La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
B6Redhell

#7451 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

LSD wrote:
B6Redhell wrote: Eto proturi vijest svojim kataloncima.
Uzmite ga vi za trenera pasao bi vam. Tika taka tika taka :wink:
Kome treba ta Lopata :mrgreen:

Nego, koliko ce još dugo onaj pokemon Solari opstati na klupi perezove prćije :? predviđam mu nogiranje na kraju sezone, najkasnije :D
Solari nije neka faca na klupi. Ali nema ni lahak posao. Iskustvo treniranja B tima godinu dvije samo.
Dobar je on

Pero ce to rijesiti šah mat potezom. Kao i uvijek.... :wink: :wink:
AmiĐa_Idriz

#7452 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Tomahawk11 wrote:
Biće prilike za njega u Engleskoj, čekaj dok neko dobije nogu, dobro će ga platiti :thumbup:
Misliš? Nešto sumnjam, ali hajde sve je moguće.
Evo Pelle i dan danas muze gazde po Engleskoj.
Dobro, uzeo je i titulu u EPL, pa ima i toga.
Pellegrini je došao u Englesku kao već vrlo ozbiljan trener, pisao sam već da je on još od Villarreala pa do danas unio mnogih inoviteta u fubalu i postao možda i tihi revolucionar istog, ali užasna karizma tj. nedostatak iste ga je koštao neke veće "slave". On je prvi recimo neke, tada, striktno južnoameričke taktike širiti Europom sa uspjehom.

Tako da je on imao već nešto iza sebe kada je dolazio u Englesku, a Lopata uz dužno poštovanje i nema. Ali ono, nikad se ne zna sa njima :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7453 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Meni se sviđa ovo što radi Solari.
Trebalo je vremena da se ekipa konsoliduje.
I povrede su uticale na rezultate.
Nema garanta da bilo ko drugi sjede na njegovo mjesto.
Crvena Tifoza

#7454 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote: Kome treba ta Lopata :mrgreen:

Nego, koliko ce još dugo onaj pokemon Solari opstati na klupi perezove prćije :? predviđam mu nogiranje na kraju sezone, najkasnije :D

Vidjet ćemo. Zadnjeg trenera im je Barça nogirala sa klupe. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7455 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote: Pellegrini je došao u Englesku kao već vrlo ozbiljan trener, pisao sam već da je on još od Villarreala pa do danas unio mnogih inoviteta u fubalu i postao možda i tihi revolucionar istog, ali užasna karizma tj. nedostatak iste ga je koštao neke veće "slave". On je prvi recimo neke, tada, striktno južnoameričke taktike širiti Europom sa uspjehom.

Tako da je on imao već nešto iza sebe kada je dolazio u Englesku, a Lopata uz dužno poštovanje i nema. Ali ono, nikad se ne zna sa njima :D
Svakako, ali je i on iz Reala izašao na zadnja vrata, pa poslije otišao u City.

Lopata ima uspješan ciklus u reprezentaciji. Istina, ono na kraju mu ne ide u prilog, kao ni ova epizoda s Realom.
Ali mogao bi dopasti nekih Wolvesa ili tako nešto.
LSD

#7456 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
Lopata ima uspješan ciklus u reprezentaciji. Istina, ono na kraju mu ne ide u prilog, kao ni ova epizoda s Realom.
Sa klupe Španske selekcije na klupu nekakvih Wolvesa ili tako nešto.
Jedino Perez može tako nešto napraviti u fudbalu :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7457 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:
Sa klupe Španske selekcije na klupu nekakvih Wolvesa ili tako nešto.
Jedino Perez može tako nešto napraviti u fudbalu :mrgreen:
Nemoj tako, pa Mou je otišao u Chelsea :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#7458 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Tomahawk11 wrote:Meni se sviđa ovo što radi Solari.
Trebalo je vremena da se ekipa konsoliduje.
I povrede su uticale na rezultate.
Nema garanta da bilo ko drugi sjede na njegovo mjesto.
Real će u sljedećem itekako profitirati zahvaljujući Solariju:

Reguilon, Odriozola, Valverde, Llorente, Ceballos, Vinicius, oba Diaza, pa ako i ostane Odegard od ljeta opet.

