LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
Alfons Kauders

#201 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Alfons Kauders »

motorola01 wrote:
Alfons Kauders wrote:
motorola01 wrote:Sve je to u redu, ali ovdje se govori o tome kako do neki dan nije moglo, sad odjednom moze(nakon onog glasanja). PIO FBIH bi ih davno prihvatio da je tu sve ok. Ali nema veze, Lagumdzija lagano gubi svoju poziciju u narodu i ovo se cisto njegove greske placaju(narod ih placa) jer da radi ustavno kako bi i trebao ne bi do ovoga doslo. Ali opet se vratimo ovome o cemu ti govoris i tako ova strana treba sve da radi ispravno, dok druga radi kako joj qrcu cejf. Ne moze to tako niti je ikad moglo. Kad Lagumdzija misli nesto konkretno uraditi osim ovih sr.nja koje pravi? Kad on misli nesto konkretno napraviti za drzavu i preveslati onog shabana iz onog sela pokraj BL??? Ispade mrmak puno pismeniji od cjenjenog nam profesora :dance:

Nadam se da ce biti nesto od ovog udruzivanja ljevice da vise moje oci ne vide ove papke iz SDA i SDP-a na nekoj od pozicija u drzavi jer iz aviona se vidi da ne mogu i ne znaju. DZaba je, trude se ali trud se ne placa. Vazda donji kad u duel udju, a narod njihovo neiskustvo i neznanje placa. Dosad se imalo iz cega placati, ali Boga mi se nema vise iz cega :run:
Imas vec raspravljeno na drugoj temi, a Vjeciti je ostavio i sudske presude.... Stoga nemoj bezze plasit narod...
Nisam znao ;-) Odoh potraziti..
Ukratko, SDA pokusava spinovati sudsku presudu po kojoj nas PIO preuzima hiljadu i kusur povratnika s prebivalistem u FBiH kao preuzimanje 25,000 penzionera s prebivalistem u RS.

PIO RS je vec izgubio sve sporove protiv PIO FBiH i od "prebacivanja" osiguranika s prebivalistem u RS nema nista, niti ikad moze biti, jer ne postoji zakonski osnov. To je sad isto kao da neko kaze da ce FBiH preuzeti 25,000 penzionera iz Crne Gore ili s Kosova.
motorola01

#202 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by motorola01 »

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
motorola01 wrote:Sve je to u redu, ali ovdje se govori o tome kako do neki dan nije moglo, sad odjednom moze(nakon onog glasanja). PIO FBIH bi ih davno prihvatio da je tu sve ok. Ali nema veze, Lagumdzija lagano gubi svoju poziciju u narodu i ovo se cisto njegove greske placaju(narod ih placa) jer da radi ustavno kako bi i trebao ne bi do ovoga doslo. Ali opet se vratimo ovome o cemu ti govoris i tako ova strana treba sve da radi ispravno, dok druga radi kako joj qrcu cejf. Ne moze to tako niti je ikad moglo. Kad Lagumdzija misli nesto konkretno uraditi osim ovih sr.nja koje pravi? Kad on misli nesto konkretno napraviti za drzavu i preveslati onog shabana iz onog sela pokraj BL??? Ispade mrmak puno pismeniji od cjenjenog nam profesora :dance:

Nadam se da ce biti nesto od ovog udruzivanja ljevice da vise moje oci ne vide ove papke iz SDA i SDP-a na nekoj od pozicija u drzavi jer iz aviona se vidi da ne mogu i ne znaju. DZaba je, trude se ali trud se ne placa. Vazda donji kad u duel udju, a narod njihovo neiskustvo i neznanje placa. Dosad se imalo iz cega placati, ali Boga mi se nema vise iz cega :run:
Imas vec raspravljeno na drugoj temi, a Vjeciti je ostavio i sudske presude.... Stoga nemoj bezze plasit narod...
Nisam znao ;-) Odoh potraziti..

Ukratko, SDA pokusava spinovati sudsku presudu po kojoj nas PIO preuzima hiljadu i kusur povratnika s prebivalistem u FBiH kao preuzimanje 25,000 penzionera s prebivalistem u RS.

