Ima ih i u Barceloni za rukometnog kluba.veljaca wrote:Izgleda da pepe i ramos mogu i promijeniti sport i igrati rukomet .....
La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#251 Re: Spanska liga ( Primera División )
-
majstor_m
#252 Re: Spanska liga ( Primera División )
veljaca wrote:Izgleda da pepe i ramos mogu i promijeniti sport i igrati rukomet .....
izgleda da bukec, lesi i ostali mogu promijeniti zanimanje i biti glumci
-
5 0 5
#253 Re: Spanska liga ( Primera División )
ramos ima vise odbrana od cassilasa. trebali su mu dati zutu majicu. ili bar rukavice, da mu dlanovi vise ne bride.veljaca wrote:Izgleda da pepe i ramos mogu i promijeniti sport i igrati rukomet .....
- ultima_palabra
#254 Re: Spanska liga ( Primera División )
Tuča, tučaTeške izjave Portugalca i Španca
Otvoreni sukob Pepa Guardiole i Josea Mourinha
Nakon što je trener Reala Jose Mourinho izjavio kako je mislio da u Barceloni ne komentiraju suđenje, te kako su on i Pep Guardiola isti tipovi trenera, stigla je i rekacija iz Barcelone.
Jose Mourinho i Pep Guardiola
Jose Mourinho i Pep Guardiola
U petak je Mourinho u svom stilu komentirao pritužbe koje na suđenje u Barceloninim utakmicama u Primeri u zadnje vrijeme iskazuju iz katalonskog kluba, a potom je dodao da su on i Pep Guardiola isti tipovi.
"Nikada se ne bih uspoređivao s Mourinhom, a jedino nam je zajednička želja za pobjedama naših ekipa. Ukoliko neko misli da smo slični, onda ja očito nešto radim krivo", poručio je trener Barcelone, te nastavio u istom tonu:
"Taj gospodin je stvorio određenu sliku o sebi, sliku koja govori više od hiljadu riječi, a ja sigurno nikada nisam narušavao ugled i reputaciju svog kluba. Mi u Barceloni smo uvijek bili iskreni i otvoreni za razliku od nekih", oštro je odgovorio Guardiola.
Novinari su potom jedva dočekali kraj susreta protiv Betisa u kojem je Real slavio s 3-2 kako bi prgavom Portugalcu prenijeli Guardioline izjave.
"Guardiola mi se činio normalan. Ja sam sebi nisam savršen, ali niti ne skrivam vlastiti greške poput nekih. Koliko god bio nesavršen, kada vidim nešto što nije u redu, ja to javno kažem, dok drugi šalju poruke preko trećih osoba i stvaraju lažnu sliku o sebi", poentirao je Mourinho.
Po meni je poenta ovo boldirano... da je Guardiola takav kao što se predstavlja živio bi hiljadama godina ranije u Betlehemu ili Mekki.
-
5 0 5
#255 Re: Spanska liga ( Primera División )
mozda i jeste. necemo se valjda loziti na medijska prepusavanja.ultima_palabra wrote:da je Guardiola takav kao što se predstavlja živio bi hiljadama godina ranije u Betlehemu ili Mekki.
- ultima_palabra
#256 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ma ne ložim se... samo mislim da ne možeš biti tako uspješan u današnjem fudbalu i biti svetac u isto vrijeme. Svi oni imaju svoje uloge za medije.505sCrtom wrote:mozda i jeste. necemo se valjda loziti na medijska prepusavanja.ultima_palabra wrote:da je Guardiola takav kao što se predstavlja živio bi hiljadama godina ranije u Betlehemu ili Mekki.
- skenderija04
#257 Re: Spanska liga ( Primera División )
22 minut Espanyol 3 Rayo 0 . Kakav gol je postigao Coutinho....... Da to napravi Messi obisao bi svijet.
-
5 0 5
#258 Re: Spanska liga ( Primera División )
svake godine iste medijske igrice i psiholoska nadmudrivanja. nisam vise zainteresovan. umara sve to.ultima_palabra wrote: Ma ne ložim se... samo mislim da ne možeš biti tako uspješan u današnjem fudbalu i biti svetac u isto vrijeme. Svi oni imaju svoje uloge za medije.
- ultima_palabra
#259 Re: Spanska liga ( Primera División )
505sCrtom wrote:svake godine iste medijske igrice i psiholoska nadmudrivanja. nisam vise zainteresovan. umara sve to.ultima_palabra wrote: Ma ne ložim se... samo mislim da ne možeš biti tako uspješan u današnjem fudbalu i biti svetac u isto vrijeme. Svi oni imaju svoje uloge za medije.
