Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ejch-ju-es-i-aj-en

#1826 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Ejch-ju-es-i-aj-en »

Ipak se ne gleda FIFA , nego UEFA ranking kod određivanja nosilaca :-)

Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying - which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 - UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:[10]
40% of the average points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.
atmel

#1827 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by atmel »

Slovenija vjerovatno neće biti druga. Imaju isto podova kao i Srbija, plus jednu utakmicu više.
Igraju u gostima sa Italijom i kod kuće sa Srbijom. Drugi iz ove grupe će vjerovatno biti Srbi.
Timotije

#1828 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Timotije »

atmel wrote:Slovenija vjerovatno neće biti druga. Imaju isto podova kao i Srbija, plus jednu utakmicu više.
Igraju u gostima sa Italijom i kod kuće sa Srbijom. Drugi iz ove grupe će vjerovatno biti Srbi.
Slovenci su sami sebe izbacili porazom od Estonije kuci. Sad im vise nema spasa, steta njih sam prizeljkivao :(
Edin H.

#1829 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Timotije wrote:
atmel wrote:Slovenija vjerovatno neće biti druga. Imaju isto podova kao i Srbija, plus jednu utakmicu više.
Slovenci su sami sebe izbacili porazom od Estonije kuci. Sad im vise nema spasa, steta njih sam prizeljkivao :(
Ovo vec postaje cirkus, znaci mogli bi najvjerovatnije barazu igrati i sa Srbijom i sa Hrvatskom, ako Grci ne zijane.
Šandor

#1830 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Šandor »

Timotije wrote:
Njih priželjkivao? Slovenci su izbacili Ukrajince na vrhuncu moći u baražu prije 10-ak godina. Tada su također izbacili i Rumune u baražu.
A u baražu za prošlo svjetsko prvenstvo Slovenija je izbacila Rusiju.
Edin H.

#1831 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Šandor

#1832 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Šandor »

Crna Gora bi mogla izgubiti drugu poziciju do kraja. Sve su uprskali protiv Velsa. Trebao im je samo bod.
Šandor

#1833 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Šandor »

Ne, trebala im je pobjeda. Sad će ih Švajcarska vrlo vjerovatno preteći na kraju.
udrch

#1834 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Šandor wrote:Ne, trebala im je pobjeda. Sad će ih Švajcarska vrlo vjerovatno preteći na kraju.
Ne mislim da će izgubiti drugu poziciju..švica treba pobijediti sve utakmice, uključujući i njih..ako ne pobjede Crnu goru džaba im sve..
buzzer

#1835 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by buzzer »

daydreaming...

nakon sto ga je ostavila djevojka, emir spahic je shvatio da nije ok biti supak u zivotu i da to sportisti njegovog kvaliteta ne pristaje. konacno slobodan, safet susic poziva 23 uistinu najbolja igraca u reprezentaciju za odlucujuce meceve play off-a protiv srbije. bolje imati, nego nemati. nakon jednog dugog i iskrenog telefonskog razgovora izmedju emira i hasana, prekinutog praznom baterijom bracinog mobitela, salihamidzic se vraca da karijeru okruni odlaskom na ep sa reprezentacijom. hasagic, begovic, sehic, mujdza, vranjes, salihamidzic, spahic, pandza, cocalic, papac, subasic, jahic, rahimic, zahirovic, lulic, salihovic, misimovic, pjanic, maletic, ibricic, dzeko, ibisevic i muslimovic, nabrijani, a prisebni odlaze u beograd na prvi susret sa favorizovanom reprezentacijom srbije. na posljednjem treningu selektor bira pocetnih 11, te, na insistiranje kapitena spahica, dodjeljuje kapitensku traku igracu sa najvise nastupa za reprezentaciju, zvjezdanu misimovicu. ponovo divljanje na tribinama marakane. transparenti fasistickog sadrzaja, skandiranje ratnim zlocincima, utakmica na ivici prekida... i onda... lucidnim pasom kapiten misimovic pronalazi dzeku, opkoljenog cetvricom protivnickih igraca i najbolji napadac evrope stalozeno salje loptu u mrezu domacina. situacija na tribinama dostize vrhunac, sudija nakratko prekida utakmicu da vatrogasci iznesu pirotehniku i da redari primire razocarane domace navijace iz lukavice. utakmica se nastavlja. srbija preuzima terensku inicijativu, ali njihovi napadi nailaze na bedem pred vratima begovica. pred sam kraj regularnog vremena brzi kontranapad reprezentacije bosne i hercegovine. iskusni vidic, ne imavsi drugog rjesenja, obara senada lulica na ivici sesnaesterca i sudija svira penal za bosnu. siguran izvodjac najstrozije kazne u svom karakteristicnom stilu je kapiten misimovic. 0:2!!!!
sljedeci vikend na prepunom stadionu asim ferhatovic hase, u predivnoj sportskoj atmosferi (narusenoj tek pokusajima provokacija na dijelu tribina sa navijacima iz sarajevskih predgradja, zaustavljenih profesionalnom intervencijom snaga sigurnosti) publika aplauzom pozdravlja himne, igraci se rukuju uz prijateljski osmjeh... sudija svira pocetak utakmice...
sljedecih 90 minuta zamislite sami, na kraju ce biti 4:1 za bih. na ekranima sirom drzave ostace zabiljezena fer gesta predsjednika tadica kako komsicu, lagumdziji i dodiku cestita zasluzenu pobjedu....

