pa sam VE-LJKO je priznao da je slagao, dalje se sam sluzi analogijom ako znaselSaik wrote:Istinom? Naravno.wizzard wrote:haha, kako vam VE-LJKO baci udicu a vi ko u transu. Istim metodama se sluzite ko vas prvijenac Bakir.
Lagumdzija izbliza
-
wizzard
#401 Re: Lagumdzija izbliza
- Vodenjak
#402 Re: Lagumdzija izbliza
@sayonara, osim sto lupetas ko maksim po diviziji, primjecujem iz tvojih postova i da imas kompleks nize vrijednosti zbog toga sto dolazis iz manjeg mjesta...sayonara wrote:Drago mi je da si se zamucio da citas ovaj roman kojeg smo ispisali ja i LAIBACH KUNSTVeoma dobro sam upucen u situaciju u drzavi, a izvini sto mislim da Sarajlije nisu najinformisaniji, najupuceniji, najpametniji i da neko ko ne zivi u Sarajevu moze imati svoje misljenje u zivotu. Ponekad je to Sarajlijama veliki problem u komunikaciji sa ljudima iz drugih mjesta i posto se smatras upucenim to i sam znas.
...
Nemoj, ziv bio..
Nemoj barem ovdje to stalno potezati...
Nemoj jer... Za svih ovih godina koliko sam na forumu, NIKAD nisam primjetio da me neki od Sarajlija "gleda poprijeko" sto dolazim iz malog gradica u Bosanskoj Krajini.
Sta vise, masa ih je za koje dugo nisam ni znao odakle su pa tek poslije igrom slucaja saznadoh.
A nijedan od njih se time sto je Sarajlija qrcio nije!
Cak ukljucujuci i takve ugursuze poput tebe!
Niko!
I sad se ti nasao da to pitanje potezes ko, eto, nije nam dosta podijela!
-
wizzard
#403 Re: Lagumdzija izbliza
Treba dati sansu SDPu.dijaliza wrote:Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas donijela četiri odluke o izricanju novčanih sankcija političkim strankama zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka, a na osnovu izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu.
Sankcije su izrečene sljedećim političkim subjektima: Partija demokratskog progresa Republike Srpske - 8.000 KM (premašen limit na visinu priloga); Seljačka stranka - 11.500 (premašen limit na visinu priloga); Socijaldemokratska partija BiH - 315.000 (313.000 KM zbog kršenja člana 5. stav 1. Zakona o finansiranju političkih stranaka-premašen limit na visinu priloga, 1.000 KM zbog kršenja člana 6. Zakona o finansiranju političkih stranaka- nije prijavljen prilog, 1.000 KM zbog kršenja člana 11. stav 3. Zakona o finansiranju političkih stranaka-izvještaj nije dostavljen u propisanoj formi); Zeleni Bosne i Hercegovine - 1.600 KM (premašen limit na visinu priloga).
Izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu na osnovu kojih je Centralna izborna komisija BiH izrekla sankcije dostupni su javnosti na internet stranici http://www.izbori.ba , pod linkom Revizija finansiranju političkih stranaka, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.
(--- SPAM ---/Fena)
-
wizzard
#404 Re: Lagumdzija izbliza
gdje, sta, kako?popajic wrote:vee-jay wrote:
komunjaro, islamofobe, drogerasu, pederu vodi Lagumdziju u krevet ako ti je tako drag, cetnice, kobilo, smrade od*ebi (pisu i ovo "j") itd. itd. ---> sve izjave na ovom forumu upucene u zadnjim danima clanovima (i meni) koji se usude kritizirati razloge za agoniju i depresiju drzave i njenih gradjanja...![]()
"komplimenti" uvijek ferceraju kad se kritikuju turbo mafijasi...a ti si cak postao i @nosara
- vee-jay
#405 Re: Lagumdzija izbliza
Slazem se sa tobom u 99,9%. 0,1% = Ako se izabere Lagumdzija (a najvjerovatnije da hoce) onda ce to biti demokratski (cak i kad nebi bilo tako, svako je clan svoje stranke dobrovoljno i on je dobrovoljno moze i napustiti). Ako se nakon toga ide na izbore 2010 sa Lagumdzijom na celu i SDP dozivi poraz, taj poraz se automatski pripisuje i Lagumdziji i SDPu i onima koji su Lagumdziju birali za sefa.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Joj kakva argumentacija. Moj interes je drzava BiH, prosperitetna i napredna. Sa trenutnom vladajucom strukturom to je nemoguce. Desava se obratno. Imali su dovoljno vremena da pokazu sta znaju i umiju, i pokazali su nam mozda i previse. Hare da je ukino RS usao bi u historiju, kao najveca legenda Bosne. Ovako on je slagao narod, izgubio povjerenje, i ulazi u historiju kao covjek koji je ojacao RS. Potpuna ubleha. Dakle ljudi potrebne su promjene, ali kako do promjena. To moze jedino SDP, jer je najjaca opoziciona partija trenutno. Al SDP ne osvaja izbore vec duze vremena. Eto neka niko ne snosi odgovornost za to, da predjemo preko toga. Al vrijeme je da poslije toliko godina dodje do promjene na celu SDP-a. Ja ne mogu vjerovati da neko ko sebe smatra demokratom ne misli isto. Ne moze se biti predsjednik stranke 15 godina. I sad ako Lagumdzija opet bude izabran moci ce da se brani i da ko Brankovic kaze:"Izabran sam po zakonu"vee-jay wrote:
Iskreno, PA DA I JESI 100% U PRAVU, ZASTO TEBE TO INTERESUJE AKO TI JE PROGRAM I VIZIJA NEKE DRUGE STRANKE BLIZA. VALJDA BI TREBAO DA BUDES SRETAN DA SDP IMA TAKO LOSEG LIDERA KOJI NE MOZE DA KONKURISE TIHICU, SILAJDZICU ILI KOME JOS?!?!?
Meni se gadi politicka scena upravo zbog tipova koji misle da su predodredjeni da budu na odredjenim pozicijama. Isto tako moje je misljenje da SDP moze puno vise napraviti sa Zeljkom Komsicem ili Jasminom Imamovicem na celu, iz prostog razloga jer su njih dvojica u narodu popularniji od Lagumdzije.
Ja sam, vec u vise navrata na ovom forumu, i sam dovoljno kritikovao i SDP i Lagumdziju ali i Komsica, svaki put kada se sa njihovim stavovima nisam slagao. Iz ubjedjenja da SDP moze i mora bolje. Ali i pored mojih kritika i za mene nezadovoljavajuceg stupnja vitalnosti i demokratije u SDPu svjestan sam da je SDP, kakva god da je, 1000 x bolje rjesenje za BiH od danasnje vladajuce nacionalistickokriminalne masinerije na vlasti.
Ne znam da li si gledao interviju Popovica za "Crtu" u kojem otvoreno govori o problemu "Lagumdzija". Ako nisi, predlozio bih da pogledas na stranici http://sdp.ba/Default.aspx?categoryId=24. Ukratko: nas narod i sve njihove politicke stranke zive jos uvijek u mitu da je sef politicke stranke neka vrsta najvece sveznalice, svemocnika tj. - slikovitije izrazeno - Tita. To jeste problem, jedan od problema, ne samo nasih stranaka nego citavog drustva. Ali taj problem nije od egzistencijalnog pitanja kao aktuelno unistavanje nase drzave od strane Tihica i SDA:
FOKUS: Kada su ustavne promjene u pitanju, za šta se SDA zalaže?
TIHIĆ: Sve ćemo vidjeti na sastanku sa Dodikom.
