kvacilo - problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
osrbih_do_groba

#1 kvacilo - problem

Post by osrbih_do_groba »

Imam problem sa kvacilom na fiesti `96 1.3i. Gotovo svaki put papucica kvacila ostaje zaglavljena. Vozilo se normalno krece ali papucicu moram manuelno vratiti kako bih mogao slijedeci put promijeniti brzinu. Zna li neko u cemu je problem i gdje bih to mogao popraviti u Sarajevu ( izuzev fordovog servisa )?
sinus

#2 Re: kvacilo - problem

Post by sinus »

Možda treba promijeniti sajlu kvačila :?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3 Re: kvacilo - problem

Post by arman1 »

sinus wrote:Možda treba promijeniti sajlu kvačila :?
Vjerovatno je u pitanju neka opruga ili sl koj vrača pedalu. Moguće da sajlu treba podmazati.
Haris.ba

#4 Re: kvacilo - problem

Post by Haris.ba »

arman1 wrote:Vjerovatno je u pitanju neka opruga ili sl koj vrača pedalu. Moguće da sajlu treba podmazati.
Mislim da je to - to. Imao sam davno sličan problem. Ne sjećam se tačno kako je riješen. Ali "popravka" me došla 20 maraka. Bilo koji kvalitetniji majstor bi ti to trebao znati riješiti.
NEOPLAN

#5 Re: kvacilo - problem

Post by NEOPLAN »

Joj ja sam nekad na Kadettu GSi-ju imao taj problem, hodao od majstora do majstora i svi suplju pricali kako treba mijenjati lamelu, potisnu korpu, sajlu, pa neki su govorili i cijeli mijenjac.... :lol:

Da bih jednog dana postavio pitanje na jednom Opelovom forumu iz regiona, i kaze mi covjek da pogledam gumeni podmetac za noge, on se pomjeri naprijed i zaglavi papucicu.... :lol: :lol:

Tako...provjeri i ti prvo taj podmetac..... :thumbup:

A ako nije to, onda je u ovojnicu od sajle usla voda pa sajla zahrdjala pa koci...
Bakir1

#6 Re: kvacilo - problem

Post by Bakir1 »

ukoliko imas hidraulicno kvacilo,neki od cilindara ti je otisao,vjerovatno glavni,ukoliko ne problem ti je kao i kod mene plasticni mehanizam unutar papucice koji sluzi sa samostelovanje visine papucice,meni je to mrsko cackati usao sam mu u fazon ali kaze mi drug da imaju u motorex-u 15 ili 25 KM ne znam majke mi ;-)
goran288

#7 Re: kvacilo - problem

Post by goran288 »

samo sajla....mislim 90%...pokidana u panciru i zapinje...nista vise....:)))
Grga07

#8 Re: kvacilo - problem

Post by Grga07 »

druk lezaj mozda :roll: , a sta se desi kad ti pustis kvacilo je auto krece ili...
Optimist

#9 Re: kvacilo - problem

Post by Optimist »

NEOPLAN wrote:Joj ja sam nekad na Kadettu GSi-ju imao taj problem, hodao od majstora do majstora i svi suplju pricali kako treba mijenjati lamelu, potisnu korpu, sajlu, pa neki su govorili i cijeli mijenjac.... :lol:

Da bih jednog dana postavio pitanje na jednom Opelovom forumu iz regiona, i kaze mi covjek da pogledam gumeni podmetac za noge, on se pomjeri naprijed i zaglavi papucicu.... :lol: :lol:

Tako...provjeri i ti prvo taj podmetac..... :thumbup:

A ako nije to, onda je u ovojnicu od sajle usla voda pa sajla zahrdjala pa koci...

Slicnu situaciju sam ja imao sa podmetacem. Dok nisam skontao... :-D
osrbih_do_groba

#10 Re: kvacilo - problem

Post by osrbih_do_groba »

Bakir1 wrote:ukoliko imas hidraulicno kvacilo,neki od cilindara ti je otisao,vjerovatno glavni,ukoliko ne problem ti je kao i kod mene plasticni mehanizam unutar papucice koji sluzi sa samostelovanje visine papucice,meni je to mrsko cackati usao sam mu u fazon ali kaze mi drug da imaju u motorex-u 15 ili 25 KM ne znam majke mi ;-)
kvacilo je hidraulicno, barem tako kazu.
Post Reply