Kutak za anti - VW trenutak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#476 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Apsolutno se slezem. Ako je Fiat za Giuliu trazi najjeftiniju plastiku ovi će to uraditi. Poenta je da enterijer Audija ne pravi niti ga sastalja Audi ni neka njemačka firma vec je i to outsourcing. Audi ga kompletnog samo "prišarafi" na proizodni primjerak.
-
tempuser
#477 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Kao i puno drugih dijelova, pocev od komplet "struje", preko airbagova i sjedala do amortizera i guma!ElRe wrote:Apsolutno se slezem. Ako je Fiat za Giuliu trazi najjeftiniju plastiku ovi će to uraditi. Poenta je da enterijer Audija ne pravi niti ga sastalja Audi ni neka njemačka firma vec je i to outsourcing. Audi ga kompletnog samo "prišarafi" na proizodni primjerak.
- ElRe
#478 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Da, sjedala za A4 (i Giuliu) takodje pravi Faurecia.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#479 Re: Kutak za anti - VW trenutak
U pravu si,ali to je bilo do sada. Fiat,odnosno od Alfa nikada od Faurecie nije mogla dobiti kvalitet kao BMW ili Audi (za oba enterijer radi Faurecia),jer Faurecia nije htjela dati. Sad su ipak isposlovali da Giulia dobije. Na standu Faurecie na IAA je bio enterijer Giulie kao zadnji krik tehnologije koju Faurecia nudi,a ne A4 B9. Npr prvi put Faurecia nudi umetke od pravog drveta,ne imitacije. Prvi put je tabla izradjena od 20% materijala prirodnog porijekla itd.tempuser wrote:Svako ko se iole razsumije o tehnoloske procese zna da to apsolutno ne znaci da ce kvalitet biti isti.ElRe wrote:Na sajmu u Frankfurtu je objevljeno da enterijer novog A4 i Giulie proizvodi fabrika u PSA vlasnistvu Faurecia. To znaci da Audijevi (i Fiatovi) radnici samo pricrste komplet dobijen enterijer.
Ali da vidimo kako ce novinari sada opisati superiornosr Audija u pogledu enterijera.
Teoretski tu moze biti zajednicka samo strucnost radnika, cak ni tehnologija izrade, odnosno proizvodna linija ne mora biti ista, a koristenim materijalima i kontroli kvaliteta da ne govorimo. Takvih primjera je bezbroj na svijetu!
@emko
Gledao si test RS6 i nekog slicnog Mercedesa i tu pogon Audija moze biti bolji jer on koristi Torsen a Mercedes rjesenje Steyra,ali mi ne mozes reci da ako oba auta koriste haldex i uzima iste parametre preko ABS/ESP i senzora polozaja volana da je jedan bolji od drugog
-
condy
#480 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Na tržištu ne postoji precjenjenost. Cijena vozila se ne formira tako kako ti misliš, odnosno tako što neko iz fabrike kaže cijena ovog mog BMW-a ili Audija će da bude tolika. Cijena vozila ovisi o više faktora, prije svega ponudi i potražnji na tržištu. Misliš da Kija, Hjundaji, Citroen i sl. ne bi svoja vozila prodavali po cjeni ovih od Švaba, da to mogugolfiista wrote:Generalno sve je to precijenjeno, ali je fol u tome sto je Audi najprecjenjeniji. Pa jbt. Do juce su nudili sesticu sa 1.9 motorom, isti onaj iz fabije od 25k KM i ti onda kazes vrhunski automobil.condy wrote:Opet se razbacujete ciframa![]()
Ono u sto sam siguran, ko god moze priustit sebi novog BMW 3 ili Audi A4 ili Merca C, bez obzira sta kupio nece pogrijesit i bice zadovoljan. Sve su to vrhunska vozila.
Nece pogresiti ako kupi i DS5 iako i on sa jacim motorom ima jaku cijenu. DS5 je preljepo vozilo.
Niko se ne razbacuje ciframa, to su fakti.
Razumijem ja tebe, prešao si na BMW-a pa sad ništa drugo ne valja, a do juče se si zaklinjao u Golfa i VW. Audi je vrhunski automobil u svakom segmentu, a 1.9 tdi motori važe za najpouzdanije starije dizel motore. Usporedba Audija a4 sa Fabijom ili Yetia sa q5, je besmislena.
