Lagumdzija izbliza

hadzofield

#551 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

nosara wrote:Cestitam na dobrim zivcima... :D
Hvala druze...
Nema smisla gubiti zivce na provokatore :)
damirm

#552 Re: Lagumdzija izbliza

Post by damirm »

Nisam simpatizer mononacionalnih stranaka, ali moram priznati da je SDA pokazala da u ovoj zemlji jedina ima demokratski potencijal. S druge strane, ova stranka ima duuugacak put kako bi uopste pocela izlaziti na kraj s kadrovima, talovima i interesima koji ovu zemlju drze u mraku kriminala i korupcije. Iako sam po prirodi ljevicar (daleko od od toga da sam levat da bi me se nijemog muzlo u ime solidarnosti), o intelektualnoj sili, aka SDP, ne valja trositi pixela...
hadzofield

#553 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

damirm wrote:Nisam simpatizer mononacionalnih stranaka, ali moram priznati da je SDA pokazala da u ovoj zemlji jedina ima demokratski potencijal. S druge strane, ova stranka ima duuugacak put kako bi uopste pocela izlaziti na kraj s kadrovima, talovima i interesima koji ovu zemlju drze u mraku kriminala i korupcije. Iako sam po prirodi ljevicar (daleko od od toga da sam levat da bi me se nijemog muzlo u ime solidarnosti), o intelektualnoj sili, aka SDP, ne valja trositi pixela...

Jedina pokazala demokratski potencijal ... cime?
nosara

#554 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

damirm wrote:Nisam simpatizer mononacionalnih stranaka, ali moram priznati da je SDA pokazala da u ovoj zemlji jedina ima demokratski potencijal. S druge strane, ova stranka ima duuugacak put kako bi uopste pocela izlaziti na kraj s kadrovima, talovima i interesima koji ovu zemlju drze u mraku kriminala i korupcije. Iako sam po prirodi ljevicar (daleko od od toga da sam levat da bi me se nijemog muzlo u ime solidarnosti), o intelektualnoj sili, aka SDP, ne valja trositi pixela...
:lol:
VjecitiStudent

#555 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

hadzofield wrote:
VjecitiStudent wrote: Da i njih je strah, ali cime je taj strah uzrokovan?
Bogicevic nikada nije bio protivkandidat.
Gdje su danas Pecanac, Markovic i Durakovic?
Markovic i SDP-u, Durakovic prekrsio statut, Pecanac osnovao drugu stranku pa se i ta stranka raspala
Bogicevic je bio kandidat ali je odustao kad je prosao u drugi krug
Markovic vise nije u SDP-u, zvanicno se ispisao i radi kao notar. Pecanac je nekad bio predsjednik Kantonalnog SDP-a, pa slucajno pade u nemilost odmah nakon tih izbora, a Durakovic je, naravno, prekrsio statut.
S obzirom sta se desilo sa prijasnjim protukandidatima, naravno da kamikaza ove godine nije bilo.
Demokratija? Tesko.

S druge strane, nakon svih niskih udaraca koje su mu nanijeli Izetbegovic i Terzic, Tihic izjavljuje sljedece:
Obavit ću razgovore sa Izetbegovićem i Terzićem i vidjeti na kojim pozicijama i u kojem kapacitetu žele da budu angažirani unutar SDA. Oni su potrebni stranci i za njih će u njoj i rukovodstvu biti mjesta.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=739
nosara

#556 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
hadzofield wrote:
Markovic i SDP-u, Durakovic prekrsio statut, Pecanac osnovao drugu stranku pa se i ta stranka raspala
Markovic vise nije u SDP-u, zvanicno se ispisao i radi kao notar. Pecanac je nekad bio predsjednik Kantonalnog SDP-a, pa slucajno pade u nemilost odmah nakon tih izbora, a Durakovic je, naravno, prekrsio statut.
S obzirom sta se desilo sa prijasnjim protukandidatima, naravno da kamikaza ove godine nije bilo.
Demokratija? Tesko.

S druge strane, nakon svih niskih udaraca koje su mu nanijeli Izetbegovic i Terzic, Tihic izjavljuje sljedece:
Obavit ću razgovore sa Izetbegovićem i Terzićem i vidjeti na kojim pozicijama i u kojem kapacitetu žele da budu angažirani unutar SDA. Oni su potrebni stranci i za njih će u njoj i rukovodstvu biti mjesta.
Pa idi i uclani se u sda, jebali te oni a ti njih... :D Ako se to vec nije desilo... :lol:
damirm

#557 Re: Lagumdzija izbliza

Post by damirm »

hadzofield wrote:

U Bosni i Hercegovini nevidjeno, nije se moglo sa sigurnoscu reci da li ce dosadasnji predsjednik zadrzati funkciju.
hadzofield

#558 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

VjecitiStudent wrote:
hadzofield wrote:
Demokratija? Tesko.

