Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#1551 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

mali_milojica wrote:
NediM17 wrote:To sto si ga ti platio 8.500KM ne znaci da kao nov nije kostao recimo 50.000KM i da je taj sto je istovario 50.000KM mozda morao u garanciji da mijenja, recimo radilicu, letece, lezece, itd. i da ne nabrajam dalje. I nakon nekoliko ruku auto stiglo do tebe a ti nemas pojma sta je unutra i koliko je puta otvaran, i vozis se sretan i zadovoljan.

Sto se tice tog Rav-a on je otisao u trku za jedno triput vise para nego sto si ti platio svoju Alfu. Covjek sretan i veseo se voza i nije me nikad nazvao da mi j*be majku sto sam ga "zavalio". Od mene je otisao sa 160.000km, a sada sigurno ima debelo preko 200kkm. Naravno da sam mu rekao da su mijenjane uljne karike u garanciji, kao i sve drugo sto je radjeno, jer Toyota posjeduje elektronsku servisnu knjigu i svaki zahvat koji je radjen u ovlastenom servisu je upisan i lako se moze provjeriti. Covjek nije imao nikakav problem s tim, vjerovatno je neka budala cim je mogla dati 25.000KM za takvog groba.

Ne znam kakvih si se ti motora nagledao sa 400-500kkm, ali mi nije jasno da si ih ti pratio od nule pa da znas da nisu nikada dirani. To mozda moze Mecka 123 200D, i daj Boze koje drugo auto (mozda dvicina :mrgreen: ).

Ni u fabrici se motor ne izlije iz komada, nego ga neko sastavlja (da li robot, da li Hirohito, ili mozda neki Mujo u Wolfsburgu), i sarafa, i stavlja radilicu, klipove sa karikama, glavu, izmedju toga odgovarajuce dihtunge, itd, itd...

Znaci samo je pitanje kvalitetnog majstora koji zna svoj posao da to napravi kako treba, i nikakve tu posebne nauke nema ako je covjek majstor svog zanati. Ne znam nijednog majstora iz AFA-e ali ocito da su bolji majstori nego Hirohito u Japanu, jer poslije njihove intervencije, problem je nestao.

Dakle ljudi urade generalku motora, obrade kompletnu glavu, stave nove ventile, gumice ventila, obrade stubline (negdje se ubacuju nove kosuljice), stave karike na specijalu, obradi se radilica, stave se novi leteci i lezeci, novi dihtunzi i takav motor predje jos hladno najmanje 100.000km, sto je za prosjecnog Bosnju narednih 10 godina. Prije ce struhnut nego sto ce taj motor prnut. E sad zamisli koliko ce preci NOV MOTOR na kojem su samo zamijenjene uljne karike, dakle neizlaufan nov motor cca. 5.000km na kojem nikakvi drugi elementi nisu potroseni!

Usporedba sa trkacim motorima nije na mjestu? Vidi, ti tvrdis da motor cim se otvori je za bacit i stavit drugi. Trkaci motor se otvori, "nabudzi", i odvozi 2-3 trke na kojima se vrti po 10.000 rpm bez da rikne. Po tvojoj prici, cim ga upali on bi se trebao prosuti kao riza. E sada zamisli koliko ce raditi standardan motor na kojem npr. promijenjene karike? Evo radi vec najmanje 200kkm BEZ PONOVNOG OTVARANJA.

I jos uvijek nisi dao konkretan argument sta to ne valja kada se motor otvori ako se napravi kako treba. Je li to pusta ulje? Je li to nema kompresije? Je li to trokira? Je li to ima 40 ks manje? Sta je problem, argumentuj!
Kad ti majstor koji je tata mata za talijanska vozila u Sarajevu i jedan od boljih majstora u gradu koji je popravio valjda hiljade motora,koji se nagledao raznoraznih auta,2010 god kaze da jos nije vidio celo klipa od JTD motora kako izgleda u bloku,valjda i to nesto govori.
Prvi JTD motor koji je otvorio da ga popravi je bilo 2011,je bio od mog dobrog prijatelja,radilo se o 1.9 JTD motoru u AR 147 koji se istopio jer je auto bio chipovan,a tjeran je po autoputu preko 220 jedno izgledno vrijeme i naravno doslo je do havarije. Nije bilo spasa ni bloku ni glavi,morao je potpuno novi motor ici. Kompletan.
Nagledao sam se ja auta sa JTD motorom od 300,400,500 pa cak i 600 hiljada kilometara. Lancia,Alfi,Fiata i ostalih. Auta su vjerovatno za otpis,ne vrijede neke pare,ali gaze i idu. Ponavljam,bez da je ikad motor otvoren.
Kakav argument hoces?
Taj motor za mene nije isti,kao onaj kakav si trebao da dobijes kao musterija koja je izvalila 60 ili 70k KM za auto. Trebao si da dobijes NOV motor,a ne otvaran motor sa novim karikama. Ako ti ne vidis problem,neka su te izradili. Neko je za tvoje karike od 400 KM (bubam) dobio nov motor od par hiljada i stvarno se ne mislim s tobom vise naglabati i off-topicariti na temi na kojoj to nije mjesto.
Zapravo si upravu, tema nije Toyota niti Alfa, nego VW. I porediti Toyotu i Alfu nema smisla, pogledaj samo ko je najveci proizvodjac vozila na svijetu i sve ce ti se samo kazati.

