listopad wrote:
Sve je hype i reklama. Publici se ne dopusta da sama procijeni kvalitet nego ih se bombarduje sa svih strana PR kampanjom dok odredjeni film prihvate kao "remek djelo". Ova nominacija za 14 Oscara potvrdjuje sve to i dokazuje da je Hollywood postao jedna ogromna farsa. Slave i hvale sami sebe. Neki dan sam gledao Whiplash koji je isto rezirao ovaj Damien Chazelle. Htio sam da vidim da li je zaista u pitanju mladi talent vrijedan paznje, no ubrzo sam shvatio da gledam nekakvu mjesavinu karate filma iz 80ih i scena iz Full Metal Jacketa koje prikazuju obuku marinaca, samo sve to u kontekstu studenata muzicke akademije sto opet nema veze sa realnoscu.
Hollywoodu zelim sto brzu smrt, jer i on je najvecim dijelom odgovoran za smrt filma i nestanak zrele i kriticne publike koja se pretvorila u obicne potrosace kojima mozes prodati svako sranje sa atraktivnim celebrity "glumcima" i fensi vizualnim efektima.
Neki dan naslov na klixu: Sjajne vijesti!.......Snima se nastavak nekog filma

Dobro to su marketinske agencije smislile, ali fakat komicno zvuci
Sto se tice hypea i reklame, to je tacno.
Da nije tolike reklame i pumpanja tesko da bih ga pogledao. Ako nista zato sto mjuzikli i nisu bas moja solja caja.
A manje vise (ne)svjesno sam upao u zamku silne promocije i odlucio se da ga pogledam prije nekih koji vec duze cekaju na svoj red.
Opet kazem ne treba biti povrsan, pa a priori odbijati, ali ako bih ga i pogledao samoincijativno, bez ovoliko reklame, to bi sigurno bilo nekad iduce godine
A buduci da cesto biram filmove po kategoriji nominovanih za oskara, tacno sam primjetio koliko kriteriji variraju i koliko ima "nezasluzenih" oskara.