kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Connaisseur Karlin

#76 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Connaisseur Karlin »

Zejnep wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pda, najlakse je druge stvari postaviti kao uzorcnke, umjesto traziti problem u sebi i osobi sa kojom si u braku ili vezi :-D
Pa kakve druge stvari? Čovjek imo problem, našo rješenje.
ne kuzis, jeste imao problem, to razumjem, no nije spomenuo interni uzrok problema :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#77 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Tomahawk11 »

Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#78 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:Razgovorom i inovacijama kao rezultat tog razgovora. Ljudi za to često nemaju ni volje niti strpljenja.
pa vecina osoba u vezama se ne vole :D
Glupost.
dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voli :D
uvijek dobar post

#79 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by uvijek dobar post »

uvijek dobar post wrote:supruga i ja smo 11 godina u braku i imamo dvoje djece.
strasti i seksualanih fantazija nikada nije nedostajalo, šta više.
međutim, sa djecom dolaze i velike promjene i mali je prostor za spontanost i situacije "gdje te sretnem tu ti metnem" koje su bile moguće bez djece.
u jednom trenutku smo upali i u manju seksualanu krizu koju smo prebrodili tako što smo maltene počeli planirati seks.
jedna od stvari je bilo i navijanje sata u 5 ujutro i polu-planirani zornjak i to nam je spasio brak i seksualni život.
ko god kaže kako ne može, nema strasti, kao da kara najboljeg jarana, nema vremena, volje i slične gluposti, ili neka kaže istinu, suoči se i poradi na problemu i poboljša seksualni život u vezi/braku ili neka se odmah rastane/razved/raskine jer sve ostalo je šuplja
a kriza sa desila zbog djece ili jednostavno radi nemanja slobodnog vremena !? nemas slobodne dane !? nisam sigurna kako i koliko krize u seksu su uzorkovane drugim elmentima, osim relacija izmejdu dvije osobe :)
nama je bila kombinacija svega...ponajviše zbog nemanja sobodnog vremena i umora...a i djeca su ima svoj obol u priči.
u našem slučaju, kriza u seksualnom životu je narušavala i međusobne odnose više nego što je eventualni loš odnos uzrokovao seksualnu krizu
Connaisseur Karlin

#80 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Tomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
mda, djeca razraju seksulani zivot :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#81 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Tomahawk11 »

kmirsad wrote:
Tomahawk11 wrote:
Fudo387 wrote: A to,
A jebi ga, isto k’o kad odes u kafanu i zovnes turu...ceif.
To je vec donekle i razumljivo. :D
E, baš sam htio da kažem, radije to skršiti u kafani nego na neku ravaku.
Jel te ikada jebavala kakva dobra profesionalna kurava... :-D
Jok.
Kod mene ti je vazda bilo na moj šarm, ništa za lovu :-D
Mislim, poješćemo, popićemo, vozaćemo se, ići kud god, ali da ja platim za :izet: e taj film se nije niti će gledati.
Connaisseur Karlin

#82 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

uvijek dobar post wrote:
a kriza sa desila zbog djece ili jednostavno radi nemanja slobodnog vremena !? nemas slobodne dane !? nisam sigurna kako i koliko krize u seksu su uzorkovane drugim elmentima, osim relacija izmejdu dvije osobe :)
nama je bila kombinacija svega...ponajviše zbog nemanja sobodnog vremena i umora...a i djeca su ima svoj obol u priči.
u našem slučaju, kriza u seksualnom životu je narušavala i međusobne odnose više nego što je eventualni loš odnos uzrokovao seksualnu krizu
hvala, to sam pretpostavila :thumbup:
MarlboroGold

#83 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voli :D
Opet glupost. Gluma, kad je to u pitanju, se prepozna veoma lako. To što ti spominješ je manjina.
klixoris

#84 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by klixoris »

uvijek dobar post wrote:
hvala, to sam pretpostavila :thumbup:
:shock:
:lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#85 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Nije riječ o razaranju, nego o nemogućnosti.
Nema se vremena. Posao, obaveze koje si dotad imao i onda djeca. Gdje i kad stići seks? I onda se ljudi po tom pitanju nesvjesno udalje.
Dakle, indirektni uzročnik su povećane obaveze zbog novih članova, tj. djece u porodici.
Nije u pitanju neki problem, pa se oni udaljili.
animals

#86 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by animals »

MarlboroGold wrote:Razgovorom i inovacijama kao rezultat tog razgovora. Ljudi za to često nemaju ni volje niti strpljenja.
pa vecina osoba u vezama se ne vole :D
ljubav i sex su razliciti pojmovi.
KIseljak12