... u jebote, jes me ponijelo ovo... :bih:
Magarece_godine

#1836 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Magarece_godine »

Kolko love ce biti put za Pariz .... Taman da curu odvedem u Pariz i proslavim najveci uspjeh nase reprezentacije :D
udrch

#1837 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Magarece_godine wrote:Kolko love ce biti put za Pariz .... Taman da curu odvedem u Pariz i proslavim najveci uspjeh nase reprezentacije :D
Ja idem autom, sa ekipom..
El_comadante

#1838 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by El_comadante »

ma treba sačekati utorak. trebamo pobjediti bjelorusiju i tako ih izbaciti iz svih kalkulacija a mislim da če ih sada biti teze pobjediti jer če na nama biti dodatni pritisak jer ovu kao moramo pobjedti a tamo šta uradimo. a Rumunija - Francuska mislim da če biti X2 nevjerujem da če biti 1 a nama bi odgovaralo X jer bi Rumuni ispali a mi bi dosli u sitzacija ako pobjedimo u Parizu da smo prvi.
udrch

#1839 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Treba popravljati gol razliku na vrijeme..trenutno Francuska ima +8, a mi +3..bar 2 komada bjelorusiji i jedno 4 komada Luxemburgu..da dočekamo dvoboj u Francuskoj potpuno spremni..
perfect_guy

#1840 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by perfect_guy »

Ejch-ju-es-i-aj-en wrote:Ipak se ne gleda FIFA , nego UEFA ranking kod određivanja nosilaca :-)

a uefin nije ništa drugo nego izvođenje evropskih timova sa fifine liste
udrch

#1841 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Jebote da nam je u grupama dobiti ove naše komšije, plasman u četvrtfinale bi nam bio zagarantovan
Korisnicko ime

#1842 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Korisnicko ime »

udrch wrote:Jebote da nam je u grupama dobiti ove naše komšije, plasman u četvrtfinale bi nam bio zagarantovan
Ti o Eurobasketu2011? :wink:
Timotije

#1843 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Timotije »

Šandor wrote:
Timotije wrote:
Njih priželjkivao? Slovenci su izbacili Ukrajince na vrhuncu moći u baražu prije 10-ak godina. Tada su također izbacili i Rumune u baražu.
Ma znam ja to, ali samo mi nemoj Srba i Hrvata!!!
Nisu nista posebno, u ovome trenutku, ni jedni ni drugi, ali....znam da bi ga mi na kraju nekako popusili!I jedni idrugi bi poceli sa sranjima i verbalnim provokacijama, puno prije utakmice, a imaju jace medije....i bezobrazniji su.
Gledao sam malo i ove druge grupe, ne bih volio Turke, ni u kom slucaju, Skandinavci tu i tamo....Ama sjetim se one duple stative iz Lisabona, pa se odmah sjebem! Sanjacu je dok sam ziv :D samo da se sutra sami u nogu ne upucamo!
udrch

#1844 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Korisnicko ime wrote:
udrch wrote:Jebote da nam je u grupama dobiti ove naše komšije, plasman u četvrtfinale bi nam bio zagarantovan
Ti o Eurobasketu2011? :wink:
Ma govorim o fudbalu, ugledajući se na košarku..
Šandor

