Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post Reply

Podrzavate li prodaju BH Telekoma i EP BIH?

DA
54
36%
NE
95
64%

Total votes: 149

Opetja033

#51 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Opetja033 »

čovjek tikva wrote:Da li je zaista, zaista moguće da ljudi stvarno ništa, ama baš ništa ne kontaju!?

Pa pobogu, glavni šef i jeste MMF, a njihova ispostava je NATO. Shvatite da se naši političari ne pitaju za bitne stvari i da je Jugoslavija rasturena zato i samo zato da bi se sve prodalo. Kakv Hadžić, kakav Lagumdžija... Da je bilo ko drugi na vlasti istu bi stvar morao da radi.

Šokantno je kako su ljudi naivni, da ne kažem neku drugu riječ...
Ne, Jugoslavija je rasturena zbog velikosrpske megalomanije vladajuceg establismenta. Salonac, ljubazno te molim da ne sabotiras temu. Nije tema ni Jugoslavija, ni NATO.

Eto i ta Turska je clanica NATO pakta pa su odjebali MMF.

Ovdje je samo pitanje muda i mozga. Ako si jak postovace te, ako nisi - zgazice te. Kao i u svakom drugom segmentu zivota, pojedinaca, zajednice, udruzenja, drzava. Vrlo jednostavno.

Dakle ne razvodnjavaj temu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by JoseMujica »

Damir_5 wrote:
JoseMujica wrote:
Korisnik sam i usluga BHT-a i EP BiH i moje iskustvo s ovim firma je: ne do bog nikom da se šta pokvari....korisniku slijedi barem desetodnevno mrcvarenje.

Da smo imalo normalni i poštujemo, koliko-toliko, zakone, bio bih 100% protiv i priče o prodaji
Nista ti se nece promijeniti sto se toga tica i da BH Telekom postane 100% privatna firma u stranom vlasnistvu. Sve to sto ti pricas, sve se to desava i na zapadu u najboljim telekom firmama i nista sto se toga tice se nece promijeniti ili poboljsati promjenom vlasnistva.
i toga sam svjestan...obično u svim zemljama gdje se desila prodaja je za korisnike postalo i gore jer su nove gazde prvenstveno orjentirane na što brži povrat uloženih sredstava + nahebali su radnici...ko god da privatizira 2x EP + BHT ostaviće državi da se bakće sa novih barem 3.000 nezaposlenih
DaffyDuck

#53 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by DaffyDuck »

Samo sam cekala da se objavi sta se krije iza zavjesa i smjena vlade.
Eto gdje je bio Lagumdzija i sta je radio
madner

#54 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:Inace vidim ljudi citaju ali ono pravo.

5% udjela bi kao trebalo prodat.

Inace, znate li ko je potpisao to kao obavezu tamo neko 2009 godine? :D
Ma kakvih 5%, to je foluska... Ko ce ti ulazit zbog 5% u dil...? Nema sanse...
To je prijedlog, ako ga vlada usvoji traziti ce kupca. Ako ga vlada ne usvoji nema nista od privatizacije ove godine.

No vidim ljudi vole bombasticne naslove.
nosara

#55 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
čovjek tikva wrote:Da li je zaista, zaista moguće da ljudi stvarno ništa, ama baš ništa ne kontaju!?

Pa pobogu, glavni šef i jeste MMF, a njihova ispostava je NATO. Shvatite da se naši političari ne pitaju za bitne stvari i da je Jugoslavija rasturena zato i samo zato da bi se sve prodalo. Kakv Hadžić, kakav Lagumdžija... Da je bilo ko drugi na vlasti istu bi stvar morao da radi.

Ne, Jugoslavija je rasturena zbog velikosrpske megalomanije vladajuceg establismenta. Salonac, ljubazno te molim da ne sabotiras temu. Nije tema ni Jugoslavija, ni NATO.

Ovdje je samo pitanje muda i mozga. Ako si jak postovace te, ako nisi - zgazice te. Kao i u svakom drugom segmentu zivota, pojedinaca, zajednice, udruzenja, drzava. Vrlo jednostavno.

Jugoslavija JESTE rasturena da bi se sve rasprodalo... Mani se suplje...
sumirprimus

#56 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by sumirprimus »

predstoji grčevita borba za solidno biračko tijelo :D
Bodkin

#57 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Bodkin »

JoseMujica wrote:
Damir_5 wrote:
JoseMujica wrote:
Korisnik sam i usluga BHT-a i EP BiH i moje iskustvo s ovim firma je: ne do bog nikom da se šta pokvari....korisniku slijedi barem desetodnevno mrcvarenje.

