Lagumdzija izbliza

Post Reply
nosara

#451 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

sayonara wrote:
JThomas wrote:pa i slobo je umro na pravdi boga, nisu ga osudili koliko ja znam...

bilo bi zanimljivo vidjeti IP adresu s koje piše ovaj sayonara...
Ne lupetaj ... Slobi su sudili tamo gdje treba ... al frajer je shvatio sa ga ceka. A vidi adresu ... Vlada FBiH :D :D :D
:shock: :shock: :shock:

Znaci mi te placamo da forumas? E drzavo... :x :x :x :x :x
JThomas

#452 Re: Lagumdzija izbliza

Post by JThomas »

znate, brankovićevi roditelji se nisu je*ali, on je bezgrešno i začet.

bar dok sudska presuda drukčije ne odluči :lol:
alijadzigibau

#453 Re: Lagumdzija izbliza

Post by alijadzigibau »

Zar nije Lagumdzija kriv za sve u zivotu ?????????? ja sam nedze cito da je on kriv i oni njegovi komunisti ????? :D :D
primus-1

#454 Re: Lagumdzija izbliza

Post by primus-1 »

alijadzigibau wrote:Zar nije Lagumdzija kriv za sve u zivotu ?????????? ja sam nedze cito da je on kriv i oni njegovi komunisti ????? :D :D
pa dobro dzigibau,nije kriv za sve,ALI...

"Od prijedloga koji su stigli iz četrdeset osnovnih organizacija SDP BiH u Općini Tuzla, najviše kandidatura za predsjednika SDP BiH dobili su:

1. Zlatko Lagumdžija (30 kandidatura),
2. Denis Bećirović (22 kandidature),
3. Željko Komšić (15 kandidatura),
4. Mirza Kušljugić (14 kandidatura),
5. Bogić Bogićević (8 kandidatura),
6. Jasmin Imamović ( 3 kandidature),
7. Mirko Pejanović (1 kandidatura),
8. Karlo Filipović (1 kandidatura),
9. Damir Hadžić ( 1 kandidatura),
10. Selim Bešlagić (1 kandidatura),
11. Slobodan Popović (1 kandidatura),

Konačnu odluku ko su kandidati za predsjednika i ostale organe SDP BiH, a na bazi prijedloga iz osnovnih organizacija, donijet će Općinski odbor SDP BiH Tuzla."

Izbori su jedino mjerilo snage odredjenog kandidata u demokratskim drustvima.
Cinjenica JE da ne SDP ne dobija izbore.Znaci nesto treba mijenjati.Ne kazem da Lagumdzije ode u penziju,ali brate haj da probamo nesto drugo.
To je barem ljudski,Zlaja super si,svaka cast caree,al gledaj ne ide.
Tu SDP treba biti drukciji u odnosu na amidzcko.-rodjacke partije,ili u odnosu na strahovlade tipa mile ronhila.
Dobitna kombinacija se ne mijenja,ali sta ako se ne dobija???.
Po meni, 2 najpopularnija lika u SDP-u trenutno su Z.Komsic i J.Imamovic.
Bilo koji od njih s punim pravom moze zamijeniti Zlaju,mislim kao prvog covjeka SDP-a,a Zlaja i dalje ostaje u stranci,znaci tim ostaje isti,samo malo mijenjamo kormilara.
Sto to neko mora biti dozivotno predsjednik.?
nosara

#455 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

primus-1 wrote:
alijadzigibau wrote:Zar nije Lagumdzija kriv za sve u zivotu ?????????? ja sam nedze cito da je on kriv i oni njegovi komunisti ????? :D :D
pa dobro dzigibau,nije kriv za sve,ALI...

