Lagumdzija izbliza
- nosara
#226 Re: Lagumdzija izbliza
Moderacija je na seminaru, ocito... Cuj, rec nekom "kupaj se". Necuveno!
-
nudis verbis
#227 Re: Lagumdzija izbliza
ja sam ovdi novnosara wrote:Moderacija je na seminaru, ocito... Cuj, rec nekom "kupaj se". Necuveno!
- seln
#228 Re: Lagumdzija izbliza
Mozda je to @nedim mislio da je ona dzunupnosara wrote:Moderacija je na seminaru, ocito... Cuj, rec nekom "kupaj se". Necuveno!
-
nudis verbis
#229 Re: Lagumdzija izbliza
nosara wrote:Moderacija je na seminaru, ocito... Cuj, rec nekom "kupaj se". Necuveno!
imo bi ja jos jedno pitanje: more li mi neko reci smije li se obavijestiti moderator kad neko psuje i vrijedja mislim ne mogu ni oni bas sve stici a ovaj
nedim je precero jos davno izvanjajem se sto odo od teme
- nosara
#230 Re: Lagumdzija izbliza
Dugo pismo... Nismo u istoj ravni... Ima probosnjacki blok i probosanska SDP (to je konstanta).sayonara wrote: Dugo ti treba da prepoznas da je neko dobronamjeran, a to nije dobar znakNaravno da jesam. Ja mislim da situacija nije bitno drugacija u bilo kom dijelu BiH, ali Sarajevo jeste glavni grad i svi se guraju da u njemu kupe stan, naprave kucu, skoluju djecu, pa i lazu, kradu i krivo se kunu
Sto se tice rezultata izbora ti znas da se to kod nas mijenja ... djah je SDA, djah Alijansa, djah SDA i SBiH, djah eto u Sarajevu SDP. I ti mene mozes do ujutro ubijedjivati kako je narod nesto vidio, prepoznao pa povjerenje dao onim drugim, ali cinjenica je jedno ... SVE politicke partije u Bosnjaka iliti Bosanaca, odnosno SVE probosanske stranke svucene su u ravan. Mi smo podijeljeni u tabore i medjusobno se ubjedjujemo u zasluge SDA odnosno SDP-a, pri cemu se ne biraju epiteti i pri cemu ti probosanski tabori postaju sve vise udaljeni tako da ponekad osjecam istu gorcinu s kojom se govori o SDA, SBiH, SDP, kao nekada o SDS-u. Kako SDA ima svoje, tako i SDP ima svoje navijace, finansijere, promotore ... Napravio si spisak medija koji necu da komentarisem, jer bismo napravili jos dvadesetak strana na forumu
ali objektivan ces biti kada napravis i drugi spisak na kojem je najgledaniji medij u drzavi - FTV, plus Oslobodjenje, San itd. Samo objektivno gledajuci na stvari oko sebe mozemo do zelene grane. Sto se tice kriminala ... ma vjeruj da ga ima u svim strankama i da iskaznica SDP-a nije certifikat koji potvrdjuje postenje. Srazmjerno ucescu u vlasti i blizini vatre koja se zove uticaj ili budzet svakakvih ces likova i pojava naci u svacijim redovima. U gradu u kojem ja zivim vise i ne postoje stranke, SDA i SDP su u polutajnoj koaliciji, a u nekim projektima u kojima je lova isparila jedni druge stite. Medjutim, davno sam shvatio da od mahalanja nema velike fajde, da ja i ti ovdje mozemo do besvijesti tupiti zube (prste), ali da velike fajde necemo imati. Osim sto cemo stvoriti jaz izmedju mene i tebe, pa izmedju mene i nosare
itd itd. A vrijeme je da SVACIJI kriminal pocnu istrazivati MUP, Tuzilastvo, Sud, a da se ti nasi i vasi (a svi su nasi) pozabave ocuvanjem ovo malo drzave sto nam je ostalo. A i mi da ohanemo sa pljuvanjem po svemu sto je probosansko, pa prestanemo traziti odgovor na pitanje sta je drzava ucinila za nas a upitamo se sta smo mi za sami sebe (osim stvaranja ambijenta kriminalne drzave, koju bi kad nas cuje svako zaobisao u sirokom luku)
Nema "viseg interesa" dok su nacionalistima skoro 20 godina prsti u kajmaku... Kad se sda javno odrekne svojih kriminalaca, mozda, dotad... Nijedan zakon, koji bi mogao promijenit stanje da BiH jeste kriminalna i kriminalizovana drzava, nema prolaz u parlamentu. Zasto? Pa ti ne bi imao za koga glasat, a zatvori bi postali pretjesni.
