Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- aveos
#776 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Jesu oni srbi losi u pm

- BHF_Manijak
#777 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Interesantno je kako si se odjednom poceo ponovo zanimati za sport, konkretno fudbal. Inace te nije bilo na temama jedno 2-3 godine, falilo valjda sportskog motiva kluba za kojeg navijas, sta li...The 51st State wrote: Mujakic ne truhne nego je napravio rekordan transfer kao najbolji stoper lige, sto je sasvim dovoljna referenca da gs se razmotri kao ozbiljnu opciju na stoperu, a Jos je mnogo brzi I pokretljiviji I jaci na lopti od sunjica, a od zukanovica brzi.
Kovacevic je golman Koji ce oboriti rekord pomenutog, a I brani u ozbiljnijoj ekipi, po mom subjektivnom dojmu Nas najmoderniji golman sa najizglednijom perspektivom za ozbiljnu karijeru sto je takodjer dovoljno da stane medju stative umjesto polovnjaka sehica. Ahmetovic je trebo biti nagradjen za ovu sjajnu sezonu, a I visoki presing, zalosno je reci no tako je, igra bolje od nemotivisanog dzeke, mogo je se iskoristiti.
A mentalitet je nesporan samim Tim sto bodovno titula nijednom nije dosla u pitanje.
Mujakic je neosporan talenat, da ne kazem kvalitet. Od prvog dana to tvrdim kad sam ga odgled'o kad je zaigrao prvi put od prve minute. Za nesto vise mora se svakako dokazati van granica BiH, kao i svaki drugi igrac. Ima sve pred sobom, sad je iskljucivo do njega. Ima dobru polaznu tacku.
Isto vazi i za Kovacevica. Ono sto je ovdje pokazivao je odlicno. Pred njim je buducnost. Za najvisi nivo, potrebno se nametnuti van granica cemerne lige. Sehic je isto tako ubijao u ligi, pa na kraju tavori po Turskoj. Mada je ovaj uspio i Ligu prvaka zaigrati, pa s Qarabagom s Qarabagom...
Za Ahmetovica ne vrijedi komentarisati. On je svoje davno trebao dobiti u reprezentaciji, ali ne sad, vec jos dok je u Rusiji igrao. Sad igraca zvati sa 34-35 godina i to iz ove lige je nonsens. Nekad je i Armin Hodzic prekucavao ovu ligu i to sa 20 godina, pa kad dodje u reprezentaciju cini se k'o igrac sa bajramskog turnira.
- Logovan
#778 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Ako su makar malo normalni, onda im nece biti svejedno ovo zajebavanje.Point. wrote:Ima da se naše zvijezde zagrcnu kad pročitaju ovo između zalogaja pite od jabuke, gurabija, buhtli, potišpanje i ostalih sportskih kolača naše kuhinje.
-
lissics
-
Vitoo
#780 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Pukki kukki metno nam ga Tukki.lissics wrote:
Dje Dzeko Messi
-
Vitoo
#781 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH

Jedna za hladjenje ovi sto su previse nadali..
-
The 51st State
#782 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
A sta ces, interesovanja su mjenicna stvarBHF_Manijak wrote:Interesantno je kako si se odjednom poceo ponovo zanimati za sport, konkretno fudbal. Inace te nije bilo na temama jedno 2-3 godine, falilo valjda sportskog motiva kluba za kojeg navijas, sta li...The 51st State wrote: Mujakic ne truhne nego je napravio rekordan transfer kao najbolji stoper lige, sto je sasvim dovoljna referenca da gs se razmotri kao ozbiljnu opciju na stoperu, a Jos je mnogo brzi I pokretljiviji I jaci na lopti od sunjica, a od zukanovica brzi.
Kovacevic je golman Koji ce oboriti rekord pomenutog, a I brani u ozbiljnijoj ekipi, po mom subjektivnom dojmu Nas najmoderniji golman sa najizglednijom perspektivom za ozbiljnu karijeru sto je takodjer dovoljno da stane medju stative umjesto polovnjaka sehica. Ahmetovic je trebo biti nagradjen za ovu sjajnu sezonu, a I visoki presing, zalosno je reci no tako je, igra bolje od nemotivisanog dzeke, mogo je se iskoristiti.
A mentalitet je nesporan samim Tim sto bodovno titula nijednom nije dosla u pitanje.
Mujakic je neosporan talenat, da ne kazem kvalitet. Od prvog dana to tvrdim kad sam ga odgled'o kad je zaigrao prvi put od prve minute. Za nesto vise mora se svakako dokazati van granica BiH, kao i svaki drugi igrac. Ima sve pred sobom, sad je iskljucivo do njega. Ima dobru polaznu tacku.