- amar1994
#481 Re: Kutak za anti - VW trenutak
lavic wrote:Meni je ovo za android generaciju, da se njima svidi.amar1994 wrote:![]()
u 2x,haman 3x jeftinijem autu![]()
I ne bih nikad rekao de je ovo opel, prije KIA ili Hundai.....
- johntra
#482 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Istinu govoreći, 1,9 JTD TT je razvijao 190 KS i ekskluzivno ga je imala samo Lancia Delta. GM je dobio oslabljenu varijantu. Isto tako, i sam znaš da Multivan i putničko vozilo za pet osoba nisu isto. i FIAT je imao TT varijantu dvije godine ranije.Seawolf wrote:
Istinu govoreći, postoji i biturbo verzija VW-ovog 2.0 TDI EA189 Euro 5 motora. Sa kodnom oznakom CFCA, i komercijalnom oznakom 2.0 BiTDI, ugrađivala se u VW T5/Multivan. Također je najveća snaga 132 kW (180 PS), a najveći obrtni moment je 400 Nm.
- golfiista
#483 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jok eto ne postoji, ja odlično znam šta pričam. Moj prvi auto je bio e 34 (iz 1992.g. ) davne 97.g., pa Polo 1,9 SDI, pa Golf 3, pa Audi a4 iz 98.g.pa Octavija iz 2007, pa A4 B8 iz 2008 sa 2.0 TDI motorom i napokon e 60 iz 2009.g.. Dakle dva masno plaćena audija i tvrdim da za ono što nude, da su debelo precijenjeni. Octavija je vrijedlia svake marke u elegance + izvedbi i imala je skoro sve što i audi B8 a više nego duplo jeftinija. Najveća zamjerka na audija je taj nedostatak prostora i prednja vuča, te nedostatak svih one sitnice koje kvare sveukupni dojam, dok o lažnom softveru ne bih ni trošio riječi. I da, svaki od pobrojanih automobila je imao osvijetljen pretinac ispred suvozača, sem masnog audija I ja nisam uporedio audi 4 sa fabijom već AUDI 6 sa Fabijom, jer su imali identičan motor, i eto to nije precijenjenost.Na tržištu ne postoji precjenjenost. Cijena vozila se ne formira tako kako ti misliš, odnosno tako što neko iz fabrike kaže cijena ovog mog BMW-a ili Audija će da bude tolika. Cijena vozila ovisi o više faktora, prije svega ponudi i potražnji na tržištu. Misliš da Kija, Hjundaji, Citroen i sl. ne bi svoja vozila prodavali po cjeni ovih od Švaba, da to mogu![]()
Razumijem ja tebe, prešao si na BMW-a pa sad ništa drugo ne valja, a do juče se si zaklinjao u Golfa i VW. Audi je vrhunski automobil u svakom segmentu, a 1.9 tdi motori važe za najpouzdanije starije dizel motore. Usporedba Audija a4 sa Fabijom ili Yetia sa q5, je besmislena
Šta je laž? Taj audi je plaćen 80k KM, sa full led svjetlima, bixenonima, automatskim mjenajčom, park asist, senzor ovo senzor ono, 17 felgama, dvolitarskim motorom i sl. a nije imao ništa od nabrojanog gore(macije oci u vratima i mrak u pretincu za rukavice bez isofix-a, bez navigacije, grijanja u sjedalima i milion drugih sitnica), A u nedostatak jebenog prostora se može svako uvjeriti, baš kao i u trovačke sposobnosti istog.golfiista wrote:
Ma ja 80k KM za audija i macije oci u vratima i mrak u pretincu za rukavice bez isofix-a, bez navigacije, grijanja u sjedalima i milion drugih sitnica, a da ne spominjem kada mojih 105 kg i 190 cm sjedne za volan, iza mene mozes samo macku staviti i hoce 80k KM. Aha, nikada vise.
Samo ću napisati da si izrekao hrpu neistina, da ne kažem laži. S kojim razlogom, samo ti znaš.
- golfiista
#484 Re: Kutak za anti - VW trenutak
amar1994 wrote:lavic wrote:Meni je ovo za android generaciju, da se njima svidi.amar1994 wrote:![]()
u 2x,haman 3x jeftinijem autu![]()
I ne bih nikad rekao de je ovo opel, prije KIA ili Hundai.....

