kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#576 Re: kviz potjera

Post by sabina1 »

bingov buraz wrote:
sabina1 wrote:Odlična ekipa večeras , začudio me tip koji se borio za jednu kunu :shock: i pobjegao Kotigi.....
Uzeo nizu?
Ma da...ali je za par pitanja pobjegao Kotigi , nije bilo "gusto"....doduše njemu kao inžinjeru elektrotehnike dolazi pitanje o skupovima ali hajde de...
karanana wrote:al dobro i smijesno je bilo veceras....hahaha

bilo neko pitanje i ponudjeni odgovori bili nesto tipa:

a) jjdslkgks(nebitno)
b) duvat
c) udjah

i tarik kaze, hoces li se udjat za mene? a kotiga odgovara: necu ali cu ti duvat.

hahahah. parafraziram, ali mozda se sabina bolje sjeca kako je receno ali poenta je navedena.
Tako nekako :-D. Kvizovi sa Kotigom su super jer Tarik i on se zezaju , prema Mirku Tarik ima ogroman respekt a i prema Morani jer je žena... :-D
fortaleza

#577 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Idemedosumom wrote:Kada god takmičari kukavički odu na srednju ili čak nižu, ja uvijek navijam za lovca.

Došao si na kviz, prilika da znajem+srećom malo para izvučeš a ono ide na srednji iznos. pu.
Ljudi osvoje i preko 7000-8000 KM i logično je da će ići na srednji iznos jer je cifra stvarno dobra, a svjesni su svojih limita.

Meni je puno nelogičnije kako neki kvizomani uzmu srednju i to od 3000-4000 KM, i još kažu "za prvi put bolje srednju", takva izjava mi bode uši jer ako je tu prvi put logično je da će ga zvati opet kroz koji mjesec ako ispadne, em je dobar igrač, em ide na višu ponudu.
Idemedosumom

#578 Re: kviz potjera

Post by Idemedosumom »

Ja ne znam šta je tu logično. Jedino ako takmičar osvoji 31500+kn a lovac ponudi nešto doista bijedno, npr. 70000kn, onda možda ima smisla ići na srednji iznos. Ai lovci uglavnom nude 4-7X veći iznos od osvojenog kao višu ponudu, šta se tu ko ima misliti?

Ako imaš imalo opšteg znanja, malo koristiš metodu eliminacije, sreća može poslužiti pa i lovac ponudi pogrešan odgovor, a takmičar i kada pojma nema, ima 33% šansu da pogodi...
Thorgerson

#579 Re: kviz potjera

Post by Thorgerson »

Meni je nekako ovaj kviz besmislen. Mislim sam taj lovac.

Boris se protiv nekakvog lovca koji ima pripremljene odgovore ili ih dobija na bubicu. Pa ovi u produkciji analiziraju koga ce pritisnut, koga ce pustit, ceka se odgovor kandidata, pa onda lovcu sapnu sta ce i kako ce, jos lovac onda bogati objasnjava kako on zna odgovor, te se cudi kako kandidat to ne zna... :-) E to mi je najgluplje. Kao eto da ispadne da fkt covjek zna na 95% pitanja odgovor...

Gledao nekoliko puta...i ne tako bas zanimljivo. :-)
Dzontra_Volta

#580 Re: kviz potjera

Post by Dzontra_Volta »

Thorgerson wrote:Meni je nekako ovaj kviz besmislen. Mislim sam taj lovac.

Boris se protiv nekakvog lovca koji ima pripremljene odgovore ili ih dobija na bubicu. Pa ovi u produkciji analiziraju koga ce pritisnut, koga ce pustit, ceka se odgovor kandidata, pa onda lovcu sapnu sta ce i kako ce, jos lovac onda bogati objasnjava kako on zna odgovor, te se cudi kako kandidat to ne zna... :-) E to mi je najgluplje. Kao eto da ispadne da fkt covjek zna na 95% pitanja odgovor...