"Od prijedloga koji su stigli iz četrdeset osnovnih organizacija SDP BiH u Općini Tuzla, najviše kandidatura za predsjednika SDP BiH dobili su:

1. Zlatko Lagumdžija (30 kandidatura),
2. Denis Bećirović (22 kandidature),
3. Željko Komšić (15 kandidatura),
4. Mirza Kušljugić (14 kandidatura),
5. Bogić Bogićević (8 kandidatura),
6. Jasmin Imamović ( 3 kandidature),
7. Mirko Pejanović (1 kandidatura),
8. Karlo Filipović (1 kandidatura),
9. Damir Hadžić ( 1 kandidatura),
10. Selim Bešlagić (1 kandidatura),
11. Slobodan Popović (1 kandidatura),

Konačnu odluku ko su kandidati za predsjednika i ostale organe SDP BiH, a na bazi prijedloga iz osnovnih organizacija, donijet će Općinski odbor SDP BiH Tuzla."

Izbori su jedino mjerilo snage odredjenog kandidata u demokratskim drustvima.
Cinjenica JE da ne SDP ne dobija izbore.Znaci nesto treba mijenjati.Ne kazem da Lagumdzije ode u penziju,ali brate haj da probamo nesto drugo.
To je barem ljudski,Zlaja super si,svaka cast caree,al gledaj ne ide.
Tu SDP treba biti drukciji u odnosu na amidzcko.-rodjacke partije,ili u odnosu na strahovlade tipa mile ronhila.
Dobitna kombinacija se ne mijenja,ali sta ako se ne dobija???.
Po meni, 2 najpopularnija lika u SDP-u trenutno su Z.Komsic i J.Imamovic.
Bilo koji od njih s punim pravom moze zamijeniti Zlaju,mislim kao prvog covjeka SDP-a,a Zlaja i dalje ostaje u stranci,znaci tim ostaje isti,samo malo mijenjamo kormilara.
Sto to neko mora biti dozivotno predsjednik.?
SDP nije reality show... Bice prvi onaj koji bude izabran. Izbori su samo mjerilo papanluka koji vlada medju ovom nasom kukavelji...
seln

#456 Re: Lagumdzija izbliza

Post by seln »

Gospodo, malo sam neupucen: ako, pretpostavimo, bude Izabran Imamovic...koliko ce to uticati na njegovu funkciju kao nacelnik? :?
Sumnjam da bi Tuzlaci bili odusevljeni ako ode.
nosara

#457 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

seln wrote:Gospodo, malo sam neupucen: ako, pretpostavimo, bude Izabran Imamovic...koliko ce to uticati na njegovu funkciju kao nacelnik? :?
Zato ga nece ni izabrat... :wink: Sto od gotovine pravit veresiju... :D

Sala...
primus-1

#458 Re: Lagumdzija izbliza

Post by primus-1 »

okej,recimo slozim se ja s tobom.upravu si nije realiti show.
ali isto tako realno, sdp najvecu podrsku sve ove godine je imao upravo u tuzli.svugdje su mogli izgubiti,al u tuzli ma nema ni teoretske sanse.
sada ja tebi nesto kazem sto nije show,nego zbilja,sve teze zlaja ovde moze ubjedjivat ovdje narod o pobjedi,jer pobjede nema.
dajte nesto novo,dajte svjezu krv.
svake izbore,unutar stranke poslije potvrde Z.L. neko je otisao i napravio novu stranku?mc po mic i sve vise stranki,sve nepovoljnija situacija po opoziciju u drzavi,zar ne?
eh sada papanluk ili ne, ovde se po kruzocima prica da se imamovic ozbiljno zahuktao za izbore unutar sdp-a.
da li to znaci da ako zlaja pobijedi(a cisto sumnjam da nece),mozemo ocekivati i tuzlansku frakciju odlomka sdp-a.
da li to sdp moze sebi priustiti.?nemam namjeru da se prepucavam,cisto govorim ono sto cujem,vidim,...
i da ti posteno kazem izbori ili ne,show ili ne vrijeme je za nekog novog.
primus-1

#459 Re: Lagumdzija izbliza

Post by primus-1 »

nosara wrote:
seln wrote:Gospodo, malo sam neupucen: ako, pretpostavimo, bude Izabran Imamovic...koliko ce to uticati na njegovu funkciju kao nacelnik? :?