točkići, a automatska klima sa milion kuraca i podešavanja u 18 zona. Btw. na BMW serije 5 iz 1992.g., bili su toćkići ali je klima bila automatska jer se temperatura zadavla na manuelnom točkiću a auto je održavao zadanu temperetauru. Mislim da je sada jasinije.
- amar1994
#485 Re: Kutak za anti - VW trenutak
meni je bmw unutra nekako sportski orijentisan i njemu odgovoraju ovi dugmici 
- amar1994
-
condy
#487 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Tvoja logika izgleda ovako na primjeru BMW-a. BMW e60 520d je debelo precjenjeno smeće, jer s obzirom na ono što nudi jedan BMW 535d ili 528i, ovaj BMW 520d je više nego skup ( novi košta 44.000 eura ) , on je za bagatelu koja bi da se hvali da vozi BMW a ne može sebi da priušti istinski pravi BMW.golfiista wrote:Jok eto ne postoji, ja odlično znam šta pričam. Moj prvi auto je bio e 34 (iz 1992.g. ) davne 97.g., pa Polo 1,9 SDI, pa Golf 3, pa Audi a4 iz 98.g.pa Octavija iz 2007, pa A4 B8 iz 2008 sa 2.0 TDI motorom i napokon e 60 iz 2009.g.. Dakle dva masno plaćena audija i tvrdim da za ono što nude, da su debelo precijenjeni. Octavija je vrijedlia svake marke u elegance + izvedbi i imala je skoro sve što i audi B8 a više nego duplo jeftinija. Najveća zamjerka na audija je taj nedostatak prostora i prednja vuča, te nedostatak svih one sitnice koje kvare sveukupni dojam, dok o lažnom softveru ne bih ni trošio riječi. I da, svaki od pobrojanih automobila je imao osvijetljen pretinac ispred suvozača, sem masnog audija I ja nisam uporedio audi 4 sa fabijom već AUDI 6 sa Fabijom, jer su imali identičan motor, i eto to nije precijenjenost.Na tržištu ne postoji precjenjenost. Cijena vozila se ne formira tako kako ti misliš, odnosno tako što neko iz fabrike kaže cijena ovog mog BMW-a ili Audija će da bude tolika. Cijena vozila ovisi o više faktora, prije svega ponudi i potražnji na tržištu. Misliš da Kija, Hjundaji, Citroen i sl. ne bi svoja vozila prodavali po cjeni ovih od Švaba, da to mogu![]()
Razumijem ja tebe, prešao si na BMW-a pa sad ništa drugo ne valja, a do juče se si zaklinjao u Golfa i VW. Audi je vrhunski automobil u svakom segmentu, a 1.9 tdi motori važe za najpouzdanije starije dizel motore. Usporedba Audija a4 sa Fabijom ili Yetia sa q5, je besmislena
Prije će biti da ti je tom audiju crkla sijalica u pretincu, i ja ti tome ne vjerujem. I taj audi ima više prostora nego BMW 3, pogotovo naprijed.
Prednja vuča, otkad je postala mana
Zadnja vuča pruža više dinamike, ali ima i svoje mane.
