Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
tony montana

#2351 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by tony montana »

_terminaš_ wrote:Image
:mrgreen: Samo im se par stvari treba poklopiti i to je to. :lol:
Hahahahahha :lol: :lol: :lol: Treba im reći da su bajke na drugom spratu... :lol: :lol:
cyprus

#2352 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Meni ovo djeluje ko ironija... a ako je neko stvarno ozbiljan ovo piso, nije mu sve načisto u glavi :D
Mali_Vuk

#2353 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Šuti, nekad ranije u prošlosti sam i ja znao ovako slično računati kolike su nam šanse da se kvalifikujemo, tako da ih razumijem :D Mada mislim da je ovo zajebancija, niko ne može biti baš ovoliki fanatik :lol:
Last edited by Mali_Vuk on 25/03/2013 20:20, edited 1 time in total.
DonVito

#2354 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

horion_bosona wrote:kad je Svabo to rekao, onda ne znam koliko ima prostora za sumnju... :-D
IVICA OSIM NAKON ZENIČKE RAPSODIJE

Sad trebamo početi pripreme za Brazil

Image

- Da nas ne ponese?

- S ovakvom igrom kao večeras, uostalom kao u svim dosadašnjim utakmicama, nema nas šta ponijeti. Sazreli smo kao tim. Jeste li vidjeli kako je to izgledalo organizirano, ozbiljno? - prvo je što je veliki Ivica Osim rekao nakon utakmice u Zenici i veličanstvene predstave pulena Safeta Sušića protiv 11. reprezentacije svijeta.

Čak je i poslovično oprezni Švabo, koji se nikada nije razmetao izjavama, pa ni onda kada se pretjerivanje smatralo obavezom, toliko optimističan glede plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu da je pomalo iznenadio svojim rečenicama.

- Treba sada pripremati ekipu za grupu, ne treba stati. Šta znaš, možda nam dođe neka reprezentacija slična Grčkoj, pa lako s njima izađemo na kraj. Treba razmišljati unaprijed, ne zadovoljavati se ovim.

Što si uspješniji, dobit ćeš lakše protivnike prilikom žrijeba, dobit ćeš možda i lakše sudije, drugačije će te gledati - kazao je Osim za "Dnevni avaz" i vratio se na utakmicu s Grčkom.

- Ovo je bila odlična prilika da se odlijepimo. Zašto čekati? Uvijek govorimo da imamo još jednu priliku, pa još jednu... Ne, treba odmah rješavati stvari, treba se jednom odvažno postaviti. Ključna, najvažnija stvar i najveći dobitak s ove utakmice je ozbiljnost.

U odbrani su momci odigrali odlično. Grčka skoro nije opucala pošteno na gol, a nisu oni bezveze. To je prvak Evrope, a BiH nikad nije ni bila na Evropskom prvenstvu, to je tim protiv kojeg se muče dosta jači...

Kasnije su se naši igrači zaigrali kao mala djeca, tika-taka, ali treba još mnogo do toga. No, i taj gol koji smo primili može biti škola, treba se nekad i zaigrat, doći do toga da se može zaigrati - istakao je naš sagovornik.

Trenutno smo jači od Hrvatske

Osim nerado upoređuje reprezentacije s Balkana. Trusno područje, nikad ne znaš šta će ti ko zamjeriti. Uoči utakmice u Zenici duel na Maksimiru su odigrali Hrvatska i Srbija (2:0), a odgovor na pitanje je li BiH trenutno možda bolja od Hrvatske, najuspješnije balkanske reprezentacije i najbolje plasirane na FIFA rang-listi, nije bio direktan.

- Nemojmo odmah tako. Iako, objektivno gledajući, BiH je možda trenutno, kažem trenutno, najbolja reprezentacija s prostora nekadašnje zajedničke države. Ima nekoliko igrača koji mogu uraditi nešto što ovi ostali ne mogu. Postoji nekoliko njih koji imaju takav profil koji ovi ostali nemaju, a šta ću im ja kad nemaju. Neka se niko ne naljuti - nasmiješio se Osim.