-
wizzard
#406 Re: Lagumdzija izbliza
majstore, mogao si izvuci stagod iz kontexta

-
Kralj Tvrtko XXVIII
#407 Re: Lagumdzija izbliza
Pa i pticama na grani je jasno da ce Lagumdzija biti ponovo izabran. Sad je u puno boljoj poziciji nego sto je bio recimo pred prethodni kongres. I naravno da ce biti demokratski izabran, dizanjem partijskih rucica. Al mislim da taj nece prihvatiti odgovornost ukoliko SDP ne pobijedi izbore. Ja licno mislim da ukoliko SDP izgubi izbore Zlatko Lagumdzija ne treba da da ostavku, vec da se odmah ubije, jer gubiti izbore u situaciji gdje je trenutna korumpirana vlast u stanju da svakodnevno pravi afere, izaziva poptuno nezadovoljstvo kod naroda i slicno, prosto nemoguce. Slazem se sa tobom i da odgovornost trebaju podnijeti i oni koji ga izeberu na funkciju predsjednika. Eto zivi bili pa vidjeli sta ce da se desi u ove dvije godine.vee-jay wrote: Slazem se sa tobom u 99,9%. 0,1% = Ako se izabere Lagumdzija (a najvjerovatnije da hoce) onda ce to biti demokratski (cak i kad nebi bilo tako, svako je clan svoje stranke dobrovoljno i on je dobrovoljno moze i napustiti). Ako se nakon toga ide na izbore 2010 sa Lagumdzijom na celu i SDP dozivi poraz, taj poraz se automatski pripisuje i Lagumdziji i SDPu i onima koji su Lagumdziju birali za sefa.
Ja sam, vec u vise navrata na ovom forumu, i sam dovoljno kritikovao i SDP i Lagumdziju ali i Komsica, svaki put kada se sa njihovim stavovima nisam slagao. Iz ubjedjenja da SDP moze i mora bolje. Ali i pored mojih kritika i za mene nezadovoljavajuceg stupnja vitalnosti i demokratije u SDPu svjestan sam da je SDP, kakva god da je, 1000 x bolje rjesenje za BiH od danasnje vladajuce nacionalistickokriminalne masinerije na vlasti.
Ne znam da li si gledao interviju Popovica za "Crtu" u kojem otvoreno govori o problemu "Lagumdzija". Ako nisi, predlozio bih da pogledas na stranici http://sdp.ba/Default.aspx?categoryId=24. Ukratko: nas narod i sve njihove politicke stranke zive jos uvijek u mitu da je sef politicke stranke neka vrsta najvece sveznalice, svemocnika tj. - slikovitije izrazeno - Tita. To jeste problem, jedan od problema, ne samo nasih stranaka nego citavog drustva. Ali taj problem nije od egzistencijalnog pitanja kao aktuelno unistavanje nase drzave od strane Tihica i SDA:
- vee-jay
#408 Re: Lagumdzija izbliza
Dobro, mogao si to sve napisati i sa malo manjom dozom cinizma ali i pored toga sam te shvatio. Kritika je na mjestu, bez obzira sto ja nemam blage veze kako ce se SDP pred izbore 2010 uspjeti suprostaviti zahuktaloj nacionalistickoj propagandi devedesetih sa svih strana.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Pa i pticama na grani je jasno da ce Lagumdzija biti ponovo izabran. Sad je u puno boljoj poziciji nego sto je bio recimo pred prethodni kongres. I naravno da ce biti demokratski izabran, dizanjem partijskih rucica. Al mislim da taj nece prihvatiti odgovornost ukoliko SDP ne pobijedi izbore. Ja licno mislim da ukoliko SDP izgubi izbore Zlatko Lagumdzija ne treba da da ostavku, vec da se odmah ubije, jer gubiti izbore u situaciji gdje je trenutna korumpirana vlast u stanju da svakodnevno pravi afere, izaziva poptuno nezadovoljstvo kod naroda i slicno, prosto nemoguce. Slazem se sa tobom i da odgovornost trebaju podnijeti i oni koji ga izeberu na funkciju predsjednika. Eto zivi bili pa vidjeli sta ce da se desi u ove dvije godine.vee-jay wrote: Slazem se sa tobom u 99,9%. 0,1% = Ako se izabere Lagumdzija (a najvjerovatnije da hoce) onda ce to biti demokratski (cak i kad nebi bilo tako, svako je clan svoje stranke dobrovoljno i on je dobrovoljno moze i napustiti). Ako se nakon toga ide na izbore 2010 sa Lagumdzijom na celu i SDP dozivi poraz, taj poraz se automatski pripisuje i Lagumdziji i SDPu i onima koji su Lagumdziju birali za sefa.
Samo ako smijem primjetiti: ako si toliko ogorcen sa SDPom, stvarno postoji i drugih stranaka, kao NS, koja jeste vrlo dobra a i po programu slicna SDPu (bez obzira sto se clanovi jedne i druge na ovom forumu vole blatiti). A i samim time sto je jos mlada, nije podlozena raznim lobijima i lakse ju je modulirati.
-
elSaik
#409 Re: Lagumdzija izbliza
Ukoliko ja slažem da je meni otac jutros rekao da kiša pada ne znači da kiša ne pada. Razmisli.wizzard wrote:pa sam VE-LJKO je priznao da je slagao, dalje se sam sluzi analogijom ako znaselSaik wrote:Istinom? Naravno.wizzard wrote:haha, kako vam VE-LJKO baci udicu a vi ko u transu. Istim metodama se sluzite ko vas prvijenac Bakir.
-
elSaik
#410 Re: Lagumdzija izbliza
Mislim da je nama svima potpuno jasno da su okolnosti pod kojima djeluje SDP kod nas mnogo teže nego što su okolnosti pod kojima djeluje druge socijaldemokratske stranke u svijetu. Jednostavno, ovdje kod nas da Bakir Izetbegović javno izađe i kaže "ja sam najveći lopov na svijetu, ološ, nema goreg čovjeka od mene, mi smo stranka koja krade, vara, petlja, i ne planiramo se popraviti u budućnosti, ALI ONI TAMO NE VJERUJU U ALLAHA", dobio bi minimalno 40% bošnjačkih glasova.Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Pa i pticama na grani je jasno da ce Lagumdzija biti ponovo izabran. Sad je u puno boljoj poziciji nego sto je bio recimo pred prethodni kongres. I naravno da ce biti demokratski izabran, dizanjem partijskih rucica. Al mislim da taj nece prihvatiti odgovornost ukoliko SDP ne pobijedi izbore. Ja licno mislim da ukoliko SDP izgubi izbore Zlatko Lagumdzija ne treba da da ostavku, vec da se odmah ubije, jer gubiti izbore u situaciji gdje je trenutna korumpirana vlast u stanju da svakodnevno pravi afere, izaziva poptuno nezadovoljstvo kod naroda i slicno, prosto nemoguce. Slazem se sa tobom i da odgovornost trebaju podnijeti i oni koji ga izeberu na funkciju predsjednika. Eto zivi bili pa vidjeli sta ce da se desi u ove dvije godine.
edit: Što se izbora novog predsjednika partije tiče. Lično nemam ništa protiv Lagumdžije. Mislim da je veoma dobar političar, među najboljim koje imamo, ali isto tako mislim da je previše dugo predsjednik jedne partije i da je vrijeme da na to mjesto dođe neko drugi. Kao da bi tim potezom oslabio njegov uticaj u partiji. Šta više, mislim da bi čak i ojačao.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#411 Re: Lagumdzija izbliza
Nisam ogorcen SDP-om, vec mislim da bi SDP mogao bolje da je neka druga licnost na celu. Nemam nista ni protiv NS al mislim da ona nema kapacitet da osvoji izbore, niti da postane velika stranka. Jednostavno zato sto se politicka scena u BiH prilicno isprofilirala i manje stranke ce sa vremenom da nestaju. Sta vrijedi imati 100 nekakvih stranaka ako samo 10 ima sansu da udje u vlast.vee-jay wrote:
Dobro, mogao si to sve napisati i sa malo manjom dozom cinizma ali i pored toga sam te shvatio. Kritika je na mjestu, bez obzira sto ja nemam blage veze kako ce se SDP pred izbore 2010 uspjeti suprostaviti zahuktaloj nacionalistickoj propagandi devedesetih sa svih strana.
