Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3476 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

benderr wrote:Nakon gotovo odradenih kvalifikacija pod Stimcem jedan mali osvrt na Hr repku.

.........................................................Pletikosa/Subasic

..............................Srna..............Corluka ................ Sifo/Vida .................. Milic/Strinic

.............................................................. Vukojevic

.......................................................Modric ............. Kovacic

..............................Halilovic .................................................................Rakitic

..................................................................Mandzukic

To bi bila nekako naprikladnija/najbolja formacija i najjaca momcad koja ima prespektivu za buducnost.
Vec sam na ovom forumu govorio kako Halilovic nije jos za repku ali eto posipam se pepelom. :oops: Decec jednostavno ima takav vic i lakocu igre da ga treba forsirati i pod cijenu da postoji neki bolji (jedino u fizikalijama) iako to nije slucaj.

NAJVECA greska Stimca je naravno forsiranje Sammira ali i jednako zanemarivanje Vukojevica. Covjek uvijek daje 100% i definitivno posjeduje najbolje defanzivne vjestine od svih veznjaka.
Tu ulaze i male sitnice poput pravilnih prekrsaja, sjeckanja protivnicke igre itd.
Formacija s dva napadaca Olicem i Mandzukicem je cisti promasaj jer ni jedan ne posjeduje neku vjestinu da sam izgradi gol situaciju niti se mogu medusobno nadopunjavati u igri nego ovise o veznjacima odozada.
Zato Mandzo sam u napadu i neka radi ono sto i u Bavarskoj.

SVETO TROJSTVO

Modric-Kovacic-Halilovic

Jedini pravi vic maheri u ekipi, nanizati prvog pa drugog zatim treceg te podvaliti loptu ili zapucati na gol. Jedini posjeduju tu vjestinu i o njima ovise buduci uspjesi.

Srna- nema se sto za reci
Corluka- standardan pravi nogometas, ne panicari ima dobre odluke i prema naprijed i prema iza
Sifo- kupio me na tekmi protiv Spanjolske kada je odigrao poput Maldinija ili Cannavara, presijecanje paseva,istrcavanja pokrivanja etc
Vida- vise fizikci odlican (eksplozivan na prvom koraku) i zna dobro iznijeti loptu, dobar u glavi nego sto posjeduje dobre defanzivne vjestine
Milic/Strinic- ako ovaj Milic iz Istre ovako nastavi Strinic seli na klupu
Vukojevic- rijeseno
Modric-Kovacic-Halilovic sve je vec receno
Mandzukic- klasicna igra iz Bayerna i to je to

Rezerve

Ademi- pravi solidni vezni, nista posebno prema naprjed nista posebno prema nazad, mozes racunati na 100% truda i solidnu igru
PERSIC- je totalno propao nadam se kako ce se izvuci ali za sada za njega nema mjesta u repki
Badelj/Kranjcar- nikada mi se nisu svidali takvi igraci sto se tice fizicke spreme tako da bi bio previse subjektivan i zao kada bi ih komentirao njihovu igru.
ima jos igraca ali svi ostali su lako zamjenjivi

Sad jedino preostaje da Stimac ovo procita i Hrvatska je i dalje na top ljestvici medu najboljima. :D
nisam pročit'o
benderr

#3477 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by benderr »

:D
Zaboravio sam na Rakitica.
Sto reci preporodio se u Andaluziji trebao je ostati tamo i vas Spahic. Rakiticu treba pravi Bosanski kompanjon jos os Svicarske. :)
fortaleza

#3478 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fortaleza »

benderr wrote::D
Zaboravio sam na Rakitica.
Sto reci preporodio se u Andaluziji trebao je ostati tamo i vas Spahic. Rakiticu treba pravi Bosanski kompanjon jos os Svicarske. :)
Lik strašan u sredini u Sevilli, a Štimac ga gura na krilo. Glavni problem u reprezentaciji je to što se igračima izmišljaju pozicije koje jednostavno ne mogu igrati u ovo malo vremena što se okupe niti se prilagoditi. Igrače treba staviti na prirodne pozicije.

Halilović je pokazao da će biti odličan igrač ukoliko ga zaobiđu ozlijede.
popokatepetl_com

#3479 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

JA se nadam a i imam osjecaj da ce Halilovic biti teski flop, nesto tipa Bojan Krkic.
Idemedosumom

#3480 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Vala me nije Halilovic odusevio, imao dosta izgubljenih lopti - sto neuspjesnih pokusaja solo prodora, sto nepreciznih pasova. Uputio je jedan sut koji je okrznuo odbranbenog igraca Portugala, i tako umalo da postigne pogodak. Momcic ima muda, ali nije neku majstoriju pokazao.

