Labooooooooratorijske tehnologije

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
ženevjev

#1 Labooooooooratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

Ćao ljudi !
Ove godine upisujem fax, odlučila sam se za Zdravstvene studije u Sarajevu, i dvoumim se između radioloških tehnologija i labaratorijskih tehnologija. Vise me vuče radiologija, jer znam tacno i gdje se zaposliti na kraju studija i ostala , ali mi je nekako labaratorijska tehnologija interesantna prema onome sto sam pročitala na njihovoj stranici.

E SAD IMA LI NEKO KO JE ZAVRSIO TAJ FAX , DA ZNA NESTO O TOME, GDJE POSLIJE TOG FAXA SE ZAPOSLITI ! :? :? :? :?

I JOS NESTO , ZNA LI NEKO KAKVA JE TEZINA PITANJA NA PRIJEMNOM IZ HEMIJE I FIZIKE???

HVALA UNAPRIJED. :-D :-D :-D :-D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by ženevjev on 12/06/2012 23:20, edited 1 time in total.
tarikBA

#2 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by tarikBA »

oo buduca kolegice :D i ja planiram gore da se, upisem i mene bas zanima taj smjer labaratorijske tehnologije... nekako mi je ova radiologija puna zracenja.. znam da sa labaratorijskim radis kao laborant , vrsis analize krvi, urina, stolice itd.. nista ne diras rukama, sve u aparat ide :razz:

a sto se tice prijemnog, svaki je tezak na svoj nacin :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by Chmoljo »

ne može se postati labOrant na smjeru labAratorijskih tehnologija. :D

mislim, ipak želite upisati taj faks ljudi moji :)
ženevjev

#4 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

ma nsimo mi laboranti , laborant si ako zavrsisi srednju medicinsku sa tim smijerom, ovo je nssto puno vise, ali ja ne mogu tacno da ukapiram sta , jer da sam to željela ne bi na fax, a sta ti mislsi buduci kolega kakva nam je buducnost sa tim faxom, :) :) :) :) :)
tarikBA

#5 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by tarikBA »

ženevjev wrote:ma nsimo mi laboranti , laborant si ako zavrsisi srednju medicinsku sa tim smijerom, ovo je nssto puno vise, ali ja ne mogu tacno da ukapiram sta , jer da sam to željela ne bi na fax, a sta ti mislsi buduci kolega kakva nam je buducnost sa tim faxom, :) :) :) :) :)

pa sigurno neces raditi u labaratoriju za kloniranje i to... pa buduca kolegice buducnost nam je veoma... kreativna :roll: ako nadjemo posao poslije faksa, bice odlicno :thumbup: :thumbup: :thumbup: ali s obzirom gdje zivimo :bih: bice :dance: :(
Berber

#6 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by Berber »

Nije labaratorija nego laboratorija, zenska glavo!
ženevjev

#7 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

tarikBA wrote:
ženevjev wrote:ma nsimo mi laboranti , laborant si ako zavrsisi srednju medicinsku sa tim smijerom, ovo je nssto puno vise, ali ja ne mogu tacno da ukapiram sta , jer da sam to željela ne bi na fax, a sta ti mislsi buduci kolega kakva nam je buducnost sa tim faxom, :) :) :) :) :)

pa sigurno neces raditi u labaratoriju za kloniranje i to... pa buduca kolegice buducnost nam je veoma... kreativna :roll: ako nadjemo posao poslije faksa, bice odlicno :thumbup: :thumbup: :thumbup: ali s obzirom gdje zivimo :bih: bice :dance: :(

Ma joj iskreno ja sma više sita od razmisljanja hocu li imati posla u ovoj zemlji prem atome izabrat cu sta mi u datom trenutku padne an pamet 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) .Kolega sretno i da sve prodje dobro :wink: :wink: :wink: :wink:
ženevjev

#8 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

Berber wrote:Nije labaratorija nego laboratorija, zenska glavo!

kao da je bitno :zzzz: :zzzz: :zzzz: :roll: :roll: :) :) :)
samoTEgledam

#9 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by samoTEgledam »

Ka da je bitno sipa li se voda u kiselinu ili kiselina u vodu :-)
Kako god, sretno ti :D
Chemist

#10 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by Chemist »

Sta, sad bi i wanna be ljekari sa bivse vise zdravstvene skole, a sadasnjeg fakulteta Zdravstvenih studija htjeli uzimati posao i hljeb ljudima koji su se za rad u laboratoriji skolovali na fakuletu koji i postoji zbog toga, Prirodno matematickom, smijer hemija i biologija. Ne znam stvarno otkud ideja da ce neko ko zavrsi neku višu skolu biti strucniji za rad u laboratoriji od onoga ko se upravo za to obucava i skoluje
ženevjev

#11 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

samoTEgledam wrote:Ka da je bitno sipa li se voda u kiselinu ili kiselina u vodu :-)
Kako god, sretno ti :D

hahahahahah a
hvala :-D :-D :-D :D :D :D
tarikBA

#12 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by tarikBA »

Chemist wrote:Sta, sad bi i wanna be ljekari sa bivse vise zdravstvene skole, a sadasnjeg fakulteta Zdravstvenih studija htjeli uzimati posao i hljeb ljudima koji su se za rad u laboratoriji skolovali na fakuletu koji i postoji zbog toga, Prirodno matematickom, smijer hemija i biologija. Ne znam stvarno otkud ideja da ce neko ko zavrsi neku višu skolu biti strucniji za rad u laboratoriji od onoga ko se upravo za to obucava i skoluje
parola snadji se :run:
ženevjev

