Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
respo

#2101 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

insomnia99 wrote:
respo wrote: eki sad druga najjaca :)
pa mislim da ne bi bilo lako hrvatima s bosnom kao sto se misli
to sto hrvatska ima uspjehe iza sebe ne znaci da je i dalje najbolja na ex yu

madjarska bi tom logikom trebala biti rame uz rame sa brazilom
čekaje malo...pa zašto bih ne bi pobjedila hrvatsku u jednoj utakmici? događala su se u sportu puno veća iznenađenja....pa eto hrvatska je u prošlim kvalifikacijama izgubila od gruzije....da ne nabrajam ostale primjere

nema sumnje da je bih dosta napredovala igrački i približila se hrvatskoj....sada imaju idealnu grupu da se plasiraju...ali po ničemu još nisu prestigli hrvatsku.....nisu igrački jači,a ni rezultatski....

iako je bih trenutno možda čak blize SP-u od hrvatske....hrvatska će vjerojatno morat u baraz,jer mislim da je belgija krenula igrat i teško će kiksat negdje...u baražu će hrvatska vjerojatno biti nositelj,ali neće biti lako
ko uopste kaze da ne bi pobjedili hrvate?
ja sam siguran da bi mozda od 10 utakmica 3 pobjedili bosanci 4 hrvati ostalo nerijeseno
a i od tih pobjeda mozda bi po jedna bila rasturanje za obe strane sve ostalo bi guravo

idemo sa imenima? ok idemo
sta znaci biti jaci po imenima
ni hrvati nisu pretrpani u velikim klubovima tipa braca real manchester inter chelsea milan juve i slicni
ima modric mandzukic u tim nekim top timovima ostalo je sve neka "prosjek" imena u fudbalu
i bosanci imaju recimo dzeku pjanica u jacim timovima ostalo isto kao hrvati prosjek ekipe od stoke do anzhija stutgarta i slicno kao sto rekoh isto kao hrvati

od rezultata iz istorije se ne zivi
pomenuh vec madjare
to da su uspjesniji jesu al to ne igra nikakvu ulogu da se utakmica igra danas
danci su europski prvaci pa bi ih sada 4 od 6 repki bivse juge pobjedili
3 glavne a za 4 biraj izmedju slovenaca i crnogoraca makedonci mi se cine najslabiji u bivsoj jugi
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2102 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

hrvatska jeste u padu ali još uvijek nisu fulili odlazak na veliko takmičenje...mada mislim da ce im Štimac uništiti ekipu

bas za utorak ova njihova grupa A ce biti najinteresantnija...pored toga jedino sudar divova Spanija i Francuska u grupi I
cindrlimindrli

#2103 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

giovanni galli wrote:rvatska je jos uvijek dosta bolja ekipa od BiH NA SVIM POZICIJAMA, osim spahic dzeko, njih dvojica su jaci od rjesenja koja ima hrvatska, recimo ovako, njihovi igraci igraju u boljim klubovima, i postavite i ovako, modric je jaci igrac od svih nasih u sredini, vukojevic, je jaci od zahirovica, simunic od vranjesa, od mujdze jaci je srna, olic je jaci od ibisevica, rakitic, i kranjcar, bi glat imali mjesto kod nas u prvoj ekipi, dok u obratnom, jedino u prvoj postavi bi igrali dzeko i spahic, i to je to.
Veze ti s vezom nemas, pretpostavljam da si slucajno zaboravio pomenuti Begovica, Pjanica, Lulica, Misimovica,
a to da je Olic bolji od Ibisevica okaci macku o rep.
gost iz ZG

#2104 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by gost iz ZG »

popokatepetl_com wrote: Hrvatska uz pomoc ne znam kakvih ubleha nalazi stalno na onoj listi u top 10 reprezetnacija a po rezultatima nisu ni blizu top 10.
FIFA-UEFA tablice ne radimo ni ti ni ja
dosadno mi je objašnjavati princip po kojem se rangiraju repke; pročitaj na: http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
Ukratko u par riječi, nakon raspada bivše nam države, mi HR nismo bili na dva(2) europska/svjetska prvenstva ... na ostalima bili, za razliku od nekih
U zadnjih četiri(4) godine, kad zbrojiš sve utakmice imamo 70% pobjeda
Jasnije? 8-)
giovanni galli

#2105 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by giovanni galli »

olic je jaci i korisniji igrac od ibisevica, i siguran sam u bilo kojem klubu da bi mu bio zamjena, begovic je jaci od pletikose, rakitic pjanic, hmm, ofanzivno ajde recimo i da je pjanic malo jaci, mada po kvalitetu klubova tu su negdje, a za sevilju konkretnije i standardnije igra rakitic, a ostalim segmentima igre da ne govorimo, tipa trka defanziva, rakitic je mnogo jaci, misimovic je najjaci veznjak u evropi, jaci i od cavija, ali kad bi se samo gledao zadnji pas, ostalo jako slabo, lulic u par deka sa strinicem, ostalo hmm tesko jako tesko..
cindrlimindrli

#2106 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

gost iz ZG wrote:Ukratko u par riječi, nakon raspada bivše nam države, mi HR nismo bili na dva(2) europska/svjetska prvenstva ... na ostalima bili, za razliku od nekih
Za razliku od nekih vas glavni grad nije bio opkoljen skoro cetiri godine, niste imali migracije stanovnika u
smisli da vam se odseli milion i po ljudi, nisu vam zivoti mladih generacija potpuno unisteni nakaradnim
drzavnim uredjenjem, i na kraju, pored svega nabrojanog opet vam je vise od pola reprezentacije napravio
bosanski qrac.
popokatepetl_com

#2107 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

gost iz ZG wrote:
popokatepetl_com wrote: Hrvatska uz pomoc ne znam kakvih ubleha nalazi stalno na onoj listi u top 10 reprezetnacija a po rezultatima nisu ni blizu top 10.
FIFA-UEFA tablice ne radimo ni ti ni ja
dosadno mi je objašnjavati princip po kojem se rangiraju repke; pročitaj na: http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
Ukratko u par riječi, nakon raspada bivše nam države, mi HR nismo bili na dva(2) europska/svjetska prvenstva ... na ostalima bili, za razliku od nekih
U zadnjih četiri(4) godine, kad zbrojiš sve utakmice imamo 70% pobjeda
Jasnije? 8-)
Znaci po tome na ovoj listi pobjeda Hrvatske nad Makedonijom u kvalifikacijama se boduje isto ko pobjeda Holandije nad Brazilom u cetvrtfinalu svjetskog, jer lista kaze tu su te reprezentacije negdje po kvaliteti :-)

Znam ja ko radi te liste ali one ne pokazuju realno stanje, ovo je samo primjer toga. Juznoamericki prvak i polufinalista svjetskog Urugvaj je na 16 mjestu :lol:
Last edited by popokatepetl_com on 24/03/2013 15:06, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#2108 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

giovanni galli wrote:rakitic pjanic, hmm, ofanzivno ajde recimo i da je pjanic malo jaci, mada po kvalitetu klubova tu su negdje, a za sevilju konkretnije i standardnije igra rakitic, a ostalim segmentima igre da ne govorimo
Decko, to ima samo u nekim tvojim kombinacijama, kod ozbiljnog svijeta Rakitic i Pjanic ne mogu u istu recenicu.
To je kao kad bi pokusao porediti tomu vinkovica sa ferarijem, ne ide i zdravo.

giovanni galli wrote:lulic u par deka sa strinicem
:lol:
insomnia99

#2109 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

JoseMujica wrote:hrvatska jeste u padu ali još uvijek nisu fulili odlazak na veliko takmičenje...mada mislim da ce im Štimac uništiti ekipu

bas za utorak ova njihova grupa A ce biti najinteresantnija...pored toga jedino sudar divova Spanija i Francuska u grupi I
u kakvom je to padu hrvatska...? što se tiće štimca za sad mu dobro ide...ako ništa, bar zna motivirat igrače....
bila je hrvatsk u padu zadnja 2 ciklusa jer su vršila manja smjena generacije,ali sada se ekipa solidno popunila....
insomnia99

#2110 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Mali_Vuk wrote:Sve bih se i nekako mogao složiti, ali da je Srna jači od Mujdže, nema šanse :D

.
ovo je nadam se zajebancija
bingov buraz

#2111 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

cindrlimindrli wrote:
gost iz ZG wrote:Ukratko u par riječi, nakon raspada bivše nam države, mi HR nismo bili na dva(2) europska/svjetska prvenstva ... na ostalima bili, za razliku od nekih
Za razliku od nekih vas glavni grad nije bio opkoljen skoro cetiri godine, niste imali migracije stanovnika u
smisli da vam se odseli milion i po ljudi, nisu vam zivoti mladih generacija potpuno unisteni nakaradnim
drzavnim uredjenjem, i na kraju, pored svega nabrojanog opet vam je vise od pola reprezentacije napravio
bosanski qrac.
Ima i ljepsih nacina da se to napise i objasni.

Mislim da bi od 10 utakmica dobili mi 3 Hrvati 4 i 3 bi zavrsile nerijeseno.

Sa ovakvom Srbijom bi mi dobili 4 oni 2 i ostalo nerijesene.
giovanni galli

#2112 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by giovanni galli »

ko moze a ko ne u istu recenicu prepusti strucnjacima, koji placaju igrace, ne zaboravi za koliko je lion igraca od dvadeset godina pustio u romu, svaki iole jak igrac tih godina postize cijenu od preko 20 milki, da bi pjanic postao to za sta ga se ovde smatra potrebno je bar 2 do 3 godine konstanntsnosti, i kontinuiteta, kojeg on nikako nema. vidim ovde neki govore da je jaci i od misimovica, a ne vide recimo, da je sinoc misimovic odigrao utakmicu kakvu pjanic nije odigrao nikad u karijeri, tj sam je skoro pobjedio grke, igrajuci ko zidan u najboljim danima.
burek_in_space

#2113 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by burek_in_space »

Ako nastavite na ovaj nachin pisati, nece na dobro izaci.
Mali_Vuk

#2114 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

insomnia99 wrote:
Mali_Vuk wrote:Sve bih se i nekako mogao složiti, ali da je Srna jači od Mujdže, nema šanse :D

.
Pa onako, pomalo i jeste :D Ali nemoj misliti da bi tu Srna nešto posebno izdominirao Mujdžu, paklen je Mensur igrač. Predviđam uskoro njegov prelazak u neki malo jači klub od Freiburga
respo

#2115 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by respo »

giovanni galli wrote:ko moze a ko ne u istu recenicu prepusti strucnjacima, koji placaju igrace, ne zaboravi za koliko je lion igraca od dvadeset godina pustio u romu, svaki iole jak igrac tih godina postize cijenu od preko 20 milki, da bi pjanic postao to za sta ga se ovde smatra potrebno je bar 2 do 3 godine konstanntsnosti, i kontinuiteta, kojeg on nikako nema. vidim ovde neki govore da je jaci i od misimovica, a ne vide recimo, da je sinoc misimovic odigrao utakmicu kakvu pjanic nije odigrao nikad u karijeri, tj sam je skoro pobjedio grke, igrajuci ko zidan u najboljim danima.
pjanic je na glasu da ga trazi barcelona
a a koga trazi barcelona u ovoj generaciji ne moze nikako biti los igrac
da li je to tacno ili ne vidjet cemo
kakve veze ima gdje je on otisao iz liona
i celzi pusti drogbu u kinu pa evo pokaza da moze jos uvijek igrati na visokom nivou sa galatom
najbolji igraci nekada ne igraju u najvecim klubovima
nije sve crno bijelo ima i 50 nijansi sive izmedju kao sto je naslov one knjige
cindrlimindrli

#2116 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

giovanni galli wrote:ko moze a ko ne u istu recenicu prepusti strucnjacima, koji placaju igrace, ne zaboravi za koliko je lion igraca od dvadeset godina pustio u romu, svaki iole jak igrac tih godina postize cijenu od preko 20 milki, da bi pjanic postao to za sta ga se ovde smatra potrebno je bar 2 do 3 godine konstanntsnosti, i kontinuiteta, kojeg on nikako nema.
Ma ja, on nema kontinuitet a Rakitic sa kojim ga pokusavas porediti ima? Daj ne zajebaji, na svakoj utakmici
koju Pjanic igra skauti iz Barselone i Manchestera a za Rakitica se zanimaju k`o i za mene.
insomnia99

#2117 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Mali_Vuk wrote:
insomnia99 wrote:

.
Pa onako, pomalo i jeste :D Ali nemoj misliti da bi tu Srna nešto posebno izdominirao Mujdžu, paklen je Mensur igrač. Predviđam uskoro njegov prelazak u neki malo jači klub od Freiburga
vjerujem da je dobar igrač....da nije srne i ćorluke ,možda bi igrao za hrvatsku :D i da je igrao u dinamu, naravno....
Mali_Vuk

#2118 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

Dobro si, jedan Bosanac više u hrvatskoj reprezentaciji i ne bi izgledalo ništa neobično :D Ali kompenzirat ćemo to sve kad vam maznemo malog Halilovića :razz:
salle_eh1986

#2119 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by salle_eh1986 »

Image
insomnia99

#2120 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Mali_Vuk wrote:Dobro si, jedan Bosanac više u hrvatskoj reprezentaciji i ne bi izgledalo ništa neobično :D Ali kompenzirat ćemo to sve kad vam maznemo malog Halilovića :razz:
ma ja sam veliki protivnik toga da stranci igraju u reprezentaciji....zato mi jako smetaju eduardo i sammir....al ajde, nisu toliko bitni igrači......smetao bi mi i mujdza...iako je rođen u zagrebu, ipak nije hrvat kao ovi drugi :D
spahić bi mi isto smetao....

halilovic je pola-pola....ali rođen i odrastao u hrvatskoj, pa vše vuče na hrvatsku stranu....ali nema mu se šta prigovorit i ako izabere bih
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#2121 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Faruk »

giovanni galli wrote:hrvatska je jos uvijek dosta bolja ekipa od BiH NA SVIM POZICIJAMA, osim spahic dzeko, njih dvojica su jaci od rjesenja koja ima hrvatska, recimo ovako, njihovi igraci igraju u boljim klubovima, i postavite i ovako, modric je jaci igrac od svih nasih u sredini, vukojevic, je jaci od zahirovica, simunic od vranjesa, od mujdze jaci je srna, olic je jaci od ibisevica, rakitic, i kranjcar, bi glat imali mjesto kod nas u prvoj ekipi, dok u obratnom, jedino u prvoj postavi bi igrali dzeko i spahic, i to je to.
tebi neko prvo mora objasniti da postoji pjanić

hahahahaha kranjčar hahahahah pa taj na našem terminu nema mjesta
štrinić :shock: who the fuck is strinić
ono vida aaaaaaaaaa smiješan igrač
pletikosa vs begović je smiješno poređenje
modrić može sanjati fudbalsku interligenciju koju ima miralem itd
Faruk

#2122 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Faruk »

giovanni galli wrote:rakitic pjanic, hmm, ofanzivno ajde recimo i da je pjanic malo jaci, mada po kvalitetu klubova tu su negdje, a za sevilju konkretnije i standardnije igra rakitic, a ostalim segmentima igre da ne govorimo
giovanni galli wrote:lulic u par deka sa strinicem

hahahahahhahahahah :D :D :D :D :D

ovo prvo ne vrijedi spominjati, a za ovo drugo mi prvo moraš objasniti ko je strinić?
Faruk

#2123 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Faruk »

insomnia99 wrote:
Mali_Vuk wrote:Dobro si, jedan Bosanac više u hrvatskoj reprezentaciji i ne bi izgledalo ništa neobično :D Ali kompenzirat ćemo to sve kad vam maznemo malog Halilovića :razz:
ma ja sam veliki protivnik toga da stranci igraju u reprezentaciji....zato mi jako smetaju eduardo i sammir....al ajde, nisu toliko bitni igrači......smetao bi mi i mujdza...iako je rođen u zagrebu, ipak nije hrvat kao ovi drugi :D
spahić bi mi isto smetao....

halilovic je pola-pola....ali rođen i odrastao u hrvatskoj, pa vše vuče na hrvatsku stranu....ali nema mu se šta prigovorit i ako izabere bih

nama niko ne smeta
ni vranješ, ni stevanović, ni maletić :D ni džeko nam ne smeta :lol:
Bosanci nisu ksenofobični
mi volimo sve :D
salle_eh1986

#2124 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by salle_eh1986 »

Begović VS Pletikosa = 1-0
Spahić VS Šimunić = 2-0
Vranješ VS Ćorluka = 2-1
Zukanović VS Strinić = 3-1
Mujdža VS Srna = 3-2
Zahirović VS Kovačić = 3-3
Misimović VS Rakitić = 4-3

Ovi dole ispod su "tu negdje"
Džeko VS Mandžukić
Ibišević VS Olić
Lulić VS Kranjčar
Pjanić VS Modrić

'vako ja to vidim pa...
:bih:
insomnia99

#2125 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Faruk wrote:
nama niko ne smeta
ni vranješ, ni stevanović, ni maletić :D ni džeko nam ne smeta :lol:
Bosanci nisu ksenofobični
mi volimo sve :D
dobro za vas.. :D
što se tiče ovih usporedbi igrača...i jedni i drugi volimo svoje igrače i možda ponekad nismo realni....posebno kad dobro igraju

zato je bolje pitat nekog neutralnog poznavatelja ove igre...recimo engleza,španjolca,talijana...
pa nek on kaže tko je bolji
Locked