Ko predlaze takve zakone?
Nismo u ravni... Nista licno...a mozda i jeste...
- Vodenjak
#231 Re: Lagumdzija izbliza
Havaz je od SDP-a (uz SDP-ovo poprilicno smusheno djelovanje) napravio u ocima inace zaslijepljenih ljudi stranku koja je, po potrebi, procetnicka, antibosnjacka, krimogena, antiislamska...
Ja potpuno razumijem izgubljenu, isfrustriranu masu, satjeranu u torove da ne moze od shume vidjeti drvece.
Novine koje pomenuh su pod direktnim uticajem i vlascu upravo onih koji su od Bosne i Hercegovine napravili leglo mafije uokvireno u kleronacionalisticke plasteve. Plasteve kojima su upravo mnogi pripadnici pomenutih torova ogrnuti i pod kojima se, lazno, osjecaju zasticeni od nasrtaja svih vrsta pameti.
I istine o surovoj stvarnosti koju ona sa sobom nosi.
Ja potpuno razumijem izgubljenu, isfrustriranu masu, satjeranu u torove da ne moze od shume vidjeti drvece.
Novine koje pomenuh su pod direktnim uticajem i vlascu upravo onih koji su od Bosne i Hercegovine napravili leglo mafije uokvireno u kleronacionalisticke plasteve. Plasteve kojima su upravo mnogi pripadnici pomenutih torova ogrnuti i pod kojima se, lazno, osjecaju zasticeni od nasrtaja svih vrsta pameti.
I istine o surovoj stvarnosti koju ona sa sobom nosi.
- vee-jay
#232 Re: Lagumdzija izbliza
a tek onaj polumjesec i zvijezdu u ocimaćiro wrote:Vidi mu glavenigdje.nikog wrote:Tema je bila - Lagumdzija IZBLIZA
![]()
![]()
-
VjecitiStudent
#233 Re: Lagumdzija izbliza
Nego, jesi li procitao knjigu? Da li je rijesena misterija vjecitog mandata?vee-jay wrote:a tek onaj polumjesec i zvijezdu u ocima![]()
![]()
-
Ibrahimovski
#234 Re: Lagumdzija izbliza
Emir Suljagić, Ivan Barbalić, Reuf Bajrović, Sanel Huskić & drugi: "Lagumdžija iznutra". A gdje unutra? 
-
LAIBACH KUNST
#235 Re: Lagumdzija izbliza
Samo da te obavijestim da se ne javljam pod dva nick-a,ali sad nemam vremena (boga mi ni živaca) da ti napišem šta mislim o tom,kako ti kažeš,svlačenju u ravan.Nek si ti živ i zdrav i uživaj u iluziji da su svi isti.sayonara wrote:Je l se ti javljas pod dva nicka pa si se sad malo zabunionosara wrote:Dugo pismo... Nismo u istoj ravni... Ima probosnjacki blok i probosanska SDP (to je konstanta).sayonara wrote: Dugo ti treba da prepoznas da je neko dobronamjeran, a to nije dobar znakNaravno da jesam. Ja mislim da situacija nije bitno drugacija u bilo kom dijelu BiH, ali Sarajevo jeste glavni grad i svi se guraju da u njemu kupe stan, naprave kucu, skoluju djecu, pa i lazu, kradu i krivo se kunu
Sto se tice rezultata izbora ti znas da se to kod nas mijenja ... djah je SDA, djah Alijansa, djah SDA i SBiH, djah eto u Sarajevu SDP. I ti mene mozes do ujutro ubijedjivati kako je narod nesto vidio, prepoznao pa povjerenje dao onim drugim, ali cinjenica je jedno ... SVE politicke partije u Bosnjaka iliti Bosanaca, odnosno SVE probosanske stranke svucene su u ravan. Mi smo podijeljeni u tabore i medjusobno se ubjedjujemo u zasluge SDA odnosno SDP-a, pri cemu se ne biraju epiteti i pri cemu ti probosanski tabori postaju sve vise udaljeni tako da ponekad osjecam istu gorcinu s kojom se govori o SDA, SBiH, SDP, kao nekada o SDS-u. Kako SDA ima svoje, tako i SDP ima svoje navijace, finansijere, promotore ... Napravio si spisak medija koji necu da komentarisem, jer bismo napravili jos dvadesetak strana na forumu
