Eto ti imasVelkoski wrote:Reci mu da nema pojmaMustang1 wrote:MozemoVelkoski wrote:Ne postoji šansa da idemo direktno, ko god kaže da postoji nema pojmaAko sve ekipe iz lige a prodju oslobadja se jedno mjesto za najbolju ekipu iz druge lige a to smo mi. Tako rece ovaj na SK. A vjerovatno se vodi time da ako npr. 3 ekipe iz lige se ne kvalifikuju njima se dodaje ekipa iz donjeg ranga da bi bile 4 ekipe za taj baraz. Tako da vjerovatno covjek misli ako se sve plasiraju mi cemo automatski uzeti to mjesto za play off iz prve lige odnosno kvalifikovati se direktno jer nemamo sa kime igrati
Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#926 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- cyprus
#928 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Glupost (jedna u moru izrečenih na ovim temama danas)...Better Man wrote:Koga god da dobijemo za protivnika u baražu izgubit cemo. Nemamo ni teoretske šanse, jer smo preliši i nemamo ni trunke zalaganja.
Prvo, potpuno mašiš esenciju pojma 'teoretska šansa'... Da si bar napisao 'nemamo realne šanse', pa hajde... Teoretska šansa još uvijek postoji i za Gibraltar, a da ne govorim za nas...
Drugo, u tom baražu će se također naći reprezentacije koje su nešto sjebale u kvalifikacijama, bilo zbog manjka kvalitete, bilo zbog nedovoljnog nezalaganja, bilo zbog taktičkih grešaka... Blesavo je misliti da se problemi ovog tipa dešavaju samo nama, a pogotovo je neutemeljeno smatrati da protiv takvih ekipa nemamo nikakve šanse...
Treće, niti jedan dosadašnji kvalifikacijski ciklus (apsolutno nijedan) nismo odigrali u istom tonu... U svakom je bilo odličnih utakmica sa naše strane, ali i odrona... I to ne važi samo za našu selekciju, nego i za većinu drugih, jer jebiga, fudbal je takav... Dakle, nema smisla donositi kategoričke sudove o budućim utakmicama na osnovu prošlih... Hiljadu i jedan put se desilo, a i dešavat će se, da jednu utakmicu odigramo grozno, a već sljedeću mnogo bolje... Ili obrnuto...
Četvrto, ljudi često zaborave da ono što se prikaže na terenu u dobroj mjeri zavisi i od kvalitete, forme i raspoloženja protivnika... Dakle, nekad najveći krivac za naš neuspjeh ne leži u našim redovima, nego u kvalitetnom, inspirisanom ili veoma motivisanom protivniku... Nekad presudi i sreća, a nekad i sudija... Ne kažem da je to bio slučaj danas, ali želim reći da treba razmisliti i o tome prije nego se počnu iznositi apokaliptične i kataklizmične ocjene o trenutnom stanju i budućnosti reprezentacije...
- denimb
#929 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Za ovo boldano, gedao sam Armeniju protiv Finske kuci rezultat je bio 0-2...sa Armenijom koja je igrala sa tolikom kurcoboljom da to nije normalno...a danas se bacaju na glavu, slave svaki gol kao da idu zbog njega direktno na EP...cyprus wrote:Glupost (jedna u moru izrečenih na ovim temama danas)...Better Man wrote:Koga god da dobijemo za protivnika u baražu izgubit cemo. Nemamo ni teoretske šanse, jer smo preliši i nemamo ni trunke zalaganja.
Prvo, potpuno mašiš esenciju pojma 'teoretska šansa'... Da si bar napisao 'nemamo realne šanse', pa hajde... Teoretska šansa još uvijek postoji i za Gibraltar, a da ne govorim za nas...
Drugo, u tom baražu će se također naći reprezentacije koje su nešto sjebale u kvalifikacijama, bilo zbog manjka kvalitete, bilo zbog nedovoljnog nezalaganja, bilo zbog taktičkih grešaka... Blesavo je misliti da se problemi ovog tipa dešavaju samo nama, a pogotovo je neutemeljeno smatrati da protiv takvih ekipa nemamo nikakve šanse...