Nijaz Durakovic nije htio da bude 5 na listi za drzavni parlament pa je bio na listi stranke za bih a to se kosi sa statutom

Nermin Pecanac je htio da bude kandidat za drzavni parlament al nije imao dovoljno kandidatura
Ljubisa Markovic radi kao notar...

Ako te zanima jos stvari ... mogu ti reci :)
hadzofield

#559 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

damirm wrote:
hadzofield wrote:

U Bosni i Hercegovini nevidjeno, nije se moglo sa sigurnoscu reci da li ce dosadasnji predsjednik zadrzati funkciju.

Od kada pratis politiku u BiH???
nosara

#560 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

damirm wrote:
hadzofield wrote:

Daj, ne pametuj, malo se informisi... :D Pet puta neizvjesniji bio je kongres SDP-a na kojem je Lagumdzija pobijedio Durakovica...
damirm

#561 Re: Lagumdzija izbliza

Post by damirm »

hadzofield wrote:

U Bosni i Hercegovini nevidjeno, nije se moglo sa sigurnoscu reci da li ce dosadasnji predsjednik zadrzati funkciju.[/quote]

Od kada pratis politiku u BiH???[/quote]

Manimo forumaskog pljuvanja. Demantuj konkretnim primjerom. Rekoh dosadasnji, zadrzao; ne umro, napravio stranku i sl.
damirm

#562 Re: Lagumdzija izbliza

Post by damirm »

nosara wrote:[

U Bosni i Hercegovini nevidjeno, nije se moglo sa sigurnoscu reci da li ce dosadasnji predsjednik zadrzati funkciju.[/quote]

Daj, ne pametuj, malo se informisi... :D Pet puta neizvjesniji bio je kongres SDP-a na kojem je Lagumdzija pobijedio Durakovica...[/quote]

Mora da je Nijaz malo popio. :lol: :lol:
hadzofield

#563 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

damirm wrote:
hadzofield wrote:

Od kada pratis politiku u BiH???[/quote]

Manimo forumaskog pljuvanja. Demantuj konkretnim primjerom. Rekoh dosadasnji, zadrzao; ne umro, napravio stranku i sl.[/quote]

Rekao ti je nosara jedan od primjera
Durakovic-Lagumdzija
damirm

#564 Re: Lagumdzija izbliza

Post by damirm »

:lol: :thumbup: :sax: :run:
VjecitiStudent

#565 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

hadzofield wrote: Nijaz Durakovic nije htio da bude 5 na listi za drzavni parlament pa je bio na listi stranke za bih a to se kosi sa statutom

Nermin Pecanac je htio da bude kandidat za drzavni parlament al nije imao dovoljno kandidatura

Aha, pa su onda Sanko Mesihovic i vlasnik Premingera, Ibrahimpasic, i jedan i drugi rodjene socijaldemokrate, uletili na tu istu listu bez problema. :-)

Ne sumnjam da su u svim tim slucajevima, od Durakovica do Markovica, formalne procedure bile ispostovane.
Medjutim, i svi procesi koje je Staljin pravio su formalno-pravno bili na mjestu, "sitni" problemi su bili u detaljima koji su se desavali iza scene.
hadzofield

#566 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

VjecitiStudent wrote:
hadzofield wrote: Nijaz Durakovic nije htio da bude 5 na listi za drzavni parlament pa je bio na listi stranke za bih a to se kosi sa statutom

Aha, pa su onda Sanko Mesihovic i vlasnik Premingera, Ibrahimpasic, i jedan i drugi rodjene socijaldemokrate, uletili na tu istu listu bez problema. :-)

Ne sumnjam da su u svim tim slucajevima, od Durakovica do Markovica, formalne procedure bile ispostovane.
Medjutim, i svi procesi koje je Staljin pravio su formalno-pravno bili na mjestu, "sitni" problemi su bili u detaljima koji su se desavali iza scene.
Eh to je sad vec nagadjanje o cemu ti govoris .. jel to tako jel to nako ...
Sto se tice Ibrahimpasica ...on i Pecanac nisu iz iste izborne jedinice
nosara

