LAGUMDZIJA ODLAZI

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zjev :zzzz:

Samo vi branite nase nacionalne interese, zahvalan sam, brinite se o nama ovcicama...Hvala SDA, hvala za izdaju, za koaliciju sa SDS-om, za kriminal i svo zlo koje za koje ste odgovorni, hvala, nikad vam to necemo zaboraviti...
svitac

Post by svitac »

focak wrote:
Vi fočaci SDAovce više se brinete za SDP nego za sebe :lol:

ovo dovoljno o tebi govori, bez argumenata pricas gluposti.
tema je Lagumdzija i ovo je prilozeni text iz avaza, a u ovom slucaju to se tebi ne svidja pa se ponasas tako nekulturno.
Žao mi je nesagledivo i beskrajno žao što ne upratih AVAZOV nalaz :x
Nekako mi se uvijek utrefi da čitam "Nezavisne novine" !? :)
Sa koliko argumenata ja raspolažem ti nečeš tom količinom raspolagati da imaš 5 života.Moj hendikep jeste nedostatak AVAZOVIH OBJEKTIVNIH informacija i argumenata. Možda si popravim rejting na Ahiretu ?
horoz

Post by horoz »

Nije narod kriv ? Kriv je Zlatko što je njegovo glasačko tijelo nije moglo mrdnuti d**e i trknuti do opčine ?
Očigledno se nas dvoje ne razumijemo. ZL i ekipa su trebali biti konkretniji i napraviti razliku između sebe i ostalih. Većina misli da razlike i nema.
Zlatko i loša alternativa ?
Po čemu je SDP gora alternativa ?
Po tome što nije nacionalistički nastrojena ?
Po neiskorumpiranoj mladosti iz te stranke za razliku od "mladih muslimana" iskorumpiranih mladih lopova SDAovaca ?

Nemoj biti naivna. Misliš da SDP nema korumpiranih. Pa na kojoj ti planeti živiš... Svi su isti i čovjek nema za koga da glasa.
ŠUTITE I NI DA ZUCNETE , DOBRO SAM UTREFILA HOROZE NE KUKURIČI PJETLIĆU MALENI ŠTO SI SJEDIO I MRSKO TI BILO DIĆI D**E DA GLASAŠ ?
Nije mi uopšte bilo mrsko dići d**e (taj dan sam se baš nahod'o), samo stvarno nisam znao za koga glasati. Evo i sad ne znam.... :D
Prenj

Post by Prenj »

Horoz,

nazalost, nista nije savrseno, pogotovo u politici i to bosanskoj.
Moramo uvijek glasati i odabrati manje zlo.
Izostanak glasa je ujedno i glas za nastavak 'deset najtezih godina'.
Samo su dva nacina za promjenu statusa pojedinca u BiH:
- odlazak
- revolucija
- glasanje
pa ti biraj.
svitac

Post by svitac »

wahaha,
Stidljivi, nemoj da te svitac obeshrabri. Ona voli jako puno stidljive a ti si joj izgleda miljenik. Jest da je malo pegla ali garant je prava, jos ako te fixira i pocne pratiti po forumu
Što me tako na brzaka ocrni kod stidljivog ? :( Još ja pegla ? :roll:
Još lovim i fixiram po forumu ? :? :shock: Koga to ?

Stidljivi pusti ti mene i ne obaziri se na mene jer ja ti ničim neču naškoditi
Izvini za moj neutemeljen komentar za koga si glasao.

Učestvuj na forumu sa drugima. Stvarno ima pametnih stvari da pročitaš.
Ima i drugih apolitičnih stranica.Nije politika jedina, mada bi za mlade najbolje bilo na vrijeme se uključiti u politiku.Biti barem upućen.
Prenj

Post by Prenj »

Ipak, za dobro ljevice u BiH, Lagumdzija treba da podnese ostavku.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:Ipak, za dobro ljevice u BiH, Lagumdzija treba da podnese ostavku.
Trebo je to vala uradit 2002 ! :sad:
svitac

Post by svitac »

Nije Zlatko L. stranka SDP-a. Previše se cijela stranka identificira sa jednom figurom. Zlatko će morati napustiti mjesto predsjednika i ako želi neka ostane u stranci. Znamo da dobar dio glasača nisu upravo zbog njega izašli na izbore.
Ima mlađih poštenih u toj stranci i neka Zlatko na vrijeme bez presija napusti predsjedničku fotelju i ustupi je mladom kolegi/ci.

