumu.
Izgleda da je BiH zarobljena od strane domaćih političara, može li se u tom kontekstu reći da su bh političari jači od same države?
Iako je popularno kriviti političare za sve probleme zemlji, treba shvatiti da se oni mogu izabrati, ali i opozvati na izborima. Dokle god se izbori mogu dobiti na odbrani nacionalnih interesa na vlasti će biti one političke elite koje govore o tome, te će one imati malo poticaja za kompromis. U tom smislu, Bosna i Hercegovina nije nije jača od svojih političara. U zemlji u kojoj je sve političko i sve što političko je etničko, malo je prostora izvan ove paradigme.
Šta mislite o pojmu “duokratija” koji se sve više spominje kada je riječ o dogovoru dva politička lidera?
Ja ne mislim da je to prava „duokratija“ jer je sporazum vrlo minimalan i ne ukazuje na to da se njih dvojica mogu dogovoriti o stvarno važnim i teškim pitanjima kao što su integracije BiH u EU, implelentacija Sejdić-Finci, te izlazak BiH iz stalne krize u kojoj se ona nalazi. Ovaj sporazum vidim kao jedan od broijnih kratkoročnih dogovora koje smo imali priliku već vidjeti u BiH. Oni imaju tendenciju da ne traju dugo te ne donose temeljne promjene. Širi sporazum koji uključuje više stranaka i više vizionara bi bio pristup koji će izvući BiH iz krize. Umjesto toga, čini mi se da je ovaj sporazuma samo još jedna manifestacija krize.
http://www.6yka.com/novost/30671/floria ... iju-uopste
Dr Florian Bieber je profesor i direktor Centra za studije jugoistočne Evrope pri Univerzitetu Graz .
- %tacno*
#3417 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Iz tvojih usta u Bozije usi...udrch wrote:prema informacijama koje sam dobio izgleda da Lagumdžija neće ostati upamćen kao onaj koji je prodao državu za večeru..
-
VjecitiStudent
#3418 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
udrch wrote:prema informacijama koje sam dobio izgleda da Lagumdžija neće ostati upamćen kao onaj koji je prodao državu za večeru..
Pola planete treba uplesti u zavjeru ne bi li Bakir konacno uspio preuzeti SDA.
-
udrch
#3419 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
još na jednoj temi mi je neko spočitao da navijam za Bakira..VjecitiStudent wrote:udrch wrote:prema informacijama koje sam dobio izgleda da Lagumdžija neće ostati upamćen kao onaj koji je prodao državu za večeru..
navodno je i Tihić pristao da se penzioniše..ostalo je da čekamo april koji će po mnogo čemu biti buran..![]()
Pola planete treba uplesti u zavjeru ne bi li Bakir konacno uspio preuzeti SDA.
znači apslutno sam protiv opcije da Bakir vodi stranku..nemam ništa protiv njega, ali u političkom ruletu u ovoj zemlji, Tihić je najsposobniji da dobije najviše u igri koja se zove kompromis..
u stvarnom životu mi mnogi zamjere podršku Tihiću oduvijek..
poslije Tihića nikako ne bih volio vidjeti Bakira, već bih obadvojicu poslao u penziju..
- Skijaš
#3420 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Mogu pretpostaviti kako se prljavo zbog ove koalicije za rušenje BiH osjećaju pošteni ljudi u SDP-u. Tu ni tri tuširanja dnevno ne pomaže.SDP i SNSD se složili: Slabi rezultati u borbi protiv kriminala
Visoku sudsko i tužilačko vijeće ostao je instrument preko kojeg se rješavaju politički odnosi u BiH i to Vijeće nema odgovornost za stanje kriminala u BiH, istakli su večeras u Sarajevu predstavnici SNSD-a i SDP-a.
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Drago Kalabić smatra da rad VSTS-a ne daje rezultate, već usložnjava odnose u društvu.
Kalabić je za Federalnu televiziju izjavio da je, sporazum SNSD-a i SDP-a BiH o izboru glavnih tužilaca, njihovih zamjenika i tužilaca na svim nivoima, jedini način da se popravi trenutno stanje u pravosuđu i borbi protiv kriminala.
"Sporazum vraća BiH da raspolaže svim instrumentima. Njime se vraća odgovornost. Ovo je možda jedan od posljednjih pokušaja jer će, ako ne uspije ovaj projekt, doći do velikih problema", rekao je Kalabić.
-
Propast i katastrofa
#3421 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
bezveze, u haosu koji godinama traje, prije svega na relaciji SDA-SDP, bilo je toliko prljavih poteza i javno-tajnih dogovora da je ovo (pod uslovom da jeste, jer nista nista argumentirali) - shasha...Skijaš wrote: Mogu pretpostaviti kako se prljavo zbog ove koalicije za rušenje BiH osjećaju pošteni ljudi u SDP-u. Tu ni tri tuširanja dnevno ne pomaže.