Sala...
nama u tz nije smijesno.

a zamjena za imamovica,nis ne brinite,pa vazda smo bili rasadnik talenata, :D
.ima par dusa koje bi mogle zamijeniti imamovica sutra,i to s njegovom podrskom.
nosara

#460 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

primus-1 wrote:
nosara wrote:

Sala...
nama u tz nije smijesno.

a zamjena za imamovica,nis ne brinite,pa vazda smo bili rasadnik talenata, :D
.ima par dusa koje bi mogle zamijeniti imamovica sutra,i to s njegovom podrskom.
Ja onda o'ma dajem glas za Jasmina!

U sustini je svejedno, Zlatko, Zeljko, Jasmin, Bogic... Sa ovakvim birackim tijelom SDP-ov vrh je 250.000 glasaca... Prud je takticki potez mudrosera, kojim ce jos jednom nacionalno homogenizirat pucanstvo... Bice natezanje sa federalnim jedinicama, trte-vrte, opet sljam bira sljam...
primus-1

#461 Re: Lagumdzija izbliza

Post by primus-1 »

Ja onda o'ma dajem glas za Jasmina!

U sustini je svejedno, Zlatko, Zeljko, Jasmin, Bogic... Sa ovakvim birackim tijelom SDP-ov vrh je 250.000 glasaca... Prud je takticki potez mudrosera, kojim ce jos jednom nacionalno homogenizirat pucanstvo... Bice natezanje sa federalnim jedinicama, trte-vrte, opet sljam bira sljam...[/quote]

heh,ma na istim smo mi talasnim :)

treba kako ti kazes mudrosere iznenadit i izabrat eto komsica,bogicevica(ma sto kazes svejedno koga),ma puna kapa,i onda probat pobijerdit bar na nivou pederacije pardon :D federacije
majke mi zadnje sto bi ocekivali tako nesto,vec ovako navikli nista se ne desava u opoziciji i udri misko po plotu,a nas narod takav je kakav je,
"lahko se prihaja" po automatizmu glasa/glasuje za svoj tor.

tihic s pricom o fed.jedinicma,prepusta stafetu gluposti harisu i opet smo na staroj stazi,vrtimo se vrtimo.

a tek onda kad vidim onog halilovica,onog vjecitog ministra kobajagi necega, i onu mu perut po sakou hoce nesto da mi bude :x
Klodovik

#462 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Klodovik »

STATUT SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Član 24.

Glasanje u organima SDP BiH je javno.
Izbor organa SDP BiH vrši se tajnim glasanjem između više kandidata/kandidatkinja.
Mandatni period za sve čelne – inokosne funkcije u SDP BiH, na svim nivoima organizovanja, je četiri godine.
Sve funkcije navedene u prethodnom stavu mogu se obavljati najviše u dva uzastopna mandatna perioda, izuzev funkcija člana/članice u svim kolektivnim organima SDP BiH za koje važi ograničenje od najviše tri uzastopna mandata perioda.
IBM

#463 Re: Lagumdzija izbliza

Post by IBM »

