Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Nebitan32
#1701 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Najvaznije je da ne bude tezih povreda nasih igraca i da zbog toga ne budemo u punom sastavu protiv Grcke.
Samo trebamo igrati hrabrije i vise napadati nego sto je to bio slucaj u Grckoj. Ni oni nisu izgledali toliko sigurno.
Treba igrati na pobjedu protiv Grcke. To je kljucna utakmica. S pobjedom, zavrsavamo na prvom mjestu.
Treba pratiti i situaciju sa zutim kartonima i suspendiranim igracima. Vidim da su Slovaci dobili dosta zutih kartona. Velike sanse da ce imati suspendiranih igraca kada budu igrali s nama
Samo trebamo igrati hrabrije i vise napadati nego sto je to bio slucaj u Grckoj. Ni oni nisu izgledali toliko sigurno.
Treba igrati na pobjedu protiv Grcke. To je kljucna utakmica. S pobjedom, zavrsavamo na prvom mjestu.
Treba pratiti i situaciju sa zutim kartonima i suspendiranim igracima. Vidim da su Slovaci dobili dosta zutih kartona. Velike sanse da ce imati suspendiranih igraca kada budu igrali s nama
-
Mezzo-x
#1702 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Evo na primjer Riga; ima kapacitet 8300 gledalaca, a na ovim kvalifikacijama nije bio jos nikako rasprodan:bambina78 wrote:Kako su samo mali ovi stadioni u Rigi, Vilniusu, pa i najgore u Bratislavi, sve kapaciteti do 10.000 mjesta. Nista od ponvaljanja Pariza nazalost, ali ima sanse da se ponovi Vaduz
http://www.weltfussball.de/spielorte/sk ... dion-riga/
a ko hoce da ide u Rigu iz Minhena 7.Juna 2013;
Let + Hotel = 214,00 Eura
http://www.opodo.de/opodo/dp/dpSearch?r ... %5B3%5D=-1
-
Frankyee
#1703 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ovo nesto poznato zvuci samo sto nije pao gol u Atini,..Hodidid wrote:Upravo. Slovaci nisu budale i znaju da nemaju sanse da uzmu prvu poziciju u grupi. Fokusirace se sad iskljucivo na baraz i na nas. Sa njima nema zahebancije i ni u ludilu ih se ne smije uzeti olako. Samo onaj Hamsik je dovoljan da sjebe svakome koncepciju obrane. A rekoh ja nedavno da cemo sa grcima propisat krv. Hebem li im brade one neobrijane. Imamo ih sad uzeti ili ih vala vise nikad ne uzeli.
Samo kako slovaci amaterski primise gol od grka mati draga. Ostavise covjeka samog na petercu.
-
Frankyee
#1704 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako se pogledaju realno rezultati osim boda iz Atine ostali rezultati su ocekivani i da nism ouzeli ove tri utakmine to bi bilo cudo.,...Tukli smo tri donje ekipe a od toga dvije kuci,...
Treba nama odraditi 3 teska gostovanja, e tu treba uzeti 9 bodova,.
Mi smo do sada odradili mnogo manji dio posla.
Treba nama odraditi 3 teska gostovanja, e tu treba uzeti 9 bodova,.
Mi smo do sada odradili mnogo manji dio posla.
- fakat
#1705 Re: Kvalifikacije za SP 2014
fin pregledan raspored, fala.LSD wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_G
Evo naše grupe sa utakmicama do kraja....grci ako izvuku remi ili pobjede u Zenici (nedo Bog) imaju višestruko lakši raspored do kraja nego mi, a sad trenutno imamo isti broj bodova....znaci moramo pobjediti Grčku.
Slovacka je sinoc doživjela ogroman udarac i prakticno izgubila šansu da se docepa tog prvog mjesta...oni vjerovatno vide svoju jedinu šansu kroz vezani dvomec sa nama.
Mi imamo nekako najteži raspored do kraja, jer idemo u goste Slovackoj, Litvaniji i Latviji....to ne smije biti poraza
Grcka u martu, Latvija tek u junu, a onda Slovaci dvo-mec tek u septembru iduce godine, ko ce ovo docekati ...,... (mozda Grci bankrotiraju do tada).
-
El_comadante
#1706 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ključne su dlijedeče dvije utakmice protiv Grka kući i Latvije u gostima. tu ako uzmemo minimalno 4 boda imamo šanse i za prvo mjesto. sve ispod toga vrača Slovačku u igri za baraž i tu nastaje problem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1707 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Dobijemo li Grcku, napravili smo lavovski dio posla. Kako smo pokazali da nismo vise iskljucivo domacinska reprezentacija, te da smo pokazali dominaciju ovim baltickim L-ovima, mislim da necemo imati vecih problema ni na gostovanjima. Sa Slovackom ce to vec ici teze, jesu ih Grci uzdrmali, al dok mi dodjemo do utakmica s njima, puno toga se moze promijeniti.fakat wrote:fin pregledan raspored, fala.LSD wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_G
Evo naše grupe sa utakmicama do kraja....grci ako izvuku remi ili pobjede u Zenici (nedo Bog) imaju višestruko lakši raspored do kraja nego mi, a sad trenutno imamo isti broj bodova....znaci moramo pobjediti Grčku.
Slovacka je sinoc doživjela ogroman udarac i prakticno izgubila šansu da se docepa tog prvog mjesta...oni vjerovatno vide svoju jedinu šansu kroz vezani dvomec sa nama.
Mi imamo nekako najteži raspored do kraja, jer idemo u goste Slovackoj, Litvaniji i Latviji....to ne smije biti poraza
Grcka u martu, Latvija tek u junu, a onda Slovaci dvo-mec tek u septembru iduce godine, ko ce ovo docekati ...,... (mozda Grci bankrotiraju do tada).
- Obuca9
#1708 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Znaš koliki je spisak ekipa koje su tako ušle u meč sa Grcima u zadnjih desetak godina, a koliki ekipa koje su to i uspjele ostvariti.oglo wrote:Vala nek udju u utakmicu s pobejdnickim mentalitetom i napast od prve minute nemogu oni nama dat golovo koliko mozemo mi njima
Mrtvi Grci takve ekipe najviše i vole. Znaju igrati jako nazad, a ekipa koja ih krene bezglavo napadati, obično napusti teren pognute glave.
-
oglo
#1709 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jbg neka udju kako god hoce u utakmicu nama igra samo pobjeda ako mislimo bit prvi (sto je jedini nacin da odemo na sp) grci imaju lagan raspored do kraja mada ovo nije vise ona grcka jaka ako ih sad ne dobijemo ne znam kad cemoObuca9 wrote:Znaš koliki je spisak ekipa koje su tako ušle u meč sa Grcima u zadnjih desetak godina, a koliki ekipa koje su to i uspjele ostvariti.oglo wrote:Vala nek udju u utakmicu s pobejdnickim mentalitetom i napast od prve minute nemogu oni nama dat golovo koliko mozemo mi njima
Mrtvi Grci takve ekipe najviše i vole. Znaju igrati jako nazad, a ekipa koja ih krene bezglavo napadati, obično napusti teren pognute glave.
- aveos
#1710 Re: Kvalifikacije za SP 2014
http://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/re ... razil.html
Plasman na SP bio bi prvi nastup na velikom natjecanju za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. „BiH zmajevi“ iza sebe imaju dva plasmana u play-off, i nesreću da su oba puta nabasali na Portugal. CR i prijatelji nisu imali razumijevanja za bosanske ambicije, no sada se našim susjedima otvara mogućnost da prođu kao prvi. Držimo im palčeve, mada će Grčka biti tvrda kost.
Plasman na SP bio bi prvi nastup na velikom natjecanju za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. „BiH zmajevi“ iza sebe imaju dva plasmana u play-off, i nesreću da su oba puta nabasali na Portugal. CR i prijatelji nisu imali razumijevanja za bosanske ambicije, no sada se našim susjedima otvara mogućnost da prođu kao prvi. Držimo im palčeve, mada će Grčka biti tvrda kost.
-
ja71
#1711 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne bojim se ja Latvije, jer oni su vec sada skoro pa otpisani.El_comadante wrote:ključne su dlijedeče dvije utakmice protiv Grka kući i Latvije u gostima.
Do utakmice sa nama njima ce totalno pasti moral, isto je i sa Litvanijom.
Kljucna je utakmica sa Grckom, tu ce neko nekome pobjeci, jer smo direktni konkurenti.
Ja sam optimistican za tu utakmicu, jer mislim da smo takticki sa njima u Atini dobro odigrali.
Njihove sanse su bile nase individualne greske i tu ako se stabilizujemo bice sve u redu.
Razmislite malo kako je sada Grcima, jer trenutno oni nama gledaju u ledja a moraju doci u Zenicu
-
Stari
#1712 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Vidim svi se izgleda libe o tome prokomentarisati koju ...hajd rekoh, tek toliko da vidim koja ekipa je danas dezurna ...
Sto se tice Igre reprezentacije Srbije ... misljenja sam da ipak nece biti bas tako da je sve do Mihajlovica ... (nemio mi je bio i kao igrac i kao ratni huskac ... mogu zamisliti da je sve to samo nastavio raditi i kao trener) ... vjerovatno jeste jedan dio zasluge za to da Srbi nastavljaju igrati mizerno i do njega ...ali ne moze biti sve ...naprosto iz tog razloga sto ih je u proslom ciklusu vodio Pizon Petrovic i igrali su otprilike jednako lose ...primali gol sa pola igralista ...fasovali od Estonaca ... napravili fajrunt u Genovi (al o tome u drugom pasusu). Bez laznog stida, ne mogu ovdje sjediti i tvrditi da mi je nesto strasno zao sto je to tako ... nije mi beskrajno drago ...ali, onako pomalo diplomatski, ne ronim gorke suze nad srbijanskim nogometnim havarijama.
EDIT: Izbrisan dio posta, nije to za ove teme!
Sto se tice Igre reprezentacije Srbije ... misljenja sam da ipak nece biti bas tako da je sve do Mihajlovica ... (nemio mi je bio i kao igrac i kao ratni huskac ... mogu zamisliti da je sve to samo nastavio raditi i kao trener) ... vjerovatno jeste jedan dio zasluge za to da Srbi nastavljaju igrati mizerno i do njega ...ali ne moze biti sve ...naprosto iz tog razloga sto ih je u proslom ciklusu vodio Pizon Petrovic i igrali su otprilike jednako lose ...primali gol sa pola igralista ...fasovali od Estonaca ... napravili fajrunt u Genovi (al o tome u drugom pasusu). Bez laznog stida, ne mogu ovdje sjediti i tvrditi da mi je nesto strasno zao sto je to tako ... nije mi beskrajno drago ...ali, onako pomalo diplomatski, ne ronim gorke suze nad srbijanskim nogometnim havarijama.
EDIT: Izbrisan dio posta, nije to za ove teme!
- Erzsebet
#1713 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I ako izgubimo od Grka, a oni recimo izgube od Slovačke, uz sve ostale pobjede, mi ćemo biti prvi. Usto, naravno, trebamo imati isto bodova s njima, a Slovaci trebaju biti ispod nas. Dakle, prvo ukupna gol razlika, pa onda sve ostalo.ja71 wrote:tacno, eto da ja sam sebe demantujem.Erzsebet wrote: Ovo je tačno, ali su drugačija pravila za SP, gol razlika je prva.
Gledam danas tabelu grupe E-Island je tuko Albaniju i to u Albaniji, imaju isto bodova
medjutim Albanija je zbog ukupnog broja datih golova (golrazlika 5:5) ispred Islanda (golrazlika 4:4)
Znaci moglo bi obzir doci i nerijeseno sa Grcima pod uslovom da kasnije sve tucemo
-
ja71
#1714 Re: Kvalifikacije za SP 2014
prvo poeni.Erzsebet wrote: I ako izgubimo od Grka, a oni recimo izgube od Slovačke, uz sve ostale pobjede, mi ćemo biti prvi. Usto, naravno, trebamo imati isto bodova s njima, a Slovaci trebaju biti ispod nas. Dakle, prvo ukupna gol razlika, pa onda sve ostalo.
previse je SBBKBB u tvojoj racunici
- Murat Sabanovic
#1715 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ljudi, ima jos 6 utakmica da se igra i sve je jos moguce ! a i slovaci nisu jos ispali iz borbe za za jedno od prva dva mjesta. relaks ,opustite se i uzivajte ,lijep je pogled sa visine. pustite vise kombinacije.
PS:moderatori,zakljucajte temu do proljeca!
PS:moderatori,zakljucajte temu do proljeca!
- gonič zmajeva
#1716 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nevjerujem BiH je prva
AJMOOOOOOOO u venu i do Ria 
- dinty2
#1717 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ljudi ba..mi nema šanse da dobijemo slovačku i ovdje i tamo
jedna nerijeseno i jedan poraz je najrealniji
a ako uspijemo izvući pobjedu u zenici ..mozemo se nadati remiju tamo
- Logovan
#1718 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Realno nemamo mi šanse da odemo na SP. Trebamo se svima naguziti jer što ćemo se bezveze mučiti.dinty2 wrote:ljudi ba..mi nema šanse da dobijemo slovačku i ovdje i tamo
-
Zgec Lezda
#1719 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa normalno da je sve moguce sa obzirom da su zasad Grcka fakticki u najboljoj poziciji u nasoj grupi, iako mi vodimo grupu po gol razlici.Murat Sabanovic wrote:ljudi, ima jos 6 utakmica da se igra i sve je jos moguce ! a i slovaci nisu jos ispali iz borbe za za jedno od prva dva mjesta. relaks ,opustite se i uzivajte ,lijep je pogled sa visine. pustite vise kombinacije.
Grci imaju 4 boda u dvije od 4 kljucne utakmice (dvije protiv nas, dvije protiv Slovaka).
Mi imamo 1 bod u jednoj od nase 4 kljucne utakmice protiv Grka i Slovaka.
To sto smo mi Lihtenstajn rasturili 8-1 i sada statisticki imamo najbolju gol razliku od svih ekipa u Europi meni skoro nista ne znaci. Ja bi onih 8-1 rado zamjenio za 1-0 pobjedu protiv Grka ili Slovaka. Lihtenstajn mozemo dobit kad god hocemo.... zatvorenih ociju.
-
El_comadante
#1720 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nisam mislio na to da Latvija nas ugrozi na prvoj poziciji nego realno govoreći, pogotovo ako se naši opuste, moglo bi biti nerješeneo što bi bio za nas problem. znaći iz te dvije utakmice moramo uzeti najmanje 4 boda ako mislimo ići na SP.ja71 wrote:Ne bojim se ja Latvije, jer oni su vec sada skoro pa otpisani.El_comadante wrote:ključne su dlijedeče dvije utakmice protiv Grka kući i Latvije u gostima.
Do utakmice sa nama njima ce totalno pasti moral, isto je i sa Litvanijom.
Kljucna je utakmica sa Grckom, tu ce neko nekome pobjeci, jer smo direktni konkurenti.
Ja sam optimistican za tu utakmicu, jer mislim da smo takticki sa njima u Atini dobro odigrali.
Njihove sanse su bile nase individualne greske i tu ako se stabilizujemo bice sve u redu.
Razmislite malo kako je sada Grcima, jer trenutno oni nama gledaju u ledja a moraju doci u Zenicu
-
iamia
#1721 Re: Kvalifikacije za SP 2014
mi moramo grcku pobjediti u zenici. nista vise.
nikakve kalkulacije. nikakve sheme.
kratko i jasno.
put za brazil je u zenici u martu.
tu ako se grcka pobjedi, dobijamo moralno snagu.
onda ni slovacka nema sanse. niko drugi.
nikakve kalkulacije. nikakve sheme.
kratko i jasno.
put za brazil je u zenici u martu.
tu ako se grcka pobjedi, dobijamo moralno snagu.
onda ni slovacka nema sanse. niko drugi.
-
roboth
#1722 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako pobjedimo grke, mozemo priustiti sebi jedan poraz,ali zato sve ostale do kraja da pobjedimo.
-
iamia
#1723 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ako pobjedimo grke, evo ja se kladim da nijednu vise necemo izgubiti do kraja kvalifikacija !
jednostavno ce proraditi balkanski mentalitet nadmocnosti i nazivljavanja nad slabijim od sebe

jednostavno ce proraditi balkanski mentalitet nadmocnosti i nazivljavanja nad slabijim od sebe
- phillie
#1724 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Jos pet mjeseci do te utakmice, dajte prvo da "navijamo" da svi nasi prvotimci budu zdravi i da im forma ostane na nivou. A o ostalom cemo od Dana Nezavisnosti 
-
ja71
#1725 Re: Kvalifikacije za SP 2014
mi 1. na tabeli i ti tako.zlo87 wrote:Realno nemamo mi šanse da odemo na SP. Trebamo se svima naguziti jer što ćemo se bezveze mučiti.
E ovo je definicija gubitnickog mentaliteta