A to sa novim motorom je tolika komplikacija, od uvoza, homologacije, ukucavanja novog broja da je ovo puno lakse, jednostavnije i elegantnije rjesenje. Ti kako posmatras svijet problem je ubaciti i novi motor... Te da li su skopcali sve agregate, te jesu li stavili nove podloske dizni, te jesu li nosaci pritegnuti, itd...

I je li stvarno mislis da bilo koji Toyotin ovlasteni servis moze dobiti novi motor bez da stari vrati Toyoti?
Last edited by NediM17 on 24/10/2015 23:18, edited 1 time in total.
amar1994

#1552 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:
NediM17 wrote:To sto si ga ti platio 8.500KM ne znaci da kao nov nije kostao recimo 50.000KM i da je taj sto je istovario 50.000KM mozda morao u garanciji da mijenja, recimo radilicu, letece, lezece, itd. i da ne nabrajam dalje. I nakon nekoliko ruku auto stiglo do tebe a ti nemas pojma sta je unutra i koliko je puta otvaran, i vozis se sretan i zadovoljan.

Sto se tice tog Rav-a on je otisao u trku za jedno triput vise para nego sto si ti platio svoju Alfu. Covjek sretan i veseo se voza i nije me nikad nazvao da mi j*be majku sto sam ga "zavalio". Od mene je otisao sa 160.000km, a sada sigurno ima debelo preko 200kkm. Naravno da sam mu rekao da su mijenjane uljne karike u garanciji, kao i sve drugo sto je radjeno, jer Toyota posjeduje elektronsku servisnu knjigu i svaki zahvat koji je radjen u ovlastenom servisu je upisan i lako se moze provjeriti. Covjek nije imao nikakav problem s tim, vjerovatno je neka budala cim je mogla dati 25.000KM za takvog groba.

Ne znam kakvih si se ti motora nagledao sa 400-500kkm, ali mi nije jasno da si ih ti pratio od nule pa da znas da nisu nikada dirani. To mozda moze Mecka 123 200D, i daj Boze koje drugo auto (mozda dvicina :mrgreen: ).

Ni u fabrici se motor ne izlije iz komada, nego ga neko sastavlja (da li robot, da li Hirohito, ili mozda neki Mujo u Wolfsburgu), i sarafa, i stavlja radilicu, klipove sa karikama, glavu, izmedju toga odgovarajuce dihtunge, itd, itd...

Znaci samo je pitanje kvalitetnog majstora koji zna svoj posao da to napravi kako treba, i nikakve tu posebne nauke nema ako je covjek majstor svog zanati. Ne znam nijednog majstora iz AFA-e ali ocito da su bolji majstori nego Hirohito u Japanu, jer poslije njihove intervencije, problem je nestao.

Dakle ljudi urade generalku motora, obrade kompletnu glavu, stave nove ventile, gumice ventila, obrade stubline (negdje se ubacuju nove kosuljice), stave karike na specijalu, obradi se radilica, stave se novi leteci i lezeci, novi dihtunzi i takav motor predje jos hladno najmanje 100.000km, sto je za prosjecnog Bosnju narednih 10 godina. Prije ce struhnut nego sto ce taj motor prnut. E sad zamisli koliko ce preci NOV MOTOR na kojem su samo zamijenjene uljne karike, dakle neizlaufan nov motor cca. 5.000km na kojem nikakvi drugi elementi nisu potroseni!