Samo ako smijem primjetiti: ako si toliko ogorcen sa SDPom, stvarno postoji i drugih stranaka, kao NS, koja jeste vrlo dobra a i po programu slicna SDPu (bez obzira sto se clanovi jedne i druge na ovom forumu vole blatiti). A i samim time sto je jos mlada, nije podlozena raznim lobijima i lakse ju je modulirati.
Volim kritikovati sve, jer mislim da je kritika za svakoga potrebna, ne da bi se nesto nekome lose uradilo, vec da bi taj neko ko je kritikovan postao bolji. Sadasnja vlast je tragedija, nije dobra nikome, ne radi stvari koje se od nje ocekuju, ne stoji iza gradjana. Potrebne su promjene a jedini ko ima kapacitet da napravi te promjene jeste SDP (ispravi me ako grijesim). Pobjeda SDP-a bila bi unijelo nadu u sve nas, postali bi smo svjesni svoje demokratske zrelosti, a to je da kaznimo one koji su na vlasti zato sto ne rade posao. Medjutim smatram da je to jako tesko uciniti ako i sama stranka ne posalje gradjanima poruku demokratske zrelosti.
Da se recimo sve ovo dogadja u Njemackoj, sadasnja vlast bi debelo bila kaznjena sa porazom na izborima, a lideri ovih stranaka bili bi poslati na smetljiste historije. Bash onako kako prije neki dan ode gospodin Bush, pravo na smetljiste kao jedan od najomrazenijih predsjednika SAD. Koliko ce to Amerikanaca njega po dobru pamtiti.
Jednostavna parola: GRADJANI PRIJE SVEGA!!!
-
ultrajvosa 1987
#412 Re: Lagumdzija izbliza
Za pocetak , knjigu nisam procitao niti me interesuje......
ZLATKO LAGUMDZIJA- nakon izgubljenih izbora i izbora, da ima iole obraza podnio bi ostavku na funkciju koju obnasa, onako rezultatski
SDP- mislim da bi stranka bila mnogo bolja da doticni nije na celu iste. Jos jedna cinjenica, najveca izborna kradja se desila od strane SDP-a, kradja nanesena hrvatskom narodu, izborom Zeljke Komsica za hrvatskog clana predsjednistva. Izabran od strane bosnjaka, i moze predstavljti samo hrvate iz Sarajeva, Tuzle.... Zivo me interesuje kako ga docekaju u Mostaru, Capljini, Posusju(ako ikad i ode u te gradove sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom, koja ironija) a uz sve ovo jos je i dobitnik "ZLATNOG LJILANA", koji se borio protiv tih hrvata. Morate priznati da je licemjerno, al u pitanju je fotelja...
KOMUNISTI- par pitanja....
Kako to da su se rusili islamski objekti, prije svega dzamije, a nisu crkve???
Kako to da su neki mogli praktikovati svoju vjeru, ne u ovom obliku kao danas, ali su mogli, a drugi ne???
Kako to da su se do 70 i neke( ne sjecam se tacno koje je godine donesen ustav) muslimani morali izjasnjavati kao Srbi ili Hrvati???
Kako to da se isto tretira onaj koji nije imao metar zemlje, i onaj koji je imao pola grada??? U pitanju su ZADRUGE
Kako to( licni primjer, god 1959) da se ubije covjek koji je bio u ratu partizan(odlikovan), a poslije rata odbornik, samo zato sto je musliman vjernik??? Klanjao je kad su upali....
Kako to da se poslije njegove smrti sva imovina otme, po kojem osnovu, i muske glave ni krive ni duzne posalju na Goli otok????
Kako to da se njegovim potomcima zabrani skolovanje???
Kako to da se djeci od oca Mustafe i majke Emine daju imena Zoran, Goran, Snezana... a djeci od oca Milosa i majke Jelene ne daju imena Nermin ,Tarik , Aida.... a o mjesanim brakovim da ne pricam.... Samo su naivni muslimani i bili komunjare, sto je ovaj rat pokazao i dokazao.....
Imao bih jos puno "kako to", al nije tema... IZVINJAVAM se za off topic.....
I da,toliko je dobro bilo da je yugo bio naj naj auto, a coca colu vidjeli za Olimpijadu. Nema sta extra....
ZLATKO LAGUMDZIJA- nakon izgubljenih izbora i izbora, da ima iole obraza podnio bi ostavku na funkciju koju obnasa, onako rezultatski
SDP- mislim da bi stranka bila mnogo bolja da doticni nije na celu iste. Jos jedna cinjenica, najveca izborna kradja se desila od strane SDP-a, kradja nanesena hrvatskom narodu, izborom Zeljke Komsica za hrvatskog clana predsjednistva. Izabran od strane bosnjaka, i moze predstavljti samo hrvate iz Sarajeva, Tuzle.... Zivo me interesuje kako ga docekaju u Mostaru, Capljini, Posusju(ako ikad i ode u te gradove sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom, koja ironija) a uz sve ovo jos je i dobitnik "ZLATNOG LJILANA", koji se borio protiv tih hrvata. Morate priznati da je licemjerno, al u pitanju je fotelja...
Kako to da su neki mogli praktikovati svoju vjeru, ne u ovom obliku kao danas, ali su mogli, a drugi ne???
Kako to da su se do 70 i neke( ne sjecam se tacno koje je godine donesen ustav) muslimani morali izjasnjavati kao Srbi ili Hrvati???
Kako to da se isto tretira onaj koji nije imao metar zemlje, i onaj koji je imao pola grada??? U pitanju su ZADRUGE
Kako to( licni primjer, god 1959) da se ubije covjek koji je bio u ratu partizan(odlikovan), a poslije rata odbornik, samo zato sto je musliman vjernik??? Klanjao je kad su upali....
Kako to da se poslije njegove smrti sva imovina otme, po kojem osnovu, i muske glave ni krive ni duzne posalju na Goli otok????
Kako to da se djeci od oca Mustafe i majke Emine daju imena Zoran, Goran, Snezana... a djeci od oca Milosa i majke Jelene ne daju imena Nermin ,Tarik , Aida.... a o mjesanim brakovim da ne pricam.... Samo su naivni muslimani i bili komunjare, sto je ovaj rat pokazao i dokazao.....
I da,toliko je dobro bilo da je yugo bio naj naj auto, a coca colu vidjeli za Olimpijadu. Nema sta extra....
-
elSaik
#413 Re: Lagumdzija izbliza
Samo ću reći da moje obje, još žive, nane klanjanju redovno od malih nogu, idu redovno u džamiju, i nikada zbog toga nisu imale problema. Ni one ni njihove porodice. Šta više, ova jedna je jugonostalgičar. 
-
ultrajvosa 1987
#414 Re: Lagumdzija izbliza
[quote="elSaik"]Samo ću reći da moje obje, još žive, nane klanjanju redovno od malih nogu, idu redovno u džamiju, i nikada zbog toga nisu imale problema. Ni one ni njihove porodice. Šta više, ova jedna je jugonostalgičar.
[/quo
Prije svega drago mi je da su ti nane zive, nane su nesto posebno
Nema razloga da ti ne vjerujem, jedan od rijetkih primjera, jer poslije onog rata slabo se islo u dzamiju, upravo zbog posljedica...
Mozes li zamisliti situaciju, recimo: nana dolazi kuci, u istoj su iz opstine, okruga,sreza, kako se vec zvalo u to doba, vrse popis, i pitaju nanu za nacionalnost???? Mora reci srpkinja ili hrvatica, a dolazi iz dzamije..... Hajd' reci iskreno kako bi se ti osjecao?
Prije svega drago mi je da su ti nane zive, nane su nesto posebno
Nema razloga da ti ne vjerujem, jedan od rijetkih primjera, jer poslije onog rata slabo se islo u dzamiju, upravo zbog posljedica...
Mozes li zamisliti situaciju, recimo: nana dolazi kuci, u istoj su iz opstine, okruga,sreza, kako se vec zvalo u to doba, vrse popis, i pitaju nanu za nacionalnost???? Mora reci srpkinja ili hrvatica, a dolazi iz dzamije..... Hajd' reci iskreno kako bi se ti osjecao?
