privatno koristim KVM switch za 2 racunara (pc notebook i mac) i dobro mi koristi za ono za sto mi treba (pregledavanje web stranica u svim browserima na pc-iju i na mac-u)..
medjutim zbog specificnih mac zackoljica (posebna tastatura i mis), na switch mi je prikljucena samo eksterna tastatura od pc-a i monitor.. a ima malo gubitaka, tako da na monitoru slika ponekad "vibrira"..
al sve u svemu, poprilicno cool stvar..
samo bi napomeno da se drzite podalje od analognih sviceva..
KVM -Keyboard, Video, Mouse
Moderator: Benq
-
neko iz mase
Ja ga koristim na poslu, i mogu vam reci, dodje mi da ga razbijem. Stvar sama po sebi nije losa, kontrolisem 5 racunara oko sebe, ali je problem u tome sto se kvm ne moze programirati i korisnik zavisi od funkcija koje su vec programirane u switchu. Interesantno je da je proizvodjac kod vecine kvm-a izabrao funkciju ctrl za mijenjanje sa pc-a na pc (pritisnes dvaput) koja se prilicno puno koristi. Sta se meni desava je da svaki put kad pravim copy/cut/paste, promjeni mi kontrolu na drugi pc
-
car-x
hm.. mora da je ovaj moj onda napredniji..neko iz mase wrote:Ja ga koristim na poslu, i mogu vam reci, dodje mi da ga razbijem. Stvar sama po sebi nije losa, kontrolisem 5 racunara oko sebe, ali je problem u tome sto se kvm ne moze programirati i korisnik zavisi od funkcija koje su vec programirane u switchu. Interesantno je da je proizvodjac kod vecine kvm-a izabrao funkciju ctrl za mijenjanje sa pc-a na pc (pritisnes dvaput) koja se prilicno puno koristi. Sta se meni desava je da svaki put kad pravim copy/cut/paste, promjeni mi kontrolu na drugi pc
koristi se "roll" dugme, i to moras ga dva put brzo pritisnuti da bi se aktiviro, i onda kursorska strelica gore ili dole, za mijenjanje masina..
-
neko iz mase
da su bar svi takvi. Mi smo izmjenili mozda 10tak razlicitih, i svi su imali isti problem.
koji koristis?
koji koristis?