- veljaca
#260 Re: Spanska liga ( Primera División )
505sCrtom wrote:ramos ima vise odbrana od cassilasa. trebali su mu dati zutu majicu. ili bar rukavice, da mu dlanovi vise ne bride.veljaca wrote:Izgleda da pepe i ramos mogu i promijeniti sport i igrati rukomet .....
A kada Messija lopta pogodi u protivnickom sesnaestercu - odmah mu je zuti. Mozda kada igras rukom u svome sesnaestercu ( ala pepe i ramos ) - onda sudije imaju naredbu da to ne vide, a kamo li sankcionisu i slijedi im nagrada u vidu sudjenja u Evropi .... a mozda i na Svjetskom
A ovo za Guardiola - murinjo - to se jednostavno ne moze porediti ... ( prst u oko, sacekivanje sudija u garazama, psovanje sudijama i protivniku ( a nekad je bio prevodilac u Barceloni - trebao bi imati respekt ) .... kao i tjeranje kao trenera od vlasnika/predsjednika klubova .... )
Mada - boli me briga za te "madridjane" - bitno je da PLAVA masina uspjesno gazi ...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#261 Re: Spanska liga ( Primera División )
Sampion se vec zna 
-
Baudelaire
#262 Re: Spanska liga ( Primera División )
Nego, slabo ko priča o vjerovatnom novom Ronaldovom rekordu. Meni je fascinantno sa kakvim kontinuitetom on igra. Definitivno, ako ga zaobiđu povrede i uz odgovarajućeg trenera, on može postati najbolji strijelac Reala svih vremena.
-
5 0 5
#263 Re: Spanska liga ( Primera División )
@veljaca@ultima:
bilo je za ocekivati. sad dolazi tezak period za oba tima. madrid ima dosta teskih utakmica u aprilu a za barcu je svaka presudna. pokusavaju prebaciti pritisak jedni na druge. ne treba se loziti na medijska prepucavanja. njima su velike pare u pitanju. mislim na klubove. treba se samo nadati da ce madrid izgubiti koji bod usput i da ce zavrsnica lige biti uzbudljiva (medju prva dva, naravno).
problem su sudije koji izgleda nisu dorasli svom poslu u spaniji. gledam neki dan utakmica ls, bcn-bl, 8 golova, 17 prekrsaja, 2 zuta kartona. ne znam ko je sudio. ali totalna suprotnost spanskim sudijama.
pozitivna stvar u primeri je da je jos dosta timova u igri za evropu iduce sezone. tako da nema dosadne utakmice za gledati. juce sam gledao dvije (spo-sev; rb-rm) i u obje odlican fudbal od pocetka do kraja. osvjezavajuce u poredjenju sa meljavom epl.
bilo je za ocekivati. sad dolazi tezak period za oba tima. madrid ima dosta teskih utakmica u aprilu a za barcu je svaka presudna. pokusavaju prebaciti pritisak jedni na druge. ne treba se loziti na medijska prepucavanja. njima su velike pare u pitanju. mislim na klubove. treba se samo nadati da ce madrid izgubiti koji bod usput i da ce zavrsnica lige biti uzbudljiva (medju prva dva, naravno).
problem su sudije koji izgleda nisu dorasli svom poslu u spaniji. gledam neki dan utakmica ls, bcn-bl, 8 golova, 17 prekrsaja, 2 zuta kartona. ne znam ko je sudio. ali totalna suprotnost spanskim sudijama.
pozitivna stvar u primeri je da je jos dosta timova u igri za evropu iduce sezone. tako da nema dosadne utakmice za gledati. juce sam gledao dvije (spo-sev; rb-rm) i u obje odlican fudbal od pocetka do kraja. osvjezavajuce u poredjenju sa meljavom epl.
