Gledao sam utakmicu i Rayo je igrao sasvim korektno na Bernabeu. Da su se izlezavali i odugovlacili i da je bilo 3-4 VAR provjere pa produzi 9 minuta. Al Rayo igrao sasvim dobru utakmicu u kojoj su napadali, drzali loptu i stvarali sanse. I njihov trener Inigo je rekao da su bili ravnopravni do crvenog i napadali su da zabiju drugi gol. U takvoj utakmici gdje nije bilo odugovlacenja ne mozes produzit 9 minuta.ultima_palabra wrote: ↑02/02/2026 00:12Onakav isti penal da je sviran Villarealu protiv Bilbaa u 55. minuti, ne bi ga niko karakterisao kao sporan.
Ne znam da li je devet minuta previse, ali je Rayo igrao vrlo prljavo, puno ruznih startova, zutih kartona i jedan crveni. Penal je sviran u 97:15.
Na kraju krajeva, dobila je i Barcelona 9 minuta protiv Sociedada sa igracem vise, pa nisu dali gol![]()
Al eto, stvoren je toliki pritisak na sudije da je ovo postalo normala. Da je sudio neki engleski sudija Vinicius bi dobio glat 2 žuta kartona a Mbappe 1 za ona simuliranja. Ono mora prestati i ja ne znam kako sudije to sve tolerisu. Ludilo
Kad smo kod penala u sudijskom vremenu, ima i onih nedosuđenih, Rayo - Barca
Ni sudija, ni VAR soba nisu reagovali na ovaj faul i penal.