Pjanić i Misimović

Mnogi su se pravili pametni konstatirajući da Pjanić i Misimović ne mogu igrati u istom timu. Nekoliko puta obojica su igrama na terenu to demantirala, a u petak je Zvjezdan odigrao zaista sjajno u Miralemovom izostanku.

- I u moje vrijeme govorili su treneri da ne možemo igrati Mišo Smajlović i ja u timu, pa dugo nismo igrali. Ali se pokazalo i da smo mogli. To ne treba da brine Safeta - kaže Osim.

Proširivanje tima

- Do kraja kvalifikacija je možda prilika da Safet isproba neke mlađe igrače, sada kada imamo kičmu tima, mogu se isprobati neki novi, iskoristiti ovo vrijeme da se proširi kadar.

Jasno je više svima da imamo svjetsku klasu na golu, u odbrani, veznom redu i napadu, dakle to je kičma ekipe. A kad imaš to, lako je onda kalemit, kako kažu, suhe šljive i smokve - naglasio je Osim.

Možda političari nešto nauče

Nakon novog trijumfa, u euforiji koja je u našoj državi rijetko kada veća nego kad igra reprezentacija, ponovo se postavlja pitanje nacionalnog stadiona.

- A možda političari iz svega ovoga nešto nauče. Možda im ovo bude primjer kako nešto može funkcionirati. Jer, ova reprezentacija sigurno jednim dijelom funkcionira na inatu, da pokaže da nešto može uspjeti iako se stalno tuvi u glavu da ne može. Ovi igrači su povezani nekim tkivom i to treba imati u vidu. A što se stadiona tiče, možda se, kada pokisnu, sjete da treba nešto poduzeti.
:roll: :shock: Svasta.. nisam se nadao da ce Osim odma grlom u jagode.
Muhamed Đakmić

#2355 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Ovaj Miloš Ilić se zeza, a ovi ostali...ne znam baš :D
AmiĐa_Idriz

#2356 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

jaooo...pa da oni opet puske u ruke ne uzmu i pocnu klati ako se mi plasiramo (a Boga mi hocemo)a oni ne,opet ce se zaratiti i diskvalifikovat ce nas fifa i cao djaci :oops:
jebem ti svjetsko i brazil i sve :oops:
MOSALJOZE

#2357 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

AmiĐa_Idriz wrote:
jaooo...pa da oni opet puske u ruke ne uzmu i pocnu klati ako se mi plasiramo (a Boga mi hocemo)a oni ne,opet ce se zaratiti i diskvalifikovat ce nas fifa i cao djaci :oops:
Prvo ovaj se nada NEMOGUĆEM.Kaze da oni pobjede nekog 5:0 :lol: :lol: :lol:.Pa imaju i škoti inat.Onda NEMOGUĆE je da makedonci uzmu belgiju na njihovom terenu i to +2 :lol: .Oni da dobiju belgiju :run: .Onda škoti da dobiju belgiju :zoka: . :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#2358 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

MOSALJOZE wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Prvo ovaj se nada NEMOGUĆEM.Kaze da oni pobjede nekog 5:0 :lol: :lol: :lol:.Pa imaju i škoti inat.Onda NEMOGUĆE je da makedonci uzmu belgiju na njihovom terenu i to +2 :lol: .Oni da dobiju belgiju :run: .Onda škoti da dobiju belgiju :zoka: . :lol: :lol: :lol:
ali oni imaju SRPSKI INAT HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH
It_is_a_Leclerc

#2359 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Matematičari, s kim sutra igraju ovi naši hasumi iz grupe, i za koga, odnosno protiv koga navijamo ?
jeza u ledja

#2360 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Ne igra niko.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2361 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by -LIBERO- »

Ako je i Ivica Osim ovako optimistican, jer to nije bas njegov stil rezonovanja i davanja izjava u tom tonu, onda vjerovatno nismo ni svjesni koliko smo zapravo jaki.
Šibicar

#2362 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Šibicar »

-LIBERO- wrote:Ako je i Ivica Osim ovako optimistican, jer to nije bas njegov stil rezonovanja i davanja izjava u tom tonu, onda vjerovatno nismo ni svjesni koliko smo zapravo jaki.