ZA dobrobit LJEVICE
Time ne bi izgubio više nego ovako kako su izgledi da izgubi Bh. ljevica.
Da sam na njegovome mjestu učinila bih to kulturno, tiho i elegantno.Ako
narod to želi, neka se povuče do opčih izbora.
LED

Post by LED »

svitac wrote:
LED wrote:Tesko da ce narod (konji, krave i ovce) gledati FTV i BHT, s obzirom da su i oni prema izjavama nacionalista SDA, pored Lagumdzije, na listi kreatora antibosnjacke politike, i dio velikosrpske i velikohrvatske politike na ovim prostorima. A i da gledaju, protiv svoje, i volje im najmilijih IZ i SDA, zar mislis da ce razumjeti ??? Hoce, jer ce pitati Tihica, Cerica, Fatmira Alispahica, da im skontaju sta to FTV i BHT narodu porucuje.

I da se ne udaljimo od teme

Koliko vas misli da ste bolji Bosnjaci i patriote od Lagumdzije i dajte jedan razlog da se u to vjeruje.
Koliko vas misli da ste dali veci doprinos i da vise volite BiH, zato sto ste dali glas nacionalistima, od Lagumdzije i dajte jedan razlog da se u to vjeruje.
Koliko vas misli da je biti pravi Bosnjak, i biti nacionalista isti pojam, i dajte jedan razlog da se u to vjeruje.
Koliko vas misli da je mrziti Lagumdziju isto sto i voliti BiH.
Koliko vas misli da je podrzati i ponovo izabrati kriminalce i njihove mentore na vlast, patriotski cin i duznost svakog Bosnjaka, vrijedan postovanja.
I na kraju koliko vas misli da ste bolji Bosnjak i patiota i vjernik od mene, zato sto ste na posljednjim izborima glasali za SDA za razliku, i dajte mi jedan razlog da to vjerujem.

PS : nije mi do svadje nego me, molim vas, samo uvjerite da pogresno razmisljam, ja i jos 65.54% glasaca koji nisu izasli na izbore i odobrili kriminaliziranim vlastima nacin vodjenja drzave BiH.
Ja sam ti odgovorila na sva pitanja samo TI odgovori ZAŠTO si ti tako svjestan i savjestan APSTINIRAO i tako doprinjeo nacionalnoj oligarhiji
da i dalje razorno djeluje na "konstruisanje" Bh. "države" ono CIJELA na TRI dijela. GDJE TI BI? NEMAŠ PRAVO ZUCNUTI
ŠUTI I NE KOKODAČI I NE ŽALI SE NI TI NI SVI KOJI STE SJEDILI KO BABE DOK SE SDAOVNOVKO STADO OGLAŠAVALO.

Ako si me pitala, trebala si cekati odgovor pa onda zavrsiti misao. Ali vidim da pitas, pa sama zakljucujes sta bi bio moj odgovor, i samouvjereno pucas, na tvoju zalost, u prazno. Nisam ti ja od onih koji su zeljni svadje pogotovo ne sa samouvjerenim tvrdoglavcima, no za tvoju informaciju, 2. oktobar je bio moj radni dan, treba da znas da ima nas koji radimo, a ponekad i sluzbeno odsustvujemo iz BiH. E ako mi to uskracuje pravo da pricam i ako sam time zasluzio da me napadas i tako okarakterises, izvini molim te, necu nikad vise
P.S. oni odgovori, ukoliko su upuceni meni i na moj post, su upuceni na pogresnu adresu.
redar

#85 Odlazak Zlatka L

Post by redar »

Pozz svima.

Mislim da bi Zlaja trebao da se povuce sa cela SDP-a. Jer stranka treba novu facu van, novu mladju krv (ideje ) sto se kaze .
Ne mislim nista lose ni o starim idejama, mislim da su na mnogo visem nivou nego od ovih fasista SDA, HDZ,SDS sa satelitima.
A Zlaja moze iz kulisa da podupire i gura nove kadrove kao sto je i Alija u svoje vrijeme.
svitac

Post by svitac »

LED

Izvini molim te ALI stvarno sam očajna na sve apstinente koji su MOGLI a nisu htjeli izaći dati svoj glas za SDP. :) Ne želim i nemam pravo nikome
nametati svoje stavove, ali ne želim ni vladavinu SDAovaca.