Da smo imalo normalni i poštujemo, koliko-toliko, zakone, bio bih 100% protiv i priče o prodaji
Nista ti se nece promijeniti sto se toga tica i da BH Telekom postane 100% privatna firma u stranom vlasnistvu. Sve to sto ti pricas, sve se to desava i na zapadu u najboljim telekom firmama i nista sto se toga tice se nece promijeniti ili poboljsati promjenom vlasnistva.
i toga sam svjestan...obično u svim zemljama gdje se desila prodaja je za korisnike postalo i gore jer su nove gazde prvenstveno orjentirane na što brži povrat uloženih sredstava + nahebali su radnici...ko god da privatizira 2x EP + BHT ostaviće državi da se bakće sa novih barem 3.000 nezaposlenih
koji su viska svakako i to je trebalo davno uraditi, naravno ne u komadu.korisni su samo kao glasacka masina
Opetja033

#58 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Opetja033 »

Da se razumijemo: od svih drzavnih firmi, instituacija i ostalih pm - ja sa BHT imam najbolje iskustvo. Drzavni operateri u nekim drugim zemljama zapadne Europe su cak i gori od BHT po svojoj ekspeditivnosti. Ne znam da li sam imao neke lude srece, ali sve sto je bilo do BHT kod mene su zavrsili cak i prije roka.

Medjutim to ne mijenja cinjenicu da je barem par stotina ljudi tamo viska a jos veci broj nekompetentni. I to se nece promjeniti dok mi kao narod ne promjenimo mentalitet. Sada je leglo SDA-SBiH, sutra ce biti leglo SDP-SBB koalicije. Mentalitet je isti. I u bivsoj drzavi se prvenstveno gledalo na podobnost a ne na sposobnost, i u bivsoj drzavi se gledalo na uhljebljavanje kontra produktivnosti i profita i to je ono sto je tu drzavu (uz velikosrpski hegemonizam) odvelo u propast.

Ako je u jebenim Zeljeznicama FBiH viska 2000 uposlenika, udijeli im otkaze i rijesio si pricu. Neka se za njih brine drzava. Nisi humanitarna ustanova nego preduzece a svakom preduzecu treba da je cilj da posluje sa profitom - pa makar ono bilo i drzavno.
Bodkin

#59 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:Da se razumijemo: od svih drzavnih firmi, instituacija i ostalih pm - ja sa BHT imam najbolje iskustvo. Drzavni operateri u nekim drugim zemljama zapadne Europe su cak i gori od BHT po svojoj ekspeditivnosti. Ne znam da li sam imao neke lude srece, ali sve sto je bilo do BHT kod mene su zavrsili cak i prije roka.

Medjutim to ne mijenja cinjenicu da je barem par stotina ljudi tamo viska a jos veci broj nekompetentni. I to se nece promjeniti dok mi kao narod ne promjenimo mentalitet. Sada je leglo SDA-SBiH, sutra ce biti leglo SDP-SBB koalicije. Mentalitet je isti. I u bivsoj drzavi se prvenstveno gledalo na podobnost a ne na sposobnost, i u bivsoj drzavi se gledalo na uhljebljavanje kontra produktivnosti i profita i to je ono sto je tu drzavu (uz velikosrpski hegemonizam) odvelo u propast.

Ako je u jebenim Zeljeznicama FBiH viska 2000 uposlenika, udijeli im otkaze i rijesio si pricu. Neka se za njih brine drzava. Nisi humanitarna ustanova nego preduzece a svakom preduzecu treba da je cilj da posluje sa profitom - pa makar ono bilo i drzavno.
dvije rijeci-glasacko tijelo :-D
sumirprimus

#60 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by sumirprimus »

samo ima jedna caka, leglo je to sda-szbih već 20 godina...
nije čudo što sda ne pušta federaciju ni za živu glavu,i ni u kakvim kombinacijama.... :skoljka:
nosara

#61 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by nosara »

Kako bi neki ljude sutali nogama... :-)

Ali, ne sebe, to ne... Neke tamo, visak... :D
elcaliente

#62 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by elcaliente »

