Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zito23
#1 Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Lacetti,
sve sam napisao u naslovu.
Sada je neka akcija,pa nude i dizel verziju,ali oko para mi nešto čudno.
Zna li neko kako ovo :
-troši
- održavanje
- ponašanje na cesti
i molim umjesne konstatacije i prijedloge,jer mi sestra želi kupiti,a ja sam sumnjičav?
Zna li neko kako ovo :
-troši
- održavanje
- ponašanje na cesti
i molim umjesne konstatacije i prijedloge,jer mi sestra želi kupiti,a ja sam sumnjičav?
-
Lesli Eldridž
#2 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Koja je cijena?
-
zito23
#3 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Kazali joj:Lesli Eldridž wrote:Koja je cijena?
benzin se može dobiti za 20-24000KM,ovisi o opremi
dizel 3000 više
mislim da se radi o motoru do 15ccm
-
Lesli Eldridž
#4 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Novo je novo, meni se taj auto sviđa, jer strašno liči na ono što ja hoću polovno da kupim (fiat brava). Samo skupo je, strašno skupo. Ali opet šta je jeftino? Nema više jeftinih novih kola. Ne znam kako je sa servisima za redovno održavanje. Ako ih ima onda se isplati kupiti takav auto. Samo neka te ne pokolebaju dežurni kritičari i profesionalni izmišljači mana. To je sigurno dobar auto. Sretno.
-
whow
#5 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
zito23 wrote:Lacetti,
Zna li neko kako ovo :
-troši
- održavanje
- ponašanje na cesti
Negdje sam vec napisao , prijateljica ima Lacettija ja 1.8 L masinom. Solidan autic , nema nekih zamjerki , udoban , upravljiv ,1.8 L masina sa automatskim mjenjacem je bila prilicno dinamicna , super linija. U biti radi se o Korejanskom auto , rebadged Deawoo koji je i prije koristio GM tehnologiju jer je Deawoo ustvari bio onaj stari Kadet Suza .Poslije su poceli sa nekim svojim modelima dok nisu bankrotirali , onda ih je GM kupio i stavio pod svoje. Auto kritika svrstava ovo auto rame u rame sa Hyundai Elantrom. Iako mislim da je Elantra dosta cvrsca , solidnija , djeluje nekako jaca od lacetija. Koliko bih te izasla Elantra sa istom opremom?
-
ninja-san
#6 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Prije oko 2. god na e-mail adresu stigao mi je e-mail koji je poslao izvjesni Deniz. Kada sam bolje pogledao vidio sam da je e-maik poslan na vise od 150 adresa (sve institucije koje imaju info@ javnu adresu).
Naime, o cemu se radi . Lik je kupio Laccetia, karavan , i desio mu se kvar i neispravnost u granatnom roku.
U tadasnjem zastupnistvu (cini mi se da je isti zastupnik Opela i GM.a) koje se nalazilo negdje kod zeljinog stadiona u SA, auto su primili na reklamaciju, a nakon sto njihovi majstori nisu mogli otkloniti kvar, odbili da vozilo zamjene ispravnim, sto su po garancijskim uvjetima duzni uciniti.
Uglavnom , lik se voda po sudovima sa njima, auto nema , pare je dao.....
On je e-mail poslao na vise adresa kao nauk sto mu se desilo i kako je prosao.
To je bilo prije 2. god, ne znam je li sad situacija bolja.
Cak je u svom e-mailu poslao slike auta koje stoji pred salonom, sa naljepljenim nalazom vjestaka da auto nije ispravan.
Ako zelis, posalji na pm e-mail adresu pa cu ti poslati taj e-mail sa slikama.
Naime, o cemu se radi . Lik je kupio Laccetia, karavan , i desio mu se kvar i neispravnost u granatnom roku.
U tadasnjem zastupnistvu (cini mi se da je isti zastupnik Opela i GM.a) koje se nalazilo negdje kod zeljinog stadiona u SA, auto su primili na reklamaciju, a nakon sto njihovi majstori nisu mogli otkloniti kvar, odbili da vozilo zamjene ispravnim, sto su po garancijskim uvjetima duzni uciniti.
