kvacilo - problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
osrbih_do_groba
#1 kvacilo - problem
Imam problem sa kvacilom na fiesti `96 1.3i. Gotovo svaki put papucica kvacila ostaje zaglavljena. Vozilo se normalno krece ali papucicu moram manuelno vratiti kako bih mogao slijedeci put promijeniti brzinu. Zna li neko u cemu je problem i gdje bih to mogao popraviti u Sarajevu ( izuzev fordovog servisa )?
- sinus
#2 Re: kvacilo - problem
Možda treba promijeniti sajlu kvačila 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3 Re: kvacilo - problem
Vjerovatno je u pitanju neka opruga ili sl koj vrača pedalu. Moguće da sajlu treba podmazati.sinus wrote:Možda treba promijeniti sajlu kvačila
- Haris.ba
#4 Re: kvacilo - problem
Mislim da je to - to. Imao sam davno sličan problem. Ne sjećam se tačno kako je riješen. Ali "popravka" me došla 20 maraka. Bilo koji kvalitetniji majstor bi ti to trebao znati riješiti.arman1 wrote:Vjerovatno je u pitanju neka opruga ili sl koj vrača pedalu. Moguće da sajlu treba podmazati.
- NEOPLAN
#5 Re: kvacilo - problem
Joj ja sam nekad na Kadettu GSi-ju imao taj problem, hodao od majstora do majstora i svi suplju pricali kako treba mijenjati lamelu, potisnu korpu, sajlu, pa neki su govorili i cijeli mijenjac....
Da bih jednog dana postavio pitanje na jednom Opelovom forumu iz regiona, i kaze mi covjek da pogledam gumeni podmetac za noge, on se pomjeri naprijed i zaglavi papucicu....
Tako...provjeri i ti prvo taj podmetac.....
A ako nije to, onda je u ovojnicu od sajle usla voda pa sajla zahrdjala pa koci...
Da bih jednog dana postavio pitanje na jednom Opelovom forumu iz regiona, i kaze mi covjek da pogledam gumeni podmetac za noge, on se pomjeri naprijed i zaglavi papucicu....
A ako nije to, onda je u ovojnicu od sajle usla voda pa sajla zahrdjala pa koci...
- Bakir1
#6 Re: kvacilo - problem
ukoliko imas hidraulicno kvacilo,neki od cilindara ti je otisao,vjerovatno glavni,ukoliko ne problem ti je kao i kod mene plasticni mehanizam unutar papucice koji sluzi sa samostelovanje visine papucice,meni je to mrsko cackati usao sam mu u fazon ali kaze mi drug da imaju u motorex-u 15 ili 25 KM ne znam majke mi 
-
goran288
#7 Re: kvacilo - problem
samo sajla....mislim 90%...pokidana u panciru i zapinje...nista vise....
))
-
Grga07
#8 Re: kvacilo - problem
druk lezaj mozda
, a sta se desi kad ti pustis kvacilo je auto krece ili...
- Optimist
#9 Re: kvacilo - problem
NEOPLAN wrote:Joj ja sam nekad na Kadettu GSi-ju imao taj problem, hodao od majstora do majstora i svi suplju pricali kako treba mijenjati lamelu, potisnu korpu, sajlu, pa neki su govorili i cijeli mijenjac....![]()
Da bih jednog dana postavio pitanje na jednom Opelovom forumu iz regiona, i kaze mi covjek da pogledam gumeni podmetac za noge, on se pomjeri naprijed i zaglavi papucicu....![]()
![]()
Slicnu situaciju sam ja imao sa podmetacem. Dok nisam skontao...
-
osrbih_do_groba
#10 Re: kvacilo - problem
kvacilo je hidraulicno, barem tako kazu.Bakir1 wrote:ukoliko imas hidraulicno kvacilo,neki od cilindara ti je otisao,vjerovatno glavni,ukoliko ne problem ti je kao i kod mene plasticni mehanizam unutar papucice koji sluzi sa samostelovanje visine papucice,meni je to mrsko cackati usao sam mu u fazon ali kaze mi drug da imaju u motorex-u 15 ili 25 KM ne znam majke mi