ali objektivan ces biti kada napravis i drugi spisak na kojem je najgledaniji medij u drzavi - FTV, plus Oslobodjenje, San itd. Samo objektivno gledajuci na stvari oko sebe mozemo do zelene grane. Sto se tice kriminala ... ma vjeruj da ga ima u svim strankama i da iskaznica SDP-a nije certifikat koji potvrdjuje postenje. Srazmjerno ucescu u vlasti i blizini vatre koja se zove uticaj ili budzet svakakvih ces likova i pojava naci u svacijim redovima. U gradu u kojem ja zivim vise i ne postoje stranke, SDA i SDP su u polutajnoj koaliciji, a u nekim projektima u kojima je lova isparila jedni druge stite. Medjutim, davno sam shvatio da od mahalanja nema velike fajde, da ja i ti ovdje mozemo do besvijesti tupiti zube (prste), ali da velike fajde necemo imati. Osim sto cemo stvoriti jaz izmedju mene i tebe, pa izmedju mene i nosare
itd itd. A vrijeme je da SVACIJI kriminal pocnu istrazivati MUP, Tuzilastvo, Sud, a da se ti nasi i vasi (a svi su nasi) pozabave ocuvanjem ovo malo drzave sto nam je ostalo. A i mi da ohanemo sa pljuvanjem po svemu sto je probosansko, pa prestanemo traziti odgovor na pitanje sta je drzava ucinila za nas a upitamo se sta smo mi za sami sebe (osim stvaranja ambijenta kriminalne drzave, koju bi kad nas cuje svako zaobisao u sirokom luku)
Nema "viseg interesa" dok su nacionalistima skoro 20 godina prsti u kajmaku... Kad se sda javno odrekne svojih kriminalaca, mozda, dotad... Nijedan zakon, koji bi mogao promijenit stanje da BiH jeste kriminalna i kriminalizovana drzava, nema prolaz u parlamentu. Zasto? Pa ti ne bi imao za koga glasat, a zatvori bi postali pretjesni.
Ko predlaze takve zakone?
Nismo u ravni... Nista licno...a mozda i jeste...Samo politickim sitnosicardzijama, pored postojecih, trebaju jos neki zakoni. I stanje se ne mijenja novim zakonom nego prvo postivanjem postojecih. A ako je bas neki i falio Alijansa ga je mogla usvojiti kada je imala vlast
Svaciji su prsti u kajmaku. Ja bas mislim da smo u ravni ... davno smo u nju svuceni ... pored ostalog i zbog takvih stavova
PS Rijetki su likovi koji su ovdje da raspravljaju. Ti si medju onima koji ponavlja jedno te isto i cuje samo sebe, te svoje stavove namece u staljinistickom maniru. Pravi copy paste Lagumdzija
-
VjecitiStudent
#236 Re: Lagumdzija izbliza
Taki su ti ovi forumski SDP-ovci, misle svi istom glavomsayonara wrote:Ma javljas, javljasJa odgovorim Laibach kunstu, a razgovor nastavlja nosara, ja upitam njega da se nije nakacio na oba nicka, a ti odgovaras da se ne javljas s oba
zbunjen sam, a ocigledno i ti
haj' nema veze ... tako vas je bar vise
-
LAIBACH KUNST
#237 Re: Lagumdzija izbliza
Stvarno nema smisla,ja tebe nazovem dobronamjernim,a iz tebe odmah izađe provokator.Što se tiče tvoje konstatacije da si zbunjen,ja ti ne vjerujem.Mislim da si debelo stranački obojen,i da ne uvažavaš činjenice.Što se mene tiče,ja sam neko ko želi komunicirati sa svim dobronamjernim ljudima,a koliko vidim ti ne pripadaš toj kategoriji.A što se tog "nosara" tiče,evo nastavi polemiku sa istim,jer ja provokatore ignorišem.sayonara wrote:Ma javljas, javljasJa odgovorim Laibach kunstu, a razgovor nastavlja nosara, ja upitam njega da se nije nakacio na oba nicka, a ti odgovaras da se ne javljas s oba
P.S. Ako ti neko kaže da si smiješan,to ne mora da znači da si i zabavan.
