ne kuzis, jeste imao problem, to razumjem, no nije spomenuo interni uzrok problemaZejnep wrote:Pa kakve druge stvari? Čovjek imo problem, našo rješenje.Connaisseur Karlin wrote: pda, najlakse je druge stvari postaviti kao uzorcnke, umjesto traziti problem u sebi i osobi sa kojom si u braku ili vezi
kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Connaisseur Karlin
#76 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#77 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno
Pa mislim stvarno
- Connaisseur Karlin
#78 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voliMarlboroGold wrote:Glupost.Connaisseur Karlin wrote:pa vecina osoba u vezama se ne voleMarlboroGold wrote:Razgovorom i inovacijama kao rezultat tog razgovora. Ljudi za to često nemaju ni volje niti strpljenja.
-
uvijek dobar post
#79 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
nama je bila kombinacija svega...ponajviše zbog nemanja sobodnog vremena i umora...a i djeca su ima svoj obol u priči.Connaisseur Karlin wrote:a kriza sa desila zbog djece ili jednostavno radi nemanja slobodnog vremena !? nemas slobodne dane !? nisam sigurna kako i koliko krize u seksu su uzorkovane drugim elmentima, osim relacija izmejdu dvije osobeuvijek dobar post wrote:supruga i ja smo 11 godina u braku i imamo dvoje djece.
strasti i seksualanih fantazija nikada nije nedostajalo, šta više.
međutim, sa djecom dolaze i velike promjene i mali je prostor za spontanost i situacije "gdje te sretnem tu ti metnem" koje su bile moguće bez djece.
u jednom trenutku smo upali i u manju seksualanu krizu koju smo prebrodili tako što smo maltene počeli planirati seks.
jedna od stvari je bilo i navijanje sata u 5 ujutro i polu-planirani zornjak i to nam je spasio brak i seksualni život.
ko god kaže kako ne može, nema strasti, kao da kara najboljeg jarana, nema vremena, volje i slične gluposti, ili neka kaže istinu, suoči se i poradi na problemu i poboljša seksualni život u vezi/braku ili neka se odmah rastane/razved/raskine jer sve ostalo je šuplja
u našem slučaju, kriza u seksualnom životu je narušavala i međusobne odnose više nego što je eventualni loš odnos uzrokovao seksualnu krizu
- Connaisseur Karlin
#80 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
mda, djeca razraju seksulani zivotTomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#81 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Jok.kmirsad wrote:Jel te ikada jebavala kakva dobra profesionalna kurava...Tomahawk11 wrote:E, baš sam htio da kažem, radije to skršiti u kafani nego na neku ravaku.Fudo387 wrote: A to,
A jebi ga, isto k’o kad odes u kafanu i zovnes turu...ceif.
To je vec donekle i razumljivo.
Kod mene ti je vazda bilo na moj šarm, ništa za lovu
Mislim, poješćemo, popićemo, vozaćemo se, ići kud god, ali da ja platim za
- Connaisseur Karlin
#82 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
hvala, to sam pretpostavilauvijek dobar post wrote:nama je bila kombinacija svega...ponajviše zbog nemanja sobodnog vremena i umora...a i djeca su ima svoj obol u priči.Connaisseur Karlin wrote:
a kriza sa desila zbog djece ili jednostavno radi nemanja slobodnog vremena !? nemas slobodne dane !? nisam sigurna kako i koliko krize u seksu su uzorkovane drugim elmentima, osim relacija izmejdu dvije osobe
u našem slučaju, kriza u seksualnom životu je narušavala i međusobne odnose više nego što je eventualni loš odnos uzrokovao seksualnu krizu
- MarlboroGold
#83 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Opet glupost. Gluma, kad je to u pitanju, se prepozna veoma lako. To što ti spominješ je manjina.Connaisseur Karlin wrote: dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voli
- klixoris
#84 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Connaisseur Karlin wrote:hvala, to sam pretpostavilauvijek dobar post wrote:nama je bila kombinacija svega...ponajviše zbog nemanja sobodnog vremena i umora...a i djeca su ima svoj obol u priči.Connaisseur Karlin wrote:
a kriza sa desila zbog djece ili jednostavno radi nemanja slobodnog vremena !? nemas slobodne dane !? nisam sigurna kako i koliko krize u seksu su uzorkovane drugim elmentima, osim relacija izmejdu dvije osobe
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#85 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Nije riječ o razaranju, nego o nemogućnosti.Connaisseur Karlin wrote:mda, djeca razraju seksulani zivotTomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno
Nema se vremena. Posao, obaveze koje si dotad imao i onda djeca. Gdje i kad stići seks? I onda se ljudi po tom pitanju nesvjesno udalje.
Dakle, indirektni uzročnik su povećane obaveze zbog novih članova, tj. djece u porodici.
Nije u pitanju neki problem, pa se oni udaljili.
- animals
#86 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
ljubav i sex su razliciti pojmovi.Connaisseur Karlin wrote:pa vecina osoba u vezama se ne voleMarlboroGold wrote:Razgovorom i inovacijama kao rezultat tog razgovora. Ljudi za to često nemaju ni volje niti strpljenja.