Ni meni nije jasno ovo,sve kontam sad će neko izbaciti neki demant ove izjave. :mrgreen:
bachje

#2363 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bachje »

vjerujte ivici, zna covjek sta prica. dovoljna su tri boda a ostale utakmice ce se poklopiti. grci ce narednih pet utakmica odigrati nerijeseno tri i izgubiti dvije a mi pobijedimo lihtenstajn i izgubimo sve ostalo i idemo u brasil :oops: 8-)
AmiĐa_Idriz

#2364 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

bachje wrote:vjerujte ivici, zna covjek sta prica. dovoljna su tri boda a ostale utakmice ce se poklopiti. grci ce narednih pet utakmica odigrati nerijeseno tri i izgubiti dvije a mi pobijedimo lihtenstajn i izgubimo sve ostalo i idemo u brasil :oops: 8-)
to neki nas inat :-)
OpusDei

#2365 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OpusDei »

U Bayernu

Image
Ajatolah_

#2366 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Ajatolah_ »

Ovo sa FB iznad je zajebancija...
AmiĐa_Idriz

#2367 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by AmiĐa_Idriz »

EdoI wrote:Ovo sa FB iznad je zajebancija...
Image
P308

#2368 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by P308 »

:lol:
kojetou

#2369 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kojetou »

Šibicar wrote:
-LIBERO- wrote:Ako je i Ivica Osim ovako optimistican, jer to nije bas njegov stil rezonovanja i davanja izjava u tom tonu, onda vjerovatno nismo ni svjesni koliko smo zapravo jaki.

Ni meni nije jasno ovo,sve kontam sad će neko izbaciti neki demant ove izjave. :mrgreen:
A sta vam nije jasno jebemu vraga! Pa pogledaj onu tabelu koja je postavljena ovdje negdje na prehodnim stranicama. Imas Edina Dzeka koji je za kwalifikacije prosle za EP bio prvi strijelac evrope a evo i sada je opet u kwalifikacijama za SP prvi po datim golovima.

Imas Ibisevica koji je bio jednom prvak Bundeslige, jednom drugi Bundeslige a evo iove sezone je bio prvak dvije sedmice a sada je sedmi jedne od jacih liga na svijetu!

Ukupno tri Bosanca imamo u top 5 sto se tice datih golova ovih kvalifikacija (treci je miske). Imamo Pjanica, Begovica koji su vrhunski igraci kao i Lulica. Imamo jos Salihovica i jos Kolasinca iz Shalkea.

Znaci sve u svemu imat cemo 3 igraca koji igraju u vrhu Bundeslige; Manchester Citya, CSKA Moskva koja je 18. trenutno na svijetu ekipa, Tottenhama, U Laziju Lulica i u Romi Pjanica. Treba nam jos mozda jedan dodatni dobar igrac u odbrani da mozemo zamijeniti ili u slucaju povrede i imamo u principu top team. Znaci team koji bi BiH ucinio nosiocem grupe svakih kwalifikacija.
DonVito

#2370 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

It_is_a_Leclerc wrote:Matematičari, s kim sutra igraju ovi naši hasumi iz grupe, i za koga, odnosno protiv koga navijamo ?
Dajem glavu dace Grcka kiksati jednu od dvije tekme protiv Liht. usrat ce protiv najlosije repke u grupi upravo zbog svoje sugave igre, cak mozda i sljedecu protiv Litvanije u Litvaniji.

