Da li postoji neka institucija u BiH koja vrši kontrolu goriva i da li su podaci u vezi s tim dostupni?
Puno se mahala o tome da je ovdje dobro ondje lose ali jos nisam cuo za neke konkretne testove i zvanicne podatke...
Kvaliteta goriva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dmaster
Nedavno sam citao u novinama da je vlada Federacije usvojila novi akt u 14 tacaka o kvaliteti goriva i da ce se cim se pocne provoditi vrsiti kontrola cisterni na granici,stho znachi ono gorivo koje ne bude dobre kvalitete nece moci u drzavu,ali znash kako je to vec kod nas u drzavi sve se pocne provoditi za jedno 5 godina haha
P.S. Ja inace tocim na El Tarik Oilu i dosada nisam imao problema
-
dugi
Ima li neko zvanicni podatak koje su pumpe prosle na kontroli. Vozim benzinca sa direktnim ubrizgavanjem, Zafira 2.2 Direct, pa bih volio znati koje pumpe da izbjegavam.
Ima li neko na forumu na posjeduje takav auto i kakva su iskustva sa pojedinim pumpama?
Cuo sam da ASA auto preporucuje pojedine benzinske pumpe sa FSI benzince sa direktnim ubrizgavanjem, samo ja ne znam koje
Ima li neko na forumu na posjeduje takav auto i kakva su iskustva sa pojedinim pumpama?
Cuo sam da ASA auto preporucuje pojedine benzinske pumpe sa FSI benzince sa direktnim ubrizgavanjem, samo ja ne znam koje
-
ins
Generalno govoreci, najbolje gorivo u BiH po analizama je ono koje dolazi direktno od MOL-a, dok je najproblematicnije ono iz Panceva, a poslije njega slovenackog Petrola i Rijeke (INA).
E sad, MOL se moze naci na Hifi i El Tariku, dok INA i Energopetrol imaju mjesavinu MOL/Rijeka. OMV uvozi iz svoje rafinerije u Rumuniji i cisto je.
Petrol izbjegavati i pogotovo one pumpe sa gorivom iz NIS-Pancevo, koje je katastrofalnog kvaliteta!
E sad, MOL se moze naci na Hifi i El Tariku, dok INA i Energopetrol imaju mjesavinu MOL/Rijeka. OMV uvozi iz svoje rafinerije u Rumuniji i cisto je.
Petrol izbjegavati i pogotovo one pumpe sa gorivom iz NIS-Pancevo, koje je katastrofalnog kvaliteta!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Isključivo sipam kod Ahmetspahića. Mašina je poprilično osjetljiva na kvalitet goriva. Samo kod Ahmetspahića i na El Tarik nemam problema. Ostalo kriza
Bezolovni 95.
Bezolovni 95.