- vee-jay
#415 Re: Lagumdzija izbliza
Ja iskreno smatram da je vecina mladih ljudi simpatizera SDPa istog misljenja, zato sto im je lakse se okrenuti novim, progresivnim, konstruktivnim stranama zivota. Stariji narod, a pogotovo nas u Bosni, je u biti veoma konzervativan (kako i nebi bili kad su ih komunizam 50 godina a kasnije nacionalizam sa religijom 20 godina hranili svojim konzervama koje su u biti iste) i nije toliko otvoren prema "radikalnijim" promjenama. Dakle samim time su i "stariji" u SDPu mozda suptilniji prema tome pitanju pazeci pri tome da eventualnim promjenama ne prestrase taj ipak najveci dio izbornog tijela (koliko i kako mladi izlaze na glasanje vidjeli smo na lokalnim izborima).elSaik wrote:
edit: Što se izbora novog predsjednika partije tiče. Lično nemam ništa protiv Lagumdžije. Mislim da je veoma dobar političar, među najboljim koje imamo, ali isto tako mislim da je previše dugo predsjednik jedne partije i da je vrijeme da na to mjesto dođe neko drugi. Kao da bi tim potezom oslabio njegov uticaj u partiji. Šta više, mislim da bi čak i ojačao.
Dodatno, o Lagumdziji se ne moze NISTA vise lose napisati sto se vec nije 1000 x napisalo, zamisli koje bi se tek horor vijesti o Komsicu pisale kad bi on dosao na celo sefa SDPa.
- vee-jay
#416 Re: Lagumdzija izbliza
A sta tek mislis kako je onim Bosnjacima koji su bili u partizanima i nakon rata dodju komunisti i citavu zemlju nacionalizuju u ime Juge, i onda ih bez ikakih osnova i dokaza (zato sto Srbin "prijatelj" rece da su Staljinisti) posalju na Goli Otok i Sveti Grgur... I onda ti ljudi nakon toga svega dodju i kazu kako je taj mracni komunizam bio 1000 x bolji od ove nacionalistickomafijaske bagre na vlasti....ultrajvosa 1987 wrote:Prije svega drago mi je da su ti nane zive, nane su nesto posebnoelSaik wrote:Samo ću reći da moje obje, još žive, nane klanjanju redovno od malih nogu, idu redovno u džamiju, i nikada zbog toga nisu imale problema. Ni one ni njihove porodice. Šta više, ova jedna je jugonostalgičar.![]()
Ne znam da li si pogledao: [url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/posteno090115.rm[/url]
-
edinbug
#417 Re: Lagumdzija izbliza
Znas li ti budalo, da je u doba "mrskog" komunizma sagradeno vise dzamija nego za 500 godina vladavine Osmanlija , sto je cak i reis C(P)eric priznao.ultrajvosa 1987 wrote: KOMUNISTI- par pitanja....
Lazes kada kazes da se vjera nije mogla ispoljavati, to da nije mogao biti clan SKJ i napredovati, to se slazem, ali isto tako je bilo inzinjera koji su isli u dzamije ili crkve a nisu bili komunisti.
Sto se tice priznavanja M(m)uslimana, pored svih spocitavanja od strane pogotovo nekih srpskih komunista, KOMUNISTI MUSLIMANI su se izborili prvi put da budemo jednako ili priblizno jednako tretirani kao narod, i to zahvali npr. Dzemalu Bijedicu, Humi, kao i Branku Mikulicu. Znas li ti da je pokojni Branko tada obisao vise muslimanskih sela ubjedujuci muslimane da se upravo tako izjasne, a ne kao srbi, hrvati ili jugosloveni, nego svi tadasnji komunisti.
Znas li ti da je pred II svjetski rat u Bugojanskom kraju (Bugojno, Kupres, D.Vakuf i G. Vakuf) bio samo JEDAN (1) musliman sa zavrsenom gimnazijom, a pred kraj osamdesetih je samo u Bugojnu bio trocifren broj inzinjera muslimana, a tako i doktora, pravnika ...
Ako vam je toliko kriv komunizam, vratite onda i diplome koje ste stekli (vi ili vasi roditelji) BESPLATNIM SKOLOVANJEM, kao i zdravstvom ...
-
nikad_izvini
#418 Re: Lagumdzija izbliza
Ti si se očito prepoznao u "Kalesiji", ali nisam samo to napisao i LIJEPO SAM OBJASNIO zašto sam to spomenuo kao primjer i stojim iza te tvrdnje. Vidim da malo sporije čitaš ili možda ne želiš to da radiš, sad ću da ti olakšam(pročitati huge slova):sayonara wrote:
Eto ... ti njemu pokusas objasniti, a on parcijalno vadi izjave i odgovara, totalno fuleci kontekst. Al' hajd', nisam bolje ni ocekivao od tebe. I ne pravi se lud, jer ako nekome kazes da je "lik kojem je cijela percepcija života stranačka i društvena situacija u Kalesiji", onda se poslije nemoj zamarati da tu izjavu pokusas neutralizirati. Rekoh vec sta mislim o takvom nastupu.
nikad_izvini wrote:
Čitajući @sayonarine odgovore zapitam se ko je ovdje blesav. Odnosno, jel imam "čast" da čitam odgovore Nedžada "po zakonu" Brankovića", nekoga ko je veoma neupućen(što mi se baš i ne čini), lika kojem je cijela percepcija života stranačka i društvena situacija u Kalesiji(bez namjere da vrijeđam Kalesiju, čisto banaliziram ime manjeg mjesta), pa ne može da shvati razmjere krađe idola mu iz SDA u "našem dijelu" ili čitam komentare lika koji je dobro prošao u (post-ratnom) životu. Na temi "60 minuta"sam ga par puta pitao odakle je, odgovor nisam dobio. Ne znam jel to šta znači al ni ovdje nije ništa više rekao. U svakom slučaju, prodaje muda pod bubrege, ili ih kupuje. Blećak ili varalica, ostaje dilema.
Dobar si floskulaš.Summarum je, "eto, ovi su pokrali 7 milijardi al eto ti tvoji imaju afera i možeš misliti šta bi bilo kad bi bilo da su na vlasti kao što su ovi"sayonara wrote: Da, hajde da se slozimo u tome da "jasu i dvadeset godina kradu", ali ovi tvoji "zajahase" dvije godine i ne proslavise se bas, nego ostavise toliko afera iza sebe. Mo's mislit da oni "jasu" dvadeset godina. A drugo, nisam nesto siguran da moras biti u vlasti da bi krao, jer se neki svo vrijeme ubrajaju u opoziciju, a zalapise i stanove, i kredite, i kiriju od imovine koja njima ne pripada, u pojedinim Kantonima su u koalicija sa ovima sto "jasu dvadeset godina", iako su zvanicno zestoki kriticari istih.
Nisam išao sa kovertama pa mi starog poslali da leži na ENDOKRILNO ODJELJENJE a čovjek imao PROBLEMA SA SRCEM. Uz pogrešnu dijagnozu, tu mu je negdje i bio kraj.sayonara wrote: O korupciji ... jos jednom - da, ima je, ali anonimno palacanje jezikom da je sve korumpirano samo je izgovor tvojoj slabosti. Savjet - nemoj ljekaru nositi kesu ni kovertu, a ako ti je zatrazi prijavi ga. Tako ces pomoci i pacijentima koji dodju poslije tebe. Korupcija je dio tradicije ovih prostora, jer Bosanci su poznati dzekovi koji ne traze kusur od pola marke i sve pokusavaju zavrsiti kovertom.
Lijepo ti savjete dijeliš, Nedžade varalico.