Cak je u svom e-mailu poslao slike auta koje stoji pred salonom, sa naljepljenim nalazom vjestaka da auto nije ispravan.
-
whow
#7 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Uh , " desio mu se kvar i neispravnost u garantnom roku". Ovim nam nisi ama bas nista rekao. Kao prvo niti jedan prizvodac ti nece zamjeniti auto jer se "pokvario",kvarovi se jednostavno poprave. Kvare se sva auta ukljucujuci i najbolja i najskuplja dakle to nije nista novo a neka auta su jednostavno lemon i kao takva imaju vise problema nego druga . Lemon moze biti bilo koji auto dakle ova titula nije vezana za specificnog proizvodaca. Ja jednostavno ne vjerujem da ako je postojao lagitiman kvar servis ga nije u mogao / htio otkloniti ili su odbili da to urade. Ako je to slucaj umjesto da salje 150 emaila na razno razne adrese tip je trebao poslati e-mail u GM , a ukoliko i to ne pomaze , advokata pa trazi pravdu na sudu. Ipak se radi o renomiranom proizvodacu i ne mislim da bih GM Europe tako tretitrao kupca . Dakle mao ti to bolje provjeri , kakav je to bio "kvar". Po meniLacetti je super auticza novac za koji se prodaje .ninja-san wrote:Prije oko 2. god na e-mail adresu stigao mi je e-mail koji je poslao izvjesni Deniz. Kada sam bolje pogledao vidio sam da je e-maik poslan na vise od 150 adresa (sve institucije koje imaju info@ javnu adresu).
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Malo off-topic.
U zadnje vrijeme vidjeh nekoliko Aveo-a po gradu, onako, na prvi pogled izgleda pristojno, ali one gume (mislim da su haman 13"-ke) su presmijesne na autu tih dimenzija. Pricao sam sa jednim likom koji ga je vozio, kaze da je motor bezze, e sada je pitanje koji je motor bio u tom Aveu.
U zadnje vrijeme vidjeh nekoliko Aveo-a po gradu, onako, na prvi pogled izgleda pristojno, ali one gume (mislim da su haman 13"-ke) su presmijesne na autu tih dimenzija. Pricao sam sa jednim likom koji ga je vozio, kaze da je motor bezze, e sada je pitanje koji je motor bio u tom Aveu.
-
whow
#9 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
U Canadi Aveo dolazi sa motorom od 1600 cc koji je dobar za 103 KS sto znaci da ce pokazivati par "konja" vise u Europi zbog razlicitih mjernih standarda. Moj komsija je kupio Avea i stavio mu 15-ke ili 16-ke felge, vjeruj mi da bolje izgleda sa 13-kama . Ista stvar kao i sa Lacettijem proizvodi se u bivsoj deawoo fabrici u Koreji , GM dizajn . Projektovan specificno za Europsko trziste ali se poceo dobro prodaje i u Americi.Kada se tek pojavio u Canadi prodavao se za 10.000 cash plus takse. Sada kada su cijene goriva porasle i cijena se povecala mislim da se krece oko 14-15 hiljada dollara. Dobro drzi cijenu. E toliko od mene.chuchumbamayumbe wrote:Malo off-topic.
-
ninja-san
#10 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Nisi me pazljivo citao.
Kvaka 22 je u tome da on jeste prijavio kvar, medjutim u GM nisu u stanju da ga otklone a izbjegavaju da neispravno auto ili POPRAVE ili ga kako nalazu uvjeti garancije ZAMIJENE NOVIM.
Lik se kakao vidim u e-mailu i vuca sa njima na sudu, samo znas kako se u nas brzo rade predmeti na sudovima.
NIsam njegov odvjetnik i bas me briga kako se sve zavrsilo, sam sam napisao kakve su informacije do mene dosle u svezi te auto-kuce.
Kvaka 22 je u tome da on jeste prijavio kvar, medjutim u GM nisu u stanju da ga otklone a izbjegavaju da neispravno auto ili POPRAVE ili ga kako nalazu uvjeti garancije ZAMIJENE NOVIM.
Lik se kakao vidim u e-mailu i vuca sa njima na sudu, samo znas kako se u nas brzo rade predmeti na sudovima.
