Kutak za anti - VW trenutak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mad_max_ba
#651 Re: Kutak za anti - VW trenutak
pusti ba,
sta je cojk napiso ni sam ne zna.
Majke ti emko kad si ta tolika vozila provozo i posjedovao da mi ne raspravljamo sa nekim narko bosom jal kakvim guzonjom/lopovom iz parlamenta/predsjednistva.
Majke ti emko kad si ta tolika vozila provozo i posjedovao da mi ne raspravljamo sa nekim narko bosom jal kakvim guzonjom/lopovom iz parlamenta/predsjednistva.
- supercali
#652 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Emko ziv ti bio i ja sam nekad imao instaliran need for speedemko1234 wrote:Da si ti meni živ i zdrav, ja se bmw-a navozao u životu koliko hoćeš. Od E36 i E39 pa nadalje ovamo. Od 1.8 mašine do 4.8 u Xu.golfiista wrote:Prvo, da je neko od ovih seartora vozio bmw-a sa 2,0 mašinom i nakon toga srao rauzumio bih, ovako, fakat ne razumijem. Drugo, napisati da je bolja škoda oktavija u bilo kojoj izvedbi od f10 u bilo kojoj izvedbi, moraš biti baš, ali baš bezobrazan.
Pa bolan Emko, ja ti ne bih dao svoje auto ni da mi doplatiš za tog minijaturnog audija, a fakat se ne zajebajem, a za f 10 samo kada bi dolatio 15k EUR i to za onaj " osnovni " sa 184 KS.
A taj famozni 2.0 sam vozio u svim mogućim varijantama, od E46 do F30, od E60 do F10 i E87 do F20. Tako da sve što ti misliš da bih ja trebao znati, znam iz prve ruke i znam bolje nego što misliš.
Koliko god ti bio subjektivan jer imaš to auto, ja sam objektivan jer me za njega ništa ne veže. Prema tome hvalospjeve ostavi za respa i ekipu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#653 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Hajde da se vratimo malo temi.
Izgleda da ce im najveci problem predstavljati dovesti u sisu 1.6 TDI.Some of the vehicles involved in the scandal can be fixed by rewriting the code. However, others will require more significant repairs. These hardware changes could include changing the catalytic converters and injector systems in the car, as well as installing a new tank.
The German transport ministry said 3.6m vehicles with 1.6-litre engines would require hardware changes. It is unclear at this stage if cars with other engines will also need the hardware repairs.
-
jefferson
#654 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jel ti mene zajebavas ili?condy wrote:Pogledat ću video koji si postavio.jefferson wrote:Postavio sam ti video izmedju Mercedesa CLA AMG i BMW M235i. CLA ima AWD, 35ks vise, veci moment, i na stazi je samo 16 stotinki brzi od BMW-a.condy wrote:Predrasude su unaprijed doneseno misljenje o necumo o cemu se ne zna dovoljno dok je konstruiranje izbjegavanje prihvatanja cinjenica onakvih kakve jesu u stvarnosti. Tih ih ispoljavas na najocigledniji nacin cak ides i u djelice sekunde ako nemas sta drugo, problematiziras tezinu, pricas o nekim parametrima u kojim je Octavija slaba odnosno o kojim po tebi ne treba ni pricati a da nemas ni jedan relevantan dokaz za to... itd. To su ti predrasude. Zbog toga, kada nadjes jedan zvanici paramater u tehnickim specifikacijama ili relevantan test po kojem navedena Octavija zaostaje za tim BMW-om, slobodno ga ovdje prikaci.
Hocu reci, KS je jedno, ubrzanje na papiru i slicno. Fazon je kako je auto ukupno napravljeno, tj. raspored tezine, prenosni odnosi, stabilnost itd, itd.
Kada bi se auta kupovala na osnovu ubrzanja od 0 d 100 i slicno, pa niko ne bi isao u auto salon. Ljudi bi jednostavno narucili auto preko interneta.
Medjutim, sama cinjanica da ti poredis BMW i SKodu je vec zbarinjavajuca, za zdravlje.
Zbog čega tolike predrasude prema Octaviji RS ?
Poredim BMW i Skodu, jer znam mogućnosti i jednog i drugog vozila.Za svoju usporedbu postavit ću relevantnu usporedbu između navedena dva vozila.
Na sledećem linku imas usporedbu sa vremenima vozila na istoj stazi.
Konkretno, evo neka bude navedena Octavija sa novijim F10 BMW-om.
Vrijeme BMW F10 520d na stazi je 1:53.50.