Ja ti objašnjavam da je za post-ratnu krađu kriva SDA a ti ih braniš. Jasno i prosto. Savjeti su ti za deset: "nemoj ljekaru dati kovertu", "bori se", "svi su oni isti", "ako kradu gdje su krivične prijave"(premijer ima 6-7 KRIVIČNIH prijava...itd).sayonara wrote: Sa takvim nastupom i razmisljanjem nisi ti u stanju nikome nista objasnitiObjasnjavas mi da zivim u takvoj i takvoj drzavi i da je spas u mahalskoj propagandi (jer sve sto nekome ne kazes u lice je mahalanje). Ako si vec u Sarajevu i ako si "mnogo bolje upucen nego ja" i znas da se "u Sarajevu desila NAJVEČA ratno-postratna pljačka u BiH od ovih "naših" bori se. Nemoj da i tebi izlistavam adrese pravosudnih institucija
Ali 15 godina pricati o kriminalu i pominjati iste osobe, koje jos ni krivicne prijave nemaju, onda je to stvarno samo trazenje izgovora vlastitoj nesposobnosti, nesnadjenosti i besperspektivnosti, a to onda ne prenosite na ove mladje koji ce naci nacina da se izbore
A poruka za mlađe je: samo linč pomaže, ništa više i ništa manje.
Previše oni imaju likova kao što si ti iza leđa da bi tek tako odstupili
Dok je takvih kao ti, oni ne moraju da brinu za svoje poziciji, uvijek ima poltrona, naivaca, varalica, zaluđenih, slabo obrazovanih, vjerski uplašenih i navođenih i podobnih da ne izgube pozicije narednih 200-ak godina. Sve dok ih narod ne bude linčovao. A tada će takvi kao ti vikati: "udri lopova sram ga bilo" iz prvih redova. Takvi smo ljudi, jebiga. Malo nas je al smo govna.
- fatality
#419 Re: Lagumdzija izbliza
ultrajvosa 1987 wrote:Za pocetak , knjigu nisam procitao niti me interesuje......
ZLATKO LAGUMDZIJA- nakon izgubljenih izbora i izbora, da ima iole obraza podnio bi ostavku na funkciju koju obnasa, onako rezultatski![]()
e sto se covjek moze nacitati glupih komenatara na ovom forumu to je za ne povjerovati.Sta hoces da kazes da zeljko nije dovoljno "hrvat" da bi predstavljao hrvatski narod , ono trebao je biti neko poput tudjama, covica tj. zeljko ne mrzi ove ostale( bosnjake i srbe) dovoljno da bi bio hrvat kakvog ga ti zelis.
Stvarno idiotizmu nikad kraja , i ne znam sta se svadjamo oko toga kakav je koji politicar , kad mi nismo ni za tren bolji , stavise i gori smo od njih . . .
P.S Samo da se izjasnim kao SDP-ovac
-
ultrajvosa 1987
#420 Re: Lagumdzija izbliza
fatality wrote:ultrajvosa 1987 wrote:Za pocetak , knjigu nisam procitao niti me interesuje......
ZLATKO LAGUMDZIJA- nakon izgubljenih izbora i izbora, da ima iole obraza podnio bi ostavku na funkciju koju obnasa, onako rezultatski![]()
e sto se covjek moze nacitati glupih komenatara na ovom forumu to je za ne povjerovati.Sta hoces da kazes da zeljko nije dovoljno "hrvat" da bi predstavljao hrvatski narod , ono trebao je biti neko poput tudjama, covica tj. zeljko ne mrzi ove ostale( bosnjake i srbe) dovoljno da bi bio hrvat kakvog ga ti zelis.
Stvarno idiotizmu nikad kraja , i ne znam sta se svadjamo oko toga kakav je koji politicar , kad mi nismo ni za tren bolji , stavise i gori smo od njih . . .
P.S Samo da se izjasnim kao SDP-ovac
A sto uzimate samo ono sto se vama svidja....Ti dobro znas o cemu ja pricam, ali ti ta cinjenica ne pase. Jesam li rekao da Zeljko nije hrvat? Samo da bi predstavljao svoj narod, ako se vec kandidirao za tu funkciju, pa valjda ga oni trebaju i izabrati, a ne pripadnici drugog naroda tj BOSNJACI. Sto mi ne rece kako ga docekaju u gradovima sa hrvatskom vecinom, ili to nisu hrvati, vidim da si upucen.... Koliko zaista na "terenu" predstavlja hrvate??? On je tu zbog tog naroda prije svega, sam naziv funkcije dovoljno govori, e koliko je taj narod zadovoljan svojim predstavnikom??? Jel da, nemas blage veze??? Naravno da je zbog fotelje, ili ti imas neko pametno objasnjenje??? I jos nesto , meni bi smetalo kada bi me predstavljao dobitnik ratnog priznanja( pogledaj malo i iz hrvatskog ugla) recimo, lupam " ZRINJSKI", znaci covjek koji je do juce pucao u mene, a sad kao on MOJ predstavnik, tebi evidentno ne bi, ali to opet govori o tebi.... Upravu si idiotizmu nikad kraja....
-
nikad_izvini
#421 Re: Lagumdzija izbliza
Džaba, ja mu povećam slova on opet ne čita. Šta da radimsayonara wrote:Oj stvarno tupis sa tim ponavljanjem. Haj' da se nesto dogovorimo. Nemoj misliti mojom glavom, nemoj izmisljati, umisljati, bez argumenata nekog optuzivati, za promjenu napregni mozdane vijuge i mozda se i razumijemo. Te fazone sa velikim slovima cuvaj za kuce, a pokusaj razumjeti da je tvrdnja kako je nekome "cijela percepcija života stranačka i društvena situacija u Kalesiji" corak nadmenog Sarajlijice koji nema municije zvane a r g u m e n t i i da se nikome u ovoj zemlji percepcija zivota ne moze svesti na mjesto u kojem zivi. Posto si detaljan, detaljno ti i objasnjavam, a slova ostavljam istanikad_izvini wrote:
Ti si se očito prepoznao u "Kalesiji", ali nisam samo to napisao i LIJEPO SAM OBJASNIO zašto sam to spomenuo kao primjer i stojim iza te tvrdnje. Vidim da malo sporije čitaš ili možda ne želiš to da radiš, sad ću da ti olakšam(pročitati huge slova):
Dobar si floskulaš.Summarum je, "eto, ovi su pokrali 7 milijardi al eto ti tvoji imaju afera i možeš misliti šta bi bilo kad bi bilo da su na vlasti kao što su ovi"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Klasični primjer hladnoratovske propagande. Varalica, lijepo rekoh. Naivac nisi, previše mi "pametno i upućeno " zvučiš.
Nisam išao sa kovertama pa mi starog poslali da leži na ENDOKRILNO ODJELJENJE a čovjek imao PROBLEMA SA SRCEM. Uz pogrešnu dijagnozu, tu mu je negdje i bio kraj.
Lijepo ti savjete dijeliš, Nedžade varalico.
Ja ti objašnjavam da je za post-ratnu krađu kriva SDA a ti ih braniš. Jasno i prosto. Savjeti su ti za deset: "nemoj ljekaru dati kovertu", "bori se", "svi su oni isti", "ako kradu gdje su krivične prijave"(premijer ima 6-7 KRIVIČNIH prijava...itd).
A poruka za mlađe je: samo linč pomaže, ništa više i ništa manje.
Previše oni imaju likova kao što si ti iza leđa da bi tek tako odstupili![]()
Dok je takvih kao ti, oni ne moraju da brinu za svoje poziciji, uvijek ima poltrona, naivaca, varalica, zaluđenih, slabo obrazovanih, vjerski uplašenih i navođenih i podobnih da ne izgube pozicije narednih 200-ak godina. Sve dok ih narod ne bude linčovao. A tada će takvi kao ti vikati: "udri lopova sram ga bilo" iz prvih redova. Takvi smo ljudi, jebiga. Malo nas je al smo govna.![]()
I naravno da cu gledati lopovluk sa svih strana i na taj nacin odgovarati onima koji porucuju kako ce ruze cvjetati kad na vlasti budu ovi ili oni ili cak prijete onima koji ne misle kao oniI naravno da cu tako odgovoriti svakome ko me ubjedjuje da su jedni lopovi a drugi posteni, a ti to prevodi kako god hoces.