NIsam njegov odvjetnik i bas me briga kako se sve zavrsilo, sam sam napisao kakve su informacije do mene dosle u svezi te auto-kuce.
-
whow
#11 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
U USA postoji tkz .lemon law , dakle ako uspije da dokaze da je auto lemon dobit ce novi plus sudske troskove. Neznam da li u BiH postoji nesto slicno. Znajuci nas rekao bih vjerovatno ne.ninja-san wrote:Nisi me pazljivo citao.
- Bullet Tooth Tony
#12 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
U BIH postoji tkz .burek law, dakle ako uspijes da dokazes da dok si jeo burek ,neko te zagradio sa autom i ti posto nisi mogao izaci ostetio si auto,dobijes jos jednu kilu bureka naravno moras ti platiti + troskovi parkiranja (razglednica iz policije) (iskustvo)

-
zito23
#13 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Evo dobila je ponudu,pa molim komentar?zito23 wrote:Lacetti,
Zna li neko kako ovo :
-troši
- održavanje
- ponašanje na cesti
LACETTI 4DR
Serijska oprema :
• klima s pročistačem zraka
• servo upravljač
• dvostruki zračni jastuci
• ABS
• čelične felge 6Jx15"
• gume 195/55 R15
• zatamnjena stakla
• spoj za prikolicu
• vanjska ručka vrata u boji vozila
• vanjski retrovizori u boji vozila
• odbojnik u boji vozila
• bočne zaštitne letvice u boji vozila
• analogna ploča s brojačem okretaja motora
• instrumentalna ploča u dvije boje
• ogledalo u zaštitniku za sunce
• presvlake vrata-djelomično tkanina
• sjedalo vozača namjestivo po visini
• stražnja sjedala preklopiva u omjeru 60/40
• digitalni sat
• upaljač & pepeljara sa svjetiljkom
• upravljač namjestiv po visini
• električno podizanje prednjih stakala & ručno podizanje stražnjih
• retrovizori elektronski podesivi sa grijačima
• centralno zaključavanje vrata
• sustav daljinskog otključavanja bez alarma
• upozoravajuća žaruljica za sigurnosni pojas vozača
• radio s CD-om
• 4 zvučnika
• 4 disk kočnice
• prilagodljiva visina prednjih svjetala
Cijena vozila do registracije: 22. + metalic,troškovi 120 sve cca 11500 Evra
-
ins
#14 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Moj ga drug ima, sa motorom 1,6 i najboljim paketom opreme. Meni dosadan do bola, al definitivno bolji nego Astra Classic koja je jos i skuplja, sto mu je bila druga opcija. On je bez ikakvih problema presao 90.000 km u 3 godine....
-
zito23
#15 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
mA ŽIVO ME INTERESUJE,PA SAM LISTAJUČI NAŠAO OVE PODATKE,ALI ME INTERESUJE KAKO OVO PRAKTIČNO IZGLEDA-VOZI.ins wrote:Moj ga drug ima, sa motorom 1,6 i najboljim paketom opreme. Meni dosadan do bola, al definitivno bolji nego Astra Classic koja je jos i skuplja, sto mu je bila druga opcija. On je bez ikakvih problema presao 90.000 km u 3 godine....
Chevrolet Lacetti - američki brend, a korejsko znanje
piše: Aleksandar Todorović
Novi model Chevroleta Lacetti, puca visoko, direktno na modele poput novog Golfa V ili Astre III. Iako u većem delu Evrope nosi značku Daewoo, nesumnjivo je da gigant GM stoji iza ove korejske marke automobila, koja je zbog ovog modela dobrano odrešila kesu, i za dizajn ovog modela angažovala Giugiarov Italdesign, koji je i ovoga puta potvrdio zašto je italijanski dizajn još uvek u vrhu. Lacetti je definitivno jedan iskorak unapred ovog brenda, sa dovoljno temeljnim ogibljenjem i puno aduta, sa još uvek poslovično korejskom, konkurentnom cenom, od 10.500 eura sa plaćenom carinom za model 1.4 SE.