#13 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

Chemist wrote:Sta, sad bi i wanna be ljekari sa bivse vise zdravstvene skole, a sadasnjeg fakulteta Zdravstvenih studija htjeli uzimati posao i hljeb ljudima koji su se za rad u laboratoriji skolovali na fakuletu koji i postoji zbog toga, Prirodno matematickom, smijer hemija i biologija. Ne znam stvarno otkud ideja da ce neko ko zavrsi neku višu skolu biti strucniji za rad u laboratoriji od onoga ko se upravo za to obucava i skoluje

Izvini ,ali zar pravila rada u labaratorij nisu jednaka i za ove sa PMF-a i sa FZS-a , i ako cemo vec o tome po meni je STUDIJ labaratorijske tehnologije malo je vise orijentisan na čovjeka i sve sto je vezano za njega , nego opšta hemija , no nezz mozda i nisam u pravu . :) :) :)
Averus

#14 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by Averus »

oj maaaajko prvo pročitam naslov "labAratorijske", a onda još i "kao da je bitno" :shock: :x :x :x :x

dabogda nikad ne završila taj fax, jer ako ne možeš naučiti ispravno napisati labOratorija, onda ne znam stvarno... :oops:
ženevjev

#15 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

evo srce vam na mjestu !!!! :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :roll:
Chmoljo

#16 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Chmoljo »

pa ako nam ti budeš radila labAratorijske nalaze, prije će biti donirano nekome, a ne na mjestu.

šala-mala :D
Not My Idea

#17 Re: Labaratorijske tehnologije

Post by Not My Idea »

ženevjev wrote:
Berber wrote:Nije labaratorija nego laboratorija, zenska glavo!

kao da je bitno :zzzz: :zzzz: :zzzz: :roll: :roll: :) :) :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :-)
ženevjev

#18 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by ženevjev »

Chmoljo wrote:pa ako nam ti budeš radila labAratorijske nalaze, prije će biti donirano nekome, a ne na mjestu.

šala-mala :D
ma skontat cemo nesto ;) ;)
Averus

#19 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Averus »

ženevjev wrote:evo srce vam na mjestu !!!! :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :roll:
Image
Chmoljo

#20 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Chmoljo »

NenjiA wrote:
ženevjev wrote:evo srce vam na mjestu !!!! :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :roll:
Image
a i mi čangrizavi... možda se prepala da je ne zezamo da je iz B0novića :D
leo_

#21 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by leo_ »

Chmoljo wrote:
NenjiA wrote:
Image
a i mi čangrizavi... možda se prepala da je ne zezamo da je iz B0novića :D
"Imate li vi ovdje fobija?" - "jok, sve Oktavije" :D
Averus

#22 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Averus »

zamoliću moderatore za malo ozbiljnosti, ipak je ovo forum za zrele, odrasle, izgrađene osobe :roll:
4gent

#23 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by 4gent »

NenjiA wrote:zamoliću moderatore za malo ozbiljnosti, ipak je ovo forum za zrele, odrasle, izgrađene osobe :roll:
Nema šta...ovaj post puca od zrelosti :roll:
NenjiA wrote:oj maaaajko prvo pročitam naslov "labAratorijske", a onda još i "kao da je bitno" :shock: :x :x :x :x

dabogda nikad ne završila taj fax, jer ako ne možeš naučiti ispravno napisati labOratorija, onda ne znam stvarno... :oops:
Averus

#24 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by Averus »

4gent wrote:
NenjiA wrote:zamoliću moderatore za malo ozbiljnosti, ipak je ovo forum za zrele, odrasle, izgrađene osobe :roll:
Nema šta...ovaj post puca od zrelosti :roll:
NenjiA wrote:oj maaaajko prvo pročitam naslov "labAratorijske", a onda još i "kao da je bitno" :shock: :x :x :x :x

naravno da je zreo
s obzriom da se mlada dama uputila na ranije spomenuti fakultet, bilo je krajnje vrijeme da joj zrela i upućena osoba objasni pravopis i pravilan izgovor tog termina.
ukoliko ona ne prihvati taj termin kao takav, te ga nastavi koristiti, u budućnosti, kao i do sada, na pogrešan način, biće osuđena na život ismijavanja što može prouzrokovati negativne emocije, čak i frustracije koje najčešće rezultiraju nedostatkom fokusiranosti. U poslu koji želi raditi, ako ikada završi gore spomenutu visokoškolsku ustanovu, veoma je bitno zadržati fokusiranost i održati svoj rad na određenom nivou radi prirode tog posla.

Takodje, posto ukazujete na to kako je moj gore objavljeni post nezreo, bio bih veoma zahvalan ukoliko biste mi naznačili koje dijelove smatrate nezrelim ili nedovoljno zrelim, kako bih vam mogao objasniti gdje ste pogriješili u tumacenju.

Na taj način bih, za jendnu noć, dvije mlade osobe usmjerio ka boljim danima.

Lijep pozdrav
travar

#25 Re: Labooooooooratorijske tehnologije

Post by travar »

:shock:
Post Reply