Treće, niti jedan dosadašnji kvalifikacijski ciklus (apsolutno nijedan) nismo odigrali u istom tonu... U svakom je bilo odličnih utakmica sa naše strane, ali i odrona... I to ne važi samo za našu selekciju, nego i za većinu drugih, jer jebiga, fudbal je takav... Dakle, nema smisla donositi kategoričke sudove o budućim utakmicama na osnovu prošlih... Hiljadu i jedan put se desilo, a i dešavat će se, da jednu utakmicu odigramo grozno, a već sljedeću mnogo bolje... Ili obrnuto...
Četvrto, ljudi često zaborave da ono što se prikaže na terenu u dobroj mjeri zavisi i od kvalitete, forme i raspoloženja protivnika... Dakle, nekad najveći krivac za naš neuspjeh ne leži u našim redovima, nego u kvalitetnom, inspirisanom ili veoma motivisanom protivniku... Nekad presudi i sreća, a nekad i sudija... Ne kažem da je to bio slučaj danas, ali želim reći da treba razmisliti i o tome prije nego se počnu iznositi apokaliptične i kataklizmične ocjene o trenutnom stanju i budućnosti reprezentacije...
-
Mustang1
#930 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Da nemas jednu opkladu izgubljenu i neisplacenu sa mnom sad bi se kladio. Ali ovako posto nisi covjek od rijeci necuVelkoski wrote:https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/news ... 81807.html
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#931 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
sve ti piše bolan, čitaj! 
- cyprus
#932 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Pa o tom i pričam... Tada im je bio takav dan, a danas je ovakav... Moguće je da se i na njihovim forumima tada pisalo - katastrofa, ako smo ovako odigrali protiv Finske, kako ćemo tek protiv ozbiljnih protivnika, poput Grčke i Bosne, nemamo nikakve šanse, bolje i da ne igramo, bla bla bladenimb wrote:Za ovo boldano, gedao sam Armeniju protiv Finske kuci rezultat je bio 0-2...sa Armenijom koja je igrala sa tolikom kurcoboljom da to nije normalno...a danas se bacaju na glavu, slave svaki gol kao da idu zbog njega direktno na EP...cyprus wrote:Glupost (jedna u moru izrečenih na ovim temama danas)...Better Man wrote:Koga god da dobijemo za protivnika u baražu izgubit cemo. Nemamo ni teoretske šanse, jer smo preliši i nemamo ni trunke zalaganja.
-
LSD
#933 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
luckylaka wrote:Jbga ti mene neki dan naruzi sto ja za kloca kazem da je bekanPoint. wrote:Momentalno otkaz. Momentalno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Bosanski_kralj
#935 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Na stranu sva ova priča oko fudbala, ali kako su mi se nešto ovi danas Armenci zgadili. Teški cigani su.
Živio Azerbejdžan.
Živio Azerbejdžan.
- Ricken
#936 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Meni je Vinko ok.hrasno38 wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/126 ... _bih.html?
-
DonieBrasco
-
90minut
#938 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
u baražu siDonieBrasco wrote:0 - 1 Ita
-
Tipicoti
#939 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH

Sad znamo ko je kriv sto ne idemo na EP ..... navijaci.
- Dinostula
#940 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Zar ovog jos kod nas ima ?
Ako se desi unapređenje Marinovića, na njegovo će mjesto, po nacionalnom ključu bošnjački kadar. Inače su bošnjački treneri zapostavljeni. Konkretno. U 15 vodi Zoran Erbez, U 19 Slaven Musa, U 21 Marinović, A tim do prije koji sat vodio je Prosinečki. Bošnjake zastupaju Samira Hurem i Sakib Malkočević selektor kadeta. I najuspješniji naš selektor, koji je tri puta kadetsku reprezentaciju odveo na EP.
Ako se desi unapređenje Marinovića, na njegovo će mjesto, po nacionalnom ključu bošnjački kadar. Inače su bošnjački treneri zapostavljeni. Konkretno. U 15 vodi Zoran Erbez, U 19 Slaven Musa, U 21 Marinović, A tim do prije koji sat vodio je Prosinečki. Bošnjake zastupaju Samira Hurem i Sakib Malkočević selektor kadeta. I najuspješniji naš selektor, koji je tri puta kadetsku reprezentaciju odveo na EP.