PIO RS je vec izgubio sve sporove protiv PIO FBiH i od "prebacivanja" osiguranika s prebivalistem u RS nema nista, niti ikad moze biti, jer ne postoji zakonski osnov. To je sad isto kao da neko kaze da ce FBiH preuzeti 25,000 penzionera iz Crne Gore ili s Kosova.
Znaci po tome je ostalo jos samo ovih 1500-3000 penzionera koji ipak zive u FBIH(mada je i to upitno)?!

A znam da su ovi iz PIO RS-a izgubili sve sporove za oko 25 000 penzionera iz RS...
Alfons Kauders

#203 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Alfons Kauders »

motorola01 wrote:
Alfons Kauders wrote: Ukratko, SDA pokusava spinovati sudsku presudu po kojoj nas PIO preuzima hiljadu i kusur povratnika s prebivalistem u FBiH kao preuzimanje 25,000 penzionera s prebivalistem u RS.

Znaci po tome je ostalo jos samo ovih 1500-3000 penzionera koji ipak zive u FBIH(mada je i to upitno)?!

A znam da su ovi iz PIO RS-a izgubili sve sporove za oko 25 000 penzionera iz RS...
Da, samo oni, a i to je maksimalni broj, tj. broj svih onih koji zadovoljavaju uslove. Npr. djed i baba se vratili u Drvar, hoce penziju FBiH, to je regularno i mislim da se moglo srediti i prije ove zadnje odluke...

E sad, sto ne vjerujem da ce biti tih "upitnih" koji su fiktivno prijavljeni FBiH - jebiga ako penzioner zivi u Prijedoru, a fiktivno se prijavi Zenici, onda valjda ima i zdravstveno kod nas, lijekove s esencijalne liste itd. A u Prijedoru placa punu cijenu. U biti, vecina bi na kraju balade bila u minusu.

Usput, treba imati u vidu da se radi o ljudima koji su uslove za penziju stekli prije 20 godina, tj. pravo starim korisnicima. Sumnjam da su horni ganjati ovo i podnositi zahtjeve.
volta dzontra

#204 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by volta dzontra »

skijaš
To što u Han Pijesku ima 70 % Srba ili 100 % Srba uopšte nije bitno, govorim o mogućnosti da Hrvat, IT stručnjak, osjeća slobodu da sa ženom i djecom preseli u Han Pijesak jer je tamo našao dobar posao. Ili, da Bošnjak iz Sarajeva može bez problema kupiti komad zemlje za vikendicu u Neumu a nakon penzionisanja i preseliti dole. To koliko kojeg naroda ima više u jednom ili drugom gradu nije nešto što smatram problemom, govorim o slobodi kretanja i shvatanju da sve pripada i jednim, i drugim i trećim.
Jel danas na snazi zakonski okvir koji to omogućava? No zbog nekog razloga se to ne događa često! Razlozi nisu svakako zakonski okvir, pa čak ne i osobna sigurnost nego je izražena želja da se živi među svojima kao emocija malog čovjeka koji živi u nestabilnom političkom okruženju.

Ključni problem je bila ta ideja svojatanja naroda. Ako je HDZ odustao od tog, a izgleda da jeste, odlično. Imamo napredak.
Ključni problem je stalni pokušaj da stranke s isključivo bošnjačkim legitimitetom žele utjecati na izbor Hrvata.
To tebi naravno nije problem ali dopusti da dobrom dijelu građana jest.

Mislio sam konkretno na manjak kapaciteta da izazovu pobunu, da dovedu u pitanje ustavni poredak kroz barikade ili jednostrane poteze koje su neki očekivali od Dodika ili HNS-a. Mnogi još žive u uvjerenju da je političko Sarajevo ustvari samo turadija koju se može šutati i ucjenjivati, da je dovoljno da HDZ blokira formiranje entitetske vlasti i te entitetske vlasti neće biti. Očigledno je da to ipak nije tako.
Jednostrane poteze su mogli očekivati vrlo neupućeni ljudi. Upućenim je bilo jasno da HDZ ne može blokirati uspostavu entitetske vlasti. Ono što je mogao je osigurati da je formira Inzko i truditi se da završi kako je završila što je naravno na opću štetu ali u okvirima politike (neravno nije samo njihova zasluga ali mi se onako sa strane čini da su se prvi put trudili)