#1845 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Šandor »

Timotije wrote:
Šandor wrote:Njih priželjkivao? Slovenci su izbacili Ukrajince na vrhuncu moći u baražu prije 10-ak godina. Tada su također izbacili i Rumune u baražu.
Ma znam ja to, ali samo mi nemoj Srba i Hrvata!!!
Nisu nista posebno, u ovome trenutku, ni jedni ni drugi, ali....znam da bi ga mi na kraju nekako popusili!I jedni idrugi bi poceli sa sranjima i verbalnim provokacijama, puno prije utakmice, a imaju jace medije....i bezobrazniji su.
Gledao sam malo i ove druge grupe, ne bih volio Turke, ni u kom slucaju, Skandinavci tu i tamo....Ama sjetim se one duple stative iz Lisabona, pa se odmah sjebem! Sanjacu je dok sam ziv :D samo da se sutra sami u nogu ne upucamo!
Ma uopšte nije važno protiv koga ćemo igrati u baražu. Svi su jaki ali svako može izgubiti. Kako je velika Rusija mogla ispasti od sićušne državice Slovenije? Ko je nas spriječio da uzmemo Dansku 2003. godine? Ili Portugal 2009. godine? Ni suci ni iko drugi. Sve je bilo čisto kao suza. Imali smo sasvim dovoljno vremena na raspologanju.

Mislim da nikome ko navija za BiH ne bi bilo milo da u baražu igramo protiv Srbije. Zbog emocionalnog naboja. Ali možda to i ne bi bilo loše. Otići u Beograd, bez naših navijača. Ako zabijemo gol, njihovi ludi navijači ući će u teren u pokušaju da pokolju naše igrače. Sudija bi prekinuo utakmicu i mi bi išli dalje. Ključna stvar su navijači. Ako naši navijači budu išli u Beograd, kao što su to učinili prije 6 godina, vjerovatno ispadamo. Dešavanja na tribinama uznemirit će igrače, baš kao i prošli put. Ali znajući Srbe, ako ne bi bilo navijača, njihov fokus bio bi na igračima. Za očekivati je da provale na teren. I tu bi bio kraj za Srbiju. Ako pratiš fudbal, vjerovatno ti je poznato da je Srbija već pred isključenjem iz međunarodnih takmičenja zbog brojnih incidenata njihovih navijača.
udrch

#1846 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Samo nam dajte Srbe ili Hrvate..gorih ekipa u Evropi od njih trenutno nema..

Bio bi to vrhunac ove generacije..
Baudelaire

#1847 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

udrch wrote:Samo nam dajte Srbe ili Hrvate..gorih ekipa u Evropi od njih trenutno nema..

Bio bi to vrhunac ove generacije..

Srbe bi mogli i mlatnuti, Hrvate ne bih volio nikako. Šta je više s tim kompleksima, daj mi komšije da se s njima igram? Dosta više tog, daj da se nekim čudom Armenija plasira u baraž i da je nagradi Platini Bosnom i Hercegovinom, da rahat možemo baraž odigrati.
quasar

#1848 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by quasar »

Ma koji cemo klinac na EP ako ne mozemo u barazu izbaciti ekipu iz drugog ili treceg sesira? Sta treba? Da se stidim pola juna mjeseca 2012? Treba da nas kantaju tamo sa nulom..
Kad budemo spremni, i otici cemo.
mistek

#1849 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by mistek »

Realno, u baražu bi se trebale ili mogle naći:
A: Turska, jer objektivno ni Austrijanci i Belgijanci ne mogu na kraju izvući nešto više.
B: Rusija/Slovačka/Irska, sve otvoreno, a Armenci nemaju kvalitet za to.
C: Srbija, jer je Slovencima raspored užasan, a Estonci i Sj. irci nemaju kvalitet.
E: Švedska, i pored odličnih kvalifikacija za Mađare.
F: Hrvatska ,jer mislim da su im šanse za prvo mjesto ko nama - slabe.
G: Švicarska, jer su CG osvojili bodova koliko će i na kraju imati.
H: Portugal, Norveška, Danska
I: Češka
Baudelaire

#1850 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baudelaire »

Portugal osvaja grupu, Hrvati najbolja druga. Toliko od mene :D Nama Danska u baražu :D
Locked