- studeni76
#941 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Jbg sve i svemu danas je odbrana izgubila utakmicu. Naravno da nisu sami krivi al Zuka i Sejo su bili kriminalno losi. Koliko se kukalo sto se ne zove Sejo, na kraju ce ispasti da je bolji bio Civic na toj poziciji.
Dva razlike nije bas realan rezultat, moglo je to lako i drugacije zavrsit. Stativa, dvije odbrane golmana nogom, penal.... Jbg, vracamo se gdje smo bili prije 15-20god, uvijek nam je malo falilo
Dva razlike nije bas realan rezultat, moglo je to lako i drugacije zavrsit. Stativa, dvije odbrane golmana nogom, penal.... Jbg, vracamo se gdje smo bili prije 15-20god, uvijek nam je malo falilo
- Bosanski_kralj
#942 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
I što je još žalosnije ovakve stvari i ova priča sve češće dolazi od onih koji sebe vole nazivati patriotima cjelovite, nedjeljive, jedinstvene Bosne i Hercegovine.Dinostula wrote:Zar ovog jos kod nas ima ?![]()
-
svi u napad
#943 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Sta je danasnja tekma pokazala? Ono sto ja i nekolicina forumasa trubimo godinama. Nama treba Svabo biti selektor ili neki holandjanin. Zasto? Prvo sto ce uvesti disciplinu i drugo sto mu niko nece nametatti igrace. Dakle uzimam primjer dvije ublehe dva levata koji uzimaju samo mjesto u repki. Prvi je Besic. Momak stalno na nekim posudbama. Zivac koji stalno pravi probleme i dobiva zute. Odigrao 2-3 tekme borbeno i kako se nasa raja pali na mangupe tj. sirove tipove postao kao ljubimac navijaca koji ne vide koliko grijesi i koliko nas zajebava. Pogledajte zadnjih 5 tekmi i vidjet ce te njegovu igru i kvalitet (da ga ima ne bi stalno isao od kluba do kluba u Engleskoj).
Druga ubleha je Visca koji je prije trcao kao navijen a sad kako je postao stalni u repki umislio decko da je odmah iza Dzeke. Da je neki kvalitet kako ga mi u nasim novinama smatramo otisao bi u ligu petice zar ne? Covjek nikog ne moze predriblati a centarsut mu je misaona imenica. E taj igra i zauzima mjesto Hajrovicu ili nekom drugom mladjem igracu. Hajrovic koji igra EL ne moze igrati ne zbog Prosineckog (koji je u ovom slucaju pickica bez muda) vec zbog kapitena koji ga ne voli i koji se mjesa u selektorov posao. Kapitena treba uvazavati ali i on treba u interesu repke biti pravi kapiten i dopustiti da sujeta bude ispod interesa repke.
Danas je jedino bilo dobro to sto smo se dva puta vratili u tekmu i sto Gojak izrasta u pravog igraca. Sudija nas je odstetio za penal al govna iz Saveza nece napisati ni rijeci u UEFI za ovo. Bez obzira na sve ovo mi imamo solidnu repku i prema imenima morali smo otici na EM al sta ces kad u cijeloj ovoj fudbalskoj prici poslije rata osim Cire nismo imali pravog trenera.
Sad moramo skupiti snage i prevazici sve sukobe koji su prisutni te dovesti Marinovica za selektora i pustiti ga da radi na miru 4 godine. On je solidan strucnjak i dobar je posao uradio sa mladima. Ne smijemo mu psotavljati nikakve uslove jer on preuzima repku u najtezoj situaciji. Ja sam jos uvijek optimista jer imamo baraz a do njega par tekmi da se uigramo sa novim selektorom. Zivjeli.
Druga ubleha je Visca koji je prije trcao kao navijen a sad kako je postao stalni u repki umislio decko da je odmah iza Dzeke. Da je neki kvalitet kako ga mi u nasim novinama smatramo otisao bi u ligu petice zar ne? Covjek nikog ne moze predriblati a centarsut mu je misaona imenica. E taj igra i zauzima mjesto Hajrovicu ili nekom drugom mladjem igracu. Hajrovic koji igra EL ne moze igrati ne zbog Prosineckog (koji je u ovom slucaju pickica bez muda) vec zbog kapitena koji ga ne voli i koji se mjesa u selektorov posao. Kapitena treba uvazavati ali i on treba u interesu repke biti pravi kapiten i dopustiti da sujeta bude ispod interesa repke.