Ko to kaže da ima pripremljene odgovore? Pa onda bi uvijek lovac pobjeđivao.
Kao i svi kvizovi gdje se osvaja novac i druge nagrade, tu je stroga kontrola ministarstva finansija, porezne uprave, raznih komisija i sl.
Ovi ljudi koji su lovci su se dokazali svojim znanjem učešćem u ranijim kvizovima i sigurno su dovoljno pametni i načitani da mogu da znaju odgovore na većinu pitanja.
Thorgerson

#581 Re: kviz potjera

Post by Thorgerson »

Dzontra_Volta wrote:

Ko to kaže da ima pripremljene odgovore? Pa onda bi uvijek lovac pobjeđivao.
Kao i svi kvizovi gdje se osvaja novac i druge nagrade, tu je stroga kontrola ministarstva finansija, porezne uprave, raznih komisija i sl.
Ovi ljudi koji su lovci su se dokazali svojim znanjem učešćem u ranijim kvizovima i sigurno su dovoljno pametni i načitani da mogu da znaju odgovore na većinu pitanja.
Pa u vecini slucajeva lovac i pobijedi, koliko sam vidio? Barem one emisije sto sam upratio, samo u jednoj uspjese ga pobjediti - govorim o finalnoj onoj utrci gdje se i osvaja lova.

Sve je to takticki napravljeno. Vjerovatno iza ima citav tim koji diktira koliko ce se ponuditi, hoce li se napast takmicar malo jace itd. Ja sam primjetio eto u tim emisijama, ako takmicar ono ne puca od znanja, nekim cudom i lovac promasi pitanje. A gdje takmicar zna odmah i lovac ga prati u stopu i odjednom i on zna sve...

Zasto nisu napravili da prvo lovac odgovori, pa onda takmicar? I zasto takmicar ne moze birati koji ce ga lovac ganjati?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#582 Re: kviz potjera

Post by sabina1 »

Thorgerson wrote: Pa u vecini slucajeva lovac i pobijedi, koliko sam vidio? Barem one emisije sto sam upratio, samo u jednoj uspjese ga pobjediti - govorim o finalnoj onoj utrci gdje se i osvaja lova.

Sve je to takticki napravljeno. Vjerovatno iza ima citav tim koji diktira koliko ce se ponuditi, hoce li se napast takmicar malo jace itd. Ja sam primjetio eto u tim emisijama, ako takmicar ono ne puca od znanja, nekim cudom i lovac promasi pitanje. A gdje takmicar zna odmah i lovac ga prati u stopu i odjednom i on zna sve...
Pa i nije bas tako.....gledala sam xy puta kako lovac naprosto rasturi prosjecnog igraca...
Zbog dinamike kviza produkcija ce postaviti nesto lakse pitanje igracu a opet sam sigurna da igraci pred pocetak kviza dobiju odgovore na jedan ili dva pitanja koje ce im se postaviti u emisiji sto je i logicno s obzirom na eventualnu tremu ili koncentraciju igraca...
Last edited by sabina1 on 15/02/2016 19:56, edited 2 times in total.
Idemedosumom

#583 Re: kviz potjera

Post by Idemedosumom »

Uzela srednji iznos od 3500kn. Ja naroda svakakva... Hajmo Morgana, stigni to!
dezurni_ucenik

#584 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:05, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#585 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

.
Android Knego

#586 Re: kviz potjera

Post by Android Knego »

objasnjenje kviza temeljeno na nasem autohtonom hiperparanoicno-teorijozavjeroidnom razmisljanju... :D
Idemedosumom

#587 Re: kviz potjera

Post by Idemedosumom »

dezurni_ucenik wrote:
Idemedosumom wrote:Uzela srednji iznos od 3500kn. Ja naroda svakakva... Hajmo Morgana, stigni to!