-
emko1234
#488 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Vidiš, moj stari audi A4 B7 ima sve isto ko i nova C klasa koju smo nedavno dobili. Apsolutno sve osim navigacije, pa je trenutno vrijedan oko 22-23k km dok je novi C preko 100k km.golfiista wrote:Jok eto ne postoji, ja odlično znam šta pričam. Moj prvi auto je bio e 34 (iz 1992.g. ) davne 97.g., pa Polo 1,9 SDI, pa Golf 3, pa Audi a4 iz 98.g.pa Octavija iz 2007, pa A4 B8 iz 2008 sa 2.0 TDI motorom i napokon e 60 iz 2009.g.. Dakle dva masno plaćena audija i tvrdim da za ono što nude, da su debelo precijenjeni. Octavija je vrijedlia svake marke u elegance + izvedbi i imala je skoro sve što i audi B8 a više nego duplo jeftinija. Najveća zamjerka na audija je taj nedostatak prostora i prednja vuča, te nedostatak svih one sitnice koje kvare sveukupni dojam, dok o lažnom softveru ne bih ni trošio riječi. I da, svaki od pobrojanih automobila je imao osvijetljen pretinac ispred suvozača, sem masnog audija I ja nisam uporedio audi 4 sa fabijom već AUDI 6 sa Fabijom, jer su imali identičan motor, i eto to nije precijenjenost.Na tržištu ne postoji precjenjenost. Cijena vozila se ne formira tako kako ti misliš, odnosno tako što neko iz fabrike kaže cijena ovog mog BMW-a ili Audija će da bude tolika. Cijena vozila ovisi o više faktora, prije svega ponudi i potražnji na tržištu. Misliš da Kija, Hjundaji, Citroen i sl. ne bi svoja vozila prodavali po cjeni ovih od Švaba, da to mogu![]()
Šta je laž? Taj audi je plaćen 80k KM, sa full led svjetlima, bixenonima, automatskim mjenajčom, park asist, senzor ovo senzor ono, 17 felgama, dvolitarskim motorom i sl. a nije imao ništa od nabrojanog gore(macije oci u vratima i mrak u pretincu za rukavice bez isofix-a, bez navigacije, grijanja u sjedalima i milion drugih sitnica), A u nedostatak jebenog prostora se može svako uvjeriti, baš kao i u trovačke sposobnosti istog.golfiista wrote:
Ma ja 80k KM za audija i macije oci u vratima i mrak u pretincu za rukavice bez isofix-a, bez navigacije, grijanja u sjedalima i milion drugih sitnica, a da ne spominjem kada mojih 105 kg i 190 cm sjedne za volan, iza mene mozes samo macku staviti i hoce 80k KM. Aha, nikada vise.
Samo ću napisati da si izrekao hrpu neistina, da ne kažem laži. S kojim razlogom, samo ti znaš.
Ne znam šta hoćeš da kažeš, danas škodu faabiuu možeš napucati do te mjere da joj po opremi nije ravan auto dvije kase veći.
Tako da usporedba octavia - a4 nema smisla. Znam ja šta je poenta tvoje usporedbe, priča kako za duplo manje para dobiješ isti auto. Aha, al u kurcu.
Navozao sam se ja i oktavija koliko hoćeš, i kome je isti osjećaj u vožnji u oktaviji i audiju A4, onda aposlutno nema smisla za neke stvari i nije mu mjesto na ovom podforumu. Nego ti namjerno karikiraš kako bi napravio neku poentu koja nema smisla.
A4 nikad nije bio niti će biti oktavija, isto košto bmw 7 f01 nikad nije bio niti ce biti Rolls Royce iako imaju istu platformu, motore, mjenače i more drugih gluposti. Samo glupan može staviti znak jednako između ta dva auta.
Što se tiče motora iz fabije u audiju a6, šta je s motorom iz C klase u S klasi? Sad ćeš reći to je ista firma jel, pa i ovo je ista firma. Bmw kec je imao isti motor ko bmw 7, audi a4 je imao isti motor ko audi r8, cayene q7 i toareg imaju iste motore.
Opet glupa poenta, treba se unutar iste kuće razvijat 10 različitih mašina s istim power outputima da neko ne bi rekao da fabia ima isti motor ko audi a6.
Ja ne mogu da vjeruje šta pišete, kad smo već kod toga, pežo 207 i volvo s80 imaju i dan danas isti motor.