- seln
#238 Re: Lagumdzija izbliza
Ima ih opet koji ce reci da je i mlijeko crno, samo da bi dokazali svoj individualizam i posebnost.VjecitiStudent wrote:Taki su ti ovi forumski SDP-ovci, misle svi istom glavomsayonara wrote:Ma javljas, javljasJa odgovorim Laibach kunstu, a razgovor nastavlja nosara, ja upitam njega da se nije nakacio na oba nicka, a ti odgovaras da se ne javljas s oba
A ima ih koji ne misle nikako.
I ne vjeruj cak ni dobronamjernom nacionalisti!
-
LAIBACH KUNST
#239 Re: Lagumdzija izbliza
Vidiš da si provokator.Po hiljaditi put ti pokušavam objasniti da ja i taj "nosara" nismo ista osoba.No,obzirom na tvoje poimanje političke situacije,primjećujem da jako teško shvataš ono šta ti se objašnjava.Što se mene tiče,komunikacija između mene i tebe je završena.sayonara wrote:E cuj provokatorLAIBACH KUNST wrote:Stvarno nema smisla,ja tebe nazovem dobronamjernim,a iz tebe odmah izađe provokator.Što se tiče tvoje konstatacije da si zbunjen,ja ti ne vjerujem.Mislim da si debelo stranački obojen,i da ne uvažavaš činjenice.Što se mene tiče,ja sam neko ko želi komunicirati sa svim dobronamjernim ljudima,a koliko vidim ti ne pripadaš toj kategoriji.A što se tog "nosara" tiče,evo nastavi polemiku sa istim,jer ja provokatore ignorišem.sayonara wrote:Ma javljas, javljasJa odgovorim Laibach kunstu, a razgovor nastavlja nosara, ja upitam njega da se nije nakacio na oba nicka, a ti odgovaras da se ne javljas s oba
P.S. Ako ti neko kaže da si smiješan,to ne mora da znači da si i zabavan.Pa procitaj kako je tekla diskusija ... napisah ti. To bi isto bilo kao kad bi se tebi na to "dobronamjeran" zahvalio Vjeciti student
Al ne ozbiljno ... nema veze ako se konktujes sa dva nicka ... al da znam kad mi "obojica" odgovarate
- seln
#240 Re: Lagumdzija izbliza
I ovaj shaner nekoga zove provokatorom??sayonara wrote:
Eh ... steta ... nisam se bio ni razgib'oNisam ja kriv sto na pitanje upuceno nosari odgovaras ti
I ne moras se odmah duriti kad te covjek ulovi, jer nije svijet prop'o
Sudeci po tvom poimanju politicke situacije i tvom politickom opredijeljenju ne iznenadjuje me reakcija. "Što se mene tiče,komunikacija između mene i tebe je završena"
E, moj ludi @LAIBACH....ti i tvoji dobronamjerni nacionalisti.
-
LAIBACH KUNST
#241 Re: Lagumdzija izbliza
Priznajem,pogriješio sam.seln wrote:I ovaj shaner nekoga zove provokatorom??sayonara wrote:
Eh ... steta ... nisam se bio ni razgib'oNisam ja kriv sto na pitanje upuceno nosari odgovaras ti
Sudeci po tvom poimanju politicke situacije i tvom politickom opredijeljenju ne iznenadjuje me reakcija. "Što se mene tiče,komunikacija između mene i tebe je završena"
-
nudis verbis
#242 Re: Lagumdzija izbliza
ja se samo pitam sto ovdi ne dodje onaj zum da ocera provokatore ove sto se prepucavaju privatno i udaljivaju od teme 
- seln
#243 Re: Lagumdzija izbliza
Shani, nisam ti ja @LAIBACH....ja ti ne vjerujem od prve rijeci i necu ti vjerovati kad bi ispred mene tri dzuza proucio.sayonara wrote:E moj crveni ... pa bolan ne bio ... prvo procitaj lijepo ko je koga nazvao provokatorom, pa pozuri da se solidarisesseln wrote:I ovaj shaner nekoga zove provokatorom??sayonara wrote:
E, moj ludi @LAIBACH....ti i tvoji dobronamjerni nacionalisti.Jos jedna odlika totalitaraca ... smontiraj mi optuzbu za nesto sto je meni receno ...
![]()
Ti si, kao jos nekolicina ovdje, zadrti himbercic i mrzitelj "komunista, vlaha, taguta " i tome slicno.