Usporedba sa trkacim motorima nije na mjestu? Vidi, ti tvrdis da motor cim se otvori je za bacit i stavit drugi. Trkaci motor se otvori, "nabudzi", i odvozi 2-3 trke na kojima se vrti po 10.000 rpm bez da rikne. Po tvojoj prici, cim ga upali on bi se trebao prosuti kao riza. E sada zamisli koliko ce raditi standardan motor na kojem npr. promijenjene karike? Evo radi vec najmanje 200kkm BEZ PONOVNOG OTVARANJA.

I jos uvijek nisi dao konkretan argument sta to ne valja kada se motor otvori ako se napravi kako treba. Je li to pusta ulje? Je li to nema kompresije? Je li to trokira? Je li to ima 40 ks manje? Sta je problem, argumentuj!
Kad ti majstor koji je tata mata za talijanska vozila u Sarajevu i jedan od boljih majstora u gradu koji je popravio valjda hiljade motora,koji se nagledao raznoraznih auta,2010 god kaze da jos nije vidio celo klipa od JTD motora kako izgleda u bloku,valjda i to nesto govori.
Prvi JTD motor koji je otvorio da ga popravi je bilo 2011,je bio od mog dobrog prijatelja,radilo se o 1.9 JTD motoru u AR 147 koji se istopio jer je auto bio chipovan,a tjeran je po autoputu preko 220 jedno izgledno vrijeme i naravno doslo je do havarije. Nije bilo spasa ni bloku ni glavi,morao je potpuno novi motor ici. Kompletan.
Nagledao sam se ja auta sa JTD motorom od 300,400,500 pa cak i 600 hiljada kilometara. Lancia,Alfi,Fiata i ostalih. Auta su vjerovatno za otpis,ne vrijede neke pare,ali gaze i idu. Ponavljam,bez da je ikad motor otvoren.
Kakav argument hoces?
Taj motor za mene nije isti,kao onaj kakav si trebao da dobijes kao musterija koja je izvalila 60 ili 70k KM za auto. Trebao si da dobijes NOV motor,a ne otvaran motor sa novim karikama. Ako ti ne vidis problem i razliku izmedzu NOVOG,ponavljam NOVOG i otvorenog,dzaba ti argumenti i neka su te izradili. Neko je za tvoje karike od 400 KM (bubam) dobio nov motor od par hiljada i stvarno se ne mislim s tobom vise naglabati i off-topicariti na temi na kojoj to nije mjesto.
1,9jtd je Bog i batina dizel motora 8 ili 16v,alfe gaze sa njim,astre,insignie,sabovi gaze ko ludi sa tim motorom,strasna masina :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1553 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

NediM17 wrote:
mali_milojica wrote:

Kakav argument hoces?
Taj motor za mene nije isti,kao onaj kakav si trebao da dobijes kao musterija koja je izvalila 60 ili 70k KM za auto. Trebao si da dobijes NOV motor,a ne otvaran motor sa novim karikama. Ako ti ne vidis problem,neka su te izradili. Neko je za tvoje karike od 400 KM (bubam) dobio nov motor od par hiljada i stvarno se ne mislim s tobom vise naglabati i off-topicariti na temi na kojoj to nije mjesto.
Zapravo si upravu, tema nije Toyota niti Alfa, nego VW. I porediti Toyotu i Alfu nema smisla, pogledaj samo ko je najveci proizvodjac vozila na svijetu i sve ce ti se samo kazati.

A to sa novim motorom je tolika komplikacija, od uvoza, homologacije, ukucavanja novog broja da je ovo puno lakse, jednostavnije i elegantnije rjesenje. Ti kako posmatras svijet problem je ubaciti i novi motor... Te da li su skopcali sve agregate, te jesu li stavili nove podloske dizni, te jesu li nosaci pritegnuti, itd...