Luka Modric daleko najbolji igrac na terenu bio od svih u hrvata, iako je i on grijesio.

Hrvati imaju nevjerovatan pressing na protivnicku odbranu/golmana. Jednom su cak presijekli povratnu loptu golmanu ali nisu uspjeli gol postic. Kada osvoje loptu, nekako ne znaju sta ce snjom.

Joj da je nama sudija onako sudio protiv Portugala :twisted:
palermo

#3481 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

Ma Halilović još dijete. Ko zna kakav će igrač biti. De da prvo vidimo hoće li što god narasti. A Hrvati k'o Hrvati, kakvi god da su opet su težak orah svakome.

Nego, meni je zanimljiva ova promedan kroz reprezentaciju Hrvatske, ima tu svakakvih imena, i nešto se pitam , je li to što ponekad od papeta traže ovdašnji forumaši. Valahi,ja ne vidim neku korist za Hrvatsku reprezentaciju od onolike promenade.
Ja za neke nisam ni čuo do danas, a ne vjerujem da ću i kasnije
karanana

#3482 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

haj za halilovica jos ne mogu nista reci, ali ja bih ga mamicu sutra popushio koliko sam zadivljen njegovom sposobnoscu da proda smetlje tipa onog flopa kovacica za onako visoke pare.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3483 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Slo Burner »

karanana wrote:haj za halilovica jos ne mogu nista reci, ali ja bih ga mamicu sutra popushio koliko sam zadivljen njegovom sposobnoscu da proda smetlje tipa onog flopa kovacica za onako visoke pare.
Kovacic je standardan u Interu, a to nije nimalo naivno
missko

#3484 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by missko »

Kovacic je jak na lopti kao i Modric. Mali ce biti top igrac za 2 godine.

Gesendet von meinem GT-I9505
Zmijuga loma

#3485 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zmijuga loma »

Image

Smetljo, nema šta. Ko što je i Mandžukić bio kad ga je Mamić 'podvalio' za 7 miliona švapskim levatima. Drži se ti guženja na prvom dejtu. :oops:
popokatepetl_com

#3486 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Haj nam jos daj statistiku broja odigranih utakmica njega i Riberya i na kojem dijelu terena su bili ti driblinzi? Lik se vrati po loptu skroz nazad i krene ko defanzivni vezni kroz sredinu izmedju ofanzivaca protivnicke ekipe naniza ih tako 2-3 i da pogresan pas eto to su njegovi ti driblinzi.
Zmijuga loma

#3487 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zmijuga loma »

popokatepetl_com wrote:Haj nam jos daj statistiku broja odigranih utakmica njega i Riberya i na kojem dijelu terena su bili ti driblinzi? Lik se vrati po loptu skroz nazad i krene ko defanzivni vezni kroz sredinu izmedju ofanzivaca protivnicke ekipe naniza ih tako 2-3 i da pogresan pas eto to su njegovi ti driblinzi.
Hvala što si naglasio dio terena na kojem su driblinzi bili. Sad ova statistika još neke stvari ilustruje, npr. 18-godišnji Kovačić uspješno dribla na najrizičnijem dijelu terena.

I šta kažeš, ekspert, broj odigranih utakmica? "In just 13 Serie A appearances he completed 78 dribbles, with a per game figure of 4.38 only bettered by Franck Ribery in Europe's top 5 leagues." Inače, lik je u februaru 2013. došao u Serie A iz nekakve HNL, instantno se integrisao u ekipu i u maju proslavio 19. rođendan.

Pogrešan pas? Smetljo ima procenat uspješnosti pasova 90.3%.

Džaba to sve, Mamić ga uvalio žabarskim duducima. :oops:
lazni liberal

#3488 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by lazni liberal »

Zmijuga loma wrote:
popokatepetl_com wrote:Haj nam jos daj statistiku broja odigranih utakmica njega i Riberya i na kojem dijelu terena su bili ti driblinzi? Lik se vrati po loptu skroz nazad i krene ko defanzivni vezni kroz sredinu izmedju ofanzivaca protivnicke ekipe naniza ih tako 2-3 i da pogresan pas eto to su njegovi ti driblinzi.
Hvala što si naglasio dio terena na kojem su driblinzi bili. Sad ova statistika još neke stvari ilustruje, npr. 18-godišnji Kovačić uspješno dribla na najrizičnijem dijelu terena.