#567 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:

Ako hoces da saznas sta se desava iza scene, ja ti mogu sredit mjesto cistaca prostora iza scene, poslije slijedeceg kongresa SDP... :D Ili mjesto kafe-kuharice, to ti je prestizna funkcija... :lol: Znas, ono, kuloari, hodnici, naculis klempave usi i voila...! :lol:
VjecitiStudent

#568 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

hadzofield wrote: Eh to je sad vec nagadjanje o cemu ti govoris .. jel to tako jel to nako ...
Uzroci su razni, ali posljedica je ta da je na proslom kogresu SDP-a bio samo jedan kandidat za predsjednika stranke.
Kako to moze biti dobro za demokratiju unutar SDP-a i sire?
Naravno, nije SDP jedini, slicna je situacija u SBiH i SNSD-u.
hadzofield

#569 Re: Lagumdzija izbliza

Post by hadzofield »

VjecitiStudent wrote:
hadzofield wrote: Eh to je sad vec nagadjanje o cemu ti govoris .. jel to tako jel to nako ...
Uzroci su razni, ali posljedica je ta da je na proslom kogresu SDP-a bio samo jedan kandidat za predsjednika stranke.
Bila su 23 + Lagumdzija.. Medjutim niko od navedenih nije htio na megdan sa Lagumdzijom cak ni oni koji trenutno nisu na visokim funkcijama su stranci pa s toga nemaju sta izgubiti i ne mogu biti marginalizirani u slucaju poraza
Lose je sto je jedan kandidat, a jos losije bi bilo da je bio kandidat pro forme...

Takodjer sve razmirice koje postoje u stranci su adekvatno iskoristili mediji pod kontrolom SDA...Licno poznajem Zlatka a takodjer licno mislim da se nakon nekoliko poraza treba povuci sa cela stranke.. medjutim vecina clanova koji imaju priliku glasati ne se slaze sa mnom i ja postujem volju vecine
bruce lee

#570 Re: Lagumdzija izbliza

Post by bruce lee »

hadzofield wrote:
VjecitiStudent wrote:
Bila su 23 + Lagumdzija.. Medjutim niko od navedenih nije htio na megdan sa Lagumdzijom cak ni oni koji trenutno nisu na visokim funkcijama su stranci pa s toga nemaju sta izgubiti i ne mogu biti marginalizirani u slucaju poraza
Lose je sto je jedan kandidat, a jos losije bi bilo da je bio kandidat pro forme...

Takodjer sve razmirice koje postoje u stranci su adekvatno iskoristili mediji pod kontrolom SDA...Licno poznajem Zlatka a takodjer licno mislim da se nakon nekoliko poraza treba povuci sa cela stranke.. medjutim vecina clanova koji imaju priliku glasati ne se slaze sa mnom i ja postujem volju vecine
potpisujem citav post (osim sto ja licno ne znam lagumdziju :D ), pogotovo boldirano. vec nekoliko puta govorim: zasto neclanovima to toliko smeta izbor lagumdzije? muka mi je od onih izjava tipa: et' glasao bih ja za sdp da nije on na celu stranke. pa ako podrzavas soc.dem. ideju u nacelu, uclani se u stranku, idi na kongres i kandiduj se za predsjednika. clanovi stranke sebi biraju personal i program s kojim se ide na izbore. a onda je do glasaca da kazu svoje.
juli

#571 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

VjecitiStudent wrote:

jos kad bi vjeciti mogao objasniti kako to da se na osnivackom kongresu ns-a moglo glasati samo za bojana bajica, pa da mu ova argumentacija i pije vode. znam da je nekim drugim ljudima koji su se htjeli kandidovati istaknuti clan ns-a, inace "politicki analiticar" prijetio prijetio ...avanjem mame.... drugim rijecima, vjeciti je iz skole misljenja koja politiku dozivljava kao red bacanja konfeta, red demagogije, red zalaganja za projekte senada pecanina i safeta orucevica, pa onda ponovo red bacanja konfeta. nego, bogati prije nego sto se ponovo pocnemo baviti lagumdzijem, je l moze neko da mi odgovori sta misli o tome sto potpredsjednik ns-a u tri godine dobio 850.000 maraka za film a da nije ne samo snimio nijedan kadar, nego nije prilozio ni scenarij za film, ni lokaciju snimanja, niti bilo sta drugo od onog sto propisuje konkurs fantomske fondacije za kinematografiju? pritom, 850.000 maraka narodnih para. jer, ns je kao za legalizam sve dok se to ne odnosi na njihove prijatelje, clanove i funkcionere.
VjecitiStudent