Po tebi, celavi mutevelijica u funkciji predsjednika je bio bezgrijesan, SDA je zemaljska verzija dzennetskih meleca, a svi ostali su kjafiri koje na ovom svijetu sljeduje handzar a na onom dzehennem.
Mozes ti to zavijatu u jufku i zaljevati agdom...ne vrijedi, vidio sam dovoljno takvih kao sto si ti, znam u bobu kako razmisljate.
- seln
#244 Re: Lagumdzija izbliza
Pa pozovi ga neka dodje "ovdi".nudis verbis wrote:ja se samo pitam sto ovdi ne dodje onaj zum da ocera provokatore ove sto se prepucavaju privatno i udaljivaju od teme
-
cisumaisa
#245 Re: Lagumdzija izbliza
Zlatko Lagumdžija uz pomoć niskotiražnih listova (Dani i Slobodna Bosna),te uz pomoć Bakira Hadžiomerovića a računajući na novi naraštaj pokušava uništiti jednu od najajačih stranaka u BiH(SDA)
SDP kao multietničku stranku podržavaju većinom bošnjaci i ona kao takva je izgubila kredibilitet Multietnička.
Manevarski joj je prostor sužen na dva grada u FBiH.
Ne bih da govorim o stranci već o njenom predsjedniku Lagumdžiji.
EVo nekoliko projekata Lgumdžije :
-CIPS (Pa nam se pojavljuju ljudi sa čudnim LK)
-Slučaj Alibabić
-Proglasiše nas Zemljom terorista (Alžirska grupa)-najveću korist od ovog projekta imala RS
....
Alpašino A-Faza -Ćumez .Gradnja na skloništu......Ko i kako je dobijao lokacije i imali za isti regulacioni plan.
Ne Vjerujte Lagumdžiji i njegovom podmetanju.
SDP kao multietničku stranku podržavaju većinom bošnjaci i ona kao takva je izgubila kredibilitet Multietnička.
-Slučaj Alibabić
-Proglasiše nas Zemljom terorista (Alžirska grupa)-najveću korist od ovog projekta imala RS
....
Alpašino A-Faza -Ćumez .Gradnja na skloništu......Ko i kako je dobijao lokacije i imali za isti regulacioni plan.
-
nudis verbis
#246 Re: Lagumdzija izbliza
ne znam mu telefonseln wrote:Pa pozovi ga neka dodje "ovdi".nudis verbis wrote:ja se samo pitam sto ovdi ne dodje onaj zum da ocera provokatore ove sto se prepucavaju privatno i udaljivaju od teme
-
mesihtrko
#247 Re: Lagumdzija izbliza
Lagumdžija izbliza :
Čovjek koji otjera sve iz stranke koji su mu bili na putu.(Pećanac,Duraković,Lazović,Pejanović....
Samo zato što što su se kandidiralii samo zato što su imali drukčije poglede na stvari.
E ovo se zove demokratija-Otjeraš sve koji imaju svoje mišljenje.
Čovjek koji otjera sve iz stranke koji su mu bili na putu.(Pećanac,Duraković,Lazović,Pejanović....
Samo zato što što su se kandidiralii samo zato što su imali drukčije poglede na stvari.
E ovo se zove demokratija-Otjeraš sve koji imaju svoje mišljenje.
-
LAIBACH KUNST
#248 Re: Lagumdzija izbliza
Iskren da budem,ovaj "sayonara" mi je u početku djelovao baš onako "čovjekoliko",kad ono,nakon par komentara,zamirisa iz njega "branitelj nacionalnih interesa".seln wrote:I ovaj shaner nekoga zove provokatorom??sayonara wrote:
- seln
#249 Re: Lagumdzija izbliza
Po toj metalik zelenoj boji samo treba zagrebati...odmah izviri minder.LAIBACH KUNST wrote:Iskren da budem,ovaj "sayonara" mi je u početku djelovao baš onako "čovjekoliko",kad ono,nakon par komentara,zamirisa iz njega "branitelj nacionalnih interesa".seln wrote:I ovaj shaner nekoga zove provokatorom??sayonara wrote:
- seln
#250 Re: Lagumdzija izbliza
cisumaisa wrote:Zlatko Lagumdžija uz pomoć niskotiražnih listova (Dani i Slobodna Bosna),te uz pomoć Bakira Hadžiomerovića a računajući na novi naraštaj pokušava uništiti jednu od najajačih stranaka u BiH(SDA)
-Slučaj Alibabić
....