-
LSD
#264 Re: Spanska liga ( Primera División )
Cinjenice : Gol razlika Barce 73-19 u ovih 24 kola dosada odigranih , dakle tim sa najmanje primljenih golova u La ligi, a drugi po broji postignutih ( i onda dođe Ultima pa prica kako je Barca tu gdje jeste jer ima "poroznu odbranu"
.... Realova gol razlika (80-21) , više golova primili od Barce ali eto odbrana im kao nije porozna...pa kako ce i biti kad sudije ne vidi penale Pepea, Alonsa, Ramosa, izmišlja nekakve ofsajde Mallorci, ne vidi laktanje igraca Rayo -a itd, normalno da "nije porozna" u tom slucaju....a što je najbitnije bježe 13 bodova na tabeli sa takvom gol razlikom
...pa to nije normalno da ga yebeš...sudije su to momacki odradile svoj posao (Barcu derale, a Real gurale) i pobrinuli se da uprkos ovakvim gol razlikama Real bježi 13 bodova....13, ne 3
.....nije Real toliko jaci klub od Barce (dakle od tima koji je primio najmanje golova u ligi) da joj u pola sezone toliko bježi...ko da je Barca Almeria....ustvari nije nikako jaci, što međusobni dueli to najbolje pokazuju, ali protiv sudija se ne može.
- p206
#265 Re: Spanska liga ( Primera División )
Slažem se. To što je Barcelona druga sa ogromnim zaostatkom krive su sudije... ali iako sam navijač Barce, mislim da bi Barca bila i onako druga ali sa puno manjim zaostatkom.LSD wrote:Cinjenice : Gol razlika Barce 73-19 u ovih 24 kola dosada odigranih , dakle tim sa najmanje primljenih golova u La ligi, a drugi po broji postignutih ( i onda dođe Ultima pa prica kako je Barca tu gdje jeste jer ima "poroznu odbranu".... Realova gol razlika (80-21) , više golova primili od Barce ali eto odbrana im kao nije porozna...pa kako ce i biti kad sudije ne vidi penale Pepea, Alonsa, Ramosa, izmišlja nekakve ofsajde Mallorci, ne vidi laktanje igraca Rayo -a itd, normalno da "nije porozna" u tom slucaju....a što je najbitnije bježe 13 bodova na tabeli sa takvom gol razlikom
...pa to nije normalno da ga yebeš...sudije su to momacki odradile svoj posao (Barcu derale, a Real gurale) i pobrinuli se da uprkos ovakvim gol razlikama Real bježi 13 bodova....13, ne 3
.....nije Real toliko jaci klub od Barce (dakle od tima koji je primio najmanje golova u ligi) da joj u pola sezone toliko bježi....ustvari nije nikako jaci, što međusobni dueli to najbolje pokazuju, ali protiv sudije+a se ne može.
Falio je pravi golgeter u nekim trenutcima kao što je Villa i to se jasno vidi, jer je Tello takav tip igrača a vidimo kako daje novu-staru dimenziju u igri Barce kada uđe.
- BHF_Manijak
#266 Re: Spanska liga ( Primera División )
E jebi ga LSD, ti bas nerealana!
Jos ovaj ispod, slag na tortu, sudije su krive jer Real bjezi 13 bodova, a niko to nije spominjo kad je Barca Realu bjezala proslih sezona. Daj ba neobjketivni ste do jaja!
Jos ovaj ispod, slag na tortu, sudije su krive jer Real bjezi 13 bodova, a niko to nije spominjo kad je Barca Realu bjezala proslih sezona. Daj ba neobjketivni ste do jaja!
-
LSD
#267 Re: Spanska liga ( Primera División )
Zato i jest Barca druga po broju postignutih golova jer nema napadaca...Villa, Pedro i Afellay su out...a znamo da su Villa i Pedro jako bitni igraci za igru Barce, zapravo napadaci iz pocetnih 11 (uz Messia)...zato su se i gurali ovi momci Tello i Cuenca...zbog toga Barca ne zabija golove, kao prošlih sezone gdje su bili vodeci po broji postignutih golova.p206 wrote:Slažem se. To što je Barcelona druga sa ogromnim zaostatkom krive su sudije... ali iako sam navijač Barce, mislim da bi Barca bila i onako druga ali sa puno manjim zaostatkom.LSD wrote:Cinjenice : Gol razlika Barce 73-19 u ovih 24 kola dosada odigranih , dakle tim sa najmanje primljenih golova u La ligi, a drugi po broji postignutih ( i onda dođe Ultima pa prica kako je Barca tu gdje jeste jer ima "poroznu odbranu".... Realova gol razlika (80-21) , više golova primili od Barce ali eto odbrana im kao nije porozna...pa kako ce i biti kad sudije ne vidi penale Pepea, Alonsa, Ramosa, izmišlja nekakve ofsajde Mallorci, ne vidi laktanje igraca Rayo -a itd, normalno da "nije porozna" u tom slucaju....a što je najbitnije bježe 13 bodova na tabeli sa takvom gol razlikom
.....nije Real toliko jaci klub od Barce (dakle od tima koji je primio najmanje golova u ligi) da joj u pola sezone toliko bježi....ustvari nije nikako jaci, što međusobni dueli to najbolje pokazuju, ali protiv sudije+a se ne može.