Vrijeme Skode Octavije RS TDI Combi na istoj stazi je 1:53.40.
http://fastestlaps.com/models/bmw-520d
http://fastestlaps.com/models/skoda-oct ... rs-2-0-tdi
Znači, iz tehničkih specifikacija proizilazi da Octavija razvija gotovo istu maksimalnu brzinu, gotovo isto ubrzava, ima isti okretni momenat i ista joj je potrošnja. Sa rezultata ovog usporednog testa, proizialazi da su im vremena skoro pa identična, što znači da je na cesti navedena Octavija u realnim uvjetima agilna kao i BMW.
Sad vi meni recite jel i dalje tvrdite i zbog čega da je navedeni BMW bolji i brži na cesti ?
Taj BMW F10 je bar 300kg tezi od Octavie i nema AWD kao Octavija. BMW F10 i octavia su dva razlicita svijeta. Ako ces porediti Octaviu sa uporedivim BMW-om to je onda Serija 1 ili 2. Cak je i serija 3 veci razred.
Znaci, prvo uporedi automobile iz iste klase, pa onda pricaj. Cinjenica da je F10 toliko blizu Octavije a daleko vece auto, govori o izbalansiranosti auta.
Drugo, Octavija je konfekcijsko auto, taman stavili na nju jedno 100 RS oznaka. Poprecno postavljen motor koji visi ispred prednje osovine ne moze nikad da bude balansiran kao motor uzduzno postavljen iza zadnje osovine.
Ako ces porediti neki bMW sa Octaviom RS, eto ne mora biti BMW 225d, neka bude 325d. O 335d ne bi ni diskutovao.
-
jefferson
#655 Re: Kutak za anti - VW trenutak
I onda se zapitas npr. sto bi kupio Audija kada sve isto dobijes u Octaviji, ali bukvalno isto.emko1234 wrote:Vjeruj mi da ni sekunde nije pretjerivanje. Uzeti najbolje za pare koje imaš, ili za istu lovu uzeti nešto prosječno samo da bi neko rekao da ti imaš TO nešto.Industrialyzer wrote:citroen xm wrote:Da, ali Oktavija RS je bolja od 520 što znači da je veoma blizu tom 530xd, a kada bi malo bolje sagledali vjerovatno je i od njega bolja. Jer Škoda je još neotkriveno 9-to svjetsko čudo.
Ne bih previse ulazio u raspravu ali i ja bih uzeo uvijek prije top model nize klase nego osnovni model neke vise klase. Mozda je bmw 5 i oktavija malo pretjerivanje, ali poenta je bitna.
Ja sam mogao kupiti osnovni model nove C klase za otprilike istu cijenu kao i VW CC, ali u C klasi dobijem ono osnovno dok u CC-u za te pare dobijem DSG mjenjac, 210KS i tonu opreme. Za istu takvu C klasu treba iskresirati oko 90 hiljada.
Imao sam prilike i da vozim obični F10 koji ima neku prosječnu opremu i ručni mjenjač, i imao sam priliku da vozim RS-a koji od opreme nije samo imao 19inča felge. Octavia je prestrašna, dsg ima novi softver, sound actuator iako daje umjetni zvuk, super je stvar. Auto u svakoj brzini odlično ide. A na kraju šlag na tortu je da po gradu neće uzeti više od 9-10 litara kako god da ga guliš. A kad ga guliš brži si od 90% drugih auta. S druge strane, bmw s ručnim mjenjačem je sam po sebi fula.
Auto je ogromno, samo u prve dvije brzine osjetiš da mu ne fali snage. Možda je osjećaj subjektivan jer sam iz svog auta koje je jače i lakše sjeo u tu peticu, al meni je bila fuj. Ko slina. Po meni je taj motor za ljude koji žive u ravnici i nemaju namjeru niti ikakvu pretenziju ka bržoj i dinamičnijoj vožnji.
Od opreme, fali mu jedno 30k km da bude ono što bih ja htio. A opet i takav, sa tim slinavim motorom i sa srednjom nekom opremom ( bez automatika, modova vožnje, obična sjedišta, osnovni audio uređaj sa 6 ili 8 zvučnika, oktavija ima 12 recimo, bez navigacije, osnovni info displej, 17ke felge )izađe oko 80k km. Pa ko je budala?
-
530i
#656 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Rekoše navodno komplet glavu motora da će mijenjati. Igranka, nema šta.mali_milojica wrote:Hajde da se vratimo malo temi.Izgleda da ce im najveci problem predstavljati dovesti u sisu 1.6 TDI.Some of the vehicles involved in the scandal can be fixed by rewriting the code. However, others will require more significant repairs. These hardware changes could include changing the catalytic converters and injector systems in the car, as well as installing a new tank.