Uz svo uvazavanje prema slucaju kojeg navodis iz bolnice ... zar ne vidis da su mito i korupcija mnogo prije rata uselili kod nas? Dodjes da izneses dijete sa porodilista a narod vec ima uhodan sablon koliko i sta kome i kako dati. "Na kafu" se ostavljalo svima, od te babice na porodilistu pa do onog hodze sto ti na mezaru uci. Korumpirani se radjamo i korumpirani umiremo, bolan, a mnogo toga je i do nas samih. I sta da ti savjetujem ... eto onda nosi koverte, ostavljaj na kafu ... znas kako kazu - da se ne obrukasZbog vlastite nezajazljivosti i medjusobnog takmicenja jedni drugima virimo u avlije i ako je komsija napravio kucu mi hocemo za sprat vecu, cijene stanova smo nabili do besvijesti itd itd. I sta da ti savjetujem, da se ne boris protiv toga, da "ratujes" preko interneta? Za.ebani ste pravo s ovakvom borbom. Mene bi bilo stid da, skriven, anoniman, imenom i prezimenom sudim nekome, ali ako je to tebi normalno onda izvolite si podijeliti i ordenje za ovu krvavu bitku koju bijete. I po prvi put si spomenuo nesto konkretno ... linc. Naravno, ne mozemo sada skivati vjesala na Marin Dvoru, ali vjerovatno si mislio na bunt, protest, demonstracije i sl. E to je vec nesto konkretno i cijenio bih te kao covjeka da nisi u prvi red gurnuo "mladje". Podsjetio si me na podrumase koji su tokom rata mladima tako porucivali, a to je vec licemjerno, jer ako si ovdje jedan od glavnih bukadzija ocekivao sam da kazes kako ces mladje pozvati da ti se pridruze. Ne, umjesto toga, u stilu klasicne mahaluse i babe gatare ti u kartama vidis u kojem cu redu biti ja i ovakvi kao ja. Jad i cemer. Ako ovdje ima varalica ti si jedan od njih. "Borac" bez .uda i casti. Al' priznajes da si govno pa ti je pola oprosteno
Prvo govoriš nemoj nositi kovertu, kada ti dam lični primjer, onda kažeš narod je kriv jer nosi koverte, gleda drugima u avlije...bla, bla, bla. Al ne spominješ kriminaliziranu vlast SDA koja sve to toleriše i NE OSUĐUJE lopove, niti ima namjeru to da čini. Ljekare ili bilo koje druge. Na to, naravno, floskulica vjerovatno ima odgovor tipa : "a gdje su krivične prijave" :dance "to nije tvoje da sudiš, ima policija, sudstvo i pravosuđe":
I opet ono spominje "lopovluk svih strana"
E sada, ono najbolje. Kao, izađi mangupe, bori se. Ne bi mi vjerovao al jesam
A kada sam spominjao linč, nisam mislio na proteste. Na šta sam mislio, skontaj.
Znači, priča ti je šupljak floskulico, fulila si adresu
Last edited by nikad_izvini on 22/01/2009 23:38, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#422 Re: Lagumdzija izbliza
LAIBACH KUNST wrote: Pa niko i ne kaže da smo svi bili isti.Ja odlično znam ko je moju zemlju napao i zbog čega.Ali,takođe odlično znam i slijedeće:
1.)Dok smo mi čučali u rovovima,ko je švercovao i enormno se bogatio,
2.)Ko je 1993,u onakvom jadu i belaju,izvršio pretvaranje društvene svojine u državnu (ako bude trebalo,kad budem imao više vremena mogu ti objasniti o kakvoj se tu pljački radi),
3.)Ko je amnestirao sve babine sinove koji su "hrkali" po Njemačkoj,Austriji,Švedskoj...
4.)Ko je privatizirao sve jake kompanije i u iste zaposlio svoje amidžiće,daidžiće,bližu i dalju rodbinu,
5.)Ko je podijelio certifikate,a onda iste pokupovao od naroda za 3% vrijednosti,
6.)Ko je priznao Republiku Srpsku kao legalnu tvorevinu,
7.)Ko nije dozvolio da se ukine SDS,
8.)Ko je na vlasti,a nijednom riječju ne spominje Iliju Jurišića,
9.)Ko je naredio da se Armija BiH i HVO zaustave pred Banja Lukom,
10.)Ko je jedini u historiji planete nakon rata donio zakon o amnestiji ratnih profitera,što je još gore od amnestije dezertera,
11.)Ko je prihvatio da bude "jedna od tri zaraćene strane",iako je jedini imao međunarodni legitimitet,
12.)Kome je pitanje Djeda Mraza važnije od pitanja nezaposlenosti vlastitih građana,
13.)Ko je taj ko je u vremenu dok mu se nad vlastitim narodom vrši genocid izjavljivao:"Do podne mislim da plan treba prihvatiti,a od podne mislim da plan ne treba prihvatiti",
14.)Ko je taj ko je prihvatio podvalu da se odrekne borbe za bosanstvo,i na taj način dao političku legitimaciju Karadžiću i Bobanu,
15.)Ko je prodao naša nadanja da ćemo zemlju osloboditi,i napokon se izboriti za BiH koja bi bila moderna,građanska,sekularna,nezavisna,međunarodno priznata...
16.)Ko je za svog nasljednika odabrao Sulju Tihića koji mi ovih dana poručuje da ja trebam zaboraviti da sam bio (a i još uvijek sam) žrtva...
Molim te da mi odgovoriš bar na jedno od ovih pitanja.
sayonara wrote: Generale, predsjednice ... nisam te pozn'oooo![]()
1) Svercovali su kriminalci, kao i u svakom ratu. BiH kao mlada drzava nije mogla bit izuzetak.
2) Ne znam koje godine, ali pretvaranje drustvene svojine u drzavnu izvrsila bi svaka drzava kako bi raspolagala vlastitim resursima od kojih su neki bili neophodni za angazman u odbrani BiH
3) Ako pod hrkanjem mislis na dezerterstvo ... danas bi na istu adresu upucivao psovke i govorio da je veliki broj nasih zemljaka vani zato sto ih neko nije amnestirao. Sta je trebalo? Izdati potjernice za njima?
4) Jake kompanije jos nisu privatizirane. One sto su bile jake privatizirali su Selimovici, koji su opet bliski opciji kojoj naginjes
5) Certifikate je podijelila drzava. Za njih je narod privatizirao stanove i bili su platezno sredstvo u maloj privatizaciji. To sto smo dalebu pa pozurili da uzmemo koju stoju nije problem drzave.
6) RS kao ravnopravnu stranu u pregovorima priznali su svi medjunarodni pregovaraci i na kraju sam Ricard Holbruk kao tvorac Dejtonskog sporazuma. Je l mislis da smo o primirju trebalo pregovarati sa samim sobom?
7) Ko je trebao ukinuti SDS i mislis li da nije ukinut zato sto se neko sa lokalnog nivoa protivio
Kakva fajda i od ovih sto ga spominju?
9) Amerika
10) Taj zakon ne postoji
11) Na koi nacin je prihvatio? Ucescem u pregovorima koje su organizirali Kutiljero, Vens - Oven ili ...
12) Tebi i slicnima
13) Izjava milion puta istrgnuta iz konteksta ... Svako realan u BiH razmisljao je na isti nacin ...
14) Ciljevi borbe od pocetka do kraja rata bili su multietnicka, suverena, nezavisna BiH
15) Zadnjih mjeseci rata nasa nadanja su bila da Alija potpise pa nek' je k'o fildzan
16) Nisi potpuno razumio Sulju Tihica ... cuj i ono sto je rekao nakon toga ...
Helem, pola stvari koje si nabrojao svaki prosjecan stanovnik bilo koje postkomunisticke zemlje moze uputiti svojoj vladi, ali ne sjecam se da je i u jednoj to otislo na nivo veleizdaje. Drugih pola analiziras iz danasnje perspektive, bez pokusaja da razumijes vrijeme i okolnosti o kojima govoris ...