Koliko će značka Chevroleta doprineti da se ovaj, ali i ostali modeli Daewooa bolje prodaju na nekim tržištima, uglavnom u istočnim delovima Evrope treba videti, ali je definitivno da sa ovim modelom, novi stari brend nudi novi, viši kvalitet. O ukusima ne vredi raspravljati, ali je primetno da se radi o dopadljivim linijama, i originalnom izgledu, te da je ukusno urađena unutrašnjost prijatno iznenađenje za sve. Instrumenti su pregledni, upravljač dobro leži u rukama, a otvori ventilacije su okrugli, te dobrano podsećaju na one u Audiju, ili možemo reći da one iz Audija podsećaju na ove u Chevroletu. Sve je u ovom automobilu dovoljno originalno, tako da je svaka primedba, da se od nekog nešto pozajmilo zlurada. Našim kupcima je najinteresantnija ona slabija, jeftinija opcija. Za razliku od onog agregata u VW-u, koji ima samo 75 KS, ovde vam je na raspolaganju nešto brojnija ergela od 94 KS, koji se javljaju pri 6.300 o/min.
Iako maksimalni obrtni moment od 136 Nm postiže pri 3.600 o/min, već pri 2.500 o/min vuče dovoljno ubedljivo. Kada ovaj Lacetti vozite na limitu, do stotke sa mesta mirovanja stiže za 11,6 s, i zaustavlja se na brzini od 175 km/h. Navedene cifre su za mnogo skuplji Golf V 1.4 nedokučive, jedino je legenda iz Wolfsburga štedljivija (6,8 l) jer Lacetti u proseku popije 7,1 litar bezolovnog benzina. Ako pri tome imate na umu da košta manje od konkurencije za 3.000 pa do čak 5.000 eura, sa plaćenim svim nametima, lakše ćete mu oprostiti ne baš uzornu elastičnost motora, ali ako su vam porebne ubedljivije gotovo sportske performanse, onda je mnogo bolji izbor model sa motorom od 1.6 litara i 109 KS, sa cenom od oko 12.160 eura, koji ima dobra ubrzanja i u 5. stepenu prenosa, a kada se potera maksimalno koliko može dohvati i brzinu od 187 km/h, pri tome u proseku troši 7,1 litar koliko i slabija verzija, te ovaj motor predstavlja najbolji izbor kada je reč o ovom automobilu. A ako želite da dokažete i na semaforu, koliko je ovaj automobil dobar izbor, onda odaberite verziju 1.8 CDX sa 122 KS, i ubrzanjem do stotke za 9,5 s. U ovom trenutku da bi ponuda bila potpuna nedostaju dizel motori, koji bi ovom modelu znatno poboljšali prodaju, ionako se sve veći broj kupaca širom Evrope, ali i kod nas sve više okreće modernim dizelašima.
Napred ali tako i pozadi ima dovoljno mesta, te se može reči da je ovaj Chevrolet izuzetno prostran automobil, na žalost na uštrb prtljažnika koji je za ovu klasu nedopustivo mali, samo 275 litara. Oprema je prilično bogata, pogotovo u verziji SX, koju mi toplo preporučujemo. Bezbednost je na visokom nivou, zahvaljujući serijski ugrađenom ABS-u, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima, sigurnosnim pojasevima sa predzatezanjem i sa sistemom isofix za dečija sedišta. Ogibljenje je uzorno, auto leži odlično, i teško ga je izbaciti iz ravnoteže, pogotovo verziju sa najslabijim motorom. Iako loš kolovoz ne podnosi baš najbolje, ili u prevodu prenosi previše buke u putnički prostor, na dobrim putevima nudi dobar komfor. Buka u kabini je umerena do nekih 130 km/h, onda je nešto bučniji od skuplje konkurencije. Menjač je solidan, i zadovoljiće prosečne vozače, dok bi upravljač mogao biti malo precizniji, ali je kod uparkiravanja uzorno lagan. Međutim kočnice iako sa ABS-om nisu na nivou klase, mada zadovoljavaju, i ako ne vozite na limitu bićete zadovoljni.
Ako pri svemu ovome imate u vidu da dobijate garanciju od 3 godine, možete ovaj automobil uzeti u ozbiljno razmatranje. Dakle vrlo ozbiljan automobil sa umerenom cenom, nudi pregršt prostora, mali gepek, solidne, ako ne i dobre motore (1.6 i 1.