- golfiista
#489 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Nema razloga da se vrijeđamo zbog banalnih, sporednih stvari u životu. Neka svako vozi ono, prije svega, što može, a nakon toga i ono što mu se sviđa.condy wrote:Tvoja logika izgleda ovako na primjeru BMW-a. BMW e60 520d je debelo precjenjeno smeće, jer s obzirom na ono što nudi jedan BMW 535d ili 528i, ovaj BMW 520d je više nego skup ( novi košta 44.000 eura ) , on je za bagatelu koja bi da se hvali da vozi BMW a ne može sebi da priušti istinski pravi BMW.golfiista wrote:Jok eto ne postoji, ja odlično znam šta pričam. Moj prvi auto je bio e 34 (iz 1992.g. ) davne 97.g., pa Polo 1,9 SDI, pa Golf 3, pa Audi a4 iz 98.g.pa Octavija iz 2007, pa A4 B8 iz 2008 sa 2.0 TDI motorom i napokon e 60 iz 2009.g.. Dakle dva masno plaćena audija i tvrdim da za ono što nude, da su debelo precijenjeni. Octavija je vrijedlia svake marke u elegance + izvedbi i imala je skoro sve što i audi B8 a više nego duplo jeftinija. Najveća zamjerka na audija je taj nedostatak prostora i prednja vuča, te nedostatak svih one sitnice koje kvare sveukupni dojam, dok o lažnom softveru ne bih ni trošio riječi. I da, svaki od pobrojanih automobila je imao osvijetljen pretinac ispred suvozača, sem masnog audija I ja nisam uporedio audi 4 sa fabijom već AUDI 6 sa Fabijom, jer su imali identičan motor, i eto to nije precijenjenost.Na tržištu ne postoji precjenjenost. Cijena vozila se ne formira tako kako ti misliš, odnosno tako što neko iz fabrike kaže cijena ovog mog BMW-a ili Audija će da bude tolika. Cijena vozila ovisi o više faktora, prije svega ponudi i potražnji na tržištu. Misliš da Kija, Hjundaji, Citroen i sl. ne bi svoja vozila prodavali po cjeni ovih od Švaba, da to mogu![]()
Prije će biti da ti je tom audiju crkla sijalica u pretincu, i ja ti tome ne vjerujem. I taj audi ima više prostora nego BMW 3, pogotovo naprijed.
Prednja vuča, otkad je postala mana![]()
Zadnja vuča pruža više dinamike, ali ima i svoje mane.
Ali, isto tako, ovo je mjesto gdje svako može i treba da napiše ono što misli, a ako je to još potkrijepljeno kojom činjenicom, super. Tako, mališa, povedi računa o svom ponašanju.
Tom audiju nije crkla sijalica, jer je nije ni imao, ali nemam potrebu da to više komentarišem. Kupio, vozio, prodao, ćao i prijatno. Audi, ne hvala.
I ovaj BMW jeste precijenjen ( 64.000k EUR ), ali teško da se može reći da je smeće, dok se za Škodu sa, kako neko reče, debelim tepihom. također ne može reći da je smeće, ali da malko tukne, to već može komforno.
- supercali
#490 Re: Kutak za anti - VW trenutak
samo sto je u pezou i volvu jedino motor isti ostalo se u putu nije srelo i zato pezo kosta nekih 20 milja a volvo 60 ili koliko vec nebitnoemko1234 wrote:
Vidiš, moj stari audi A4 B7 ima sve isto ko i nova C klasa koju smo nedavno dobili. Apsolutno sve osim navigacije, pa je trenutno vrijedan oko 22-23k km dok je novi C preko 100k km.
Ne znam šta hoćeš da kažeš, danas škodu faabiuu možeš napucati do te mjere da joj po opremi nije ravan auto dvije kase veći.
Tako da usporedba octavia - a4 nema smisla. Znam ja šta je poenta tvoje usporedbe, priča kako za duplo manje para dobiješ isti auto. Aha, al u kurcu.
Navozao sam se ja i oktavija koliko hoćeš, i kome je isti osjećaj u vožnji u oktaviji i audiju A4, onda aposlutno nema smisla za neke stvari i nije mu mjesto na ovom podforumu. Nego ti namjerno karikiraš kako bi napravio neku poentu koja nema smisla.
A4 nikad nije bio niti će biti oktavija, isto košto bmw 7 f01 nikad nije bio niti ce biti Rolls Royce iako imaju istu platformu, motore, mjenače i more drugih gluposti. Samo glupan može staviti znak jednako između ta dva auta.
Što se tiče motora iz fabije u audiju a6, šta je s motorom iz C klase u S klasi? Sad ćeš reći to je ista firma jel, pa i ovo je ista firma. Bmw kec je imao isti motor ko bmw 7, audi a4 je imao isti motor ko audi r8, cayene q7 i toareg imaju iste motore.
Opet glupa poenta, treba se unutar iste kuće razvijat 10 različitih mašina s istim power outputima da neko ne bi rekao da fabia ima isti motor ko audi a6.![]()
![]()
![]()
![]()
Ja ne mogu da vjeruje šta pišete, kad smo već kod toga, pežo 207 i volvo s80 imaju i dan danas isti motor.