Zna raditi sa omladinom, što i nije čudo, od 2013 (?) je u tim omladinskim kategorijama, forsira ih i ne guši ih bez veze po klupama i rezervama. Valjaće to Realu itekako.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7459 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote: Real će u sljedećem itekako profitirati zahvaljujući Solariju:

Reguilon, Odriozola, Valverde, Llorente, Ceballos, Vinicius, oba Diaza, pa ako i ostane Odegard od ljeta opet.

Zna raditi sa omladinom, što i nije čudo, od 2013 (?) je u tim omladinskim kategorijama, forsira ih i ne guši ih bez veze po klupama i rezervama. Valjaće to Realu itekako.
:thumbup:

Koji klinac su ih selektirali ako će dovesti nekog trenera da ganja nekakve zvijezde...iskreno se nadam da priča ide u ovom smjeru.
Mada bi u ovu ekipu Hazard legao ko budali šamar. Mora biti i neka velika zvijezda, ipak.
°u°

#7460 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Tomahawk11 wrote:Katalonci su ozbiljno shvatili ovaj meč čim je i rekonvalescent Messi u postavi.
Vjerujem da će ga ostavit na klupi. Eventualno bi ga mogao ubacit ako im prigusti.
Fajcion

#7461 Re: La Liga Santander

Post by Fajcion »

Sa ovim culesima ovdje ne možeš normalno ni da prokomentarišes meč niti objektivno da imaš raspravu.
Sve nekakvo kenjanje, dječije prepucavanje, soljenje pameti a čitavu nogometnu sliku dobiju samo preko tv-a.
Ne kontam pojedine što i kontaktiraju s njima, ali vjerovatno
ima i uživo poznanstava pa sve dođe ko šprdačina. :-)
LSD

#7462 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Crvena Tifoza wrote:
LSD wrote: Kome treba ta Lopata :mrgreen:

Vidjet ćemo. Zadnjeg trenera im je Barça nogirala sa klupe. :D
Rafu Beniteza nakon potopa od 0-4 na sred ESB, Lopatu nakon one petarde, ovaj nesretnik Solari bi mogao uskoro njihovim stopama :run:
Perez je jako osjetljiv na primanja u Clasicima :izet:
Nadzorna_ploca

#7463 Re: La Liga Santander

Post by Nadzorna_ploca »

Real nece ove godine osvojiti vjerovatno ni jedan trofej ali imaju priliku da profiliraju par odlicnih igraca koje su jeftino platili. Meni je Isco i dalje najbolji Realov igrac. Vise sam ocekivao i od Asensija, mozda cak i da bude vodja ove ekipe. Sta se desava sa njim, u kakve mrve je ugazio..
Barcelona mi se u zadnje vrijeme pomalo gadi sa svojim transferima od kojih mi vecina nije jasna. Ono sto je nekad radio Real sad radi Barcelona. Ko bi rekao da ce se uloge takp zamijeniti..
Fajcion

#7464 Re: La Liga Santander

Post by Fajcion »

Isco je daleko od najboljeg igrača Reala realno a Asensio vjerovatno pukao pod pritiskom puno veće slobode i
očekivanja .
Tu je iz drugog plana iskočio Vazquez a sada evo i Vinicius s kojim sam ja lično dosta iznenađen.
LSD

#7465 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Nadzorna_ploca wrote: Barcelona mi se u zadnje vrijeme pomalo gadi sa svojim transferima od kojih mi vecina nije jasna. Ono sto je nekad radio Real sad radi Barcelona. Ko bi rekao da ce se uloge takp zamijeniti..
Gadi se svima i Liverpool sa svojim navijacima, koji mi nisu jasni na osnovu cega se toliko qrce...ono što su nekad bili unitedovci...ko bi rekao da ce se uloge tako zamjeniti.
AmiĐa_Idriz

#7466 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Fajcion wrote:Asensio vjerovatno pukao pod pritiskom puno veće slobode i očekivanja .
This. Previše se, neću reći hajpao, talenat je neosporan, ali mislim da se dečku previše tereta nabijalo na ramena.
tuzlak1212