-
udrch
#3422 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
recimo da se čovjek složi da je tužilaštvo i sudstvo korumpirano..moglo bi se valjda i dokazati..Skijaš wrote:Mogu pretpostaviti kako se prljavo zbog ove koalicije za rušenje BiH osjećaju pošteni ljudi u SDP-u. Tu ni tri tuširanja dnevno ne pomaže.SDP i SNSD se složili: Slabi rezultati u borbi protiv kriminala
Visoku sudsko i tužilačko vijeće ostao je instrument preko kojeg se rješavaju politički odnosi u BiH i to Vijeće nema odgovornost za stanje kriminala u BiH, istakli su večeras u Sarajevu predstavnici SNSD-a i SDP-a.
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Drago Kalabić smatra da rad VSTS-a ne daje rezultate, već usložnjava odnose u društvu.
Kalabić je za Federalnu televiziju izjavio da je, sporazum SNSD-a i SDP-a BiH o izboru glavnih tužilaca, njihovih zamjenika i tužilaca na svim nivoima, jedini način da se popravi trenutno stanje u pravosuđu i borbi protiv kriminala.
"Sporazum vraća BiH da raspolaže svim instrumentima. Njime se vraća odgovornost. Ovo je možda jedan od posljednjih pokušaja jer će, ako ne uspije ovaj projekt, doći do velikih problema", rekao je Kalabić.
ali da korupciju Sudske vlasti trebaju rješavati političari koji su ubjedljivo najkorumpiraniji je moguće samo kod nas..
pa ovo ne može popušiti ni najzagriženiji sdp-snsd-ovac..osim onih sa interesom..
očito je da se ovim želi obračun sa strankama koje su konkurencija pomenutom dvojcu..
jasno mi je da su na ovo pristali SBB i HDZ, jer bez njih Lagumdžija nema većinu ni u snovima, ali nije mi jasno kako su ovo prihvatili SDS i HDZ1990, jer će njihovi ljudi biti sigurne mete Dodika i Čovića koji ne trpe konkurenciju..
- %tacno*
#3423 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
kriminalci odredjuju pravila igre u borbi protiv kriminalaSDP i SNSD se složili: Slabi rezultati u borbi protiv kriminala
- Skijaš
#3424 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Političke egzibicije koje smo do sada gledali, nisu imale tu nit izdaje. Da ponovim objašnjenje koje sam dao kolegi @Cantonu a koje je on ignorisao; Dodikova politika je neprijateljska jer joj je krajnji cilj razvaljivanje države, o tom je Inzko evo opet pisao u svom izvještaju za Savjet bezbjednosti. Šta znači ako neki političar iz Sarajeva želi da taj i takav Dodik ima pa i mrvu više utjecaja na izbor tužilaca ? To znači da je taj sarajevski političar izdajnik. Dakle nije ovo izdaja zato što će ojačati utjecaj političara na izbor tužilaca (mada je i to pogrešno s obzirom na stepen korupcije među političarima), nego zato što se radi o neprijateljskom faktoru na čije se destruktivno ponašanje upozorava pred najvišom instancom koja je ikad postojala u istoriji ljudskog roda.Propast i katastrofa wrote:bezveze, u haosu koji godinama traje, prije svega na relaciji SDA-SDP, bilo je toliko prljavih poteza i javno-tajnih dogovora da je ovo (pod uslovom da jeste, jer nista nista argumentirali) - shasha...Skijaš wrote: Mogu pretpostaviti kako se prljavo zbog ove koalicije za rušenje BiH osjećaju pošteni ljudi u SDP-u. Tu ni tri tuširanja dnevno ne pomaže.
-
daddy-kool
#3425 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ovo mi liči na wishful thinking iz SDA i na fonu "da se vlasi ne dosjete" politike. Nisu ni Dodik ni Čović toliko naivni pa da dopuste smjenu na takav način, a bilo je do sada i drugih prilika za Visokog predstavnika da smijeni obojicu - a to se nije desilo. Lagumdžija može povratiti povjerenje javnosti ako bi proveo sljedeće korake:udrch je napisao/la:
prema informacijama koje sam dobio izgleda da Lagumdžija neće ostati upamćen kao onaj koji je prodao državu za večeru..
1. razvezao ekonomski dio sporazuma sa SNSD od političkog.
2. obznanio detalje sporazuma sa HDZ o presudi Sejdić-Finci i preduzeo javnu raspravu o tome pitanju.
3. čvrsto stao na braniku BiH i poručio svima da će domovinu braniti svim sredstvima.
Njegov problem je i dalje je pitanje politike jer je spalio sve mostove prema ostalim partijama u FBiH, ali ovdje politika ima kratko pamćenje pa bi i to prošlo.