-
condy
#491 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Samo koristim tvoju logiku rezonovanja. Motor u BMW-u 520d predstavlja najnižu ponudu u paleti motora kod petice, koji se još ugrađuje u keca i tricu. Nešto slično sa audijevim a6 2.0 tdi motorom, ili u starijim verzijama 1.9 tdi motorima, na koje ti ovdje sa podsmjehom gledaš. Isti podsmjeh bi trebao imati i u svom slučajugolfiista wrote:
Nema razloga da se vrijeđamo zbog banalnih, sporednih stvari u životu. Neka svako vozi ono, prije svega, što može, a nakon toga i ono što mu se sviđa.
Ali, isto tako, ovo je mjesto gdje svako može i treba da napiše ono što misli, a ako je to još potkrijepljeno kojom činjenicom, super. Tako, mališa, povedi računa o svom ponašanju.
Tom audiju nije crkla sijalica, jer je nije ni imao, ali nemam potrebu da to više komentarišem. Kupio, vozio, prodao, ćao i prijatno. Audi, ne hvala.
I ovaj BMW jeste precijenjen ( 64.000k EUR ), ali teško da se može reći da je smeće, dok se za Škodu sa, kako neko reče, debelim tepihom. također ne može reći da je smeće, ali da malko tukne, to već može komforno.
Taj Audi je imao sijalicu koja je bila očigledno pregorena, samo si ti htio da ispadneš faca ovdje i da nešto senzacionalno otkriješ.
- golfiista
#492 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Opet glupa poenta, treba se unutar iste kuće razvijat 10 različitih mašina s istim power outputima da neko ne bi rekao da fabia ima isti motor ko audi a6.![]()
![]()
![]()
![]()
Pa u tome i jeste poenta što u toj kući dijelite sve od motora do prekidača. Samo razvučete lim, prostrete tepih i kažete, evo ga audi, hoćeš Škodu, nikakav problem, skini tepih. A da je to tako i da su prevaranti i lažovi, sami su priznali, ali očito nekima ni to nije dovoljno, jer ljubav nema granice.
-
emko1234
#493 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Respo, sa žaljenjem ti moram reći da tvoji mentalni kapaciteti nisu dostatni za ove rasprave. Fulio si poentu totalno. Nadoći ćeš.supercali wrote:samo sto je u pezou i volvu jedino motor isti ostalo se u putu nije srelo i zato pezo kosta nekih 20 milja a volvo 60 ili koliko vec nebitnoemko1234 wrote:
Vidiš, moj stari audi A4 B7 ima sve isto ko i nova C klasa koju smo nedavno dobili. Apsolutno sve osim navigacije, pa je trenutno vrijedan oko 22-23k km dok je novi C preko 100k km.
![]()
![]()
![]()
-
emko1234
#494 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ako more bmw s rollsom, što ne bi mogli škoda i audi..golfiista wrote:Opet glupa poenta, treba se unutar iste kuće razvijat 10 različitih mašina s istim power outputima da neko ne bi rekao da fabia ima isti motor ko audi a6.![]()
![]()
![]()
![]()
Hadžialagić
![]()
Pa u tome i jeste poenta što u toj kući dijelite sve od motora do prekidača. Samo razvučete lim, prostrete tepih i kažete, evo ga audi, hoćeš Škodu, nikakav problem, skini tepih. A da je to tako i da su prevaranti i lažovi, sami su priznali, ali očito nekima ni to nije dovoljno, jer ljubav nema granice.
I napisao sam ti maloprije komentar na tvoj post, ali ga zaobišao.