-
whow
#16 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
zito23 wrote:mA ŽIVO ME INTERESUJE,PA SAM LISTAJUČI NAŠAO OVE PODATKE,ALI ME INTERESUJE KAKO OVO PRAKTIČNO IZGLEDA-VOZI.ins wrote:Moj ga drug ima, sa motorom 1,6 i najboljim paketom opreme. Meni dosadan do bola, al definitivno bolji nego Astra Classic koja je jos i skuplja, sto mu je bila druga opcija. On je bez ikakvih problema presao 90.000 km u 3 godine....
Chevrolet Lacetti - američki brend, a korejsko znanje
piše: Aleksandar Todorović
Novi model Chevroleta Lacetti, puca visoko, direktno na modele poput novog Golfa V ili Astre III. Iako u većem delu Evrope nosi značku Daewoo, nesumnjivo je da gigant GM stoji iza ove korejske marke automobila, koja je zbog ovog modela dobrano odrešila kesu, i za dizajn ovog modela angažovala Giugiarov Italdesign, koji je i ovoga puta potvrdio zašto je italijanski dizajn još uvek u vrhu. Lacetti je definitivno jedan iskorak unapred ovog brenda, sa dovoljno temeljnim ogibljenjem i puno aduta, sa još uvek poslovično korejskom, konkurentnom cenom, od 10.500 eura sa plaćenom carinom za model 1.4 SE.
Koliko će značka Chevroleta doprineti da se ovaj, ali i ostali modeli Daewooa bolje prodaju na nekim tržištima, uglavnom u istočnim delovima Evrope treba videti, ali je definitivno da sa ovim modelom, novi stari brend nudi novi, viši kvalitet. O ukusima ne vredi raspravljati, ali je primetno da se radi o dopadljivim linijama, i originalnom izgledu, te da je ukusno urađena unutrašnjost prijatno iznenađenje za sve. Instrumenti su pregledni, upravljač dobro leži u rukama, a otvori ventilacije su okrugli, te dobrano podsećaju na one u Audiju, ili možemo reći da one iz Audija podsećaju na ove u Chevroletu. Sve je u ovom automobilu dovoljno originalno, tako da je svaka primedba, da se od nekog nešto pozajmilo zlurada. Našim kupcima je najinteresantnija ona slabija, jeftinija opcija. Za razliku od onog agregata u VW-u, koji ima samo 75 KS, ovde vam je na raspolaganju nešto brojnija ergela od 94 KS, koji se javljaju pri 6.300 o/min.
Iako maksimalni obrtni moment od 136 Nm postiže pri 3.600 o/min, već pri 2.500 o/min vuče dovoljno ubedljivo. Kada ovaj Lacetti vozite na limitu, do stotke sa mesta mirovanja stiže za 11,6 s, i zaustavlja se na brzini od 175 km/h. Navedene cifre su za mnogo skuplji Golf V 1.4 nedokučive, jedino je legenda iz Wolfsburga štedljivija (6,8 l) jer Lacetti u proseku popije 7,1 litar bezolovnog benzina. Ako pri tome imate na umu da košta manje od konkurencije za 3.000 pa do čak 5.000 eura, sa plaćenim svim nametima, lakše ćete mu oprostiti ne baš uzornu elastičnost motora, ali ako su vam porebne ubedljivije gotovo sportske performanse, onda je mnogo bolji izbor model sa motorom od 1.6 litara i 109 KS, sa cenom od oko 12.160 eura, koji ima dobra ubrzanja i u 5. stepenu prenosa, a kada se potera maksimalno koliko može dohvati i brzinu od 187 km/h, pri tome u proseku troši 7,1 litar koliko i slabija verzija, te ovaj motor predstavlja najbolji izbor kada je reč o ovom automobilu. A ako želite da dokažete i na semaforu, koliko je ovaj automobil dobar izbor, onda odaberite verziju 1.8 CDX sa 122 KS, i ubrzanjem do stotke za 9,5 s. U ovom trenutku da bi ponuda bila potpuna nedostaju dizel motori, koji bi ovom modelu znatno poboljšali prodaju, ionako se sve veći broj kupaca širom Evrope, ali i kod nas sve više okreće modernim dizelašima.