I je li stvarno mislis da bilo koji Toyotin ovlasteni servis moze dobiti novi motor bez da stari vrati Toyoti?
Znas koliko me cese ko je veci ili manji,koliko proda Toyota,koliko VW ili Alfa. Brinem o tome,kao o lanjskom snijegu.
NediM17

#1554 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

mali_milojica wrote:Znas koliko me cese ko je veci ili manji,koliko proda Toyota,koliko VW ili Alfa. Brinem o tome,kao o lanjskom snijegu.
Ne znam samo sto se onda brines i za moje karike?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1555 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

NediM17 wrote:
mali_milojica wrote:Znas koliko me cese ko je veci ili manji,koliko proda Toyota,koliko VW ili Alfa. Brinem o tome,kao o lanjskom snijegu.
Ne znam samo sto se onda brines i za moje karike?
Izvini necu vise :lol:
Nemoj ni ti brinuti koliko dizel trosi :izet:
NediM17

#1556 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

mali_milojica wrote: Izvini necu vise :lol:
I nemoj. :D
mali_milojica wrote:Nemoj ni ti brinuti koliko dizel trosi :izet:
Moram se brinuti jer imam i dizela. :izet:
tempuser

#1557 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

Ovo je kulminacija paradoksa ove teme i njenog smisla! Ako @milojicu ne bi trebale da brinu karike na Toyoti zasto tebe ovoliko brinu VW-ove turbine, softveri, dizne itd...? :run:
NediM17

#1558 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

tempuser wrote:Ovo je kulminacija paradoksa ove teme i njenog smisla! Ako @milojicu ne bi trebale da brinu karike na Toyoti zasto tebe ovoliko brinu VW-ove turbine, softveri, dizne itd...? :run:
Procitaj naslov teme. Dakle kutak za ANTI VW trenutak i ja sam se tu odmah nasao pozvanim da nesto kazem kao i vecina forumasa koji ne ljube VAG.

Ako hoces da s*res po Toyoti otvori sebi temu Anti Toyota kutak. A mene se itekako tice lazni VW softver i ne samo mene, nego se tice i cijele planete. Koliko miliona vozila * x grama NOX-a pa ti sada vide tice li me se. ;)

Nego Gorane, ja svoj problem davno rijesih, a tvoj ce tek da dodje i klepi te po usima. Pripremaj se lagano, Gorane. Mozes mu skratiti servisni interval i na 1.000km, ali pomoci nema, samo je pitanje vremena. :lol:

tempuser

#1559 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

Nedime dragi, ponovicu ti pitanje, ali za razliku od predhodnig referata, pokusaj dati smislen odgovoriti: ako si se ti odmah nasao pozvanim da kazes koju kontra VW-a, zasto milojica ne bi bio pozvan da malo pretrese karike na toyoti bez obzira na nazim teme?
Sto se tice mojih problema koji kao treba da da se dese, osim sto poslije 10 god to ne bi bilo veliko cudo, dozvoli mi da parafraziram jednog mudraca, zasto bi tebe brinuli moji problemi? Sto se anti toyota teme tice, jednako kao sto me ne interesuju tudji problemi tako nemam frustracije da pokrecem takve i slicne teme. Na posljetku, sto se suplje o globalnoj pogodjenosti tice, osim sto dizne i turbine nemaju veze s tim, zadnji koji bi trebao biti pogodjen je neko u cijoj zemlj je prosjecna starost auta 18,6 god i ko prije mjesec nije znao da NOx postoji, a sad je vec priznati ekspert!
Ponasas se ko zadnji VW-ovac, cim ti prica nije odgovarala odmah si poceo sa ko proizvodi vise suta, sta koga treba da brine! :run:
Last edited by tempuser on 25/10/2015 22:45, edited 2 times in total.
supercali

#1560 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

tempuser wrote:Nedime dragi, ponovicu ti pitanje, ali za razliku od predhodnig referata, pokusaj dati smislen odgovoriti: ako si se ti odmah nasao pozvanim da kazes koju kontra VW-a, zasto milojica ne bi bio pozvan da malo pretrese karike na toyoti bez obzira na nazim teme?
Sto se tice mojih problema koji kao treba da da se dese, osim sto poslije 10 god to ne bi bilo veliko cudo, dozvoli mi da parafraziram jednog mudraca, zasto bi tebe brinuli moji problemi, a sto se anti toyota teme tice, jednako kao sto me ne interesuju tudji problemi tako nemam frustracije da pokrecem takve i slicne teme i na posljetku, sto se suplje o globalnoj zabrinutosti pogodjenosti tice, osim sto dizne i turbine nemaju veze s tim, zadnji koji bi trebao biti pogodjen je neko u cijoj zemlj je prosjecna starost auta 18,6 god i ko prije mjesec nije znao da NOx postoji, a sad je vec priznati ekspert!
gorane necu da se mjesam u vase prepirke i ti i on pretjerujete
samo cu se osvrnuti na zadnju recenicu
prvi razlog je veca kolicina zagadjenja jbg ipak neko i to prati pa i u bih koja je na dnu svih pozitivnih lista
drugi razlog jer ajd prvi razlog se ovdje ne jebe ni 1% od prosjecnih bosnja je taj da su te slagali
nebitno je li to toliko utice na zagadjenje na performanse alo slagali te i ti opet upires na njih kao pozitivne?
ne znam kako se ti ponasas u tim situacijama ali meni ko slaze nema vise sta pricati sa mnom ubuduce sto se tice posla a i inace
tempuser