Da je tebe vidjeti u Potjeri. Garantujem da bi ti se noge oduzele kad bi krenula ona prva pitanja. :oops:
Kakve veze ima trema na brzopoteznim s kukavičlukom/ziheraštvom?
bingov buraz

#588 Re: kviz potjera

Post by bingov buraz »

fortaleza wrote:
Idemedosumom wrote:Kada god takmičari kukavički odu na srednju ili čak nižu, ja uvijek navijam za lovca.

Došao si na kviz, prilika da znajem+srećom malo para izvučeš a ono ide na srednji iznos. pu.
Ljudi osvoje i preko 7000-8000 KM i logično je da će ići na srednji iznos jer je cifra stvarno dobra, a svjesni su svojih limita.

Meni je puno nelogičnije kako neki kvizomani uzmu srednju i to od 3000-4000 KM, i još kažu "za prvi put bolje srednju", takva izjava mi bode uši jer ako je tu prvi put logično je da će ga zvati opet kroz koji mjesec ako ispadne, em je dobar igrač, em ide na višu ponudu.
Istina,prvi put bi svi trebali ici na visu,svakako ce doci jos jednom pa nek onda ziherasi.
U praksi najcesce ide,posto sam prvi put ici cu na srednju a kad ispadne i dodje drugi put kaze posto sam prosli put ispao ici cu na sigurno i uzeti srednju :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#589 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

U zadnje vrijeme ona kratka brzopotezna u početku jako laka, svima. Međutim stalno imam osjećaj da su pitanjaj lovcima posebice u završnoj potjeri veoma naštimana. Kotiga uvijek dobije film, književnost, geografiju. Nikad na primjer nešt iz matematike, (prvi izvod iz x na kvadrat na primjer) nikad iz fizike, rijetko iz hemije, dakle pitanja kompletno prilagođena lovcu. Za Mirka nije frka, on ima najobimnije znanje, ali zna se da Morana i Kotiga imaju svoje oblasti i oblasti u kojima su tanki. Sport na primjer, oboje slabo, i slabo i dobivaju ta pitanja.
fortaleza

#590 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

S obzirom da je po tebi sve to našteljeno takmičari odnesu lovu u 27% slučajeva, što nije toliko ni loše, priznat ćeš. Dok je kviz išao dva put tjedno postotak je bio i bolji kao i honorar.

Naravno da u HTV-u taktiziraju, kome će postaviti koje pitanje s obzirom na prijavljene afinitete, nekom tko je u prijavi napisao da je dobar u sportu bit će jedno takvo pitanje, a isto tako će lovcu njegova postavljati tako da je postotak točnih odgovora relativno visok.

Pa i takmičar mora imati 6/7 odgovora na ploči potjere što je isto tako visok postotak, pa čak i 5/7 na srednjoj pa opet ljudi u više od 50% slučajeva prođu ploču.
Android Knego wrote:objasnjenje kviza temeljeno na nasem autohtonom hiperparanoicno-teorijozavjeroidnom razmisljanju... :D
:lol: :thumbup:
Da je vidjeti ovakav kviz pa i sa deset puta manjim nagradama na jednoj od naših televizija plakali bi od namještenosti. :lol: Vidimo šta se radi i kod komšija na RTS-u. :D
karanana

#591 Re: kviz potjera

Post by karanana »

sta se radi na rts-u? nisam njihov upratio. je li shtimaju?

ja bi na prijavi slagao da su mi jace strane glazba, kemija i matematika. ovim bi producenti izbjegli da mi postavljaju ta pitanja u kojima sam u stvarnom zivotu zapravo slab.

ja sam jedino primjetio da su u finalnoj potjeri za takmicare u prvoj minuti pitanja mnogo laksa od druge minute. tako recimo takmicari u prvoj minuti skupe 6-7 tacnih odgovora a u drugoj 2-3.
Thorgerson

#592 Re: kviz potjera

Post by Thorgerson »

fortaleza wrote:

S obzirom da je po tebi sve to našteljeno takmičari odnesu lovu u 27% slučajeva, što nije toliko ni loše, priznat ćeš. Dok je kviz išao dva put tjedno postotak je bio i bolji kao i honorar.