Napred ali tako i pozadi ima dovoljno mesta, te se može reči da je ovaj Chevrolet izuzetno prostran automobil, na žalost na uštrb prtljažnika koji je za ovu klasu nedopustivo mali, samo 275 litara. Oprema je prilično bogata, pogotovo u verziji SX, koju mi toplo preporučujemo. Bezbednost je na visokom nivou, zahvaljujući serijski ugrađenom ABS-u, prednjim i bočnim vazdušnim jastucima, sigurnosnim pojasevima sa predzatezanjem i sa sistemom isofix za dečija sedišta. Ogibljenje je uzorno, auto leži odlično, i teško ga je izbaciti iz ravnoteže, pogotovo verziju sa najslabijim motorom. Iako loš kolovoz ne podnosi baš najbolje, ili u prevodu prenosi previše buke u putnički prostor, na dobrim putevima nudi dobar komfor. Buka u kabini je umerena do nekih 130 km/h, onda je nešto bučniji od skuplje konkurencije. Menjač je solidan, i zadovoljiće prosečne vozače, dok bi upravljač mogao biti malo precizniji, ali je kod uparkiravanja uzorno lagan. Međutim kočnice iako sa ABS-om nisu na nivou klase, mada zadovoljavaju, i ako ne vozite na limitu bićete zadovoljni.
Ako pri svemu ovome imate u vidu da dobijate garanciju od 3 godine, možete ovaj automobil uzeti u ozbiljno razmatranje. Dakle vrlo ozbiljan automobil sa umerenom cenom, nudi pregršt prostora, mali gepek, solidne, ako ne i dobre motore (1.6 i 1., dobru finalnu obradu i dizajn, i ne zaostaje mnogo za najboljim u klasi. Ono gde je ovaj model najbolji je upravo u odnosu cene i kvaliteta koji nudi, a to je prilikom kupovine veoma, veoma bitno. A inače, Daewoo, odnosno Chevrolet beleži rast prodaje na starom kontinentu od skoro 50%, a taj detalj nije za zanemarivanje, te konstatujemo da je Lacetti ipak pravi pogodak!
Rekao bih da dobijas prilicno solidno auto sa dosta opreme za relativno prihvatljivu cijenu. Lacetti nije nista jeftiniji niti ovdje u Kanadi gdje su auta dosta jeftinija. Jos nisam cuo nista lose o ovome autu a s cinjenica da sa autom dolazi garancija od tri godine potvrduje da se radi u pristojnom autu. Lacceti je sasvim dovoljan za svakodnevnu upotrebu a za BiH saobrcajnu infrastrukturu je i pre-dobar. Sada ako hoces mozes dodati jos 10 tisuca pa kupiti Golfa 5 ili ustediti 10 K i vozikati Lacettija koji moze sve sto i Golf a i podrosnja im je tu negdje.
- Qler
#17 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
aveo je smece kakvo odavno nisam vozao. nekvalitetno u svakom pogledu. udaris malo po onoj konzoli kazaljka od brzinomjera skace i do 100km/h
skirpi, zapinje, ma kvaliteta 0 bodova
-
mitarmiric
#18 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Prije cca. 2. god na info adresu u firmi je stigao slijedeci e-mail.Vidio sam da je lik e-mail poslao na vise od 100 infor adresa razlicitih institucija.
E-mail je slijedeci:
Poštovana gospodo,
Osjećam ljudsku obavezu da sa Vama podijelim loše iskustvo koje lično imam sa
General Motors-om i njihovim ovlaštenim predstavnikom PAAM Auto doo, Sarajevo.
U novembru prosle godine sam kupio GM CHEVROLET LACETTI WAGON 1,6 SX koji
možete vidjeti na fotografijama u prilogu.
Sredinom januara ove godine sam prijavio kvar na vozilu. Od tada pa do danas
nisu utvrdili uzrok kvara niti ga otklonili a vozilo je u servisu ukupno
boravilo 45 dana.
GM Jugoistočna Evropa i PAAM Auto sada negiraju kvar i pored nalaza sudskog
vještaka da je vozilo i dalje neispravno. Nalaz možete pročitati na
fotografijama.