Isto vazi i za Kovacevica. Ono sto je ovdje pokazivao je odlicno. Pred njim je buducnost. Za najvisi nivo, potrebno se nametnuti van granica cemerne lige. Sehic je isto tako ubijao u ligi, pa na kraju tavori po Turskoj. Mada je ovaj uspio i Ligu prvaka zaigrati, pa s Qarabagom s Qarabagom...
Za Ahmetovica ne vrijedi komentarisati. On je svoje davno trebao dobiti u reprezentaciji, ali ne sad, vec jos dok je u Rusiji igrao. Sad igraca zvati sa 34-35 godina i to iz ove lige je nonsens. Nekad je i Armin Hodzic prekucavao ovu ligu i to sa 20 godina, pa kad dodje u reprezentaciju cini se k'o igrac sa bajramskog turnira.
Nema hljeba od repke dok se ne pocnu koristiti premijerligaski resursi u barem minimalnoj mjeri, samim tim dizes I ligu, bazen dijaspore je iscrpljen ili je sve manji.
Garantujem da je Morz izabran kao selektor umjesto Robija da bi ovako bilo I da se
bi libio takticki ostaviti dzeku na klupi nekad I tako neki nekonvencionalni potezi
- insomnia78
#783 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
A ko ce mjesto Dzeke?
-
The 51st State
#784 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Krunic, kodro, sta ja znam ima vazda neko
- BHF_Manijak
#785 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Pa mi levati sto pratimo Prmeijer ligu odavno to i govorimo. Ja sam uvijek i ZA da se da sansa igracu iz lige ako je u pet deka sa nekim iz dijaspore, zasto da ne.The 51st State wrote:
A sta ces, interesovanja su mjenicna stvar.
Nema hljeba od repke dok se ne pocnu koristiti premijerligaski resursi u barem minimalnoj mjeri, samim tim dizes I ligu, bazen dijaspore je iscrpljen ili je sve manji.
Garantujem da je Morz izabran kao selektor umjesto Robija da bi ovako bilo I da se
bi libio takticki ostaviti dzeku na klupi nekad I tako neki nekonvencionalni potezi
Odavno je trebalo poceti crpiti premijerligaske resurse, ali ko da ih crpi? Ovi grobari kojima je zgrada prioritet od jednog barem terena na nekom stadionu?! Oni koji kazu "ma dosadan si vise s Premijer ligom"? E pa sad ih karma siba u glavu...
Niko sretniji od mene kad vidim da se dijete dokazalo ovdje, pa ode vani. Samo sto uvijek vani kaskamo jebi ga. Ili precijenimo kvalitet te nase djece ili nesto trece, nisam pametan.
Zato sam i rek'o za Mujakica da trebamo jos vidjeti. Ono sto je u ligi pokazivao, ima predispozicije da bude za 2-3 godine nosilac odbrane u repki, ako nastavi pravilan razvoj. Konstitucija pase, inteligencija, a kako sam upoznat i radne navike. Vidjet cemo.
-
The 51st State
#786 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
To si u pravu za savez, zadugo je to slijepa ulica cim fk hrid Ima jednak uticaj na personal kao premijerligas neki.
A to sto se tice kvaliteta i precjenjivanja, ne vidim da je sunjic nesta u odnosu na sebe Iz zrinskog ili cimirot emre can u odnosu na cimirota Iz sarajeva, samo je stvar adekvatne procjene, postenja I muda onoga ko bira reprezentativce
A to sto se tice kvaliteta i precjenjivanja, ne vidim da je sunjic nesta u odnosu na sebe Iz zrinskog ili cimirot emre can u odnosu na cimirota Iz sarajeva, samo je stvar adekvatne procjene, postenja I muda onoga ko bira reprezentativce
Last edited by The 51st State on 09/06/2019 12:17, edited 1 time in total.
- Edin H.
#787 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Strasno, koje su to fudbalske neznaliceaveos wrote:Jesu oni srbi losi u pm![]()
- N.N.
#788 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Kada ti vidis onog Zukanovica i Sunjica, skontas da si u velikom qurcu. Njih dvojica posjeduju sve sto moderni stoperski par ne bih trebao da posjeduje, a to su tromost, sporost i okretnost kao u moje punice
Bog te zar onako stoperi da igraju.
Vezna linija, tobejarabi.
Daj vise tog Gojaka i tu neku mladju djecu a ovo ostalo tjeraj u picku materinu ili tamo u one Ehlisportove iz Stambola
I naravno, samo Ilidza i okupljanja. Lulicu picko!
Vezna linija, tobejarabi.
Daj vise tog Gojaka i tu neku mladju djecu a ovo ostalo tjeraj u picku materinu ili tamo u one Ehlisportove iz Stambola
I naravno, samo Ilidza i okupljanja. Lulicu picko!
