Hfala
Kvantna fizika
- Abu FEED el-Castro
#1 Kvantna fizika
Trazim neke tekstove na ovu temu, takodjer teorija determiniranosti i ono sto se vrti oko toga, naročito filozofski pristup. Nisam bas se proslavio guglanjem o ovome pa molim za pomoc, link ili pak mozda neki naslovi koji bi se kod nas mogli kupiti na bos. ili engl. ali svakako preferiram net
Hfala
Hfala
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
- Abu FEED el-Castro
Hfala hfala, fino neJma šta, da još vidimo i druge i njihovo elementarno znanje o kvantnim "teorijama"...
Linkove molim
Linkove molim
- Arminovski
Ima na temi astronomija (doduse ne puno o determ.)
- Abu FEED el-Castro
hajde ljudi,dze zapelo

- Abu FEED el-Castro
konto sam da ce me pametno-načitane glave obasut linkovma no jos sam na početku...
hlp pls
hlp pls
- Abu FEED el-Castro
Ma nije bolan ovo za kakve studije - gluho bilo 
Ja nesto za svoju dusu istrazujem pa mi treba...
Ja nesto za svoju dusu istrazujem pa mi treba...
- Arminovski
Heh.. nesto moras i samAbu FEED el-Castro wrote:konto sam da ce me pametno-načitane glave obasut linkovma no jos sam na početku...
hlp pls
- selver
#15 Re: Kvantna fizika
Imam lijepu knjigu, laku za čitanje, Kvantna kocka od Leonida Ponomareva. Mogu ti dat da kopiraš, ak želiš. Ako si na početku, može ti odlično poslužiti kao odličan uvod. Et'Abu FEED el-Castro wrote:Trazim neke tekstove na ovu temu, takodjer teorija determiniranosti i ono sto se vrti oko toga, naročito filozofski pristup. Nisam bas se proslavio guglanjem o ovome pa molim za pomoc, link ili pak mozda neki naslovi koji bi se kod nas mogli kupiti na bos. ili engl. ali svakako preferiram net![]()
Hfala
- niskoprofilni
Potrazi i pod "string theory" 
- Abu FEED el-Castro
Plaho finih naslova spomenuste, nazalost svi su literatura. Jako mi interesantno zvuči ovaj naslov IGRA LI SE BOG (tobe jarabi
) ali gdje to naci, de ako ti nije mrsko to nabrzaka prepisi u word pa mi posalji na mail
A ti Selvere si vjerovatno u Sa, pa se onda dogovorimo na PM za to kopiranje
Hvala vam svakako, ali eto jos jednom nije na odmet jedan apelcic ako nekom naleti sta NETovano da prosijedi link..
A ti Selvere si vjerovatno u Sa, pa se onda dogovorimo na PM za to kopiranje
Hvala vam svakako, ali eto jos jednom nije na odmet jedan apelcic ako nekom naleti sta NETovano da prosijedi link..
- Abu FEED el-Castro
I jos u zurbi ne stigoh demantovat ovu očigledno nenamjernu provokaciju koja glasise "ako si na početku", pih jezik pregrizo sta na početku - NA KRAJU !!

-
Goran_35
?niskoprofilni wrote:Potrazi i pod "string theory"
Pa string teorija pobija definisanje mikro-kosmosa na osnovu kvantne mehanike.Jer po kvantnoj mehanici mikrokosmos se definise teorijom haosa,a string teorija nudi savrseni sklad.I jos pri tome definise zajedno i makro i mikrokosmos jednom teorijom - string terorijom sto nije bio slucaj prije.Imali smo teoriju haosa-kvantna mehanika za mikrokosmos i Ajnstajnove definicije za makrokosmos
- aNTropocentrio
#25 Re: Kvantna fizika
Ako si dobar sa engleskim, postoje GB-i knjiga preko bittorrent-a. (isohunt.com). Evo upravo sam našao ovu "Kocka li Bog?".Abu FEED el-Castro wrote:Trazim neke tekstove na ovu temu, takodjer teorija determiniranosti i ono sto se vrti oko toga, naročito filozofski pristup. Nisam bas se proslavio guglanjem o ovome pa molim za pomoc, link ili pak mozda neki naslovi koji bi se kod nas mogli kupiti na bos. ili engl. ali svakako preferiram net![]()
Hfala