#1561 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

supercali wrote: gorane necu da se mjesam u vase prepirke i ti i on pretjerujete
prvi razlog je veca kolicina zagadjenja jbg ipak neko i to prati pa i u bih koja je na dnu svih pozitivnih lista
drugi razlog jer ajd prvi razlog se ovdje ne jebe ni 1% od prosjecnih bosnja je taj da su te slagali
nebitno je li to toliko utice na zagadjenje na performanse alo slagali te i ti opet upires na njih kao pozitivne?
ne znam kako se ti ponasas u tim situacijama ali meni ko slaze nema vise sta pricati sa mnom ubuduce sto se tice posla a i inace
Vidi, prevara i povecano zagadjenje jesu legitimni argumenti i tu neme ko da brani VW, ali to nije poenta price. Poenta moje price cijelo vrijeme su motivi za ovu temu, kako pokretaca tako i "pozvanih sta da kazu". Na stranu sto moras biti veliki pacenik da pokrenes ovu temu i jako isfrustrriran i zlurad da nekome zelis probleme, procitao si sve. S jedne strane godinama ne popustas sa diznama i potrosnji ulja na 2,0 TDI, brines brigu koja te se ne dotice, a s druge strane greskom proizvodjaca imas kapitalnu havariju na novom motoru, i u odbrani se ponasas ko najnizi VW-ovac.
jefferson

#1562 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

NediM17 wrote:
tempuser wrote:Ovo je kulminacija paradoksa ove teme i njenog smisla! Ako @milojicu ne bi trebale da brinu karike na Toyoti zasto tebe ovoliko brinu VW-ove turbine, softveri, dizne itd...? :run:
Procitaj naslov teme. Dakle kutak za ANTI VW trenutak i ja sam se tu odmah nasao pozvanim da nesto kazem kao i vecina forumasa koji ne ljube VAG.

Ako hoces da s*res po Toyoti otvori sebi temu Anti Toyota kutak. A mene se itekako tice lazni VW softver i ne samo mene, nego se tice i cijele planete. Koliko miliona vozila * x grama NOX-a pa ti sada vide tice li me se. ;)

Nego Gorane, ja svoj problem davno rijesih, a tvoj ce tek da dodje i klepi te po usima. Pripremaj se lagano, Gorane. Mozes mu skratiti servisni interval i na 1.000km, ali pomoci nema, samo je pitanje vremena. :lol:

Ako vec seres, da i ja dodam nesto: ti si za 5000 sa tim karikama zagadio vise nego 1000 TDI motora.
Ti ne branis Toyotu ni VW, niti ovdje ko govori o Toyoti.
Ovdje je stvar sto su tebe namagarcili u Tuoyti. Vrlo jednostvano, ali sebi neces da priznas.
Ja evo ove sedmice kupuje polovno auto. Naravno trazit cu sve servise podatke jer je auto jos pod tvornickom garancijom. Medjutim, taman da je poklopac ventila otvara, taj auto nece u moju garazu a kamo li da su karike.
Ti si taj RAV4 ubacio u pricu, stoga mojne svaki puta nesto o VW-u, BMW-u, Nissanu ili petom-desetom.
Nije ni cudo sto Toyota proda toliko auta koji su otprilike interesantni za voziti kao i mikrovalna pecnica, kada njihovi kupci ne vide problem u mjenjanju karika na 5000km.
tempuser

#1563 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

jefferson wrote: Nije ni cudo sto Toyota proda toliko auta koji su otprilike interesantni za voziti kao i mikrovalna pecnica, kada njihovi kupci ne vide problem u mjenjanju karika na 5000km.
Pri tome za ove druge tvrde da su ovce! :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1564 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by konektovan »