I šta kažeš, ekspert, broj odigranih utakmica? "In just 13 Serie A appearances he completed 78 dribbles, with a per game figure of 4.38 only bettered by Franck Ribery in Europe's top 5 leagues." Inače, lik je u februaru 2013. došao u Serie A iz nekakve HNL, instantno se integrisao u ekipu i u maju proslavio 19. rođendan. Džaba to sve, Mamić ga uvalio žabarskim duducima. :oops:
Koliko je imao golova i asistencija u Seriji A i koji je Inter bio na kraju sezone ?
Idemedosumom

#3489 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Ma sad ce se Real i Farsa za njeg po-otimat, kad tako dobro momak dribla :lol:
Frankyee

#3490 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

Ozbiljno jedno pitanje

Dokle mi mozemo da doguramo AKO odemo u Brazil . ?

Kako ovaj tim moze da izdrzi jakog protivnika, svi se sjecamo Portugala.
antifascism

#3491 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by antifascism »

Frankyee wrote:Ozbiljno jedno pitanje

Ako imadnemo srece u grupi cemo imati jednu jaku ekipu, a 2011. godine smo pokazali da znamo i protiv Francuske i Portugala. Favoriti su, ali je moguce izvuc bod.
lazni liberal

#3492 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by lazni liberal »

Sve zavisi od prve utakmice i ako se dobro startuje onda je sve moguce. Sto se tice Portugala svi se sjecamo prve utakmice u onom prvom barazu i sta smo sve promasili a sjecamo se i Francuske tamo tako da nikad se nezna.
KPNCTNJAH

#3493 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Sjecas li se samo jedne tekme s Portugalom ili svih ? Sjecas li se Francuske mozda ? Taj Portugal je izgubio na penale od Spanije koja je u finalu razbila Italiju, a Italija Njemacku... oni su medju 4 najbolje reprezentacije na svijetu kad imaju svoj dan, a u onoj uzvratnoj utakmici ih je sve islo... uz malo srece (ako se plasiramo) mozemo dobiti neku laksu grupu, cesto na SP neka "manja" reprezentacija iznenadi, pa ode daleko... Turska, Koreja, Urugvaj... zasto ne i mi :mrgreen:

ali daleko je Brazil, jos su 4 tekme pred nama... dovoljna je neka povreda ne daj Boze ili crveni karton u tekmi sa Slovacima da sve propadne, zato treba ostati na zemlji.
Logovan

#3494 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Ne može se porediti ona utakmica protiv Portugala gdje smo fasovali šesticu sa utakmicama prvenstva naredne godine. Sada smo još jači, bolji, kvalitetniji, iskusniji, itd a sve ovo ćemo podići na veći nivo do SP-a. Zbog ovoga očekujem prolazak grupne faze ali sve zavisi kakve ćemo protivnike imati u toj grupi. Ne bi me čudilo da upadnemo u grupu smrti. :-) :D
Kontra__

#3495 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kontra__ »

Slo Burner wrote:
karanana wrote:haj za halilovica jos ne mogu nista reci, ali ja bih ga mamicu sutra popushio koliko sam zadivljen njegovom sposobnoscu da proda smetlje tipa onog flopa kovacica za onako visoke pare.
Kovacic je standardan u Interu, a to nije nimalo naivno
Pa kad igraca toliko platis, onda i ocekues da ti igra a ne da igrac placen 11-12 miliona sjedi na klupi! Pa Moratti bi qrac sebi pojeo kad mu ovaj ne bi igrao.

Talentovan je, da li ce postati od njega pravi fudbaler? Vrijeme ce pokazati...
Zmijuga loma

#3496 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zmijuga loma »

lazni liberal wrote:
Zmijuga loma wrote:

I šta kažeš, ekspert, broj odigranih utakmica? "In just 13 Serie A appearances he completed 78 dribbles, with a per game figure of 4.38 only bettered by Franck Ribery in Europe's top 5 leagues." Inače, lik je u februaru 2013. došao u Serie A iz nekakve HNL, instantno se integrisao u ekipu i u maju proslavio 19. rođendan. Džaba to sve, Mamić ga uvalio žabarskim duducima. :oops:
Koliko je imao golova i asistencija u Seriji A i koji je Inter bio na kraju sezone ?
0 golova i 1 asistencija u 13 utakmica. Statistika apsolutno nebitna za poziciju deep lying playmakera, zadnjeg veznog, pa čak i centralnog. Xabi Alonso recimo ima 4, Carrick 5, Busquets 2 - za cijelu sezonu. Šta to treba da govori?