-
last mohicans
#789 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Ja mislim da je za ovo sve kriv Lulic. Igrači su ono vidjeli, znaju da je to istina, a ko biva ne utiče to na njih i njihovu igru. Onda su oni jos više udarili po baklavama, sarmi, mozda i pivi, ko zna, da pokazu da sa junk foodom mogu odigrati odličnu utakmicu. I odigrali su je. Ostalo je historija.
-
Korisničkoime
#790 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Nisam gledao utakmicu, medjutim na osnovu dugogodisnjeg pracenja reprezentacije u utorak gazimo zabare.
Zivi bili pa vidjeli.
Sto se tice igraca iz PL-a, pokazani kvalitet u PL na zalost ne znaci nista jer nama liga nije konkurentna to opet na zalost pokazuju igre i rezultati nasih klubova u tzv. "evropi".
Mada iskreno kada postoji neki ocit talenat koji pruza dobre utakmice za prijateljsku se moze i treba pozvati medjutim prica kako se MORAJU pozivati igraci iz PL i da je to pod obavezu je po meni glupost.
Zivi bili pa vidjeli.
Sto se tice igraca iz PL-a, pokazani kvalitet u PL na zalost ne znaci nista jer nama liga nije konkurentna to opet na zalost pokazuju igre i rezultati nasih klubova u tzv. "evropi".
Mada iskreno kada postoji neki ocit talenat koji pruza dobre utakmice za prijateljsku se moze i treba pozvati medjutim prica kako se MORAJU pozivati igraci iz PL i da je to pod obavezu je po meni glupost.
-
Korisničkoime
#791 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
To sto je Lulic naveo je ozbiljan problem jer se prenosi sa generacije na generaciju, novi reprezentativci dodju vide kako stvari funkcionisu i samo se prilagode i tako iz generacije u generaciju. U takvoj situaciji je potreban rez kojeg bi bilo najbolje da naprave zajedno selektor i kapiten, najboljo igrac, vodja ekipe, buduci da je to sada a i prije bio Dzeko ocigledno nam je cekati neka bolja vremena kada ce se dobiti ta kombinacija selektora i kapitena koji su voljni prekinuti tu praksu baklava i godisnjeg.last mohicans wrote:Ja mislim da je za ovo sve kriv Lulic. Igrači su ono vidjeli, znaju da je to istina, a ko biva ne utiče to na njih i njihovu igru. Onda su oni jos više udarili po baklavama, sarmi, mozda i pivi, ko zna, da pokazu da sa junk foodom mogu odigrati odličnu utakmicu. I odigrali su je. Ostalo je historija.
- Dupli_skalp
#792 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
slažem se potpuno, slično i napisah.kiligonzales wrote:Robijeva taktika koja se ne mjenja, nacin na koji igramo, bez imalo ljepote, tim u koji nema najboljih igraca jer covjek voli Cimija i Sarica, a ne voli Hajrovica, Gojaka, Hajradinovica, Vrancica i neke druge igrace koji barem promjene klub na bolje ili ligu, bez ijednog igraca iz premier lige barem na klupi , sve te neke stvari ce nas kostati dosta u ovim kvalifikacijama jer Robi ne umije i ne zeli dizati ekipu na bolje.
Misljenja sam da se Robiju treba zahvaliti ubrzo jer s ovom igrom, ovim timom i pristupom protiv Talijana ako prodjemo ko sa Fincima 2-0, bice nam uspijeh.
Od lige nacija i utakmica u kojim su nas gotovo svi protivnici nadigrali, a mi cudom pobjedjivali, govorim u svome drustvu da cemo mi ljevati Susica u zlatu jer sa njim i kad smo gubili igra nam nije izgledala ovako lose ko kod Robija.
Mislim da ako zelimo spasiti kvalifikacije moramo mu se sto prije zahvaliti.
također, mišljenja sam da i igrače treba žestoko iskritikovati i naljepiti.eyesburn wrote:
što se robija tiče, rezultati i igra govore sami za sebe. također i neke druge stvari iskaču iz drugog plana, a to je da je otjerao begu i izeta, kolašinac mu izbjegava nastupe, stalno robuje jednom te istom sistemu igre s istim igračima.
ali ruku na srce, dobro treba "oprati" i naše reprezentativce, strašno koliko nezalaganja, nonšalancije, neozbiljnosti...
-
todd_smith
#793 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Ne budite smijesni.BHF_Manijak wrote:Pa mi levati sto pratimo Prmeijer ligu odavno to i govorimo. Ja sam uvijek i ZA da se da sansa igracu iz lige ako je u pet deka sa nekim iz dijaspore, zasto da ne.The 51st State wrote:
A sta ces, interesovanja su mjenicna stvar.