djeco, jeste li procitali lektiru? :D
vee-jay

#464 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

Vodenjak wrote:
sayonara wrote: Razgovaras sa osobom koja je rodjena u Minhenu i koja njemacko drzavljanstvo nije zeljela iskoristiti kako bi iz rata zdusila iz BiH, a jedini razlog je sto toliko volim svoju provinciju i toliko sam ponosan na nju da ti to nikako ne mozes shvatiti :) I nemoj, molim te, zbog frustracija koje nosis dvadeset godina, zbog nacina na koji su se tada ophodili prema tebi, zbog toga kako su te nazivali i sta su ti uradili da danas mi ispastamo. Ja ti nista ne radim, bolan, samo komentarisem na forumu :) U ophodjenju sa ljudima postajes kao i ta bagra koju pominjes i ako si to vec cvrsto odlucio onda pronadji njih i vrati im milo za drago ...
Rodjen u Minhenu velis?
Pa sto odmah ne rece...
Dosao si dakle iz Minhena da meni i slicnima pricas o tome kako nam je bilo u Jugoslaviji, sta su nam uradili komunisti, zasto je Zlatko jos uvijek komunista, lopov, izdajnik.
I svi mi ostali koji podrzavamo SDP isto to, naravno!

E moj @sayonara... :-) :-) :-)
e sad dolazi: prokleta komunjaro, islamofobe, smradu....

:D
vee-jay

#465 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:Zasto na svakoj temi 'Politike', od 10 strana, 9 bude licno prepucavanje koje sa samom temom nema nikakve veze?
veoma dobro pitanje
SnezanaM

#466 Re: Lagumdzija izbliza

Post by SnezanaM »

20-tak ljudi nije u stanju da normalno komunicira bez svadje, licnih prepucavanja itd.
A ocekujemo da BiH napreduje :D :-)
vee-jay

#467 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

JThomas wrote:znate, brankovićevi roditelji se nisu je*ali, on je bezgrešno i začet.

bar dok sudska presuda drukčije ne odluči :lol:

:lol: :lol:
:thumbup:
nudis verbis

#468 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nudis verbis »

ovaj sajonara sabajle prije kahve i frustuka odma otvara lagumdzija teme :shock: i subotom :shock: omajgad :!:

kakvi njega problemi more :?:
JThomas

#469 Re: Lagumdzija izbliza

Post by JThomas »

pa opozicija je kriva za sve probleme, neće valjda vlast biti kriva...
vee-jay

#470 Re: Lagumdzija izbliza

Post by vee-jay »

sayonara wrote:
Ve - ljko ... ciiiiiiiiiiiii - taaaaaaaaaj sve postove :) Fulio si odgovor na ovaj corak kojem se radujes :mrgreen: :mrgreen:
SIE GEIL, SIE GEIL

JA JA, DAS IST GUT, DAS IST FEIN

:-)

*meni je jedan nadrogirani veljko 93. tri minute drzao pistolj italijanske marke u ustima, pa eto da ti se zahvalim na nicku*
BIHfan

#471 Re: Lagumdzija izbliza

Post by BIHfan »

kada SDP cini kriminalne radnje (always, a ne mislim na uloske) onda smo mi drznici, koji mozes misliti, toliko smo glupi da kritikujemo SDPove ublehase i spijune, dok drzava propada. djes to radit :lol:
elSaik

#472 Re: Lagumdzija izbliza

Post by elSaik »

BIHfan wrote:kada SDP cini kriminalne radnje (always, a ne mislim na uloske) onda smo mi drznici, koji mozes misliti, toliko smo glupi da kritikujemo SDPove ublehase i spijune, dok drzava propada. djes to radit :lol:
Koje kriminalne radnje? 'Ajde, taksativno...
BIHfan

#473 Re: Lagumdzija izbliza

Post by BIHfan »

- Imas temu, sta i kako se finansira SDP.
- gradnja na alipasinu,
- Ars Creativa, firma kojom je uzeo pola miliona
- zgrada vlade

ima toga jos..bruku al nije za foruma.
Judge_Dread

#474 Re: Lagumdzija izbliza

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 20:56, edited 1 time in total.
nosara

#475 Re: Lagumdzija izbliza

Post by nosara »

BIHfan wrote:- Imas temu, sta i kako se finansira SDP.
- gradnja na alipasinu,
- Ars Creativa, firma kojom je uzeo pola miliona
- zgrada vlade

ima toga jos..bruku al nije za foruma.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E jesi mu ga zad'o...
Post Reply