Što nas vodi ka opasnom zaključku, ako Hrvatu smeta ravnopravan klub "Ostalih" zbog eventualnih blokada, onda je u redu ako Bošnjak kaže da treba potpuno ukinuti Dom naroda, opet zbog blokada ovaj put recimo kluba "Hrvata".
Nisu blokade u pitanju

I ? Treba li to ignorisati ili kao što to Josipović radi, zauzeti određeni stav ?
S političke strane je stvar pragmatičnosti. Ni meni nije do kraja jasan proces srpsko-hrvatskog slizavanja i njegove dugoročne posljedice ali očito je da hrvatska politika u njemu traži utočište da je "političko Sarajevo" u cijelosti ne prekriži.
Pošto su genocid i zločini često instrument i predmet politizacije u bošnjačko-srpskim odnosima te čak u unutarbošnjačkim odnosima ne vidim koristi od toga da se netko tu nudi kao još jedan dodatni instrument i objekt.
Osobno zastupam stav da se u Srebrenici desio genocid a širom BIH masovni zločini nad Bošnjacima.
Ja nisam zaboravio žalopojke kojim je Milan Šutalo tražio pobunu od HNS-a, "stvaranje nove realnosti" ili komentare poput Jerinićevih o detaljno razrađenoj pobuni na jugu zemlje. Čak su i neki sarajevski analitičari tvrdili da odbijanje ultimatuma HDZ-a može dovesti do raspada države. I šta ? Ništa, danas HDZ pristaje da dijeli hrvatsku kvotu sa SDP-om.
Političke okolnosti u BIH su takve da nitko nema snage pokrenuti pobune i slično. Prilično sam siguran da s hrvatske strane nitko ozbiljan nije ni pomislio na takve opcije.
"Događanja naroda" se u pravilu ne pokreću nego događaju a to što se nama čini, kad netko zajaše na te procese, da je to dio nekog šireg plana je više iskrivljena percepcija.
Svaka kriza, pa tako i zlatkoplatformaška povratno dijeluje na društvene odnose to je fakat. Neki novi "realiteti" se stvaraju. Pa danas na političkoj sceni vidiš neke posljedice zaltkoplatformaškog projekta...
Sad da je stvaranje nove realnosti proglašenje neke paradržave na jugu to je smiješna procjena..
Sociološki obrazovan čovjek shvaća da "raspad države" kao neki čin nije posljedica nečije političke odluke.
Lafo sjedne neko predsjedništvo i kaže idemo sutra "raspadati državu"....
Raspadi malih država se događaju kad se steknu međunarodne okolnosti a društvo koje čini tu državu nema mogućnosti ni homogenosti rješavati vlastite probleme.
Osobno mislim da što se tiče granica na Balkanu da je postojeće stanje dugoročno

Ne možeš negirati da je ta uloga bila velika, naoružavanje ARBiH, suzbijanje Srbije itd to nisu izmišljene stvari nego činjenice. Ti ustvari možeš reći da međunarodna zajednica trenutno ne želi da se petlja, ali da nikad neće, to je neosnovano. Uključili su se recimo u procesu formiranja entitetske vlasti i ti mehanizmi im još stoje na raspolaganju.
Sve intervencije MZ koje si spominjao su bile teške i s puno truda iznuđene i prethodili su im masovni zločini. Stvarno ne želim nikome da se za njega brine MZ kao što se brinula za BIH u periodu 92. - 95.
Vjerovao bih u međunarodni intervencionizam da su 1991. godine bombardirali sve kapacitete JNA i naredili im da se povuku u kasarne. Propuštanje oružja, intevencije, pregovori i sl su imale za cilj samo da se odgodi nestanak država i naroda ili da se ne naruši ravnoteža snaga dok oni u MZ ne odluče šta će s nama
%tacno*

#205 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by %tacno* »