Svaki narod koji nije dovoljno inteligentan da upravlja svojom drzavom treba MMF. MMF je zlo za sve drzave a za nas je spasioc.
Npr BHT nikada nije ispunio ono za sta je zaduzen. Postao je stranacka centrala iz koje su se placali socijalni paketi i kupovali glasovi. Zato pod hitno treba privatizovati sve, totalna rasprodaja jer je Bosanac po sebi jako glup i nezna upravljati takvim resursima. BHT je imao dobro vrijeme monopol i danas ga jos ima a nista nije uradio da se modernizuje, nego je sisao neduzne korisnike koliko je mogao.
Ako Bog da kada se sve privatizuje hiljade ljudi ce dobiti otkaze, jer oni nisu ni zasluzili da imaju te poslove jer nisu strucni. Konacno onda nikada kada ides u postu ili telekom neces imati mrske radnike koji te docekaju na noz.
Zato hvala dragom Bogu da vise krene privatizacija, da se sve rasproda, da uhljupi dobiju otakze i da se pocne gledati ekonomska strana sa vise konkurencije i boljim uslugama. A kada nebude bilo dobiti, mnogi politicari ce otici iz politke jer nece biti vise toliko para i manipulacija pa ce i narod odahnuti.
Zato prodajmo sve, BHT, Posta, vodoprivreda,grijanje, elektroprivreda jer ako cemo se jedino rijesti imbecila.
Last edited by elcaliente on 05/03/2013 13:52, edited 1 time in total.
palamuda

#63 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by palamuda »

nosara wrote:
Opetja033 wrote:

Zaboravio si spomenut Vatikan, ovo je omiljena rečenica velikosrpskih hegemonista, koji su zaboga morali da pobiju toliki narod da bi se obistinile vekovne težnje zapada za rasprodajom Jugoslavije. Glupost.
Bodkin

#64 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Bodkin »

nosara wrote:Kako bi neki ljude sutali nogama... :-)

stani, hoces da kazes da nema viska zaposlenih u drzavnim preduzecima?
Opetja033

#65 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Opetja033 »

nosara wrote:
Opetja033 wrote:

Ma daj Nosara, dovoljno dugo te "poznajem" da mogu zakljuciti da nisi glup sekunde pa mi je sasvim nepojmljivo da mozes vjerovati u ovakve gluposti i nebuloze. Shvati da je ta Jugoslavija bila obicni pickin dim u odnosu na Zapad. Ovo sto ti sada (sa punim pravom) spocitavas SDA, radila je i bivsa drzava a ovi su samo preuzeli mantru - nesposobni kakvi jesu. Kupovina socijalnog mira time sto se drzavna preduzeca guse nepotrebnim radnicima, gusis profit, gusis produktivnost a sve to finansiras kreditima MMF-a. Ista mantra. Samo sto je bivsa drzava bila veca, imala jacu privredu a i bila su druga vremena pa je sve to moglo trajati desetljecima. Sada su malo drugacija vremena, drzava slabija pa sve dodje na naplatu ekspresno. Upadas u velikosrpski spin drug. :wink:
Opetja033

#66 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Opetja033 »

Pretpostavljam da ciljas na mene, pa da jos jednom ponovim: nijedan dan svog radnog staza nisam proveo na drzavnoj sisi, nijedan fening pomoci nisam dobio od drzave (a iskreno nisam ni trazio). Placam neke od najvecih poreznih stopa u Europi ne da bi se moja drzava razvijala, gradila infrastrukturu, odvajala za obrazovanje - nego da bih hranio parazite u raznoraznim drzavnim institucijama i firmama koje posluju sa gubitkom.
madner

#67 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by madner »

Placas medju nizim stopama u Evropi, medju vecim u svijetu :D

No istovremeno glasas za stranku koja je kriva za tu parazitsku strukturu.
nosara

#68 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by nosara »

Opetja033 wrote: Ma daj Nosara, dovoljno dugo te "poznajem" da mogu zakljuciti da nisi glup sekunde pa mi je sasvim nepojmljivo da mozes vjerovati u ovakve gluposti i nebuloze. Shvati da je ta Jugoslavija bila obicni pickin dim u odnosu na Zapad. Ovo sto ti sada (sa punim pravom) spocitavas SDA, radila je i bivsa drzava a ovi su samo preuzeli mantru - nesposobni kakvi jesu. Kupovina socijalnog mira time sto se drzavna preduzeca guse nepotrebnim radnicima, gusis profit, gusis produktivnost a sve to finansiras kreditima MMF-a. Ista mantra. Samo sto je bivsa drzava bila veca, imala jacu privredu a i bila su druga vremena pa je sve to moglo trajati desetljecima. Sada su malo drugacija vremena, drzava slabija pa sve dodje na naplatu ekspresno. Upadas u velikosrpski spin drug. :wink:
Ma kakav spin, ovo nema veze s tim, ovo je ekonomija... Rasparcano trziste, propale firme, totalna rasprodaja...
nosara

#69 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by nosara »

Bodkin wrote:

Nema koristi od otpustanja u situaciji kad ti je svako radno mjesto dragocjeno... Mislis da bi se situacija u zemlji popravila kad bi se svi "viskovi" otpustili...? Kako...?
convict

#70 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by convict »

.
Last edited by convict on 18/02/2014 00:08, edited 1 time in total.
madner

#71 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by madner »

convict wrote:Privatizacija telekoma i elektroprivreda je jedino logično rješenje ako stvari gledamo čisto ekonomski zanemarujući kvazi-patriotske priče o "porodičnom srebru".

