Lada Niva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shibonja

#1 Lada Niva

Post by shibonja »

Posjeduje li neko sa foruma ovog terenca i kakav su vasa iskustva ,ja sam zainteresovan da kupim neku Nivu do 3 godine starosti ,to bi mi bilo kao neko pomocno vozilo ,cesto idem na izlete po okolnim planinama i brdima ,po ne pristupacnim terenima ,inace sam zagrizeni ribar ,znaci ako imate neka iskustva ,model motor ,sta bih trebao znati prilikom kupovine ,znam da nemogu ocekivati nikakav luksuz ali to mi ne treba ,treba mi nesto ne tako skupo a ipak pouzdano ,a to je vjerujem Lada Niva :-)
sLLayer

#2 Re: Lada Niva

Post by sLLayer »

Niva je ekstra stvar za to sto ti kazes kao pomocno vozilo za nepristupacne terene, ali ako imas samo nju i da je vozas po gradu i autoputu to nevalja, takodje najbolje je kupiti 3 godine staru jer se do tada zamjene oni losi djelovi koji niva ima dosta, to je prilicno nepouzdano auto ali je zato vrh za terence. Po meni nju uzima samo ko mora i ko ima potrebu da se provlaci po mjestima gdje drugi auti ne mogu.. BISTRO :-D
shibonja

#3 Re: Lada Niva

Post by shibonja »

Znaci to je ta granica od 3 godine ,hajde valjda nesto nadjem, mislim necu ja to sad vozit svaki dan ,vjerovatno jednom sedmicno po nekih 70,80 km ,pa se nadam da ce mi i potrajat ,hvala na pomoci @sLLayer :-)
Post Reply