Labrador Happy Valley

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

espresso

#76 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

U Srbiji ima nekoliko spec.izlozba za labradore-ali su dve ,kako bih rekao najprestiznije.Jednu organizuje Labrador klub Vojvodina,a drugu Retriver klub Paracin tj mi. :D
rezultati u 2010 god su sledeci..
BOB najlepsi pas izlozbe je zenka iz odgaj.Altobello
Charisma Altobello

Image

Image

takodje i u organizaciji retr. kluba Paracin je ova zenka bila najlepsi pas izlozbe..Meni se ona jako dopada i sigurno mogu reci da je ona trenutno najlepsa zrela zenka labradora u Srbiji..
Inace da kazem da su obe specijalke sudili vrhunske sudije-medjunarodne sudije koje su i sami odgajivaci labradora..
U Novom sadu je sudio-Jan - Roger Sauge (Norway)

a u Paracinu -Philippe Lamenns (FRA)

obe sudije su sudile na najprestiznijoj izlozbi u USA-POTOMAC-kao i mnoge druge specijalke za labradore u svetu..
inace najlepsi muzjak ( BOS ) u Novom sadu na spec.je bio
CH Richbourne Starplayer - I, Zreli klupski pobednik, BOS, zuti pas,
a na spec u Paracinu
najlepsi muzjak ( BOS) je bio -Strong Steal Sheer Dancing Tango COKOLADNI PAS-
evo njihovih slika..
Image
Image
Image
espresso

#77 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

evo kao sto sam obecao u onom postu iznad da cu postaviti slike ovih mladih zenki koje su ostale u odgajivacnici..
White Flover from Wonderland-zovemo je Beba zuta zenka stara 13 meseca i
Ema from Labrador Valley crna zenka stara 5 meseca
Image
Image
Image
Image
Image

i jedna i druga su iz naseg odgoja.. da dodam da je Beba izlagana na spec.izlozbi u Paracinu-izlozba o kojoj sam pisao gore ..izlagana je u razredu mladih zenki i osvojila 3 mesto u konkurenciji od 11 zenki..inace nisam rekao da je na toj izlozbi bilo prijavljeno oko 70 pasa
pozz svima Nesa
espresso

#78 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

Ove god.tj pred sam kraj 2009 nasa odgaj je postala bogatija za jos jednog clana.Uzeli smo zrelu zenku vrhunskog porekla i od nje ocekujemo dosta u odgoju..kod nas je imala jedno leglo u dec. 2009 i u leto ove god..sada jedno teranje ce da preskocimo da se potpuno oporavi i u leto planiramo leglo od nje sa jednim prelepim muzjakom,ali sto se kaze otom potom..evo par njenih slika,prvo najnovije mesec -dva posle kocenja i par slika dok je bila trudnica i jedna od pre..
Holly the House of Master River
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

hmmm..zasto ovaj nece vec jednom da baci tu lopticu????,a ja se namestam da skocim uff..
Image

Image
espresso

#79 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

Jedna mlada perspektivna zenka ..
Ema from Labrador Valley
Image
Image
espresso

#80 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

Evo novosti u svetu labradora.Cini mi se da sam vec pisao o najprestiznoj izlozbi u UK -o Crufts-u ,e ovogodisnji reultati sa Crafts su sledeci..
BEST OF BREED
SH CH RONSARD ME CELEBRAIT SHCM
Bitch
Owner: MR & MRS D R AIREY

BEST PUPPY
BALRION WEATHERTOP ARAMIS
Dog
Owner: MR J R & MRS S CROOK

DOG CHALLENGE CERTIFICATE
SH CH ALLENIE'S MAVERICK JW SHCM
Dog
Owner: MR G T & MRS J M, & MR A C ALLEN

BITCH CHALLENGE CERTIFICATE
SH CH RONSARD ME CELEBRAIT SHCM
Bitch
Owner: MR & MRS D R AIREY

RESERVE DOG CHALLENGE CERTIFICATE
MARRONOIR MICHIGAN AT ZANYS
Dog
Owner: MR F & MRS L DANTINNES

RESERVE BITCH CHALLENGE CERTIFICATE
FOULBY THE DUCHESS
Bitch
Owner: MR D R & MRS A CRAIG & WILLIAMS

Na ovom linku mozete odgledati izlozbu...
http://www.dfscrufts.tv/
ako Vas mrzi da cekate na sledecem linku mozete odgledati izbor za najlepseg muzjaka ,a odmah ispod toga izbor za najlepseg psa izlozbe
http://www.youtube.com/watch?v=cURx3zpv ... dded#at=18
http://www.youtube.com/watch?v=bEsvYDCtaog