The German transport ministry said 3.6m vehicles with 1.6-litre engines would require hardware changes. It is unclear at this stage if cars with other engines will also need the hardware repairs.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#657 Re: Kutak za anti - VW trenutak
To sam i ja procitao plus dizne. Ali ovdje u textu vidim da ce ici novi katalizator,plus tank. Vjerujem da to znaci da ce morati ici SCR i AdBlue.530i wrote:Rekoše navodno komplet glavu motora da će mijenjati. Igranka, nema šta.mali_milojica wrote:Hajde da se vratimo malo temi.Izgleda da ce im najveci problem predstavljati dovesti u sisu 1.6 TDI.Some of the vehicles involved in the scandal can be fixed by rewriting the code. However, others will require more significant repairs. These hardware changes could include changing the catalytic converters and injector systems in the car, as well as installing a new tank.
-
530i
#658 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Par hiljada eura po autu!? 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#659 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Prije koji dan sam putovao u Rumuniju VW Tiguanom 2013 godište mislim....koji li je genijalni inžinjer stavio Golfov 2,0 dizel u onoliku laminu, em što jedva vuče em što troši goriva kao bager, preko 8 litara na otvorenom
vidi brdo prepadne se i to dva kilometra prije navigacije
Udobnost je posebna priča....kao da ima četiri prefarbana metalna kolca
tako da izvanredno prenose neravnine i rupe nadaleko poznatih rumunskih džada na putnike
pošto na cesti na kojoj je ograničenje 70 nije označen prelaz preko pruge, kako smo je nagazili ostale su četiri šljem izbočine na krovu
Lada Niva je za ovo govno vodeni krevet i Dormeo madrac u jednom, a duplo je jeftinija
Udobnost je posebna priča....kao da ima četiri prefarbana metalna kolca
Lada Niva je za ovo govno vodeni krevet i Dormeo madrac u jednom, a duplo je jeftinija
- spreca
#660 Re: Kutak za anti - VW trenutak
smanji ribuLajavikrelac wrote:Prije koji dan sam putovao u Rumuniju VW Tiguanom 2013 godište mislim....koji li je genijalni inžinjer stavio Golfov 2,0 dizel u onoliku laminu, em što jedva vuče em što troši goriva kao bager, preko 8 litara na otvorenomvidi brdo prepadne se i to dva kilometra prije navigacije
![]()
Udobnost je posebna priča....kao da ima četiri prefarbana metalna kolcatako da izvanredno prenose neravnine i rupe nadaleko poznatih rumunskih džada na putnike
pošto na cesti na kojoj je ograničenje 70 nije označen prelaz preko pruge, kako smo je nagazili ostale su četiri šljem izbočine na krovu
![]()
- Domaci izdajnik
#661 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Čuj smanji ribu, ajd nek ovaj prođe kud i Niva 
- spreca
#662 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Lajavikrelac wrote:Čuj smanji ribu, ajd nek ovaj prođe kud i Niva
- Domaci izdajnik
#663 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Pa znači ubilo se za Rumunije
ovaca ko u priči, malo nepažnje i janjećih kotleta na sve strane 
- spreca
#664 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Lajavikrelac wrote:Pa znači ubilo se za Rumunijeovaca ko u priči, malo nepažnje i janjećih kotleta na sve strane
- mobsterc
#665 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ne znam sta je cudno kada je Tiguan radjen na istoj platformi kao i golf, tako da i ne zasluzuje veci motor radih ti dodatnih 200kg.
- Domaci izdajnik
#666 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Misliš? Eto uzmi ti ranac na leđa od cca 30 kg pa hodaj po gradu dva sata, a onda probaj bez njega pa vidi znači li šta dodatna težina....Golf sa tim 2.0 vulgaris na knap ide a kamo li sa dodatnom težinom, većim klirensom i gumama.
- sema911s
#667 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Lajavi Sta ces mi u komsilukuu hahahahha
A za udobnost tigana,, probaj kugu nakon 30km moral Sam sjedit na jastuku,,,, jednostavno takva auta Sa 20" gumama koje Samo lijepo izgledaju, na ravnom asfaltu je to ok al cim naletis na malo losiji asfalt uu Tada pocinju problem ....
Za motor koristio onaj jaci I hajd tak tak se nije patilo auto(mada je dsg sakrio mongo Sta)
A to za ladu ti ocito nisi istu vozio...
A za udobnost tigana,, probaj kugu nakon 30km moral Sam sjedit na jastuku,,,, jednostavno takva auta Sa 20" gumama koje Samo lijepo izgledaju, na ravnom asfaltu je to ok al cim naletis na malo losiji asfalt uu Tada pocinju problem ....
Za motor koristio onaj jaci I hajd tak tak se nije patilo auto(mada je dsg sakrio mongo Sta)
A to za ladu ti ocito nisi istu vozio...