Odavno je trebalo poceti crpiti premijerligaske resurse, ali ko da ih crpi? Ovi grobari kojima je zgrada prioritet od jednog barem terena na nekom stadionu?! Oni koji kazu "ma dosadan si vise s Premijer ligom"? E pa sad ih karma siba u glavu...
Niko sretniji od mene kad vidim da se dijete dokazalo ovdje, pa ode vani. Samo sto uvijek vani kaskamo jebi ga. Ili precijenimo kvalitet te nase djece ili nesto trece, nisam pametan.
Zato sam i rek'o za Mujakica da trebamo jos vidjeti. Ono sto je u ligi pokazivao, ima predispozicije da bude za 2-3 godine nosilac odbrane u repki, ako nastavi pravilan razvoj. Konstitucija pase, inteligencija, a kako sam upoznat i radne navike. Vidjet cemo.
Kakav Kovacevic, bolji od Sehica da brani protiv Finake ali ne bi ga protiv Italije stavili?
Mali ima potencijal, ali pricati o prvom golmanu repke je ludilo.
Mujakic je mozda i trebao dobiti 15-20 minuta, ali i to protiv slabijih ekipa.
-
The 51st State
#794 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Ne budi TI smjesan, jebo strah I kalkulaciju, eto reci posteno jeli cimirot bokji igrac danas nego Iz vremena u sarajevu, ne treba ti dalje.
- avetinja
#795 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Neka brani Kjosevski. Samo neka stave reklamu kakve vinarije iza gola i nema straha.
-
Fudo387
#796 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Ma nema tu kvaliteta, mo’s malo krpiti, ponekad uz dosta srece nesto kao i odigrati, al sve u svemu, nizerazredna ekipa. Sve te opcije, daj ovog, sto nisi onog, sve je to u pet deka. Nula bodova.The 51st State wrote:Ne budi TI smjesan, jebo strah I kalkulaciju, eto reci posteno jeli cimirot bokji igrac danas nego Iz vremena u sarajevu, ne treba ti dalje.
Nekako i lici na fudbal dok je mali Miralem tu, uz uslov da je raspolozen. Bez njega, halali huso materi.
- atmel
#797 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
dupli
Last edited by atmel on 09/06/2019 17:44, edited 1 time in total.
- atmel
#798 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Čovjek sve rekao. Gasi temu.Fudo387 wrote:Ma nema tu kvaliteta, mo’s malo krpiti, ponekad uz dosta srece nesto kao i odigrati, al sve u svemu, nizerazredna ekipa. Sve te opcije, daj ovog, sto nisi onog, sve je to u pet deka. Nula bodova.The 51st State wrote:Ne budi TI smjesan, jebo strah I kalkulaciju, eto reci posteno jeli cimirot bokji igrac danas nego Iz vremena u sarajevu, ne treba ti dalje.
Nekako i lici na fudbal dok je mali Miralem tu, uz uslov da je raspolozen. Bez njega, halali huso materi.
Last edited by atmel on 09/06/2019 17:45, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#799 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Jes, ali ceno se svesti barem u realne okvire i zdravije temelje bez megalomanskih ocekivanjaFudo387 wrote:Ma nema tu kvaliteta, mo’s malo krpiti, ponekad uz dosta srece nesto kao i odigrati, al sve u svemu, nizerazredna ekipa. Sve te opcije, daj ovog, sto nisi onog, sve je to u pet deka. Nula bodova.The 51st State wrote:Ne budi TI smjesan, jebo strah I kalkulaciju, eto reci posteno jeli cimirot bokji igrac danas nego Iz vremena u sarajevu, ne treba ti dalje.
-
Fudo387
#800 Re: Kvalifikacije za EP: Finska-BiH, Italija-BiH
Mah, svedeni smo.The 51st State wrote:Jes, ali ceno se svesti barem u realne okvire i zdravije temelje bez megalomanskih ocekivanjaFudo387 wrote:Ma nema tu kvaliteta, mo’s malo krpiti, ponekad uz dosta srece nesto kao i odigrati, al sve u svemu, nizerazredna ekipa. Sve te opcije, daj ovog, sto nisi onog, sve je to u pet deka. Nula bodova.The 51st State wrote:Ne budi TI smjesan, jebo strah I kalkulaciju, eto reci posteno jeli cimirot bokji igrac danas nego Iz vremena u sarajevu, ne treba ti dalje.
Ono sa Cirom i Safetom je bio bljesak koji se nama moze desiti svakih 20 godina, tad si na terenu imao bundesligu, malo serie A, i epl...ovo danas, sa ovim turskim tranzsporqrcevima ne moze da Murinja dovedes.
I ovo insistiranje na domacoj ligi je samo u fazonu, daj nesto da probas, mada nema nikakvo smisla.
Imas samipona drzave koji je u susretu sa atalantom demonstrirao na kojem nivou igraju.
Talasika.