pozz svim ljubiteljima labradora uzivajte! :)
nezza

#81 Re: Labrador Happy Valley

Post by nezza »

postovani,
vidim da ste vrsni strucnjak kada je u pitanju labrador..mi smo nasu malu Nalu, preslatku labradorku dobili pre dve nedelje i danas je napunila dva meseca..zeleli smo jako psa,imamo veliko dvoriste i dve cerke koje obozavaju zivotinje,ali cinjenica je da jos uvek ne znamo puno o labradorima ali postoji zelja da naucimo.od kad je stigla kod nas cistili smo je od glista na dve nedelje i dobila je vakcinu,o tome vodi racuna veterinar,ali me zanima vase misljenje o tome sta konkretno davati tako malom stenetu da jede.nas veterinar nam je rekao da to iskljucivo budu granule,koje smo kupili,ali ja vidim da ona obozava da jede i cini mi se da ovom ishranom zaista nije srecna..dajemo joj oko 120gr dnevno sto je meni cini mi se premalo za nju..molim vas da me malo bolje uputite u ishranu tako malog steneta,konkretne primere posto napominjem da nemamo nikakvog iskustva.
inace,drzimo je u boksu napolju,sama je,ali uvek kada smo napolju pustamo je sa nama,ali ostatak dana je zatvorena posto se plasimo od drugih pasa a i da nam je neko ne ukrade,zaista je mnogo mala.ne znam koliko je to dobro znam da oni najvise vole da setaju ali prinudjeni smo bar dok ne napuni tri meseca,nadam se da nece ostaviti neke posledice na nju :o inace kasnije planiramo da je drzimo pustenu stalno..ne znam da li je ovo dobro ili ne..
inace ona sve grize, sve nas pojede po rukama,nekoliko pocepanih pantalona a sada to pocinje sve i da boli kada ugrize posto raste..problem je i sa decom posto su one jako male pa su sada pocele da se plase tako da sada imam problem sa tri male devojcice :-) ne znam kako da je odiknemo da to radi ,stalno vicemo ne ne,ponekad je i kaznimo pruticem kada zaista pretera,da li je dozvoljeno,ne bi volela da imamo agresivnog psa..svi kazu da je ona jos uvek mala za dresuru,kada ce biti vreme da ona shvati sta ne sme da radi? :cry:
sa koliko ima prvo teranje i da li se treba preskociti?to smo culi pa eto cisto da znamo..
inace pominjete ljubav,toga ima budite sigurni kupili smo je iskljucivo samo iz tog razloga niti smo uzeli papire niti nam je to potrebno..danima vec citam i toliko toga sam procitala da vise ne znam sta valja a sta ne..molim vas za savet,posebno sto je ovo maleno stene i zelimo da joj bude prijatno u nasem domu.
p.s.inace primetila sam da joj se prednje nozice nekada tresu kada sedi pa joj sada dajemo i kalcijum tablete...
veliki pozdrav i nadam se vasem odgovoru,izvinte ako je ovo bilo podugacko :-)
opa22

#82 Re: Labrador Happy Valley

Post by opa22 »

