Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zema

#1 Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by zema »

Dali je iko od vas imao problem sa ABS-om tipa da prestane da radi a ne pali se servisna lampica niti lampica ABS-a
Posto sam ja svog Renault Clia kupio prije 5mj nisam ni primjetio da mu ABS nije u funkciji...Jednom prilikom sam to skontao pri naglom kočenju auto je ostavilo trag guma i nije davalo nikakav otpor ili trzaj na papučici kočnce...
Baš danas sam bio u BUNJI u Barama i kaze da mi taj covijek koji je pokvario izvadio lampice i osigurace da nebi prijavio boart gresku.Pored toga saznao sam da na lijevom prednjem tocku uopste nema neki cilindar za abs dok na desnom ima...
Nadam se da je neko imao slican problem te da mi moze pomoci ,gdje da se obratim ili ako nista neku pribliznu cijenu koliko bi to moglo da kosta....
HVALA VELIKA:icon_confused:
dadoka84

#2 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by dadoka84 »

Uhvati tog koji ti je prodao auto i vrati mu milo za drago ;D
Registruj se na bhrenaultclub.com/forum i postavi tamo pitanje. Vjerujem da ces naci odgovor. Pozdrav.
Irelevantan

#3 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by Irelevantan »

Mi u firmi imamo Peugeot 206 star 1-2 godine koji je kupljen nov u Peugeotu, prilikom vožnje sam primjetio da nema ABS-a, kada se naglo koči ostaju crni tragovi od guma, također nema vibriranja papučice kočnice što je uobičajeno i nema nikakvih lampica.

Skretao sam pažnju šefu voznog parka na ovu stvar, izgleda da su auta namjenjena na naše tržište teški fušeraj, jer su me kolege koje voze ista auta ubjeđivale da ABS dolazi kao serijska oprema,

Ma kod nas izgleda prodaje smeće,

Bila je situacija na TV-u žena kupila Audi A4 kod Jelića oprema S line, i ona je tvrdila da je bila kod sstručnih ljudi koji su joj rekli da se njen auto ništa ne razlikuje od serijskog izuzev naljepnice i naravno cijene :-)

Sve je moguće i neka ti je sa srećom,

Eh da ti nam ne reče gdje si kupio auto?
maxell_sarajevo

#4 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by maxell_sarajevo »

Ovim novim autima prodavaci izvade skoro sve od opreme i to prodaju poslije kao "dodatna oprema".Pogledajte auta 2007 ili 2008 godiste i nemaju sva 4 podizaca stak., dok je situcaija u Njemackoj skroz drugacija, a paket opreme novi isti naziv.

Reci ti sefu da on tebi pokloni drugo auto da te mi nebi sutra citali u Dnevnom avazu ili nedaj Boze na Sarajevo-x.com
zema

#5 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by zema »

auto je prije 6mj.uvezeno iz njemacke od neke zene inace je pravo ocuvan ali eto kad hoce peh hoce.uglavnom za 6 mj koliko je kod mene promijenio sam kablove jer je prvi bio los , ulje i filtere i pokvari podizac stakla sto se na kraju ustanovilo kao veliko problem jer taj podizac je u bunji 600km...
Irelevantan

#6 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by Irelevantan »

zema wrote:auto je prije 6mj.uvezeno iz njemacke od neke zene inace je pravo ocuvan ali eto kad hoce peh hoce.uglavnom za 6 mj koliko je kod mene promijenio sam kablove jer je prvi bio los , ulje i filtere i pokvari podizac stakla sto se na kraju ustanovilo kao veliko problem jer taj podizac je u bunji 600km...
E moj zema, kupovina polovnog auta je "mačak u vreći" neka ti je sa srećom sa tim autom,
Better Man

#7 Re: Kvar na ABS-u RENAULT CLIO

Post by Better Man »

Problem koji si napisao je logičan, kao što bi bilo i logično da je neki drugi problem u pitanju, jer si kupio polovan automobil, odnosno automobil koji na neki način izraubovan. Ko zna šta je radila i kako ga je koristila prijašnja vlasnica i da li je auto imalo kakvih oštećenja ( sigurno jeste čim ti fali ABS i taj neki cilindar za ABS kako kažeš), odnosno da je bio udaran i da ne nabrajam dalje. Zato kad kupuješ polovan automobil, ti fino prvo njega u ovlašteni servis da ga pregledaju, urade mu dijagnostiku itd., pa ako je sve ispravno kupiš, a ako nije ništa od kupovine. I još vrlo bitno, ako prodavač automobila odbija, odnosno ne želi da se automobil odveze u ovlašteni servis na pregled, onda je to jasan znak da nešto nije uredu, tj. da automobil nije ispravan ili je možda ukraden, tada ga ti lijepo i kulturno o.....š i neka drugom uvaljuje neispravan automobil.
Post Reply