Danas je jedino bilo dobro to sto smo se dva puta vratili u tekmu i sto Gojak izrasta u pravog igraca. Sudija nas je odstetio za penal al govna iz Saveza nece napisati ni rijeci u UEFI za ovo. Bez obzira na sve ovo mi imamo solidnu repku i prema imenima morali smo otici na EM al sta ces kad u cijeloj ovoj fudbalskoj prici poslije rata osim Cire nismo imali pravog trenera.
Sad moramo skupiti snage i prevazici sve sukobe koji su prisutni te dovesti Marinovica za selektora i pustiti ga da radi na miru 4 godine. On je solidan strucnjak i dobar je posao uradio sa mladima. Ne smijemo mu psotavljati nikakve uslove jer on preuzima repku u najtezoj situaciji. Ja sam jos uvijek optimista jer imamo baraz a do njega par tekmi da se uigramo sa novim selektorom. Zivjeli.
- Bosanski_kralj
#944 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Al fakat, kako je Višća proglašen igračem godine u jednoj ligi kao što je turska liga?
-
palermo
#945 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Ove kvalifikacije su promašene samo zbog Prosinečkog. Nema drugog razloga.
Ova ekipa je imala dovoljan kvalitet da lagano osvoji drugo mjesto u grupi.
Ako se nađe čovjek koji ima sposobnost da pregrupiše ovu skupinu igrača, podigne ih.....mislim da postoje realne šanse da ipak dođemo evropskog prvenstva
Ako se nađe čovjek koji ima sposobnost da pregrupiše ovu skupinu igrača, podigne ih.....mislim da postoje realne šanse da ipak dođemo evropskog prvenstva
- Sir Charles
#946 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Meni zaista nije problem kad reprezentacija izgubi. Sport je takav da neko “uvijek” gubi. Treba biti realan i reći da smo mi drugi ili treći razred europskog fudbala. Imamo dva odlična igrača, par dobrih i ostatak ekipe koja je “bože sačuvaj”.
Medjutim, ono što je najveći problem kod svih naših reprezentacija, pa tako i fudbalske, je nedostatak želje i borbenosti. I to je ono što najviše boli navijače. Kada se igrači bore, trče, daju sve od sebe, onda i nije toliki problem i kada se izgubi. Nemaš sreće, bolji protivnik, nešto deseto, nije ni bitno, ali dao si sve od sebe. Ovako kada dodješ pa se vučeš po terenu, nemaš volje, jednostavno ne daješ sve od sebe, onda naravno da ostaje gorak okus i da navijače taj poraz boli i da su nezadovoljni.
Eh sad, je li do igrača, do selektora, saveza ili nečega desetog ili kombinacija svega navedenog, ne znam, ali ovako jednostavno ne ide.
Medjutim, ono što je najveći problem kod svih naših reprezentacija, pa tako i fudbalske, je nedostatak želje i borbenosti. I to je ono što najviše boli navijače. Kada se igrači bore, trče, daju sve od sebe, onda i nije toliki problem i kada se izgubi. Nemaš sreće, bolji protivnik, nešto deseto, nije ni bitno, ali dao si sve od sebe. Ovako kada dodješ pa se vučeš po terenu, nemaš volje, jednostavno ne daješ sve od sebe, onda naravno da ostaje gorak okus i da navijače taj poraz boli i da su nezadovoljni.
Eh sad, je li do igrača, do selektora, saveza ili nečega desetog ili kombinacija svega navedenog, ne znam, ali ovako jednostavno ne ide.
- Edin H.
#947 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
palermo wrote:
-
palermo
#948 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
ne zajebaji edine, u ovakvoj grupi naravno da je imala dovoljan igrački kvalitet. Zašto taj individualni kvalitet nije posložen na pravi način je pitanje za sad već bivšeg selektora.Edin H. wrote:palermo wrote:
Pa onu današnju smušenost u igri ja ne znam kad sam vidio.
- MarlboroGold
#949 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Kvalitet odbrane je u rangu Malte.
- Charuga
- Globalni moderator
#950 Re: Kvalifikacije za EP: BiH - Lihtenstajn / Armenija- BiH
Razbacali ste na tri teme istu priču. Ne vrijedi, ima jedna tema za repku pa opletite.