- mad_max_ba
#495 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Uredu je ba emko pobjedio si, vw je das auto ovo ostalo je dno dna. Ostani i dalje ograničen kao konj sa ularima. (da me pogresno ne shvatis ne kazem da si konj vec da imas ogranicene vidike i nisi otvoren za opciju pogledati nigdje drugo).emko1234 wrote:Respo, sa žaljenjem ti moram reći da tvoji mentalni kapaciteti nisu dostatni za ove rasprave. Fulio si poentu totalno. Nadoći ćeš.supercali wrote:samo sto je u pezou i volvu jedino motor isti ostalo se u putu nije srelo i zato pezo kosta nekih 20 milja a volvo 60 ili koliko vec nebitnoemko1234 wrote:
![]()
![]()
![]()
- supercali
#496 Re: Kutak za anti - VW trenutak
nadoci ces ti kad iako skontas sta pisesemko1234 wrote:
Respo, sa žaljenjem ti moram reći da tvoji mentalni kapaciteti nisu dostatni za ove rasprave. Fulio si poentu totalno. Nadoći ćeš.
bezveze mi je pisati da se ne bi sjebo jos vise
dovoljno je sto par forumasa ti iznosi cinjenice i pisaju se po tvojim "argumentima" ko pas na drvo kad oznacava teritoriju
- golfiista
#497 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Moraš biti bezobrazan pa da uporediš BMW serije 1 i 3 sa Škodom Fabijom. Drugo, ovaj BMW ima 1550 kg i motor od 177 KS i obrtnog momenta ko u priči, tako da to poređenje sa kompaktima ne pije vode, posebno ako uzmemo u obzir vrstu pogona te omjer KS i Kg. Meni z amoju vožnju i potrebe ovih 77 KS i ne treba, dovoljno bi bilo i ovih 100 KS. Na kraju krajeva, vozio jednog, vozim drugog i kako si ti uopšte relevantan da raspravljaš o ovome!?condy wrote:Samo koristim tvoju logiku rezonovanja. Motor u BMW-u 520d predstavlja najnižu ponudu u paleti motora kod petice, koji se još ugrađuje u keca i tricu. Nešto slično sa audijevim a6 2.0 tdi motorom, ili u starijim verzijama 1.9 tdi motorima, na koje ti ovdje sa podsmjehom gledaš. Isti podsmjeh bi trebao imati i u svom slučajugolfiista wrote:
Nema razloga da se vrijeđamo zbog banalnih, sporednih stvari u životu. Neka svako vozi ono, prije svega, što može, a nakon toga i ono što mu se sviđa.
I ovaj BMW jeste precijenjen ( 64.000k EUR ), ali teško da se može reći da je smeće, dok se za Škodu sa, kako neko reče, debelim tepihom. također ne može reći da je smeće, ali da malko tukne, to već može komforno.Šta to toliko posebno pruža taj motor 2.0d u BMW vozilu od blizu dvije tone ? Pruža perfomanse, koje nisu dostojne sportski orjentisanog BMW-a i koje su tu negdje negdje malo bolje a negdje i slabije, u odnosu na vozila iz kompakt klase, sa jačim dizel motorom, koja su tri puta jeftinija od te tvoje petice. Pa po zbog čega onda ista pravila kritike ne važe i za BMW, s kojim se razbacujete kad je u pitanju Audi.
Taj Audi je imao sijalicu koja je bila očigledno pregorena, samo si ti htio da ispadneš faca ovdje i da nešto senzacionalno otkriješ.
A pitat ću te nakon januara, koliko će strašne vw 1,6 i 2,0 dizel mašine imati KONJA.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#498 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Cuj nema svjetlo, pretinac ispred suvozaca?!
Ne mogu vjerovati, al' stvarno ne mogu u te tvrdnje.
- golfiista
#499 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Mogu naravno, dokazali sto puta, i 100% si u pravu, razlika između BMW-a i rolsa je proporcionalna razlici između Škode i Audijaemko1234 wrote:Ako more bmw s rollsom, što ne bi mogli škoda i audi..golfiista wrote:Opet glupa poenta, treba se unutar iste kuće razvijat 10 različitih mašina s istim power outputima da neko ne bi rekao da fabia ima isti motor ko audi a6.![]()
![]()
![]()
![]()
Hadžialagić
![]()
I napisao sam ti maloprije komentar na tvoj post, ali ga zaobišao.
A ako sve to staviš u jednačinu, reci nam kolika je onda razliak između Audija i BMW-a?
- mad_max_ba
#500 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Drug nista cudno, ta sijalica i dovod struje do iste kosta cca 3€ (hipotetski) puta hiljada vozila= cifra da ti se zavrti u glavi. UŠTEDA taj problem je evidentan pogotovo ovih dana u koncernu das autakonektovan wrote:Cuj nema svjetlo, pretinac ispred suvozaca?!