[youtube]Falio je pravi golgeter u nekim trenutcima kao što je Villa[/youtube] i to se jasno vidi, jer je Tello takav tip igrača a vidimo kako daje novu-staru dimenziju u igri Barce kada uđe.
BHF_Manijak , dobro je buraz
Last edited by LSD on 11/03/2012 15:32, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#268 Re: Spanska liga ( Primera División )
Hajde drug, možeš ti i bolje... razlika je u tome da RM je često pod pritiskom protivnika cijelu utakmicu, recimo Rayo je čitavu utakmicu bio bolji pa nije dao gol. Barcelonin vezni red ne dozvoljava protivniku da dođe u više od par šansi po utakmici, ali kad dozvoli onda se u odbranu često uvuče panika. Pa onaj truhli Leverkusen u prvoj utakmici... kad god su prešli pola ušli su u 100% šansu. Atletico sa 22% posjeda lopte imao više šuteva u i pored gola od Barce. Prime 3 gola od Osasune kojoj su zabili 8 na Camp Nou... da ne idem dalje.LSD wrote:Cinjenice : Gol razlika Barce 73-19 u ovih 24 kola dosada odigranih , dakle tim sa najmanje primljenih golova u La ligi, a drugi po broji postignutih ( i onda dođe Ultima pa prica kako je Barca tu gdje jeste jer ima "poroznu odbranu".... Realova gol razlika (80-21) , više golova primili od Barce ali eto odbrana im kao nije porozna...pa kako ce i biti kad sudije ne vidi penale Pepea, Alonsa, Ramosa, izmišlja nekakve ofsajde Mallorci, ne vidi laktanje igraca Rayo -a itd, normalno da "nije porozna" u tom slucaju....a što je najbitnije bježe 13 bodova na tabeli sa takvom gol razlikom
...pa to nije normalno da ga yebeš...sudije su to momacki odradile svoj posao (Barcu derale, a Real gurale) i pobrinuli se da uprkos ovakvim gol razlikama Rela bježi 13 bodova....13, ne 3
.....nije Real toliko jaci klub od Barce (dakle tim koji je primio najmanje golova u ligi) da joj u pola sezone toliko bježi....ustvari nije nikako jaci, što međusobni dueli to najbolje pokazuju, ali protiv sudije+a se ne može.
A ovo zaključivanje na osnovu gol razlike je smiješno... pa Madrid je zabio više golova od Barce prethodne dvije sezone, jel sad ja trebam govoriti da su sudije donijele Barci dvije titule?
- skenderija04
#269 Re: Spanska liga ( Primera División )
Barcelona ne igra kao prosle godine. Statistika je neumoljiva Xavi Messi i Iniesta su odigrali zajedno samo 31% utakmica i mislim da tu treba traziti odgovor na pitanje zasto Barcelona ove godine ne pruza kvalitetnije partije.
-
Baudelaire
#270 Re: Spanska liga ( Primera División )
skenderija04 wrote:Barcelona ne igra kao prosle godine. Statistika je neumoljiva Xavi Messi i Iniesta su odigrali zajedno samo 31% utakmica i mislim da tu treba traziti odgovor na pitanje zasto Barcelona ove godine ne pruza kvalitetnije partije.