Skijaš wrote:
motorola01 wrote:
Skijaš wrote:Radi se o njihovom pravu i ovo je davno trebalo biti urađeno. Jeste šteta što će se tako smanjiti pritisak na Dodika za pola miliona do milion maraka mjesečno, ali ti ljudi nisu u Argentini zaradili penzije niti žive u Kanadi nego na području današnje FBiH.
Nisu ni u Zimbabveu (bili su i tada u FBIH i tu ih zaradili), ali nisu dobijali penzije. Otkud sad odjednom moze? Nemoj zahebavati ;-)
Nešto što je pogrešno ne treba raditi samo zato što šteti velikosrbima i.e. Dodikovom budžetu. Sarajevo treba postupati ispravno čak i ako je na svoju štetu jer jeb'o te ideale i ciljeve koji pravdaju nepravdu.
Mani supljiranja @Skijas.
Nakon rata potpisan sporazum po kome lica koja su se zatekla na tom dijelu zemlje imaju pravo na penziju iz tog entiteta bez obzira gdje su je zaradili.(posteno)
Druga stvar, mnogo Srba je penziju zaradilo negdje na podrucju Federacije koju su napustili i rigidno sa druge strane unistavalo industriju i druge privredne objekte da bi sada posle svog ''srbovanja'' imali obraza i traziti penziju iz Federacije.
Treca stvar, mnogi dodju u Federaciju, traze obnovu devastiranih objekata, penziju i dr. i kada to ostvare, pravac manji entitet. Mi treba da radimo i da izdvajamo u penzioni fond da se moze nekom tamo u Doboju, Bijeljini, Trebinju... isplatiti penzija a on se valja od smijeha.

Dodik ne zeli nista zajednicko od ministarstva poljoprivrede, PIO/MIO, zeljeznice (njegove u raspadnom stanju), elektro i telekomunikacija...a sada prosi od Federacije pare za penzionere kojima ne moze ni onih 150 KM mjesecno isplatiti a nasi dobrodusni pa omogucili povratnicima u nekim podrucjima manjeg entiteta da ponesu i svoja prava iz Federacije.

Da ne duljim dalje, ovo je jedan od ustupaka Lagumdzije. Nije Sanino dzaba reagovao jer kaze ako se primijeni dogovor u Elektroprijenosu, prijeti nedostatak el. energije i za BiH u nekom periodu.

Znaci, krupne stvari se valjaju a sto kaze Hadzic da ce pojesti papir koji je potpisan. :-) i ja bi ga pojeo ali njega nema.
Nece drzava nigdje otici ali ce je ovi rastociti jos vise nego ovi sto vladase 20 god.
palermo

#206 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Ključni problem je stalni pokušaj da stranke s isključivo bošnjačkim legitimitetom žele utjecati na izbor Hrvata.
Hoćer reći, dobrom dijelu Hrvata. Ok.

Kao što dobrom dijelu Bošnjaka smeta osjećaj neprestane privilegovanosti Hrvata u odnosu na Bošnjake,a koji se proteže još od rata,pa nadalje.I to je ok. Valjda

Izlaz ili rješenje može biti u principjelnim stavovima,kao što recimo ima Skijaš.

Ili kao druga varijanta rješenja ,za koju se by the way ti zalažeš, u potpunoj pobjedi etničkog naspram sveg ostalog što takođe čini život.
radio_sa

#207 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by radio_sa »

Zamislimo 2 strane u sporu. Jedna je prije 20 godina insistirala na ovom "paritetu" odnosno važećem stanju. Ta strana se zove entitet RS u duhu one pjesnikove "Jedni pored drugih , a ne jedni sa drugima". Sada kad im je to postalo malo poskupo , sad odjednom traže pravdu ,logiku , moral.

Poslije j***** , nema kajanja. Ugovor je ugovor. ;) Inače bi oni to davno dobili. Ovako samo praznu slamu mlatiti.
cindrlimindrli

#208 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote: Ili kao druga varijanta rješenja ,za koju se by the way ti zalažeš, u potpunoj pobjedi etničkog naspram sveg ostalog što takođe čini život.
Ja se bojim da je ovo zavrsena prica i da je druga varijanta pobjedila. Ne znam sta se moze desiti pa da klinci
koji su odrasli u segregaciji kakva se u Evropi ne pamti, naprave gradjansko drustvo?
Skijaš