POZDRAV :)
Last edited by svitac on 05/10/2004 13:41, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Pored tebe Svitac :D moj glas bi otišao SDA , pa ti vidi :D sviće li šta .
horoz

Post by horoz »

Prenj wrote: Samo su dva nacina za promjenu statusa pojedinca u BiH:
- odlazak
- revolucija
- glasanje
pa ti biraj.
I ti mi neki SDP-ovac. :D

Pojedinac svoj status mijenja radom i zalaganjem. Što više radiš - više imaš! Što više učiš - više znaš pa onda možeš više i radit'.

U BiH ima puno nezaposlenih ali ima i onih kojima su neki poslovi ispod časti. I onda kad moraju lovu tražit' od staraca svi su im krivi. Al' i to će se promijeniti, vremenom...

Dakle prijatelju, na ovaj spisak dodaj još i rad pa ću izabrati. Glasanjem ne vidim da mogu bilo šta promijeniti.
Revoluciju sam prošao '92-'95
Ići ne mislim nigdje (osim kao turista :) )

Ostao je samo rad, rad i rad.

Nema više Tita da zaduži državu i onda omladini napravi stanove i otvori fabrike :lol:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Prenj wrote:Samo su dva nacina za promjenu statusa pojedinca u BiH:
- odlazak
- revolucija
- glasanje
pa ti biraj.
da posteno podijelimo ovu pogacu: pola tebi, pola meni, pola svicu :D
svitac

Post by svitac »

REVOLUCIJA :x

Hvala na ponudi :) LudoALudjiJA :)
LED

Post by LED »

svitac wrote:LED

Izvini molim te ALI stvarno sam očajna na sve apstinente koji su MOGLI a nisu htjeli izaći dati svoj glas za SDP. :) Ne želim i nemam pravo nikome

Ja se stobom slazem i mislim da sam kroz postove to i pokazao.
Pozdrav tebi.
Nego sta ti mislis o prijedlogu da se izbori provedu, kao nesto slicno popisu stanovnistva. Ono od kuce do kuce, od stana do stana, od ‘nastambe’ do ‘nastambe’. Mislim da bi process bio malo sporiji mozda jedan dan duze nego inace i malo skuplje nego sto jeste, ali ta ista viseclana komisija ili vise njih da obidju svoje glasacke zone. Tek tada bi imali punopravne izbore i pravu sliku politickog opredjeljenja stanovnika BiH.
Pa ako nista da se to uradi zbog onih siromasnih i starih i nemocnih kojima jos i to treba da se ganjaju od jednog do drugog izbornog mjesta jer ih primjera radi nema na spisku.
Prenj

Post by Prenj »

LudoALudjiJA wrote:
Prenj wrote:Samo su dva nacina za promjenu statusa pojedinca u BiH:
- odlazak
- revolucija
- glasanje
pa ti biraj.
da posteno podijelimo ovu pogacu: pola tebi, pola meni, pola svicu :D
Lapsus calami, izvinjavam se (za razliku od "Avaza" i slicnih).
Prenj

Post by Prenj »

LED wrote:

Pozdrav tebi.
Nego sta ti mislis o prijedlogu da se izbori provedu, kao nesto slicno popisu stanovnistva. Ono od kuce do kuce, od stana do stana, od ‘nastambe’ do ‘nastambe’. Mislim da bi process bio malo sporiji mozda jedan dan duze nego inace i malo skuplje nego sto jeste, ali ta ista viseclana komisija ili vise njih da obidju svoje glasacke zone. Tek tada bi imali punopravne izbore i pravu sliku politickog opredjeljenja stanovnika BiH.
Pa ako nista da se to uradi zbog onih siromasnih i starih i nemocnih kojima jos i to treba da se ganjaju od jednog do drugog izbornog mjesta jer ih primjera radi nema na spisku.
Mozda bi rjesenje bilo u OBAVEZNOM GLASANJU, kao sto je slucaj u Australiji?
svitac

Post by svitac »

LED wrote:

Pozdrav tebi.
LED

Možeš misliti da sam luda pa pogodi da sam o TOME načinu razmišljala.
Bojim se reakcija od strane forumskih učesnika da ne pomisle kako sam ja ko "mali Perica". Nije to ni malo naivna zamisao ali zamisli ja uzmem notes, olovku i od vrata do vrata , pa ograišem na dželata ? :shock:
Šalim se . HAJDE HOČU DAJ PRIJEDLOG
manijak1

Post by manijak1 »

Šalim se . HAJDE HOČU DAJ PRIJEDLOG
Okani se politike :D za početak.
Maverick_

Post by Maverick_ »

svitac:

E u tome je stvar,to se tako ne rjesava. Problem SDP-a je to sto i dalje vuce ka komunizmu,valjda boljka iz proslosti ljudi koji ga vode. Sjecam se kad je SDP dobio izbore i kad su pojedini clanovi SDP-a sretali pokrivene cure i zene po gradu i provocirali ih...u fazonu da im vise nema SDA i da ce morati uskoro da skinu hidzab.
Ovdje u Svedskoj su isto socijaldemokrati na vlasti,al to je nesto totalno drugo u odnosu na SDP BiH. Njih ne krasi ama bas nista komunisticko,cak su zakleti neprijatelji komunizma. To je socijalna stranka,koja na prvom mjestu misli o radniku i narodu.Dalje,ovdje ima toliko rasa i naroda da je to u fazonu "United Colors of Benneton",al svi imaju prava i niko im ne zabranjuje da zive u duhu svoje vjere. Naravno da ima rasistickih grupa,ali to je zanemarljivo malo. Zato je Svedska trenutno jedna od najbolje uredjenih zemalja u svijetu. Eh da je taj dole SDP kao ovaj ovdje...odmah bi pokupili glas od mene.
Elem, SDP se mora osloboditi komunistickih manira,tek onda ce postati stranka u smislu imena koje nosi. Naravno mladi i moderni ljudi mogu to promjeniti.
Prenj

Post by Prenj »

Maverick_ wrote:svitac:

E u tome je stvar,to se tako ne rjesava. Problem SDP-a je to sto i dalje vuce ka komunizmu,valjda boljka iz proslosti ljudi koji ga vode.
Jedan od najvecih problema SDP-a u BiH i jeste u tome sto im nista komunisticko, u smislu borbe za radnike i njihova prava, nije ostalo.
Kamo srece!
manijak1

Post by manijak1 »

u tome je stvar,to se tako ne rjesava. Problem SDP-a je to sto i dalje vuce ka komunizmu,valjda boljka iz proslosti ljudi koji ga vode. Sjecam se kad je SDP dobio izbore i kad su pojedini clanovi SDP-a sretali pokrivene cure i zene po gradu i provocirali ih...u fazonu da im vise nema SDA i da ce morati uskoro da skinu hidzab.
Mislim da bi to najprije mogli biti članovi onih koji su tada izgubili izbore.
Maverick_

Post by Maverick_ »

Naravno i oni...o njima vec i da ne pricamo,ali ni SDP-ovci nisu zlatni uopste. Zato je moj glasacki listic ostao neispunjen :roll:
svitac

Post by svitac »

Živiš daleko i daleko si od istinske politike SDP-a. Nije istina, tj. čista laž ili dezinformacija provokacije sa pokrivenim ženskim osobama.
Drugo laž je i pogrešna prezentacija Bh. SDP-a kao komunistički nastrojene stranke/partije. NEISTINA. Neko širi tendenciozno antipropagandu vezanu za politiku SDP-a BiH. Ne posjeduju niti jedan element komunističkog sistema.

SDP je stranka sa mladim , obrazovanim, kulturnim, civiliziranim i nadasve demokratskim principima, što automatski obara tu lažnoplasiranu tezu o 'komunističkom' miljeu stranke.

Ja nisam član SDP-a ali nemoj molim te da mi pričaš priču kako SDP ugrožava Islam u BiH.

ZA revoluciju JESAM zato da se konačno oslobodi narod od nacionalizma koji ubi ovdje obični narod.
Jeli trebamo mirno promatrati kao da se to ne dešava nama sve stravične političke anomalije od strane nacionalističkih stranaka ?

Nemoj marame vezati za BiH nije pošteno.
Hajde neka se tu gdje ti živiš sve žene pokriju maramama !?
Ne miješaj politiku sa maramama.
Post Reply