I šta pozicija Intera na tabeli treba da govori? Da je Mamić uvalio flopa žabarima? Valjda je lik trebao sam samcat, kao 18-godišnjak koji je došao u februaru u raspali Inter, odvesti Inter do Scudetta da opravda tih 13 miliona.
Idemedosumom wrote:Ma sad ce se Real i Farsa za njeg po-otimat, kad tako dobro momak dribla :lol:
Image
Frankyee

#3497 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

KPNCTNJAH wrote:Sjecas li se samo jedne tekme s Portugalom ili svih ? Sjecas li se Francuske mozda ? Taj Portugal je izgubio na penale od Spanije koja je u finalu razbila Italiju, a Italija Njemacku... oni su medju 4 najbolje reprezentacije na svijetu kad imaju svoj dan, a u onoj uzvratnoj utakmici ih je sve islo... uz malo srece (ako se plasiramo) mozemo dobiti neku laksu grupu, cesto na SP neka "manja" reprezentacija iznenadi, pa ode daleko... Turska, Koreja, Urugvaj... zasto ne i mi :mrgreen:

ali daleko je Brazil, jos su 4 tekme pred nama... dovoljna je neka povreda ne daj Boze ili crveni karton u tekmi sa Slovacima da sve propadne, zato treba ostati na zemlji.
Treba ostati na zemlji i spremiti se za Slovake,,,,,,

A za Brazil nam treba na klupi taj treci napadac i desni bek a na terenu zadnji veznom i jakom lijevom beku.
Veoma ce vazno biti da postoje jake alternative na svim pozicijama.
Djubre_

#3498 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Djubre_ »

Ne treba nama vise niko. Ova ekipa ako se izbori, a izborit ce se.. neka ide! Ostali sipak.. nema nista na gotovo ;)3

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Idemedosumom

#3499 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Uz fer suđenje i ono malo srece sto nam cesto nedostaje, mi u Brazilu mozemo daleko dogurati sigurno.

Nas poraz protiv Portugala u proslom barazu je jednostavno rezultat loseg suđenja i nedostatka srece.

Sjetite se da nasi igraci haman pa nisu smjeli ulaziti u duele s njihovim igracima. Cim ima ikakvog kontakta, portugalac se baca, eto faula i slobodnjaka s 20-25 metara od naseg gola. Sudija pri tome odmice nas zivi zid jedno 13-14 metara od mjesta gdje je "faul" bio. Begovic ima los dan i eto primljenih golova. To nasi igraci primjete i odmah izgube volju, izgube i zivce...

Usput Nani postize gol karijere. Rona postize gol iz ofsajda cini mi se. (Iako je i Spaha dao gol iz ofsajda, ovo je jos jedan pokazatelj da je suđenje bilo lose). Da je taj isti Portugal toliko bolji od nas, dali bi oni nama gol i u Zenici. Pa nismo igrali bunker ala Bjelorusija.

Mi mozemo svaku repku dobiti, uz dobro postavljenu taktiku, uz fer suđenje i naravno malo srece. Sjetite se kako je Srbija nedavno Njemacku dobila 1:0 (na proslom SP cini mi se). Ljudi su se efektno branili i pred kraj uvalili frljoku. Tako smo i mi jednom Španiju mogli dobit da nije sudija intervenisao.

Helem nejse. Treba se skoncentrisati na slovake. Treba ih docekati kao da su finale SP u pitanju. Slomit im duh u Zenici, poslat ih u knock down. Ako ih dobijemo, oni (cini mi se) gube skoro i teoretsku sansu za 2. mjesto u grupi. Onda cemo lahko s njima tamo u gostima. Protiv Lihta treba odrzat gol razliku, da ostanemo najefikasniji, nek i Džeko uvali hattrick. A onda prijateljska protiv Litvanije :bih:
Brkooo

#3500 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Brkooo »

Da mi je da dozivim da pratim reprezentaciju na Maracani sa kapacitetom od 90k ljudi.... a kakvi smo mi fanatici , mi bi i popunili ovaj stadion , pa makar se zavalili svi kolektivno kod MMF-a :D :D

Image
Locked