-
KIseljak12
#87 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Nije baaa to tako. Sad ce jedna teta koja nikad nije bila udata niti trudna objasniti kako dolazak djece u braku nikako ne moze biti uzrok problema sa seksom, mora da je nesto u glavi.Zejnep wrote:Pa kakve druge stvari? Čovjek imo problem, našo rješenje.Connaisseur Karlin wrote: pda, najlakse je druge stvari postaviti kao uzorcnke, umjesto traziti problem u sebi i osobi sa kojom si u braku ili vezi
- Connaisseur Karlin
#88 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
pa ti si napisao vecina osoba u vezama se ne trudeMarlboroGold wrote:Opet glupost. Gluma, kad je to u pitanju, se prepozna veoma lako. To što ti spominješ je manjina.Connaisseur Karlin wrote: dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da voli
- klixoris
#89 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Nemaš ti pojma, Karlinka je detektovala da je tu problem negdje dublje u sistemuTomahawk11 wrote:Nije riječ o razaranju, nego o nemogućnosti.Connaisseur Karlin wrote:mda, djeca razraju seksulani zivotTomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno
Nema se vremena. Posao, obaveze koje si dotad imao i onda djeca. Gdje i kad stići seks? I onda se ljudi po tom pitanju nesvjesno udalje.
Dakle, indirektni uzročnik su povećane obaveze zbog novih članova, tj. djece u porodici.
Nije u pitanju neki problem, pa se oni udaljili.
-
uvijek dobar post
#90 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Connaisseur Karlin wrote:mda, djeca razraju seksulani zivotTomahawk11 wrote:Karlinka je fakat fenomen. Čovjek ispričao da je sa djecom došlo do promjene, logično, nema se vremena za mnogo šta, tako ni za seks, jel, ali jok, ne može to tako, Karlinka rekla da je samo problem u odnosu među njima samima.
Pa mislim stvarno
ono što sam htio reči je da smo imali krizu, suočili se sa problemom, razgovarali o tome, identifikovali najveće prepreke i pronašli praktično rješenje.
djeca ne razaraju seksualni život ali itekako utiču na kvalitet istog, pogotovo djeca do 3-4 godine starosti
- Connaisseur Karlin
#91 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
sve je u glavi i seks je u glaviKIseljak12 wrote:Nije baaa to tako. Sad ce jedna teta koja nikad nije bila udata niti trudna objasniti kako dolazak djece u braku nikako ne moze biti uzrok problema sa seksom, mora da je nesto u glavi.Zejnep wrote:Pa kakve druge stvari? Čovjek imo problem, našo rješenje.Connaisseur Karlin wrote: pda, najlakse je druge stvari postaviti kao uzorcnke, umjesto traziti problem u sebi i osobi sa kojom si u braku ili vezi
- Zejnep
#92 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Pa bem mu glavu
nema se vremena ženo 
- Hugo Chavez
#93 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Za početak, predložio bih da manje vremena provodite na forumu i, pogotovo, gledajući razne gluposti na TV 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#94 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Jok, nije to, ne znamo miZejnep wrote:Pa bem mu glavunema se vremena ženo
- klixoris
#95 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Pa znaci da nisi dobra u glavu, jer nisi u stanju da organizujes vrijeme te odvojis nesto i za sexZejnep wrote:Pa bem mu glavunema se vremena ženo
- MarlboroGold
#96 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Duga veza ne postoji samo zbog seksa... vrlo vrlo rijetko, jer ko bi godinama bio sa jednom osobom zbog kreveta a ne planira napraviti sljedeći korak? Ti si spomenula ljubav i da u većini veza se ljudi ne vole. Ja ti kažem da su one uglavnom zasnovane na ljubavi. Šta je tu nejasno?Connaisseur Karlin wrote:pa ti si napisao vecina osoba u vezama se ne trudeMarlboroGold wrote:Opet glupost. Gluma, kad je to u pitanju, se prepozna veoma lako. To što ti spominješ je manjina.Connaisseur Karlin wrote: dobro, jedna osoba mozda voli, a druga glumi da volito je tocno, jer ulaze u veze da traju dok traju
![]()
Trud je nešto drugo... govorio sam o poboljšanju trenutnog seksa ako žele nešto promijeniti, a ne o prekidu ili sličnom.
Last edited by MarlboroGold on 09/04/2018 15:44, edited 1 time in total.
- Zejnep
#97 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
klixoris wrote:Pa znaci da nisi dobra u glavu, jer nisi u stanju da organizujes vrijeme te odvojis nesto i za sexZejnep wrote:Pa bem mu glavunema se vremena ženo
Stan da ubaci Lilith u priču
- animals
#98 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
a glava ko u mackaZejnep wrote:Pa bem mu glavunema se vremena ženo
- Zejnep
#99 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
Jes valaHugo Chavez wrote:Za početak, predložio bih da manje vremena provodite na forumu i, pogotovo, gledajući razne gluposti na TV
- Connaisseur Karlin
#100 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama
pda , uskladitli ste plan i program u braku, to sam razumjelauvijek dobar post wrote:
ono što sam htio reči je da smo imali krizu, suočili se sa problemom, razgovarali o tome, identifikovali najveće prepreke i pronašli praktično rješenje.
djeca ne razaraju seksualni život ali itekako utiču na kvalitet istog, pogotovo djeca do 3-4 godine starosti