Kvalitet namjestaja

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
SHTEVELEC
Posts: 546
Joined: 19/03/2010 15:43

#1 Kvalitet namjestaja

Post by SHTEVELEC » 13/02/2015 11:19

Mislim mijenjati namjestaj u dnevnoj sobi i zadnjih nekoliko dana obilazim salone. Elem, fine stvari normalne cijene nasao u Sinkru, Belloni i Simpu (Lukavica). Cekam jos da mi se jave iz Urbana, salon im je zatvoren (u stvari kazu preseljen) pa cekam da vidim gdje, ono sto sam vidio na stranici mi se cini ok (a oni su mi nekako najinteresantniji jer se presvalke sa kauca skidaju i peru, sto je potencijalno ogromna prednost u odnosu na sve druge)... Zanima me ima li neko iskustva sa ova tri (ili cetiri salona), kakav je kvalitet namjestaja? Cijenama su tu negdje, necu sada da kupim nesto i da mi se raspadne za godinu-dvije


maajaa
Posts: 304
Joined: 14/05/2007 16:14

#2 Re: Kvalitet namjestaja

Post by maajaa » 19/02/2015 10:07

I ja sam u fazi mijenjanja namjestaja; trazimo garnituru za dnevni boravak ali da se trosjed po potrebi moze razvuci / rasklopiti.

Bellonu sam otpisala jer sofe koje su se meni svidjele (tj. da nemaju puno 'ukrasnih' dzidza) imaju zicano jezgro. I nekako su im sofe, uzevsi u obzir da se mogu rasklapati i posluziti sa spavanje, kratke; uglavnom su duzine 1.8 m.

U Simpu trenutno nemaju bas puno modela i uglavnom je koža u pitanju. Stici ce im novi modeli polovinom marta, ali nama je to bilo dugo za cekati (imali su duzi prekid proizvodnje, opet su pokrenuli u januaru ove godine)

Na kraju smo se odlucili za Sinkro, narucili smo TDF Ralf. Na stanju nisu imali u stofu koji smo mi izabrali pa sad cekamo ... rok za isporuku je 30 dana. Ako je neko kupovao u Sinkru, i mene zanima je li zadovoljan kvalitetom namjestaja.

User avatar
beautyfool
Posts: 2043
Joined: 04/09/2006 16:45
Location: Dunjaluk

#3 Re: Kvalitet namjestaja

Post by beautyfool » 11/03/2015 02:30

Bellonin namjestaj je super i toplo preporucujem, sofe imaju i duzine od 2m jer smo i mi gledali tu duzinu i nasli smo neke modele, samo treba njih stalno obilaziti jer stalno dobivaju novu robu, tako da ako trenutno nemaju nesto na stanju mozda ce dobiti uskoro i sl.

Kalea je isto dobra, znatno bolji kvalitet nego sto su ranije imali, a mozes naruciti i dimenzije i materijal po zelji :)

Inside by Eco je vizuelno dobar ali je njihov namjestaj zaista pretezak, jako tesko je pomicati njihove stvari ali iako namjestaj spada u pretesku kategoriju vidi se da je ipak kvalitetno obradjen i vidi se da iza toga stoji trud tima ljudi i njih preporucujem ako ti ne smeta tezina i ako ti cijenovno odgovaraju.

Ima i dogatas finog namjestaja, kvalitet je dobar ali i cijena je dobra, funkcionalnost onako.

Post Reply