Kvalitet novogradnje Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

razocarana9871

#1 Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by razocarana9871 »

Voljela bih ako neko ima losih iskustava sto se tice novogradnje u Sarajevu da ih podijeli... Radi upoznavanja potencijalnih kupaca kakvi ih problemi ocekuju...

Hvala
bogumila

#2 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by bogumila »

razocarana9871 wrote:Voljela bih ako neko ima losih iskustava sto se tice novogradnje u Sarajevu da ih podijeli... Radi upoznavanja potencijalnih kupaca kakvi ih problemi ocekuju...

Hvala
Garazna mjesta naguraju ih 12 gdje je realno 10. Platis 20,000+ a onda trazi auto sa siberom jer drugacije ne mozes izaci iz auta kad se parkiras. Predlazem i oblaganje vrata kartonima, jer ce onaj do tebe najmanje jednom pokusati izaci. Koliko je puta pokusao, moci ces vidjeti na svojim vratima ujutro :D
razocarana9871

#3 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by razocarana9871 »

Hvala na odgovoru, :) .Mada ja sam fokusirana na unutrasnje radove, kakav je kvalitet, jer zgrada nikne u roku od godinu dana, a za jednu plocu treba oko 20 dana da se osusi. Pa me zanima ima li neko problema sa vlagom, sobnim vratima, parketom i sl. :) A to oko parkinga,je haos, to sam cula. Naplacuju parking mjesto, izgleda dok ne das pare za stan, imas sve, i parking mjesto, i kvalitetne radnje, oobecavaju kule i oblake, al zato kad platis, nema ni parkinga, a kamoli sta drugo. Par prijatelja mi je uzelo stan u "kvalitetnoj" novogradnji, malo-malo nesto fali ili se pojavi kvar. Pa me interesuje iskustvo vise ljudi. :? Jer tuzno je dati 80.000 + za stan, i ne dobit nista.
alphonse kauders

#4 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by alphonse kauders »

razocarana9871

#5 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by razocarana9871 »

U toj temi se prica samo o tibri a vec je dokazano da je tibra fula cista, a zgrade kantona isto tako. Ima novogradnja koje nisu spomenute... A ti isti investitori prave novu zgradu od 9. mjeseca. Vrijeme je da se upozori, da ljudi vise ne bi bacali pare na nesto sto ne vrijedi.
swatch

#6 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by swatch »

jesi li ti strucna da kazes da je Tibra fula cista? Covjek je napravio silne zgrade i interesantno sve stanove prodao... ja tu fulu ne vidim, samo tvoju ne informisanost...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Truba »

neinformiranost se piše naučite više jednostavno pravilo o negaciji

to što su stanovi pokupovani ništa ne znači
pa i droga i ostale štetne stvari su redovno pokupovane :roll: jel to išta govorit???

stanovi su možda unutra dobri... ali mene je šokirala činjenica o septičkoj jami

pa ljudi moji znate li kako se to brzo puni i kako to smrdi :shock: :shock: :shock: :shock:
neki

#8 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by neki »

to sto su stanovi navodno pokupovani je dokaz koliko je narod naivan..
stanovi u Tibri su katastrofa..i izvana i iznutra
Fauja Singh

#9 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Fauja Singh »

Imam stan u Tibri vec dvije godine, evo javno te ovdje pozivam da dodjes kod mene u stan na kafu/sok i da mi pokazes sta je to katastrofa u mom stanu.
neki

#10 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by neki »

kvalitet gradnje se ne pokazuje poslije 2 godine nego poslije makar 5, navraticu ti za 2-3 godine :-)
Fauja Singh

#11 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Fauja Singh »

.
Last edited by Fauja Singh on 13/01/2013 16:18, edited 1 time in total.
neki

#12 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by neki »

stroga normala wrote:Super onda, sreca pa mi dobar drug ima Tibrin stan u Buca potoku a koji je kupljen cini mi se jos 2008 godine, da je katastrofa kao sto kazes do sad bi se to vec pokazalo, medjutim vrlo dobro znam u kakvom mu je stanju stan tako da ti i ta tvrdnja pada u vodu, samo sto znam da ti to neces priznati, ali dobro...
Boze samo zdravlja pa bujrum eto za par godina kod mene i pokazi mi tu katastrofu, ili ako smatras da je proslo dovoljno godina za onu zgradu u Buca Potoku mogu dogovoriti kafu i kod druga, nismo nastrani ne boj se :D ozenjeni smo uveliko 8-)
Nisam bio u njihovim objektima u Buca Potoku pa ne mogu govoriti za njih, ali one u Nedzaricima sam posjecivao jos u toku gradnje i za njih tvrdim da su katastrofa...od kvalitete stolarije, izolacija, krova na zgradama, garaznih prostora, odnosa broja parking mjesta i stanova, prilaza objektu, udaljnosti objekata medjusobno, spratnosti, zelenih povrsina, koeficijenta izgradjenosti...sve katastrofa.
Fauja Singh

#13 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Fauja Singh »

.
Last edited by Fauja Singh on 13/01/2013 16:18, edited 1 time in total.
Ambrozija