Naravno da u HTV-u taktiziraju, kome će postaviti koje pitanje s obzirom na prijavljene afinitete, nekom tko je u prijavi napisao da je dobar u sportu bit će jedno takvo pitanje, a isto tako će lovcu njegova postavljati tako da je postotak točnih odgovora relativno visok.

Pa i takmičar mora imati 6/7 odgovora na ploči potjere što je isto tako visok postotak, pa čak i 5/7 na srednjoj pa opet ljudi u više od 50% slučajeva prođu ploču.
Pa nije lose, ali evo jbmu nisu lovci tesle i ajnstajni jeboga ti, da se tako rijetko desi da 4 covjeka ne mogu jednog pobijediti. I ne samo to nego u finalnoj potjeri obicno lovac rasturi. Na ploci cesto budu smijesna pitanja, ploca je nebitna. U finalnoj potjeri se osvaja lova.

Ne mora to biti namjestanje evo kako sam ja pisao, ok to bi bila ilegala, ali evo gore neko napisa, a i jos sam negdje citao da je raja primjetila da se lovcima silje odredjene teme.

I opet, evo zar tebi nije sumnjivo da takmicar ne moze birati lovca? I da prvo takmicar odgovara, pa onda lovac?

Dakle, sama ova cinjenica ti daje prostor da npr. u finalnoj potjeri lovca poguras sa laskim pitanjima ili pitanjima iz njegove oblasti? Zar ne? Jer znas kolko su takmicari osvojili, otrpilike znas sta bi lovac mogao znati, sta ne...

Po mom misljenju u kviz postoji ogroman prostor za stimanje, sto mi nije ok. Milijunas je sto puta bolji.
cyprus

#593 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Ja baš nisam neko ko vjeruje u teorije zavjere, ali koncept ovog kviza itekako jeste takav da ima prostora za šiljenje... Ne bih rekao da se namješta, ali šiljenja tu i tamo ima... Često je očito koliko se razlikuju setovi pitanja za Moranu, Kotigu i MM-a...
dezurni_ucenik

#594 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

.
karanana

#595 Re: kviz potjera

Post by karanana »

pa da mozes birati lovca i da ti kao lovina ganjas lovca, onda bi se kviz zvao reverse potjera.
Idemedosumom

#596 Re: kviz potjera

Post by Idemedosumom »

@dezurni_ucenik

Slušaj modni guru, promašio si poentu skroz, al et :D
dezurni_ucenik

#597 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:41, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#598 Re: kviz potjera

Post by Idemedosumom »

Vrlo moguće, možda bih samo 1 tačan odgovor ponudio na brzopoteznim, ali bih zato uzeo višu ponudu. Isto bih učinio i da ponudim 10 tačnih odgovora. Valjda ćeš ovaj put shvatiti :lol:
dabarizmabra

#599 Re: kviz potjera

Post by dabarizmabra »

naporan si sa tom pricom oko uzimanja vise ponude. Zato sam ti rekao, takve kao ti bi takva trema opucala da ne bi znao koliko je 2+2.
Upravo tako,

Sinoc je bio dobar takmicar, stvarno je bio jak u brzopoteznim i nagovaraju ga da uzme visu ponudu, a lik kaze:

"Uzeo bih ja, ali bojim se naletit ce mi jedno pitanje iz opere, pa jos jedno iz nordijske mitologije i odoh iz potjere" :)

Ima tu trema dosta uloge...

Naletih negdje, da ako lovac pobjedi, on dobija honorar, a ako takmicari, onda njima idu novci..

Nije mi jasno da lovac ne dobije honorar ako izgubi, ali je moguce da su takva pravila...

JBT. kakvi smo, kod nas bi se odmah pojavila korupcija i lovac bi bio u talu sa takmicarima za pola iznosa :):)
kakavdanakneiskustvu

#600 Re: kviz potjera

Post by kakavdanakneiskustvu »

aaaaaa sta uradi dean,ja vec krenuo napisati da je izgubio
Post Reply