LAIBACH KUNST wrote:
1.)Zašto ne imenuješ te imaginarne kriminalce (tvoja tvrdnja da su u ratu švercovali kriminalci ima istu težinu kao da si rekao da su u ratu švercovali bijelci),
2.)Ja znam koje je to godine bilo (1993) i ne mogu da vjerujem da i dan-danas tvrdiš da je pretvaranje društvenih banaka,zgrada,poslovnih prostora... u državno vlasništvo služilo odbrani zemlje od agresora,
3.)Nije niko trebao izdati potjernice za istima,ali ih niko nije smio po povratku u zemlju osloboditi plaćanja carina,poreza... (Ovo ako nisi znao možeš slobodno provjeriti da do 1998 niko nije plaćao carinu i porez ako se vraćao u BiH,a posebno je sporna stavka da u materijalna dobra koja ne podliježu plaćanju dadžbina spadaju i jahte,dijamantski prstenovi i ogrlice...),
4.)Jake kompanije nisu zvanično privatizirane nego su postale "dioničarska društva",a zna se ko ima dionice po BH Telecomu,Elektroprivredi BiH... Što se Selimovića tiče,njih je bukvalno stvorila SDA,ali mudri biznismeni su se u neka doba otrgnuli od baze (isti ti je slučaj sa Avazom),
5.)Certifikate nije podijelila država nego ih je podijelio Edhem Bičakčić (to nije isto).Što se stanova tiče,istu su već plaćeni i bilo je poštenije nakon rata donijeti zakon da stanarsko pravo postaje vlasništvo,a ne da meni za učešće u odbrani daju certifikate (i na taj način me zauvijek otkače) a onda mi iste uzmu da bih mogao otkupiti stan.Kako su se sjetili da društvenu imovinu proglase državnom,tako su u paketu mogli stanarsko pravo pretvoriti u vlasništvo,
6.)RS je u institucionalnom smislu priznata u Daytonu (trebam li te podsjetiti da je Alija istu prihvatio) a potvrđena potpisima u Parizu.RS nije priznata na pregovorima o primirju nego kao trajno rješenje (jedva sam ovo napisao,čuj trajno rješenje) i to je prvi put otkako postoji ova planeta da su Srbi u institucionalnom smislu prešli granicu na Drini.Ponavljam,ništa osim Kulturno-umjetničkih društava i Dobrotvornih organizacija se nikada do Daytona nije zvalo srpsko a da se nalazi zapadno od Drine.Danas se pola države zove srpsko i to ni manje ni više nego Republika Srpska,
7.)Ričard Holbruk je u tebi omiljenoj dnevnoj novini izjavio:Nudio sam Izetbegoviću da se zabrani rad SDS-a,ali on je bio protiv toga,
8.)Fajda je u tome da ovi što ga sad spominju gospodina Jurišića i dalje smatraju svojim za razliku od vrhuške SDA za koga je Jurišić jedan običan vlah (nisu to javno rekli,ali iz njihovog odnosa prema njemu se vidi šta misle o istom),
9.)Armijom BiH su komandovali Izetbegović i Delić,a ne Vesli Klark i Bil Klinton,
10.)Zakon o privrednom kriminalu je donesen 1996 i u njemu piše:"Stupa na snagu sa danom donošenja,što implicira onu narodnu:Ko je jamio,jamio",
11.)Sa teroristima nema pregovora.Radovan Karadžić je bio i ostao terorista.Alija je sjedajući za stol sa istim,Karadžiću dao legitimaciju da bude ravnopravan u "traženju političkog rješenja za BiH",
12.)Arziji Mahmutović i ostalim "braniteljima nacionalnih interesa" je važnije da protjeraju Djeda Mraza nego da se potrude da riješe socijalna pitanja u ovoj zemlji,
13.)Izjava nije istrgnuta iz konteksta jer nakon te izjave gosp. predsjednik nije dao dodatna pojašnjenja,te se u skladu stim može zaključiti da je mislio upravo to što je i rekao,
14.)Cilj borbe za običnog čovjeka jeste bila moderna,multietnička,sekularna,demokratska... BiH,ali cilj borbe vladajuće elite je bio dio BiH koji će biti privatna državica (da ne kažem - begluk),
15.)Zadnjih mjeseci rata moja nadanja su bila da se nećemo zaustaviti pred Prijedorom i Banja Lukom,
16.)Tihića sam odlično razumio,i njegovo insistiranje na kompromisima po svaku cijenu je obična budalaština.
P.S. Odlično sam upoznat sa definicijom "duhovne i stranačke uniformisanosti",ali nemoj pokušavati da braniš ono što se odbraniti ne može.Stvarno sad nemam vremena,ali mogao bih ti postaviti još 1000 pitanja na koja bi ti vjerovatno davao odgovore:"To je istrgnuto iz konteksta,Treba imati u vidu okolnosti,Pa niko nije savršen...".
Nek si ti živ i zdrav,a neke stvari će same po sebi sazriti...
Samo da ponovim zašto sam napisao "malo nas je al smo govna". I zaista jesmo. I zaista jesi. Osim ako ovo nije pisao tvoj alter ego pod istim nickom na forumusayonara wrote:
1) Valjda bi te kriminalce trebao imenovati onaj kome su oni opsesija i nakon toliko godina. Ako si pazljivo citao ... rekoh da nisam iz Sarajeva, ali sam cuo recimo za sverc kroz tunel. Aktuelan je tada bio Alemko i ne znam kako je skoncao. Podrzavam sve koji se trude da te koji su svercovali i zaradjivali dok su ostali ginuli dobiju zasluzenu kaznu, ali ne da naprazno pricaju i generaliziraju.
2) Mislim da cak ni najokorjelijem kriminalcu ne bi na pamet palo da u najtezoj ratnoj godini misli kako ce zalapiti neku firmu i mislim da je razlog upravo taj ... mobilizacija u svrhu odbrane. Mozda je neko kasnije u tom zakonu nasao finu rupu, ali u kojem zakon je mi Bosanci ne nadjemo
3) Ne razumijem zasto insistiras na globi za nase ljude iz dijaspore. I meni je krivo sto su neki zdusili na pocetku rata, medju njima najvise onih pred rat najza.ebanijih, ali BiH je potrebna dijaspora i ja to (ako je tacno - a ne znam) tumacim kao mjeru koja je trebala stimulirati povratak. I koliko je jahti uslo u BiH nisam siguran
4) Jake kompanije koje pominjes jos nisu privatizirane. Osim da se to nije desilo sinocBrankovic je pola mandata potrosio praveci plan kako da tusne Telekom, ali dotle se jos nije doslo. A dok ja i ti mlatimo po internetu znam raju koja kredite dize da kupi dionice Bosnalijeka. I sutra cemo mi da rondamo kako nas nije dopalo nista
5) Na celu Vlade FBiH tada jeste bio Bicakcic, ali mogao je biti bilo ko. Kada su stanovi otkupljeni? Ne bih rekao da je to bas tako. Stanarsko pravo je jedno, a vlasnistvo nad stanom drugo. Pitaj ove iz dijaspore kako je tamo doci do stana, dok je kod nas to ucinjeno preko noci. E sada ... nase zelje su nepresusan izvor ... trebali su nam dati vlasnistvo na lijepe oci, a umjesto certifikata dijeliti lovu ... pa nam pride i po jednu vikendicu na kahvu baciti ...
6) "Trajno rjesenje" o kojem govoris ... kompletan Dejtonski sporazum je u stvari mirovni sporazum, sa ustavom i aneksima, koji nikada nije ratifikovan u drzavnom parlamentu i predstavlja tek prelazno rjesenje. Taj dio drzave mozes zvati i Genocidija, ali to ne mijenja sustinu ... da li je trebalo zatvoriti oci pred realnoscu - da je polovina zemlje van kontrole legalnih drzavnih institucija, te uprkos protivljenju zapada nastaviti ginuti za oslobadjanje te polovine zemlje koji i po Dejtonskom sporazumu ostaje u okviru granica medjunarodno priznate BiH, BEZ PRAVA NA OTCIJEPLJENJE, sa povratkom izbjeglica, sa jednom vojskom, drzavnim korporacijama itd E sad sto Dejton kasnije nije ispostovan moze se raspravljati, ali on je jos uvijek na snazi
7) Je li to onaj isti Ricard Holbruk koji je Radovanu Karadzicu nudio nacionalni park na TariNe vjeruj svemu sto taj covjek izjavi
Koliko znam gospodin Jurisic je Hrvat, tako da ni u kom slucaju ne moze biti vlah. A od verbalnih oblika podrske ili simpaticnih i populistickih izjava i poteza Zeljka Komsica npr prece bi bilo da neko zaviri u sporazum o pravnoj saradnji BiH i Srbije, vidi ima li Srbija pravo da nas hapsi, pozove se na neki clan i uputi zalbu sudu u Strazburu. Kad je mogao Abu Hamza sto ne moze neko i u Ilijino ime?