Negiraju kvar jer nisu u stanju da ga poprave te da izbjegnu da ga zamjene
novimautom što su dužni po Garantnim uvjetima, Član 10.
Za sve navedno imam urednu dokumentaciju.
Ovo je moje lično iskustvo sa General Motors-om i JA SAM POGRIJEŠIO KUPIVŠI
CHEVROLET. Registraciju vozila sam otkazao i vozilo se nalazi pred prodajnim
salonom PAAM Auto u Sarajevu. (Fotografije u prilogu)
Sramota je za GM da me doveo u ovakvu situaciju. Finansijski su me iscrpili,
nemam auta koje sam platio a sudski spor koji moram povesti protiv njih ne znam
koliko ce koštati niti koliko će trajati.
D.Š.
Sarajevo
*covjek je potpisao e-mail punim imenom i prezimenom, ali necu da ga ofiram.
E-mail je slijedeci:
Poštovana gospodo,
boravilo 45 dana.
fotografijama.
D.Š.
Sarajevo
- dottore
#19 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
za te pare mozes i golfa 5 naci 
-
ins
#20 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
PAAM Auto nije zastupnik Daewooo vec nekih 4-5 godina, tako da je ovo deplasirano.mitarmiric wrote:Prije cca. 2. god na info adresu u firmi je stigao slijedeci e-mail.Vidio sam da je lik e-mail poslao na vise od 100 infor adresa razlicitih institucija.
E-mail je slijedeci:
Poštovana gospodo,
boravilo 45 dana.
fotografijama.
D.Š.
Sarajevo
Chevrolet kod nas vodi Opel Southeast Europe iz Budimpeste, jednako kao u cijeloj ex-Yu.
-
ins
#21 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Kako rekoh, meni jako dosadan, nit' smrdi nit' mirise, nema ga se po cemu pohvaliti, a KIA 'ceed sve radi puno bolje....zito23 wrote:mA ŽIVO ME INTERESUJE,PA SAM LISTAJUČI NAŠAO OVE PODATKE,ALI ME INTERESUJE KAKO OVO PRAKTIČNO IZGLEDA-VOZI.ins wrote:Moj ga drug ima, sa motorom 1,6 i najboljim paketom opreme. Meni dosadan do bola, al definitivno bolji nego Astra Classic koja je jos i skuplja, sto mu je bila druga opcija. On je bez ikakvih problema presao 90.000 km u 3 godine....
- johntra
#22 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
kakvog ba Golfa za 23.000 KM?dottore wrote:za te pare mozes i golfa 5 naci
ima ljudi koji žele kupiti novo auto, a ne polovnjače vozati i još plus Golfa...
ja ipak mislim da je Lacetti solidan autić i da je nastao na provjerenoj tehnolgiji Opela, bar po pitanju benzinskih motora...ja bi ipak prije išao na tu opciju...
- Bullet Tooth Tony
#23 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Golf Plus je odlicno autojohntra wrote:kakvog ba Golfa za 23.000 KM?dottore wrote:za te pare mozes i golfa 5 naci
ima ljudi koji žele kupiti novo auto, a ne polovnjače vozati i još plus Golfa...
ja ipak mislim da je Lacetti solidan autić i da je nastao na provjerenoj tehnolgiji Opela, bar po pitanju benzinskih motora...ja bi ipak prije išao na tu opciju...
-
Giordano
#24 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
zito23 wrote:Lacetti,
Zna li neko kako ovo :
-troši
- održavanje
- ponašanje na cesti
Nemoj sestri dozvoliti da kupuje taj auto,jer nju ti je sigurno neko nagovorio na taj belaj!
A inace zenske kupuju auto,zavisno je li boja dgovarajuca ili nije!Sve ostalo je sporedno!
-
whow
#25 Re: Lacetti-Shevrole,zna li neko kako funkcionira
Neznam o cemu pricate . Ovom Chevroletu nista ne nedostaja. Vecina auto revija ocjenjuje ovaj Chevroletov hatch kao vozilo koje nudi najvise u svojoj cijenovnoj grupi a po pitanju kvalitete radi se o provjerenom autu koje ce sigurno imati bolju kvalitetu od posljednje vrijeme problematicnih VW proizvoda koji su na samome dnu kada je u pitanju kvaliteta.