#14 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Ambrozija »

stroga normala wrote:Super onda, sreca pa mi dobar drug ima Tibrin stan u Buca potoku a koji je kupljen cini mi se jos 2008 godine, da je katastrofa kao sto kazes do sad bi se to vec pokazalo, medjutim vrlo dobro znam u kakvom mu je stanju stan tako da ti i ta tvrdnja pada u vodu, samo sto znam da ti to neces priznati, ali dobro...
Boze samo zdravlja pa bujrum eto za par godina kod mene i pokazi mi tu katastrofu, ili ako smatras da je proslo dovoljno godina za onu zgradu u Buca Potoku mogu dogovoriti kafu i kod druga, nismo nastrani ne boj se :D ozenjeni smo uveliko 8-)
Ono u Buca Potoku im najbolje izgleda, gledajuci estetiku. Ono tkz naselje Tibra 1 je katastrofa, zgrada na zgradu, nista bolja situacija ni sa Tibrom 2, blago receno katastrofa, ne shvatam odakle im dozvola za ONO, pogotovo sto je predvidjeno 6 spratova pa je izradjeno 12+. Inace, moja prijateljica ima stan u Tibri 1, bila je zadovoljna, i meni se cak dopadalo, ali svi zidovi su joj doslovno zeleni od vlage, ni sa parketom nije zadovoljna. Zalila se i niko nista.
Jos se sad pojavilo i ovo sa septickom :shock:

Uglavnom, i ptice na grani znaju kakva je Tibra, to smo presli hiljadu puta.
Imala sam priliku biti i u UniPrometovoj zgradi, nije lose, po meni nema dovoljno svjetla i pomalo je klaustrofobicno. Vrtovi sunca nisu losi, ali lokacija...hmm, ima i pluseva, zbog blizine Centra ali veliki minus je ono brdo. Stanovi kao stanovi nisu losi, cini mi se da je dosta kvalitetno uradjeno. Ja bih se odlucila za Pionirsku dolinu, trenutno se gradi i zgrada broj 2. Prostor je dobro iskoristen iako u stanovima sa dvije spavace sobe, obje su dosta male, a sto se tice kvaliteta materijala - to je za pohvalu.
Soljženicin

#15 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Soljženicin »

Ok, od vas koji pljuju po tibri, by show of hands, koliko vas ima ili je imalo stan u Tibri. Koliko vas uopce posjeduje vlastiti stan?
Ambrozija

#16 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Ambrozija »

Soljženicin wrote:Ok, od vas koji pljuju po tibri, by show of hands, koliko vas ima ili je imalo stan u Tibri. Koliko vas uopce posjeduje vlastiti stan?
Ne pljujemo, nego iznosimo cinjenice. Ja licno nemam stan u Tibri, ali moja jako, jako bliska prijateljica ima, pa sam upucena u probleme koje ona ima.
Uostalom i da je sve prve klase, niko mi ne moze reci da je uredu sto tvoj prozor i prozor tvog susjeda imaju razmak od jednog metra. (recimo ulaz C u Tibri 1 - mada i u ostalim ulazima nije bolja situacija).
Soljženicin

#17 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Soljženicin »

Ambrozija wrote:
Soljženicin wrote:Ok, od vas koji pljuju po tibri, by show of hands, koliko vas ima ili je imalo stan u Tibri. Koliko vas uopce posjeduje vlastiti stan?
Ne pljujemo, nego iznosimo cinjenice. Ja licno nemam stan u Tibri, ali moja jako, jako bliska prijateljica ima, pa sam upucena u probleme koje ona ima.
Uostalom i da je sve prve klase, niko mi ne moze reci da je uredu sto tvoj prozor i prozor tvog susjeda imaju razmak od jednog metra. (recimo ulaz C u Tibri 1 - mada i u ostalim ulazima nije bolja situacija).
ma ja, i mislio sam, tipicna mahalska prica. Nisi relevantan izvor informacija.
Fauja Singh

#18 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by Fauja Singh »

.
Last edited by Fauja Singh on 13/01/2013 16:16, edited 1 time in total.
swatch

#19 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by swatch »

Ambrozija wrote:
Ono u Buca Potoku im najbolje izgleda, gledajuci estetiku. Ono tkz naselje Tibra 1 je katastrofa, zgrada na zgradu, nista bolja situacija ni sa Tibrom 2, blago receno katastrofa, ne shvatam odakle im dozvola za ONO, pogotovo sto je predvidjeno 6 spratova pa je izradjeno 12+. Inace, moja prijateljica ima stan u Tibri 1, bila je zadovoljna, i meni se cak dopadalo, ali svi zidovi su joj doslovno zeleni od vlage, ni sa parketom nije zadovoljna. Zalila se i niko nista.
Jos se sad pojavilo i ovo sa septickom :shock:

Uglavnom, i ptice na grani znaju kakva je Tibra, to smo presli hiljadu puta.
Imala sam priliku biti i u UniPrometovoj zgradi, nije lose, po meni nema dovoljno svjetla i pomalo je klaustrofobicno. Vrtovi sunca nisu losi, ali lokacija...hmm, ima i pluseva, zbog blizine Centra ali veliki minus je ono brdo. Stanovi kao stanovi nisu losi, cini mi se da je dosta kvalitetno uradjeno. Ja bih se odlucila za Pionirsku dolinu, trenutno se gradi i zgrada broj 2. Prostor je dobro iskoristen iako u stanovima sa dvije spavace sobe, obje su dosta male, a sto se tice kvaliteta materijala - to je za pohvalu.
Dok sam razgledao stanove imao sam priliku da posjetim izmedju ostalog Unipromet i Vrtove Sunca. Vrtovi sunca propadaju zemljiste je kliziste, neke zgrade su vec propale. Dosta "slavnih" gradjana ovog grada je uzelo stanove u Vrtovima pa i tu inofromaciju agenti koriste da prodaje te stanove. Vlasnik nije imao para da vraca leasing pa je i Raiffeisen prodavao stanove u jednoj zgradi. Cijene su varirale od prodavaca do prodavaca. Papiri Vrtova Sunca su cisti i uredni. Zgrade imaju garaze a vani imaju ocrtana parking mjesta i ovo naselje mi se cini najbolje rijeseno sto se tice problema parkiranja. Za mene je takodje to brdo bilo veliki minus, pogotovo kad sam ja gledao samo je jedna cesta vodila do naselja, druga se gradila. Brinulo me kako ce to sve izgledati zimi, kakva ce biti prohodnost, a nije bas ni lagano baciti pjesak po onom usponu. Takodje ni ovdje razmak izmedju zgrada nije veliki pa se mogu gledati komsije u susjednim zgradama.

Cuveni Unipormet i njihova prodaja, papiri na pocetku sve samo ne uredni, sada je situacija drugacije sve je ok. Problema dosta ima, od ulaznih vrata koja su domace proizvodnje gdje se cilindar ne moze promijeniti, do jeftine stolarije, do toga da fali kvadrata po stanovima, problema sa garazom.... Cijene kvadrata takodje zestoko varirale kod svih prodavaca. Goreg prodajnog tima od Uniprometovog u zivotu nisam vidio. Pumpa kao i kod Tibre odma iza zgrade, balkoni mi se ne svidjaju jer su previse zatvoreni i svjetla malo ima. Stavljali su klime samo onim stanovima sto su veci dio vremena izlozeni suncu sto mi je u danasnjem vremenu glupost.

Da ne duzim koliko god Tibra bila losa, vjeruj da nije nista losija od gore navedenih. Zgrade Tibre jesu napravljene blizu, ali u Tibri ima i bruka stanova sto ne gledaju jedni u druge. Takodje ne treba zaboraviti napomenuti naselja tipa Bistrik, Vratnik i ostala gdje je sve gradjeno kuca na kucu. Helem ni jedna novogradnja nije dobra, svakoj nesto fali...
frngla

#20 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by frngla »

klasicna nasa: "lako je tudjim k**cem gloginje mlatiti."
kadinica

#21 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by kadinica »

Zna li neko ima li u Buća potoku još stanova za prodaju?
Mislim Tibrinih.
swatch

#22 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by swatch »

kadinica wrote:Zna li neko ima li u Buća potoku još stanova za prodaju?
Mislim Tibrinih.
koliko znam nema direktno kod Tibre, jedino da neko mozda prodaje svoj stan.
zenny

#23 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by zenny »

kakva je situacija sa ovim vrtovima sunca, fino izgleda.. stranica im je ukinuta pa nemam gdje da se informisem oko ovoga, jedino sto sam nasao je ono sto raiffaisen prodaje 2000 kvadrat, a kontam da oni skuplje to daju nego da direktno se pokusa
swatch

#24 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by swatch »

zenny wrote:kakva je situacija sa ovim vrtovima sunca, fino izgleda.. stranica im je ukinuta pa nemam gdje da se informisem oko ovoga, jedino sto sam nasao je ono sto raiffaisen prodaje 2000 kvadrat, a kontam da oni skuplje to daju nego da direktno se pokusa
pogledaj na linku:
http://www.rlbh.ba/leasing/vs56m2.html
mislim da lizing prodaje jer su stanovi njihovo vlasnistvo.
zenny

#25 Re: Kvalitet novogradnje Sarajevo

Post by zenny »

swatch wrote:
zenny wrote:kakva je situacija sa ovim vrtovima sunca, fino izgleda.. stranica im je ukinuta pa nemam gdje da se informisem oko ovoga, jedino sto sam nasao je ono sto raiffaisen prodaje 2000 kvadrat, a kontam da oni skuplje to daju nego da direktno se pokusa
pogledaj na linku:
http://www.rlbh.ba/leasing/vs56m2.html
mislim da lizing prodaje jer su stanovi njihovo vlasnistvo.
to je jedini link oko ovih zgrada koji sam vidio, ne mogu da vjerujem da nema nista o njima na netu.. ipak bih volio da probam direktno sa ovima iz firme koja je prvobitno prodavala te stanove ili privatne osobe neke, nekom logikom jeftinije je nego od raiffeisena
Post Reply