#87 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by KIseljak12 »

Zejnep wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pda, najlakse je druge stvari postaviti kao uzorcnke, umjesto traziti problem u sebi i osobi sa kojom si u braku ili vezi :-D
Nije baaa to tako. Sad ce jedna teta koja nikad nije bila udata niti trudna objasniti kako dolazak djece u braku nikako ne moze biti uzrok problema sa seksom, mora da je nesto u glavi.
Connaisseur Karlin

#88 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voli :D
Opet glupost. Gluma, kad je to u pitanju, se prepozna veoma lako. To što ti spominješ je manjina.
pa ti si napisao vecina osoba u vezama se ne trude :D to je tocno, jer ulaze u veze da traju dok traju :D :lol:
klixoris

#89 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:
Nije riječ o razaranju, nego o nemogućnosti.
Nema se vremena. Posao, obaveze koje si dotad imao i onda djeca. Gdje i kad stići seks? I onda se ljudi po tom pitanju nesvjesno udalje.
Dakle, indirektni uzročnik su povećane obaveze zbog novih članova, tj. djece u porodici.
Nije u pitanju neki problem, pa se oni udaljili.
Nemaš ti pojma, Karlinka je detektovala da je tu problem negdje dublje u sistemu :mrgreen:
uvijek dobar post

#90 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by uvijek dobar post »

ono što sam htio reči je da smo imali krizu, suočili se sa problemom, razgovarali o tome, identifikovali najveće prepreke i pronašli praktično rješenje.

djeca ne razaraju seksualni život ali itekako utiču na kvalitet istog, pogotovo djeca do 3-4 godine starosti
Connaisseur Karlin

#91 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

KIseljak12 wrote:
Zejnep wrote:
Nije baaa to tako. Sad ce jedna teta koja nikad nije bila udata niti trudna objasniti kako dolazak djece u braku nikako ne moze biti uzrok problema sa seksom, mora da je nesto u glavi.
sve je u glavi i seks je u glavi :D
Zejnep

#92 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Zejnep »

Pa bem mu glavu :lol: nema se vremena ženo :mrgreen:
Hugo Chavez

#93 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Hugo Chavez »

Za početak, predložio bih da manje vremena provodite na forumu i, pogotovo, gledajući razne gluposti na TV :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#94 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Tomahawk11 »

Zejnep wrote:Pa bem mu glavu :lol: nema se vremena ženo :mrgreen:
Jok, nije to, ne znamo mi :mrgreen:
klixoris

#95 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by klixoris »

Pa znaci da nisi dobra u glavu, jer nisi u stanju da organizujes vrijeme te odvojis nesto i za sex :mrgreen:
MarlboroGold

#96 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by MarlboroGold »

MarlboroGold wrote:
pa ti si napisao vecina osoba u vezama se ne trude :D to je tocno, jer ulaze u veze da traju dok traju :D :lol:
Duga veza ne postoji samo zbog seksa... vrlo vrlo rijetko, jer ko bi godinama bio sa jednom osobom zbog kreveta a ne planira napraviti sljedeći korak? Ti si spomenula ljubav i da u većini veza se ljudi ne vole. Ja ti kažem da su one uglavnom zasnovane na ljubavi. Šta je tu nejasno?

Trud je nešto drugo... govorio sam o poboljšanju trenutnog seksa ako žele nešto promijeniti, a ne o prekidu ili sličnom.
Last edited by MarlboroGold on 09/04/2018 15:44, edited 1 time in total.
Zejnep

#97 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Zejnep »

klixoris wrote:
Pa znaci da nisi dobra u glavu, jer nisi u stanju da organizujes vrijeme te odvojis nesto i za sex :mrgreen:

Stan da ubaci Lilith u priču :lol:
animals

#98 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by animals »

a glava ko u macka :mrgreen:
Zejnep

#99 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Zejnep »

Hugo Chavez wrote:Za početak, predložio bih da manje vremena provodite na forumu i, pogotovo, gledajući razne gluposti na TV :run:
Jes vala :cry:
Connaisseur Karlin

#100 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

uvijek dobar post wrote:
ono što sam htio reči je da smo imali krizu, suočili se sa problemom, razgovarali o tome, identifikovali najveće prepreke i pronašli praktično rješenje.

djeca ne razaraju seksualni život ali itekako utiču na kvalitet istog, pogotovo djeca do 3-4 godine starosti
pda , uskladitli ste plan i program u braku, to sam razumjela :)
Post Reply