Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fortaleza

#5476 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fortaleza »

Jel se sjeća tko, bio je neki Turčin, bivši sudac, izjavio da se kuglice štimaju? :mrgreen:

edit: evo ga

http://www.tportal.hr/sport/uefa/250618 ... rvaka.html
Ras Al Ghul

#5477 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Ras Al Ghul »

ultima_palabra wrote:Protiv Srbije uvijek, što se tiče Hrvatske manje više neutralan.
Isto :D samo što sam i protiv Hrvatske uvijek :D
Thinker

#5478 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Thinker »

Ljudi u Hrvatskoj su ok i normalno je da cu navijati za Hrvate bez obzira koga dobiju u baražu. Nisu Hrvati u Hrvatskoj krivi što polupismena gamad po Hercegovini više slavi gol Slovačke protiv nas nego gol Hrvatske protiv Srbije.
Havatar

#5479 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

Evo jednog clanka iz hrvatskih medija:

Image
Šibicar

#5480 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Šibicar »

Jel' to na toj slici Hrvatska sebi pripojila i Herceg Bosnu? :mrgreen:
scooby_dooby_doo

#5481 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by scooby_dooby_doo »

mozda...
Francuska – Grčka
Švedska – Ukrajina
Island – Portugal
Rumunjska - Hrvatska
limeni

#5482 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by limeni »

Hrvatska-Island
Grcka-Francuska
Portugal-Rumunija
Svedska-Ukrajina
fortaleza

#5483 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fortaleza »

Jedino ako je klix hrvatski medij.
Havatar

#5484 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

fortaleza wrote:Jedino ako je klix hrvatski medij.
To je preuzeto iz hrvatskih medija a iz klixa nisu obratili paznju nego su cak i ovakvu kartu prekopirali
fortaleza

#5485 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fortaleza »

Ove ex-yu postave i karte mogu samo Englezi prvi raditi pa naši prevedu i objave, uvijek je tako.
aveos

#5486 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Havatar wrote:
To je preuzeto iz hrvatskih medija a iz klixa nisu obratili paznju nego su cak i ovakvu kartu prekopirali
Slika je iz el Telegrafa

http://www.telegrafo.com.ec/deportes/it ... tiera.html
jeza u ledja

#5487 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Ovo u vezi Hrvatske i Srbije.....znate sta...niko nece to da kaze izgleda, ili da prizna. Ljudi nas gotive jer nas sazaljevaju. Sazaljevaju nas kao zemlju i sazaljevaju nas kao reprezentaciju. Takodje nas gotive jer smo u sredini tog ex-yu prepucavanja i jer tom nazovi podrskom na jedan nacin zele sebe u svom taboru, a protiv onih drugih. Nisu to sad svi, ali mnogi, i to vidim najvise po tome jer znam da ako podrzavaju nas, ne podrzavaju anamo one, u Srbiji ili Hrvatskoj, mada ce i to ko rijetko reci ili priznati. Mene taj patronizirajuci stav prema nama jako nervira.
Slicno je i u vezi reprezentacije. Ljudi moji da smo mi neka malo veca sila, i da smo se redovno plasirali na EP i SP (kao sto su i Srbija i Hrvatska bar 3-4 puta), prica bi bila drukcija. Ovo bi bilo pogotovo tacno da smo mi sila u odnosu na njih, da smo ih pobjedjivali u svakom medjusobnom susretu, kako su oni manje-vise nas i da imamo medalje sa SP ili slicno.
Ja znam da nas mnogo ljudi u Srbiji, a pogotovo Hrvatskoj gotive, i nemam ja nesto sad protiv toga, bolje to nego da nas mrze, ali molim vas, nemojte nam naturati na nos kako sad trebamo uzvracati istom mjerom, jer je to kao politicki korektno. Nismo isti, i ne moze ta toboznja ljubav biti iz istih pobuda. Kad i ako budemo na istom nivou, onda cu to njihovo gotivljenje shvatati ozbiljnije.