Diskusiju bi trebalo voditi u pravcu koji model privatizacije je najbolji i kako izvući maksimalnu zaradu, a ne treba li privatizovati ili ne.
Nije tacno. Pogotovo kada govorimo o elektroprivredi.
Opetja033

#72 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by Opetja033 »

madner wrote:Placas medju nizim stopama u Evropi, medju vecim u svijetu :D

No istovremeno glasas za stranku koja je kriva za tu parazitsku strukturu.
Mislim da grijesis po pitanju stope poreza. Osim ako ne gledamo recimo Skandinaviju. Nisam pristalica ni tog modela, ali je to postenije - placas visoku stopu ali imas sve. I tamo kada ima viska radnika, ti ih lijepo otpustis jer imas jaku sigurnosnu mrezu.

SDA nije ovo stvorila, SDA je naslijedila i "usavrsila". Imali su itekako mogucnost da poboljsaju stvari ali nisu bili sposobni/nisu zeljeli. Stvar je u nasem mentalitetu, ista stvar bi bila da je na vlasti SDP-SBB, da smo se osamostalili a KP ostala na vlasti. Sustinski se nista nije promjenilo. Osim mozda cinjenice da ta drzavna preduzeca danas sluze za osiguravanje glasackog tijela jer zivimo u visestranacju. Evo da jos nastavim sa kritikama SDA: nakon Elektroprivrede, najveca izdaja je privatizacije Energopetrola. Po meni sve se trebalo privatizirati osim Elektroprivreda (sa rudnicima) i EP. Naravno, u pravom trenutku a ne grlom u jagode da bi se zakrpio budzet.
Last edited by Opetja033 on 05/03/2013 14:04, edited 1 time in total.
nosara

#73 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by nosara »

convict wrote:Privatizacija telekoma i elektroprivreda je jedino logično rješenje ako stvari gledamo čisto ekonomski zanemarujući kvazi-patriotske priče o "porodičnom srebru".

Diskusiju bi trebalo voditi u pravcu koji model privatizacije je najbolji i kako izvući maksimalnu zaradu, a ne treba li privatizovati ili ne.
Ako gledamo cisto ekonomski, prodaja se nikako ne isplati... Nema sanse... U slucaju ep to je cak strateski autogol vijeka...

Neko ce, doduse, bit dobar... Drzava nece...
bambina78

#74 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by bambina78 »

nosara wrote:
Bodkin wrote:

Nema koristi od otpustanja u situaciji kad ti je svako radno mjesto dragocjeno... Mislis da bi se situacija u zemlji popravila kad bi se svi "viskovi" otpustili...? Kako...?
Jao, jao, pa manja bi bila potrosnja, a vece bi bile investicije. Prvi cas makroekonomije... Ili ustedama na neefikasnim radnim mjestima smanjiti namete privredi, sto ce stimulisati razvoj poduzetnistva koje bi moglo absorbovati ovu otpustenu radnu snagu...U najkracem ;)
SA 071

#75 Re: Lagumdzija i Hadzic hoce da rasprodaju FBIH!

Post by SA 071 »

Damir_5 wrote:Od danas podrzavam Sulejmana Slobodana Tihica javno da na sve moguce nacine blokira ove stetocine iz SDP BiH da se docepaju bilo kojeg nivoa vlasti u BiH, sto znaci, gdje god pokusaju ucestvovati u vlasti, a Suljo ih blokira, nije bitno kojim sredstvima (moze i ulica), ja cu ga u tome podrzavati.

A sto se tice Lagumdzije i Hadzica, oni su kleptomani sa jako losim namjerama. Treba ih po svaku cijenu prvo poslati u opoziciju, a onda im staviti pet tuzioca za vrat.
Ja ovo od juna pričam, čim je "slučajni" razjebao platformu i krenuo sa do juče omražeim Fahrom i Čovićem da rastaka ovo malo jada. Prvo nas je doveo u situaciju nikad gorih međunacionalnih odnosa, a onda kao krenuo "ispravljati nanesenu nepravdu" HDZ-u.

Kada čovjek mjeri štetu između dvije situacije-blokade vlasti u FBiH i rekonstrukcije vlasti sa ovim kleptomanima iz tzv. "nove parlamentarne većine", mnogo, mnogo manja šteta je da sve ostane blokirano do 2014. dok narod ne bude u prilici da kaže koga želi vidjeti na vlasti. Nakon svega ovoga, ljudi SDP neće htjeti tada vidjeti ni u opoziciji...
Post Reply