#209 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:
To što u Han Pijesku ima 70 % Srba ili 100 % Srba uopšte nije bitno, govorim o mogućnosti da Hrvat, IT stručnjak, osjeća slobodu da sa ženom i djecom preseli u Han Pijesak jer je tamo našao dobar posao. Ili, da Bošnjak iz Sarajeva može bez problema kupiti komad zemlje za vikendicu u Neumu a nakon penzionisanja i preseliti dole. To koliko kojeg naroda ima više u jednom ili drugom gradu nije nešto što smatram problemom, govorim o slobodi kretanja i shvatanju da sve pripada i jednim, i drugim i trećim.
Jel danas na snazi zakonski okvir koji to omogućava? No zbog nekog razloga se to ne događa često! Razlozi nisu svakako zakonski okvir, pa čak ne i osobna sigurnost nego je izražena želja da se živi među svojima kao emocija malog čovjeka koji živi u nestabilnom političkom okruženju.

HDZ drži svoje glasače u uvjerenju da je opstanak Hrvata zagarantovan samo stvaranjem nekog oblika Trećeg i ljudi su još izmanipulisani. Kada to postane prošlost, čitava ta ideja teritorijalnog razgraničenja naroda, otvoriće se put unutrašnjim integracijama o kojim govorim.
volta dzontra wrote:
Ključni problem je bila ta ideja svojatanja naroda. Ako je HDZ odustao od tog, a izgleda da jeste, odlično. Imamo napredak.
Meni je važno ono što je moralno, narode se može izmanipulisati i to što se predstavlja kao volju naroda meni ništa ne znači. Veći dio Srba Hrvatske se uvjerilo u pogrešnu ideju pa nije postala ispravna. Jer ako je dovoljno uvjeriti veći dio određene etničke grupe u pogrešnu ideju da bi se tu ideju uvažilo, otvaraš Pandorinu kutiju za čije otvaranje Hrvati u BiH nisu spremni. Bošnjaci su i brojniji i imaju više saveznika. Ali ja se recimo uvijek mogu usprotiviti negiranju hrvatskog identiteta ove zemlje (Tuzle ili Sarajeva), kakav tu kredibilitet ima zbunjeni simpatizer HDZ-a, pobornik etničkih podjela i rezervata za Bošnjake ? Šta on ima tu baliti o nepravdi kad i sam insistira na nepravednom rješenju ?
volta dzontra wrote:
Mislio sam konkretno na manjak kapaciteta da izazovu pobunu, da dovedu u pitanje ustavni poredak kroz barikade ili jednostrane poteze koje su neki očekivali od Dodika ili HNS-a. Mnogi još žive u uvjerenju da je političko Sarajevo ustvari samo turadija koju se može šutati i ucjenjivati, da je dovoljno da HDZ blokira formiranje entitetske vlasti i te entitetske vlasti neće biti. Očigledno je da to ipak nije tako.
Jednostrane poteze su mogli očekivati vrlo neupućeni ljudi.
A takvih je bilo dosta. Srećom, pokazalo se da kapacitet za to ne postoji i na to mislim kad kažem da su neprijatelji zemlje u kurcu.
volta dzontra wrote:
Što nas vodi ka opasnom zaključku, ako Hrvatu smeta ravnopravan klub "Ostalih" zbog eventualnih blokada, onda je u redu ako Bošnjak kaže da treba potpuno ukinuti Dom naroda, opet zbog blokada ovaj put recimo kluba "Hrvata".
Nisu blokade u pitanju
Svejedno, klub "Ostalih" treba imati ista prava.
volta dzontra wrote:
I ? Treba li to ignorisati ili kao što to Josipović radi, zauzeti određeni stav ?
S političke strane je stvar pragmatičnosti.
To bi imalo smisla da država ima nešto od toga. Međutim, to očigledno nije slučaj nego se zbog popuštanja počinju javljati analize o mogućim sukobima i prognoze o nestanku države. Evo i Nikolić se kao brine. Što znači da država nema ništa od politike popuštanja a to što Tihić i Lagumdžija ipak popuštaju ima veze samo sa širenjem liste nekretnina koje imaju oni i rodbina im.
volta dzontra wrote:
Ne možeš negirati da je ta uloga bila velika, naoružavanje ARBiH, suzbijanje Srbije itd to nisu izmišljene stvari nego činjenice. Ti ustvari možeš reći da međunarodna zajednica trenutno ne želi da se petlja, ali da nikad neće, to je neosnovano. Uključili su se recimo u procesu formiranja entitetske vlasti i ti mehanizmi im još stoje na raspolaganju.
Sve intervencije MZ koje si spominjao su bile teške i s puno truda iznuđene i prethodili su im masovni zločini. Stvarno ne želim nikome da se za njega brine MZ kao što se brinula za BIH u periodu 92. - 95.
Vjerovao bih u međunarodni intervencionizam da su 1991. godine bombardirali sve kapacitete JNA i naredili im da se povuku u kasarne. Propuštanje oružja, intevencije, pregovori i sl su imale za cilj samo da se odgodi nestanak država i naroda ili da se ne naruši ravnoteža snaga dok oni u MZ ne odluče šta će s nama
Kao što rekoh, možeš tvrditi da neće intervenisati u bližoj budućnosti (sljedećih par mjeseci) ali da nikako neće intervenisati, to je nemoguće tvrditi. Ja sam uvjeren da bi, u slučaju da Sarajevo prestane sa popuštanjem, intervenisali u roku od pola godine.
palermo