ajme kako su samo lijep :thumbup:
espresso

#83 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

Pozz svima..nisam dolazio neko vreme ovde,tako da neznam ima li smisla sada pisati jer je malaNala sada velika devojkaizrasli jo zubici pa je prestala da grize sve sto vidi ( tako se pas indetifikuje sa svetom oko sebe-preko grckanja_) a to drhtanje moze da se objasni da stene pasa raste 80x brze nego 3 mesecna beba pa sada vdite kojinapor prolazi stene...ako procitate ovo napisite par reci kako je sada vasa devojcica i nadamm se da je sada mirnija prema vasoj deci ..sta bih jos pisao...svasta se desavaloo u svetu labradora,dosta izozba itd itd..U nasoj odgaj takodje puno novina,stenci rastu ,i tako..sto se nas tice i dalje posecujemo samo specijalizovane izlozbe sa retrivere,jer na takvoj izlozbi uglavnom sude strane sudije koji su i odgajivaci rase i uglavnom organizatorii izlozbi ne izlazu svoje pse-mada nije ni to pravio,ali kod stvarno vrhuskog sudiju to i nije vazno-prijatelje u ring nemaju..onkurencija je zdrava..budu po 10-tak pasa u istom razredu za razliku od nacionalnih,pa i nekih medj.izlozbi gde budu svega 3 psa u razredu idt itd.tako da kad ti pas dobije 5-cu na jednoj izlozbi gde budu prijavljena 70-80 set-ak pasa, od toga pola labradora stvarno covek moze biti srecan..Postoo nema nekih slika u ovoj nasoj temi srecnoj dolini labradora,ja cu postaviti nekoliko slika nasih pasa,a naravno i nekoliko slika nekih lepih pasa sa druge strae okeana..A,ericki izlozbenni labradori doata privlace paznju u poslednje vreme jer su tezi od labradora sa ovih prostora i do 10 tak kg,ali su u punoj ondicijii i odlicno nose tu tezinu-skoro sve u misiscima..Tu ima raznih struja,jedni nisu za takve tipove,kao da se ne izgubi radno-lovna kondicija labradora,dok ima i onih koji su da se takve labradori sto vise koriste u priplodu sa labradorima sa ovih prostora,sve naravno da se ne izadje iz okvira standarada FCI kojeg se drzimo..Lepa tema za komunikaciju,voleo bih da cujem i neka druga misljenja..naravno nemoraju ni sva misljenja da budu strucna i da ukljucuju genetiku i fonetika (mada bi bilo lepo da ima takvih jer bi bila interesantna komunikacija barem sa moje strane,pa bih i cesce bio ovde ),nego moze i da bude neko VASE licno misljenje i gledano sa nekog Vaseg stanovnistava..pozz za sve labradordzije i eto mene uskoro sa novih slika 0prvenstveno Amera a i ostalih,i naravo sa nekim sveim vestima u svetu labradora..pozz :)
espresso

#84 Re: Labrador Happy Valley

Post by espresso »

Pozdrav ljubitelji labradora.Evo kao sto sam i pisao u pretjodnom postu sada cu postavljati slike nekih lepih labradora sa druge strane okeana :)..doduse neki su vec polako nasli svoje devojke i momke u Evropi :)...
Multiple BISS CH Paradocs Tabatha's Pebble
Image
Ch Hunt Club Clayview Trixi

Image
Multi BISS AM CAN CH Winterwind's Glenn Plaid

Image
Bona Venture Three Sheets To Three Wind

Image

Multi BISS BIS Am Can Ch Clearcreek BonaVenture Windjammer

Image
Multi BISS Am/Can Ch. Chablais Marcello
Image
Fortune's Feet Don't Fail Me Now

Image
Chablais Cornélius (BYC) "Lius"..

Image

Image
Ch. Chablais Serena ..
Image
Image
BISS Ch. Sure Shot's Baloo
Image
Image
Ch Greenstone's Time to Dance

Image
Multi. BISS Ch. Big Sky's Stone Kutter
Image

MENI JEDAN OD OMILJENIH COKOLADNIH.. :)
Image
Image
DAUBER SA OCEM.LUBERLINE PUPERNIKLE
Image

DA NE ZATRPAVAM MNOGO SA SLIKAMA..DRUGI PUT CU JOS NEKE..sorry vel slova..

Inace hteo bih da napisem i ovo,da je bila spec izoba labradora u Paracinu i da je nasa mlada zenka osvojila JCAC-PRM,izvestaj i detalje sa te specijalke sa slikam drugi put,a sada uzivajte dok gledate ove lepotane..pozdrav svima! :)
Curly.LOVE

#85 Re: Labrador Happy Valley

Post by Curly.LOVE »

Cober i Bleki su mi popravili dan :-) :-) :-) :lol:
Post Reply