#7467 Re: La Liga Santander

Post by tuzlak1212 »

Nije mala stvar zamjenit uloge sa Realom bez arapa vlasnika :pusi2:
Korovjev

#7468 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

Evo malo reakcije i od realnog Barcinog navijača na neke od ‘činjenica’ napisanih ovdje, a i da malo podgrijem atmosferu. Kaže Tomo igrači Barce igraju Clasico u God modu, a valjda igrače, trenera Reala zalibo za najveći derbi na svijetu. Valjda je samo Perezu, Barci i ostatku svijeta to veoma bitna tekma. Kaže Amidža Zidan znao postaviti taktiku protiv Barce a činjenica je da kao trener ima jednu pobjedu više, pri čemu su dvije od tri njegove pobjede u super kupu, nakon što je Neymar otišao na početku sezone i kad se Barca ‘raspadala’ sa novim trenerom. Pa kaže Tomo u zadnjih 5 tekmi kući Barca jednu dobila, a ja kažem zadnje tri prvenstvene na Bernabeu Barca dobila uz gol razliku 2:10. To je kad statistiku gledaš onako kako ti odgovara.
Sad oko ove tekme, mislim da će biti standardni Clasico u kojem oba tima idu da pokažu da su bolji. Barca baš nešto i ne igra u posljednje vrijeme, ali tekma protiv Sevilje pokazuje da ima još baruta da odigraju veliku tekmu tu i tamo. Real nisam duže gledao, pa ne znam jesu fakat podigli formu, a mislim da ovakve tekme, općenito derbiji, nikad nisu realna slika trenutne forme.
AmiĐa_Idriz

#7469 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Korovjev wrote:Kaže Amidža Zidan znao postaviti taktiku protiv Barce a činjenica je da kao trener ima jednu pobjedu više, pri čemu su dvije od tri njegove pobjede u super kupu, nakon što je Neymar otišao na početku sezone i kad se Barca ‘raspadala’ sa novim trenerom.
3-2-2 je i više nego dobar record za derbi kakav je ovaj, iako nisam toliko rezultate naglašavao.

Činjenica je da je Barcelona samo jednom nadigrala Real u vrijeme Zidanea. Na to sam ciljao svojim postom.
Logovan

#7470 Re: La Liga Santander

Post by Logovan »

:skoljka:
Image
Korovjev

#7471 Re: La Liga Santander

Post by Korovjev »

AmiĐa_Idriz wrote:
Korovjev wrote:Kaže Amidža Zidan znao postaviti taktiku protiv Barce a činjenica je da kao trener ima jednu pobjedu više, pri čemu su dvije od tri njegove pobjede u super kupu, nakon što je Neymar otišao na početku sezone i kad se Barca ‘raspadala’ sa novim trenerom.
3-2-2 je i više nego dobar record za derbi kakav je ovaj, iako nisam toliko rezultate naglašavao.

Činjenica je da je Barcelona samo jednom nadigrala Real u vrijeme Zidanea. Na to sam ciljao svojim postom.
E sad kao činjenice navoditi skroz subjektivne pojmove kao što je ‘nadigrati’ bi moglo diskusiju odvesti u beskonačnu petlju.
AmiĐa_Idriz

#7472 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Korovjev wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:

E sad kao činjenice navoditi skroz subjektivne pojmove kao što je ‘nadigrati’ bi moglo diskusiju odvesti u beskonačnu petlju.
Nema tu ništa subjektivno, brojevi i same utakmice to govore.
°u°

#7473 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Nema Messia u 11, Malcom mjesto njega
AmiĐa_Idriz

#7474 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Šteta za Dembelea, bilo bi moćno gledati njega i Viniciusa zajedno na terenu, suštinski budućnost fudbala.

Biće spreman za revanš?
p206

#7475 Re: La Liga Santander

Post by p206 »

mogla bi nula večeras da bude
nekako mi ove odbrane izgledaju dosta jače od napada (mislim na formu igrača)
Post Reply