#210 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote: Ili kao druga varijanta rješenja ,za koju se by the way ti zalažeš, u potpunoj pobjedi etničkog naspram sveg ostalog što takođe čini život.
Ja se bojim da je ovo zavrsena prica i da je druga varijanta pobjedila. Ne znam sta se moze desiti pa da klinci
koji su odrasli u segregaciji kakva se u Evropi ne pamti, naprave gradjansko drustvo?
Građansko društvo je pomalo floskula.

Treba izgraditi državu u kojoj će se svako osjećati dobrodošlim i slobodnim na svakom pedlju njene teritorije.
Makar to zvali i seljačkim društvom :D

Priča je završena tek onda kada svi prihvate da je završena. Drugim riječima,daleko smo od završetka
Skijaš

#211 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

cindrlimindrli wrote:
Gluposti. Sve se to može izliječiti s pozitivnom porukom kroz javne medije, obrazovanje i kažnjavanje širenja međuetničke mržnje.
HM 2011

#212 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by HM 2011 »

Skijaš wrote:
cindrlimindrli wrote:
Gluposti. Sve se to može izliječiti s pozitivnom porukom kroz javne medije, obrazovanje i kažnjavanje širenja međuetničke mržnje.
međunacionalne....

Baš smo na pravom putu za ozdravljenje....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#213 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

dugoročno, na žalost, indijanci odnose pobjedu...22 godine sistematske ideološke indoktrinacije je iza nas i generacije koje dolaze sve su gore i gore.....hebote kad sam u rat pošao nisam mrzio nikoga kako danas ova djeca mrze :-)

da skratim ...dugoročno smo ga popušili kao društvo i jedina vadiona nam je politička artikulacija Bosanstva

haug :(
Skijaš

#214 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Skijaš »

HM 2011 wrote:
Skijaš wrote:
cindrlimindrli wrote:
međunacionalne....
Prvo, zbog više značenja termina "nacija", ograničio sam se na ono koje naciju veže za državu. I drugo, reći "etnički" nije pogrešno, pa zašto ne koristiti taj termin koji je jasan i precizan umjesto ovog "nacionalni" koji ima više značenja ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#215 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:@tvsabina

Nepravda i segregacija je "NAGRAĐENA" koliko je i "POTPISANA", ako razumiješ šta želim reći.

Nije se smjelo odustati od Platforme predsjedništva 1992.
Nije se smjelo "sjesti" sa fašistima i time legalnu državnu vlast pretvoriti u jednu stranu u sukobu.
Nikad se nije smjelo pristati na ime RS. U redu neka vrsta autonomije srpskog naroda u BiH, ali RS. :?
Nije se smjela ispustiti prilika za ukidanje SDS-a. Time bi se dalo do znanja svim mogućim retrogradnim snagama šta ih čeka.
Nije se smjelo opljačkati sredstva namjenjena za povratak. Opstruiranje i nezalaganje za povratak prognanih je čista izdaja države.
Nije se smjelo svašta nešto. Mogao bih nabrajati do Bajrama. :)
Kako onda očekivati reagovanje i onih političara iz MZ koji žele dobro BiH? Neće oni ušutkati fašistu Dodika, ako se stalno ponavlja kako je sa njim moguć dogovor. Neće ušutkati priče o "stolnom gradu", ako se stalno ponavlja kako je HDZ temeljna stranka hrvatskog naroda u BiH.
Pemanapemani ,

bila sam napisala podugačak odgovor ali sam ga izbrisala. Jednostavno nisam bila u pravu odnosno nemam odgovor.
100 % ste Vi u pravu. 1000% ste u pravu.