Inace sto se mene tice, ne gotivim specijalno nijedne ni druge. Srbiju zbog politike, Hrvate cisto iz nekih susjedskih odnosa u smislu da bih volio da smo mi sad jedno vrijeme najjaci na Balkanu pa da se imamo cim kurciti. Zelim im generalno uspjeh, ali samo dotle dok je njihov uspjeh manji od naseg. :D
Oni isto tako razmisljaju, i po meni je to normalno, samo sto to mescini mnogi nece sebi da priznaju.
emigrazione

#5488 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by emigrazione »

Ja samo hocu Francuze sutra, pa onda ce imati citavo ljeto da nas sazaljevaju :oops:
Idemedosumom

#5489 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

.
rajv0sa

#5490 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by rajv0sa »

Havatar wrote:
50 postova dnevno i opet nedovoljno :mrgreen: . I da dodam da ovo za baraz, mislim da ce 80% nasih ljudi navijati da Hrvatska ispadne kako bi mi bili jedini jugici na SP, sto je normalno rivalstvo, samo kod nas se to odmah precera na nesto drugo. Maloprije citam komentare Skota i ljudi sasvim regularno govore da im je zao sto je i Engleska pobijedila, i to bez ijednog hipik (kod nas sto zovu kommi-pederskog) kometara.
jeza u ledja

#5491 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

rajv0sa wrote:
Havatar wrote:
50 postova dnevno i opet nedovoljno :mrgreen: . I da dodam da ovo za baraz, mislim da ce 80% nasih ljudi navijati da Hrvatska ispadne kako bi mi bili jedini jugici na SP, sto je normalno rivalstvo, samo kod nas se to odmah precera na nesto drugo. Maloprije citam komentare Skota i ljudi sasvim regularno govore da im je zao sto je i Engleska pobijedila, i to bez ijednog hipik (kod nas sto zovu kommi-pederskog) kometara.
Eto dobar primjer.
Bas me zanima kako Skandinavci gledaju jedni na druge sto se tice toga? Ima nasih ljudi gore pa vjerovatno znaju.
cyprus

#5492 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ponavljam, i meni bi bilo drago da budemo jedini iz regije u Brazilu, zato ću vjerovatno navijat protiv Hrvata (osim protiv Francuza, za njih ne mogu nikako :mrgreen: ), ali ne podnosim činjenicu da sve to sa naše BH strane prvenstveno dobiva maloumnu nacionalističku konotaciju...

Ja Hrvatsku shvatam prvenstveno kao rivala, a ne kao neke iskonske dušmane protiv kojih je eto patriotska dužnost navijat...
Pismonosa

#5493 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

cyprus wrote:Ponavljam, i meni bi bilo drago da budemo jedini iz regije u Brazilu, zato ću vjerovatno navijat protiv Hrvata (osim protiv Francuza, za njih ne mogu nikako :mrgreen: ), ali ne podnosim činjenicu da sve to sa naše BH strane prvenstveno dobiva maloumnu nacionalističku konotaciju...

Ja Hrvatsku shvatam prvenstveno kao rivala, a ne kao neke iskonske dušmane protiv kojih je eto patriotska dužnost navijat...
Nije to tako. Ima ovdje padobranaca koji sipaju mržnju i provokcije spram BiH. Maksuz se prijave da trollaju. Neki se predstavljaju kao Hrvati, ali i to je diskutabilno ko su i šta su. Bitno je baciti kost, i oni to rade.

Tako da okači mačku o rep to da se samo s jedne strane šire negativne vibracije. Čak se obično rasprave povedu nakon perfidnog provociranja trollova. A onda ko se upeca-upeca!

Što se mene tiče, Hrvati su mi u porodici, tako da mi niko ne treba govoriti kakvi oni su i za koga treba da navijam.
Dabba

#5494 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Dabba »

Halooooo. Ima l' ne(T)ko za malo zajebancije? Svi oni koji jesu ZA zaj... neka predlože "prateći tekst" ili ime za ovo http://s14.postimg.org/ihvq5m6sh/pic569.jpg
Evo ja ću prvi.
21.10.2014. Svlačenje pred izvlačenje :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#5495 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Charuga »

Kvalifikacije su zavrsene prije 6 dana i vrijeme je da ova tema ide pod kljuc. Neko je otvorio temu za baraz pa tamo mozete nastaviti sa pracenjem parova i komentarisanjem istog.

http://www.klix.ba/forum/baraz-za-brazi ... 5s50.html-

:bih:
Locked