#572 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

juli wrote: jos kad bi vjeciti mogao objasniti kako to da se na osnivackom kongresu ns-a moglo glasati samo za bojana bajica, pa da mu ova argumentacija i pije vode. znam da je nekim drugim ljudima koji su se htjeli kandidovati istaknuti clan ns-a, inace "politicki analiticar" prijetio prijetio ...avanjem mame.... drugim rijecima, vjeciti je iz skole misljenja koja politiku dozivljava kao red bacanja konfeta, red demagogije, red zalaganja za projekte senada pecanina i safeta orucevica, pa onda ponovo red bacanja konfeta. nego, bogati prije nego sto se ponovo pocnemo baviti lagumdzijem, je l moze neko da mi odgovori sta misli o tome sto potpredsjednik ns-a u tri godine dobio 850.000 maraka za film a da nije ne samo snimio nijedan kadar, nego nije prilozio ni scenarij za film, ni lokaciju snimanja, niti bilo sta drugo od onog sto propisuje konkurs fantomske fondacije za kinematografiju? pritom, 850.000 maraka narodnih para. jer, ns je kao za legalizam sve dok se to ne odnosi na njihove prijatelje, clanove i funkcionere.
Jel' to poredis stranku koja postoji 100 godina i zauzima glavno mjesto u opoziciji sa marginalnim pocetnicima?
JThomas

#573 Re: Lagumdzija izbliza

Post by JThomas »

VjecitiStudent wrote:
onako usput, za mene je to dokaz da pravog raskola nije ni bilo i da niko osim tihića nije ni mogao pobijediti.
juli

#574 Re: Lagumdzija izbliza

Post by juli »

VjecitiStudent wrote:
juli wrote: jos kad bi vjeciti mogao objasniti kako to da se na osnivackom kongresu ns-a moglo glasati samo za bojana bajica, pa da mu ova argumentacija i pije vode. znam da je nekim drugim ljudima koji su se htjeli kandidovati istaknuti clan ns-a, inace "politicki analiticar" prijetio prijetio ...avanjem mame.... drugim rijecima, vjeciti je iz skole misljenja koja politiku dozivljava kao red bacanja konfeta, red demagogije, red zalaganja za projekte senada pecanina i safeta orucevica, pa onda ponovo red bacanja konfeta. nego, bogati prije nego sto se ponovo pocnemo baviti lagumdzijem, je l moze neko da mi odgovori sta misli o tome sto potpredsjednik ns-a u tri godine dobio 850.000 maraka za film a da nije ne samo snimio nijedan kadar, nego nije prilozio ni scenarij za film, ni lokaciju snimanja, niti bilo sta drugo od onog sto propisuje konkurs fantomske fondacije za kinematografiju? pritom, 850.000 maraka narodnih para. jer, ns je kao za legalizam sve dok se to ne odnosi na njihove prijatelje, clanove i funkcionere.
Jel' to poredis stranku koja postoji 100 godina i zauzima glavno mjesto u opoziciji sa marginalnim pocetnicima?
pocet cu da sumnjam u tvoju inteligenciju vjeciti. ako kao marginalni pocetnik, herr tanovic moze uzeti 850.000 narodnih para za film koji nikad nije napravio, sta mislis da ce raditi kada bude politicki mainstream? jer, legalizam je super stvar, sve dok se ne odnosi na vase prijatelje, clanove i funkcionere, zar ne?
VjecitiStudent

#575 Re: Lagumdzija izbliza

Post by VjecitiStudent »

juli wrote:
VjecitiStudent wrote: Jel' to poredis stranku koja postoji 100 godina i zauzima glavno mjesto u opoziciji sa marginalnim pocetnicima?
pocet cu da sumnjam u tvoju inteligenciju vjeciti. ako kao marginalni pocetnik, herr tanovic moze uzeti 850.000 narodnih para za film koji nikad nije napravio, sta mislis da ce raditi kada bude politicki mainstream? jer, legalizam je super stvar, sve dok se ne odnosi na vase prijatelje, clanove i funkcionere, zar ne?
Pojasni nam jel Tanovic dobio te pare kao reziser ili kao stranacki funkcioner?
Post Reply