-
LSD
#271 Re: Spanska liga ( Primera División )
Kako onda objašnjavaš taj fenomen da Barca ima najbolju odbranu u ligi, znaci bolju i od Realoveultima_palabra wrote:Hajde drug, možeš ti i bolje... razlika je u tome da RM je često pod pritiskom protivnika cijelu utakmicu, recimo Rayo je čitavu utakmicu bio bolji pa nije dao gol. Barcelonin vezni red ne dozvoljava protivniku da dođe u više od par šansi po utakmici, ali kad dozvoli onda se u odbranu često uvuče panika. Pa onaj truhli Leverkusen u prvoj utakmici... kad god su prešli pola ušli su u 100% šansu. Atletico sa 22% posjeda lopte imao više šuteva u i pored gola od Barce. Prime 3 gola od Osasune kojoj su zabili 8 na Camp Nou... da ne idem dalje.LSD wrote:Cinjenice : Gol razlika Barce 73-19 u ovih 24 kola dosada odigranih , dakle tim sa najmanje primljenih golova u La ligi, a drugi po broji postignutih ( i onda dođe Ultima pa prica kako je Barca tu gdje jeste jer ima "poroznu odbranu".... Realova gol razlika (80-21) , više golova primili od Barce ali eto odbrana im kao nije porozna...pa kako ce i biti kad sudije ne vidi penale Pepea, Alonsa, Ramosa, izmišlja nekakve ofsajde Mallorci, ne vidi laktanje igraca Rayo -a itd, normalno da "nije porozna" u tom slucaju....a što je najbitnije bježe 13 bodova na tabeli sa takvom gol razlikom
...pa to nije normalno da ga yebeš...sudije su to momacki odradile svoj posao (Barcu derale, a Real gurale) i pobrinuli se da uprkos ovakvim gol razlikama Rela bježi 13 bodova....13, ne 3
.....nije Real toliko jaci klub od Barce (dakle tim koji je primio najmanje golova u ligi) da joj u pola sezone toliko bježi....ustvari nije nikako jaci, što međusobni dueli to najbolje pokazuju, ali protiv sudije+a se ne može.
A ovo zaključivanje na osnovu gol razlike je smiješno... pa Madrid je zabio više golova od Barce prethodne dvije sezone, jel sad ja trebam govoriti da su sudije donijele Barci dvije titule?
Ja maloprije napisah, da je Barcin napad ove sezone van igre (mislim na Pedra i Villu kao startere) i da je zbog toga Real bolji po pitanju postizanja golova.
- ultima_palabra
#272 Re: Spanska liga ( Primera División )
Objasnio, ti ne čitaš. Mada ni Madridova odbrana nije na nivou negdje od Nove godine, previše primljenih golova pogotovo iz prekida.
- p206
#273 Re: Spanska liga ( Primera División )
Zašto da spominju prošlih sezona kad je bilo očigledno da je Real bio daleko ispod nivoa koji treba da ima jedan prvak, pomoć sudija Barceloni uopšte nije bila potrebna. Mourinho je donio tu dimenziju više, ali budi realan i reci da je 10 bodova previše u ovom trenutku sezone.BHF_Manijak wrote:E jebi ga LSD, ti bas nerealana!![]()
Evo u jučerašnjoj utakmici čist penal (ruka Alonsa) nije svirana kod rezultata 2-2. Za manji prekršaj pravila Francuzi dobiše penal u Parizu protiv nas. Španska liga nikad neće biti kao engleska(koju ne volim gledati,iako i tamo sudije imaju propusta) ako suđenje bude na ovakvom nivou.
- skenderija04
#274 Re: Spanska liga ( Primera División )
Prica o sudijama mi se nikada nije svidjala. Mislim da je vise hrana medijima za bolju prodaju proizvoda, a raja se uvijek primi na jer je najlaksi nacin da se opravda ili ospori necija pobjeda. Spanska liga je od svih vecih sampionata najlosije organizovana i hrani se polemikom.Steta, za mene je tu najkvakitetniji fudbal ali kada su vaznije sve druge stvari od same igre onda tu nesto ne stima.Baudelaire wrote:skenderija04 wrote:Barcelona ne igra kao prosle godine. Statistika je neumoljiva Xavi Messi i Iniesta su odigrali zajedno samo 31% utakmica i mislim da tu treba traziti odgovor na pitanje zasto Barcelona ove godine ne pruza kvalitetnije partije.Skenderija je uvijek najrealniji od vas bio i bio spreman diskutovati o bilo čemu bez uvreda i vađenja na sudije. I činjenica je da su sudije oštetile Barcelonu više nego Real ove sezone, isto tako je činjenica da su ranije znali oštetiti Real više nego Barcelonu.
- BHF_Manijak
#275 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ma vise mi je sega ovaj komentar ispod tvog kako i rekoh, nije mi bila namjera tebe da sad ja nesto ismijavam majkemi!LSD wrote:
BHF_Manijak , dobro je buraznema potreba sad za daljom pricom....nisi se ni potrudio da procitas, ali se zato potrudio da ismiješ tuđi post....mada i ne pratiš Primeru, kao što i sam kažeš.
I ne slazem se da je gol razlika ta koja mora biti otprilike reciprocna bodovnoj razlici, ali eto ti mislis drugacije.