9) Da, tako je. Trebali smo jos i NATO udare imati za vratom.
10) Kakve veze zakon o privrednom kriminalu ima sa svercom hrane, oruzja ili drugim oblicima kriminala u ratu?
11) A s kim se pregovara kada si u ratu? Sa Zanzibarom? Jedino Amerika ne pregovara sa otmicarima i teroristima (zvanicno), ali njoj se moze jer je superioran protivnik u svakom ratu. A mi hocemo konvoj hrane da proturimo do enklava i jos da se .urcimo i odbijemo pregovore koje su u sastavu o kojem govoris nametnuli izaslanici medjunarodne zajednice. I da je odbio da sjedne tek bi mu danasnji kriticari imali sta reci
12) Govorio si o nezaposlenosti gradjana, a ta Arzija nije kompetentna za te stvari. Djed Mraz je prica koja se bez ikakva razloga digla na toliki nivo.
13) Problem rahmetli predsjednika bila je otvorenost i iskrenost u svakom trenutku, pa tako i u tom. Uvijek i jeste izgovarao ono sto je mislio i samo idiot moze reci da u agresiji kakvu smo imali nije mijenjao misljenje.
14) Begluk ne postoji ... a procjenjivat sta je ciji pojedinacni cilj bio mozemo do ujutro
15) Kako bi u tom slucaju reagovala medjunarodna zajednica i da li bi se na drugom kraju dogodila nova Srebrenica i da li bismo mogli zadrzati dostignute linije ... bezbroj pitanja
16) I mene ponekad nervira ali ga ne mogu optuzivati da zeli da mi zabrani da govorim o genocidu i da smo zrtve
PS Ako mislis da se necija djela trebaju analizirati neovisno od okolnosti u kojima je radio onda to nije ok. U prethodnim postovima vec sam rekao da nemam "svojih", da nisam uniformisan itd itd
-
ultrajvosa 1987
#423 Re: Lagumdzija izbliza
edinbug wrote:Znas li ti budalo, da je u doba "mrskog" komunizma sagradeno vise dzamija nego za 500 godina vladavine Osmanlija , sto je cak i reis C(P)eric priznao.ultrajvosa 1987 wrote: KOMUNISTI- par pitanja....
Lazes kada kazes da se vjera nije mogla ispoljavati, to da nije mogao biti clan SKJ i napredovati, to se slazem, ali isto tako je bilo inzinjera koji su isli u dzamije ili crkve a nisu bili komunisti.
Sto se tice priznavanja M(m)uslimana, pored svih spocitavanja od strane pogotovo nekih srpskih komunista, KOMUNISTI MUSLIMANI su se izborili prvi put da budemo jednako ili priblizno jednako tretirani kao narod, i to zahvali npr. Dzemalu Bijedicu, Humi, kao i Branku Mikulicu. Znas li ti da je pokojni Branko tada obisao vise muslimanskih sela ubjedujuci muslimane da se upravo tako izjasne, a ne kao srbi, hrvati ili jugosloveni, nego svi tadasnji komunisti.
Znas li ti da je pred II svjetski rat u Bugojanskom kraju (Bugojno, Kupres, D.Vakuf i G. Vakuf) bio samo JEDAN (1) musliman sa zavrsenom gimnazijom, a pred kraj osamdesetih je samo u Bugojnu bio trocifren broj inzinjera muslimana, a tako i doktora, pravnika ...
Ako vam je toliko kriv komunizam, vratite onda i diplome koje ste stekli (vi ili vasi roditelji) BESPLATNIM SKOLOVANJEM, kao i zdravstvom ...
Hajd' mi budalo reci koliko se dzamija izgradilo u Sarajevu kao glavnom gradu od 45-90 god???? Po tebi je taj perid bio procvat gradnje dzamija... naravno da nije osmanski...Reci mi, kad je na snazi bila ravnopravnost naroda, sto se nismo izjasnjavali kao muslimani??? Sto smo cekali do 75te, ako smo bili svi isti??? Hajde pametnice, odgovori argumentima.... Dzemal Bijedic, koliko znam ni do dan danas nije otkriven uzrok nesrece, a opste je poznato da je u pitanju zavjera, naravno od strane komunista...sto li boze.... jer u suprotnom bi se rasvjetlila u roku od 2 dana, obzirom na poziciju u vlasti koju je obavljao. Hvala nabrojanim imenima na trudu... Ja ti dam licni primjer, navedem godinu, i ti kazes da lazem, pa valjda ja znam sta se desilo mom dedi, ili ti mozda znas bolje od mene samog???? Prava si komunjara, vi sve znate... Beli si u bugojnu imao metar zemlje, a pored tebe zivio neki beg sa dunumima zemlje, pa kad dodjose crveni otimaci, dobiste isto....ma ja, fina zadruga.... i ja bih ih branio...
Kazes BESPLATNIM SKOLOVANJEM, nisi dobro procitao moj post bugojance mlado, da ti ponovim, potomcima ZABRANJENO skolovanje.... Jao, izvinite druze bugojanac, opet lazem
-
VjecitiStudent
#424 Re: Lagumdzija izbliza
Kako objasnjavas da je A.Izetbegovic, nakon sto je bio osudjen 1946. na tri godine zbog pripadnosti Mladim muslimanima poslije izlaska iz zatvora zavrsio pravni fakultet, radio u pristojnoj firmi, dobio od firme stan u mrtvom centru Sarajeva, ...?ultrajvosa 1987 wrote:
Hajd' mi budalo reci koliko se dzamija izgradilo u Sarajevu kao glavnom gradu od 45-90 god???? Po tebi je taj perid bio procvat gradnje dzamija... naravno da nije osmanski...Reci mi, kad je na snazi bila ravnopravnost naroda, sto se nismo izjasnjavali kao muslimani??? Sto smo cekali do 75te, ako smo bili svi isti??? Hajde pametnice, odgovori argumentima.... Dzemal Bijedic, koliko znam ni do dan danas nije otkriven uzrok nesrece, a opste je poznato da je u pitanju zavjera, naravno od strane komunista...sto li boze.... jer u suprotnom bi se rasvjetlila u roku od 2 dana, obzirom na poziciju u vlasti koju je obavljao. Hvala nabrojanim imenima na trudu... Ja ti dam licni primjer, navedem godinu, i ti kazes da lazem, pa valjda ja znam sta se desilo mom dedi, ili ti mozda znas bolje od mene samog???? Prava si komunjara, vi sve znate... Beli si u bugojnu imao metar zemlje, a pored tebe zivio neki beg sa dunumima zemlje, pa kad dodjose crveni otimaci, dobiste isto....ma ja, fina zadruga.... i ja bih ih branio...
Kazes BESPLATNIM SKOLOVANJEM, nisi dobro procitao moj post bugojance mlado, da ti ponovim, potomcima ZABRANJENO skolovanje.... Jao, izvinite druze bugojanac, opet lazem
-
Bejtic
#425 Re: Lagumdzija izbliza
taj kontraargument amnestira sve ovo sto je ultrajvosa napisao, yeah rightVjecitiStudent wrote:Kako objasnjavas da je A.Izetbegovic, nakon sto je bio osudjen 1946. na tri godine zbog pripadnosti Mladim muslimanima poslije izlaska iz zatvora zavrsio pravni fakultet, radio u pristojnoj firmi, dobio od firme stan u mrtvom centru Sarajeva, ...?ultrajvosa 1987 wrote: