Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Stari

#226 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

Ostace jos dugo dugo u meni dilema ...jesmo li mi onomad prije par dana protiv Francuza ...izgubili utakmicu .. :cry: ili :-) ...su nas Francuzi pobijedili? Sto-ce-reci, jesmo li mi igrali toliko katastrofalno (ili samo "dovoljno lose") ... ili su Francuzi odigrali fatamorgalno fantasticno dobro ? Ovakvim i slicnim egzibicionim filozofiranjima se bavim skoro svaki put kad ...zijanimo...a ja iz razocaranja popijem konjak -do 2 ...i uvijek se nekako (ali svaki put drugacije) dokopam spoznaje da je to ... nebitno.

Kako bi bilo da mi nekako uzmemo bod u Tirani ...a da se albanezi ispromasivaju u stilu svaki napad precka - stativa ...gol iz ofsajda...faul u napadu i tako to ? Ono ... da ljudi budu bolji od nas za klasu...da nas ne pustaju van 16-erca po 10-15 minuta ... da nas vodaju po travi ko volove ...da heklaju i vezu sitni shtep po nasoj polovici ....ali da im se nekako zalomi pa rezultat ostane 0 : 0 ( :D za nas :D ) .

Bil to valjalo ?

Ne mogu argumentovano objasniti zasto ...jer radi se o osjecanjima - ne o egzaktnoj nauci .... al meni bi bilo draze no ikad.
smoki_choko

#227 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by smoki_choko »

Bez TV prijenosa utakmice iz Tirane!?

BHT1 je ponudila puno manje, da ne kažem deset puta manje. Ipak, ne bih govorio o cijenama jer je to poslovna tajna, kazao je Vukićević

Kako trenutno stoje stvari, nijedna naša TV kuća neće prenositi predstojeći kvalifikacioni meč za Euro 2012, Albanija - BiH, koji je na programu 8. oktobra u Tirani.

- Cijena TV prava za meč iz Tirane je minimalno 150.000 eura, kaže Slaviša Vukićević, zastupnik švicarske marketinške kuće „SGM“ koja je od Fudbalskog saveza Albanije otkupila sponzorska i TV prava.

- Lako se može desiti da utakmica neće biti prenošene u BiH, što bi mi bilo jako žao.

Vukićević je već poslao ponude i obavio razgovore sa čelnicima BHT1 i još nekoliko privatnih bh. televizijskih kuće.

- BHT1 je ponudila puno manje, da ne kažem deset puta manje. Ipak, ne bih govorio o cijenama jer je to poslovna tajna. A ista ili slična situacija je sa ostalim našim privatnim TV kućama. Naprimjer, TV Kosovo je već otkupila TV prava za ovu kvalifikacionu utakmicu za 40.000 eura - dodaje Vukićević, bivši fudbaler Sarajeva i reprezentacije BiH.

Ulaznice još nisu u prodaji

Navijači našeg državnog tima, koji imaju namjeru putovati u Tiranu, za kupovinu ulaznica moraju se obratiti Fudbalskom savezu Albanije (telefon: 00355-43-46-605, fadž: 00355-43-46-609, e-mail: fshfŽfshf.org.al), objavljeno je na zvaničnom veb sajtu NSBiH.

Međutim, još nisu određene cijene ulaznica koje su za minulu utakmicu Albanija - Luksemburg 1:0, za gostujuću tribinu stadiona Kemal Stafa (iza gola), koštale oko 1,5 eura, odnosno 200 albanskih leka (136 leka = 1 euro).
udrch

#228 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Sad će i Albanija..sljedeći ponedjeljak okupljanje..naši igrači su u uzlaznoj formi, nadam se da će biti dobro..
Tarik19

#229 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Svakako da trebamo biti oprezni protiv Albanaca mada mislim da se netrebamo plasiti i lahko predeti u slucaju da oni zabiju prvi gol u Tirani. U sustini, ako mi brzo zabijemo prvi gol onda cemo najvjerovatnije pobjediti sa 2-3 gola razlike. Bice to sve kako treba, ako bog da, ja sam uvjeren.
Frankyee

#230 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Frankyee »

Albanci su tvrd tim i jos ako budu zgusnuti na sredini terena onda to moze biti jako lose za nas.

Svima je jasno da kad Misketa poklope onda pada concepcija nase igre, to je vjerovatno Kuze skuzio :razz:

Najvazniji igrac Albanije je mozda onaj centralni vezni is Galatasaraja, koji igra sa Misketom pa je vidio majstora na djelu. Posto smo mi najtanji na poziciji trenera bojim se da ce nas Albanci takticki razvaliti , moguce da Kuze zbog bolestio nece biti na klupi pa ce Albance voditi onaj pomocnik iz Bosne, ( ne mogu se sjetiti imena )
Frankyee

#231 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Frankyee »

Izgleda da Albance vodi Dzemal Mustedanagic , Kuze se ne ocekuje na utakmici.

Ako nas takticki poklope Albanci sa pomocnim trenerom. bice vrijeme da Susic se povuce,...
A1fa

#232 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

Konacno jedna gostujuca utakmica na koju skoro svako ko ima zelju moze otici. Cijena ulaznice 5 Eura, udaljenost iz Sarajeva 420 km, vize ne trebaju :D Ja ocekujem dosta nase raje jer se bukvalno za 50 KM (ako se barem cetvorica ,,utale'' )sa vlastitim autom moze otici i vratiti. Tu sam uracunao i spavanje u u Tirani, jer sam nasao da se u pansionima i motelima van centra za jednu noc placa 5-7 Eura. Ja ako Bog da idem, bit ce to extra dernek :bih:
Tarik19

#233 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Frankyee wrote:Izgleda da Albance vodi Dzemal Mustedanagic , Kuze se ne ocekuje na utakmici.

Ako nas takticki poklope Albanci sa pomocnim trenerom. bice vrijeme da Susic se povuce,...
U svakom slucaju, kada bi se to desilo, to bi bila ogromna blamaza za sve nas.
insertdelete

#234 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by insertdelete »

A1fa wrote:Cijena ulaznice 5 Eura
Gdje se ulaznice uzimaju, preko naseg il njihovog saveza. Tacnije, hocel bit ulaznica na stadionu za nas sektor.
riko-ga

#235 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by riko-ga »

A1fa wrote:Konacno jedna gostujuca utakmica na koju skoro svako ko ima zelju moze otici. Cijena ulaznice 5 Eura, udaljenost iz Sarajeva 420 km, vize ne trebaju :D Ja ocekujem dosta nase raje jer se bukvalno za 50 KM (ako se barem cetvorica ,,utale'' )sa vlastitim autom moze otici i vratiti. Tu sam uracunao i spavanje u u Tirani, jer sam nasao da se u pansionima i motelima van centra za jednu noc placa 5-7 Eura. Ja ako Bog da idem, bit ce to extra dernek :bih:

Ja sam mislio ici sa Centrotransom ali neznam sta za kartu.Hoce li biti dole karti ?
Stari

#236 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

Ne bi valjalo ako se ovako nastavi sa nonsalancijom suparnika i njihovog rukovodstva. Mustedanagic je kao igrac bio apsolutno ravan Josipu Kuzeu ... po meni i puno bolji (al hajd to cemo zanemariti kao stvar ukusa). Ako ce ih Mustedanagic voditi to nikako nije hendikep za njih ...naprotiv.

Nego ...nekako mi promaklo u ovoj frci ... u koliko sati pocinje utakmica u petak...jel navece ...ili je poslijepodne?
zecko_kupuz

#237 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by zecko_kupuz »

Stari wrote: Nego ...nekako mi promaklo u ovoj frci ... u koliko sati pocinje utakmica u petak...jel navece ...ili je poslijepodne?
Nije ni važno, ako ne bude prenosa. :D Ma biće prenosa 100 posto, uvijek se ovi naši natežu i u pet do dvanaest srede problem.
Timotije

#238 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Timotije »

Stari wrote:Ne bi valjalo ako se ovako nastavi sa nonsalancijom suparnika i njihovog rukovodstva. Mustedanagic je kao igrac bio apsolutno ravan Josipu Kuzeu ... po meni i puno bolji (al hajd to cemo zanemariti kao stvar ukusa). Ako ce ih Mustedanagic voditi to nikako nije hendikep za njih ...naprotiv.

Nego ...nekako mi promaklo u ovoj frci ... u koliko sati pocinje utakmica u petak...jel navece ...ili je poslijepodne?
U 20:30, Dzemo je igrao beka, koliko me sjecanje sluzi, i one 82-e kad je Dinamo osvojio titulu sa Cirom na celu.
Jedna druga stvar me nervira, novinarska malicioznost i "tiha" (kad bi se zajebavali, sve je to puno zesce) jeba Susica. Da se razumijemo, nisam ni sam sekunde zadovoljan takticko/tehnickom izvedbom naseg tima, ali....kvalifikacije su tek pocele, ono zadnje nije vrijedno analize (uzas), ali igra se jos dosta toga....Nemojte, nije svjetske trenerska klasa, ali sam ja zadnji (iako sam "bivsi" vatreni Zeljovac :D ), koji cu se popljuvati na nasu veliku igracku legendu. Ako usere kvalifikacije, prvi cu, na kraju balade, baciti kamen :D
Vidim da su nam, i izbori zakucali na vrata, pao Pape lagano u drugi plan. I neka je, samo da dobro odigramo jedno strasno tesko gostovanje.
Izostanak euforije je, pravo pozitivna stvar, raduje me... :bih:
Baltazar_khan

#239 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

Image

:mrgreen: :bih:
Obuca9

#240 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

Bošnje i Herc :D
Edin H.

#241 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Sjajna vijest, FIFA suspendovala Nigeriju iz sviha medjunarodnih takmicenja :roll:

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 060018.stm
four

#242 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by four »

insertdelete wrote:
Gdje se ulaznice uzimaju, preko naseg il njihovog saveza. Tacnije, hocel bit ulaznica na stadionu za nas sektor.
Ako neko zna odgovor, bilo bi lijepo da napise :-D
riko-ga

#243 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by riko-ga »

four wrote:
insertdelete wrote:

Nas savez nema nista sa tim.Zvao ih licno.Znaci Albanski savez.Albanskom savezu slao e-meil i nikad nisu odgovorili.Znaci telefon u ruke i zovi.Broj imas kad udjes na stranicu Albanskog saveza.

Ja idem Centotransom i imamo obezbjedjene karte tako kaze teta u agenciji.Placamo kartu 11 KM i to u autobusu :mrgreen: a kartu valjda dobijemo u Tirani.
four

#244 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by four »

Nas savez nema nista sa tim.Zvao ih licno.Znaci Albanski savez.Albanskom savezu slao e-meil i nikad nisu odgovorili.Znaci telefon u ruke i zovi.Broj imas kad udjes na stranicu Albanskog saveza.

Ja idem Centotransom i imamo obezbjedjene karte tako kaze teta u agenciji.Placamo kartu 11 KM i to u autobusu :mrgreen: a kartu valjda dobijemo u Tirani.[/quote]

A slao sam im i ja mail, ali ne odgovaraju, zato i pitam. Uglavnom idem u privatnom aranzmanu, sa autom, naravno bez karte pa me interesovalo hoce li se moci kupiti na stadionu. Ma idem, pa sta bude. :D

Tebi hvala u svakom slucaju.
A1fa

#245 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

four wrote:
insertdelete wrote:
Na stranici naseg saveza pise da se obratimo direktno u nogometni savez Albanije. Ja sam zvao, ali ne znaju Engleski. Posle mi je drug Albanac zvao i rekli su mu da ce karte moci se kupiti direktno na prodajnim salterima Qemal Stafa stadiona.
A1fa

#246 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

four wrote:Nas savez nema nista sa tim.Zvao ih licno.Znaci Albanski savez.Albanskom savezu slao e-meil i nikad nisu odgovorili.Znaci telefon u ruke i zovi.Broj imas kad udjes na stranicu Albanskog saveza.

Ja idem Centotransom i imamo obezbjedjene karte tako kaze teta u agenciji.Placamo kartu 11 KM i to u autobusu :mrgreen: a kartu valjda dobijemo u Tirani.
A slao sam im i ja mail, ali ne odgovaraju, zato i pitam. Uglavnom idem u privatnom aranzmanu, sa autom, naravno bez karte pa me interesovalo hoce li se moci kupiti na stadionu. Ma idem, pa sta bude. :D

Tebi hvala u svakom slucaju.[/quote]

Isti smo znaci :D Da mi hoce samo ko reci na kojoj tribini ce biti nasi, da od kakvih svercera ne kupimo karte za pogresnu tribinu.
insertdelete

#247 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by insertdelete »

Isti smo :mrgreen: Idemo, nekako ce se uc.

Jel zna neko trebal ono nakvo osiguranje za ulazak u Albaniju. Ovi sto idu busem kazu placali neko osiguranje.

Primajul eure, kakve su im cijene, piva - hrana :mrgreen:
LongDong

#248 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LongDong »

Pričal' se o kakvom tv prenosu?
north

#249 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by north »

LongDong wrote:Pričal' se o kakvom tv prenosu?
Pa stvarno ako ne bude prenos, jadovi su samo takvi.......to što je njima skupo, nas obične smrtnike ne interesuje, neka nadoknade na reklamama i dr., sve će velike firme htjeti reklamu pred utakmicu i na poluvremenu......

Jednostavno mi plaćamo pretplatu, a oni su dužni obezbijediti prenos....Čuj skupo, niđe veze....snađite se idioti!!!!
riko-ga

#250 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by riko-ga »

Evo ko zeli na PP neka posalje broj mobitela ili da ja dam njemu svoj i kad saznam za koju tribinu smo dobili kartu da im javim da znaju za koju tribinu da kupe karte.
Locked