No mi propadamo. Mislim da je vrijeme da nas povedu ljudi koji će dosadašnju problematiku učiniti sporednom na način da će zbog razvoja proizvodnje , NAUKE , obrazovanja , etike , kulture , sporta , svi dosadašnji problemi sami od sebe postati sporedna i riješiva stvar.
A mislim da je to moguće. U životu je sve moguće.
zeko071

#216 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

Tema ovog posta je "LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru". i sta god SDP-ovdje pricali i nalazili razlicite argumente u vezi loseg stanja u drustvu, koje jeste lose i za koje je kriva SDA, nista ne moze ponistiti cinjenicu da je zaista LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru i tacka.
talić

#217 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by talić »

zeko071 wrote:Tema ovog posta je "LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru". i sta god SDP-ovdje pricali i nalazili razlicite argumente u vezi loseg stanja u drustvu, koje jeste lose i za koje je kriva SDA, nista ne moze ponistiti cinjenicu da je zaista LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru i tacka.
nek se zna cijena pa makar bila i večera........
SDA nas prodaju već 20 godina a da još uvjek ne znamo ni koja je konačna cijena.
JoseMujica

#218 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

zeko071 wrote:Tema ovog posta je "LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru". i sta god SDP-ovdje pricali i nalazili razlicite argumente u vezi loseg stanja u drustvu, koje jeste lose i za koje je kriva SDA, nista ne moze ponistiti cinjenicu da je zaista LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru i tacka.
mislim da je na ovom forumu davno apsolvirana činjenica da je Zlatko čmar samo taki...tako da nema smisla da SDA, odnosno jedno govno perete preko drugoga
robert treniro

#219 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by robert treniro »

zlatko je moj idol.
izbacio je sda iz vlasti. prvi koji je to uspio nakon dvaes i nesto godina.
a vi koji ste apsolvirali... apsolvirajte i dalje.
Propast i katastrofa

#220 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Propast i katastrofa »

robert treniro wrote:zlatko je moj idol.
Kad sam vido da Tihic umal ne zaplaka zijanio sam se :D
JoseMujica

#221 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by JoseMujica »

dobro priznajem....Vođa vam je zaslužio barem mali aplauz zarad suze u Suljinom jal Sadikovom oku....ali ipak kolutić ne mijenja oblik vego se samo širi i stišće :D
robert treniro

#222 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by robert treniro »

pravo da ti kazem, ne kontam to o koluticima. izgleda da je to iz nekog miljea koji mi nije blizak.
a aplauz je zasluzio. i moj glas, opet.
Smail Aga

#223 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Smail Aga »

Propast i katastrofa wrote:
robert treniro wrote:zlatko je moj idol.
Kad sam vido da Tihic umal ne zaplaka zijanio sam se :D
Ne volem Zlaju ali tada je bas bio King :D :D :D
zeko071

#224 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

sta god rekli, vrijedilo je... suza u tihicevim ocima, bla, bla, Zlatko Lagumdzija je prodao ovu drzavu (a moju domovinu) zbog svoje guzice!

sjetite se svojih budalastina sa ovog posta, kada budete zavidjeli palestincima na njihovoj slobodi. ili ce te i tada vjerovati
Zlatku Lagumdziji, DAmiru Hadzicu i Fahrudinu Radoncicu kako je to neophodna faza do statusa Zapadne Njemacke.

Zlatko Lagumdzija je prodao ovu drzavu (a moju domovinu) zbog svoje guzice!

I dalje ce je prodavati!
zeko071

#225 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by zeko071 »

Zlatko Lagumdzija je prodao ovu zemlju zbog svog ega i svoje guzice!
Post Reply