Steta sto sutra ne igraju, klepili bi Latviju bez Seje i Pjanica :mrgreen: dok smo zagrijani valja na okupljanje repki nakon sezone, rece Pape da ce 14 dana biti pripreme :shock: valjda nas sreca pomazi pa niko nece imati povreda, dosta je vise nikad se ne moze sastaviti tim tj. da je Pape na slatkim mukama :)
Last edited by DonVito on 25/03/2013 21:44, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#2371 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

kojetou wrote:
Šibicar wrote:

A sta vam nije jasno jebemu vraga! Pa pogledaj onu tabelu koja je postavljena ovdje negdje na prehodnim stranicama. Imas Edina Dzeka koji je za kwalifikacije prosle za EP bio prvi strijelac evrope a evo i sada je opet u kwalifikacijama za SP prvi po datim golovima.

Imas Ibisevica koji je bio jednom prvak Bundeslige, jednom drugi Bundeslige a evo iove sezone je bio prvak dvije sedmice a sada je sedmi jedne od jacih liga na svijetu!

Ukupno tri Bosanca imamo u top 5 sto se tice datih golova ovih kvalifikacija (treci je miske). Imamo Pjanica, Begovica koji su vrhunski igraci kao i Lulica. Imamo jos Salihovica i jos Kolasinca iz Shalkea.

Znaci sve u svemu imat cemo 3 igraca koji igraju u vrhu Bundeslige; Manchester Citya, CSKA Moskva koja je 18. trenutno na svijetu ekipa, Tottenhama, U Laziju Lulica i u Romi Pjanica. Treba nam jos mozda jedan dodatni dobar igrac u odbrani da mozemo zamijeniti ili u slucaju povrede i imamo u principu top team. Znaci team koji bi BiH ucinio nosiocem grupe svakih kwalifikacija.
Šta je ba Ibišević bio prvak Bundeslige, kad, kako? :-)
kojetou

#2372 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kojetou »

Sarajevo1946 wrote:
Šta je ba Ibišević bio prvak Bundeslige, kad, kako? :-)
Po datim golovima prije pobjede je bio prvak Bundeslige. Onda je se povrijedio ali je bio prvi jedno 3 mjeseca. Ja sam ga pratio svakog vikenda tada na SDF-u i teletextu. Trenutno je sedmi a bio je prvi prije nekih mjesec dana.
DonVito

#2373 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Samo Lulic u Europi ostao :( toliko o našima a Pape izvaliči iz ovi igrača max., treba biti skroman.

Ova repka ima super atmosferu tj. u rep. istovremeno kuca jedno srce a dusa repke je skromni PAPE.
BHF_Manijak

#2374 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Da sam ja umjesto novinara Avaza bio pitao bih ga "a sta je to Svabo, zar vi niste uvijek govorili polahko, ne letit pred rudu i slicno", ne bih se mogao suzdrzati. :mrgreen: :mrgreen:

Poslije Litvanije cini mi se rekao je da nam treba jos jedan krilni igrac, sad je rekao da trebamo prosiriti kadar mladjim igracima, idealno je sad protiv Omana, nadam se da ce ga Safet ispostovati. A uvjeren sam 100% da su oni vec o tome na dugo i na siroko raspredali, cak bih se zakleo i sa imenima licitirali, ali sad nama ovako suplje prodaju! :mrgreen: :mrgreen:
perfect_guy

#2375 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

BHF_Manijak wrote:
Da sam ja umjesto novinara Avaza bio pitao bih ga "a sta je to Svabo, zar vi niste uvijek govorili polahko, ne letit pred rudu i slicno", ne bih se mogao suzdrzati. :mrgreen: :mrgreen:

Poslije Litvanije cini mi se rekao je da nam treba jos jedan krilni igrac, sad je rekao da trebamo prosiriti kadar mladjim igracima, idealno je sad protiv Omana, nadam se da ce ga Safet ispostovati. A uvjeren sam 100% da su oni vec o tome na dugo i na siroko raspredali, cak bih se zakleo i sa imenima licitirali, ali sad nama ovako suplje prodaju! :mrgreen: :mrgreen:
nadam se da će bar jedan od potencijalnih dotad poduzeti korake oko državljanstva
Locked