-
NediM17
#668 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Golf sa 2.0TDI ide knap?Lajavikrelac wrote:Misliš? Eto uzmi ti ranac na leđa od cca 30 kg pa hodaj po gradu dva sata, a onda probaj bez njega pa vidi znači li šta dodatna težina....Golf sa tim 2.0 vulgaris na knap ide a kamo li sa dodatnom težinom, većim klirensom i gumama.
Pa taj Golf ide ko mecava, a ako ti on ide knap, mora da vozis nesto sa 300+ks.
- Domaci izdajnik
#669 Re: Kutak za anti - VW trenutak
E pa ako je tebi 110 konja mećava od auta jbg.... 
-
NediM17
#670 Re: Kutak za anti - VW trenutak
To su rijetke 81kw CR verzije, taj Golf mozda i nije cemu ali i on sigurno lijepo ide, ja mislim na one 140, 170 (PD), i 150 (CR) i 184 (CR GTD) verzije.Lajavikrelac wrote:E pa ako je tebi 110 konja mećava od auta jbg....
A i taj Tiguan je 140ks, i mora ici lijepo. Ukratko, ja licno VW ocima ne mogu, ali pricas nebuloze.
E sad, ako je i taj konkretni Tiguan bio u verziji 2.0 110ks, ali opet daleko od toga da jedva vuce.
- supercali
#671 Re: Kutak za anti - VW trenutak
200 kila nije mala razlika jos uz to uporedi konstrukciju tiguana i golfa dolazimo do toga da bas i nije to vozilica za 110 konja
Ps. Mislim jeste ako ga vozis bas bas penzionerski i po vojvodini
- Domaci izdajnik
#672 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ma ja šta ja znam vozio sam ga samo koju hiljadu kilometaraNediM17 wrote:E sad, ako je i taj konkretni Tiguan bio u verziji 2.0 110ks, ali opet daleko od toga da jedva vuce.
Ti Golfovi extra vuku to znam i jaNediM17 wrote: taj Golf mozda i nije cemu ali i on sigurno lijepo ide, ja mislim na one 140, 170 (PD), i 150 (CR) i 184 (CR GTD) verzije.
Upravo. Na auto putu ga moraš dobro nagaziti, o brdu da ne govorim...supercali wrote:200 kila nije mala razlika jos uz to uporedi konstrukciju tiguana i golfa dolazimo do toga da bas i nije to vozilica za 110 konja
- amar1994
#673 Re: Kutak za anti - VW trenutak
dobar je 2.0tdi u golfu,al kad mi kaze ide 1.6tdi ko lud
,ocajan motor,jos kad kupe passata sa njim ljepota 
- supercali
#674 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja sam imao 206 cc sa 2.0 motorom i sada imam identican motor u 307 cc
Razlika u kilazi je nekih 200 kila gore dole
Razlika u voznji je nebo i zemlja i to su da kazemo istog oblika ono gore dole koeficijent otpora i te zezancije al ovaj se prema onome ponasa ko tromi starac
E sad zamislite uporedjivati golfa i "kombija" tiguana
Razlika u kilazi je nekih 200 kila gore dole
Razlika u voznji je nebo i zemlja i to su da kazemo istog oblika ono gore dole koeficijent otpora i te zezancije al ovaj se prema onome ponasa ko tromi starac
E sad zamislite uporedjivati golfa i "kombija" tiguana
-
emko1234
#675 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ne znam gdje sam napisao da sam ih posjedovao. Od svojih ličnih auta u 13 godina koliko imam vozačku, imao 3 auta. Ostalo sam se navozao što kroz posao, što kroz rentanje, što kroz auta koja smo ko firma dobili u kompenzaciju, što službenih, što auta od nekog iz familije, promocije. prezentacije i test vožnje.mad_max_ba wrote:pusti ba,
Kad kažem prezentacije i test vožnje, ne mislim na krug po gradu nego mislim na auto koje je kod nas ko kod firme par dana. Octaviju službenu smo htjeli da zamjenimo za novu, ljudi su nam dali jednu njihovu službenu i bila je par dana kod nas je probamo jer je ista kuća u pitanju i jer smo tu uzeli do sada 9 auta.
Uzeli smo C klasu skoro, dobili par dana prije finalnog dogovora E koji je kod nas bio cijeli dan jer sam ljudima rekao da sam u fazi promjene ličnog auta pa su htjeli možda dodatni posao da dogovore. Dakle znam o čemu pričam. Nije napamet i nije ubleha.
Moj stari 89-90 godine išao u njemačku s golfom 1.6td sa 70ks. Četvero u autu i pun gepek. I dan danas priča kako je taj golf dobro išao, s punim tankom 900km. Ljudima danas malo 140ks, ja koliko znam tiguan sa 110ks se i nije prodavao kod nas. Vela havle.Lajavikrelac wrote:E pa ako je tebi 110 konja mećava od auta jbg....