Ja k'o laik, zaista ne znam zbog cega je sporna zamjena karika na novom motoru?! Pa to je samo jedan dio, od híljadu drugih dijelova, i zamjena istih ne bi trebala da ima ikakve posljedice po motor i njegove performanse.
supercali

#1565 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: gorane necu da se mjesam u vase prepirke i ti i on pretjerujete
Vidi, prevara i povecano zagadjenje jesu legitimni argumenti i tu neme ko da brani VW, ali to nije poenta price. Poenta moje price cijelo vrijeme su motivi za ovu temu, kako pokretaca tako i "pozvanih sta da kazu". Na stranu sto moras biti veliki pacenik da pokrenes ovu temu i jako isfrustrriran i zlurad da nekome zelis probleme, procitao si sve. S jedne strane godinama ne popustas sa diznama i potrosnji ulja na 2,0 TDI, brines brigu koja te se ne dotice, a s druge strane greskom proizvodjaca imas kapitalnu havariju na novom motoru, i u odbrani se ponasas ko najnizi VW-ovac.
pa nije poenta vase price al je poenta teme
kutak za one koji su protiv vw-a
za mene prevaranti lazovi odmah je tema za mene
za tebe nisu prevaranti lazovi nije tema za tebe cao vozdra ili sta vec
e sad sto se vi razvezali pricu o karikama diznama dinosaurusima mlijecnom putu onda kad jos ukljucis licne stvari tu onda nema te teme gdje ce se naci poenta
NediM17

#1566 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

jefferson wrote:
NediM17 wrote: Ako vec seres, da i ja dodam nesto: ti si za 5000 sa tim karikama zagadio vise nego 1000 TDI motora.
Ti ne branis Toyotu ni VW, niti ovdje ko govori o Toyoti.
Ovdje je stvar sto su tebe namagarcili u Tuoyti. Vrlo jednostvano, ali sebi neces da priznas.
Ja evo ove sedmice kupuje polovno auto. Naravno trazit cu sve servise podatke jer je auto jos pod tvornickom garancijom. Medjutim, taman da je poklopac ventila otvara, taj auto nece u moju garazu a kamo li da su karike.
Ti si taj RAV4 ubacio u pricu, stoga mojne svaki puta nesto o VW-u, BMW-u, Nissanu ili petom-desetom.
Nije ni cudo sto Toyota proda toliko auta koji su otprilike interesantni za voziti kao i mikrovalna pecnica, kada njihovi kupci ne vide problem u mjenjanju karika na 5000km.
:lol:

Znas ti koliko sam zagadio? Mene namagarcili?

Vidi kako ja to gledam- auto ima gresku, ostavio auto u ovlastenom servisu, pokupio ga, auto vise nema gresku. To sto ti imas problem u glavi, tj. pataloski strah od otvaranja motora, zao mi je, postoje ustanove i za to.

Kako vas vag-OVCE bolan ne bio nije stid reci da je neko nekog namagarcio? Najbolji primjer magarcenja je upravo vas voljeni VAG. Ovo sa softverom je vrhunac, i to je stvar za koju morate priznati da ste kvalitetno namagerceni, ali tu je i more drugih.

Legendarni 2.0 TDI, da ne idemo dalje. Nisi namagarcen kad istovaris silne pare za auto, pa ti pukne osovina uljne pumpe i motor se prospe kao riza? Ili recimo crkne ti dizna i auto te ostavi na drumu. To je ok. :lol:

Pa smijesno je u 21. vijeku da proizvodjac nije u stanju da rijesi mehanizam uljne pumpe. Zapravo bolje reci zalosno. Najbolji dokaz koliko ljudi vjeruju tom motoru je sam Goran ljubitelj VAG-a koji posjeduje isti. Covjek je sebi skratio interval zamjene ulja na 7kkm, i na taj nacin se tjesi da mu se ne moze desiti problem sa tim motorom. Ali dobro, lijepo je bar biti svjestan sta imas pod haubom.

@konektovan
Naravno da tu nema nista sporno i naravno da ne ostavlja nikakve posljedice. Motor je poslije toga bio isti onakav kao oni koji su iz fabrike izlazili bez te greske na karikama.

Sav problem s tim je u njihovim glavama, ili zapravo pokusaju da se Toyota maksimalno popljuje.
tempuser

#1567 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

supercali wrote: pa nije poenta vase price al je poenta teme
Sad razmisli nad onim sto si napisao.
Kakv problem, a evidentno seze puno prije prvare sa softverom, moras da imas da bi bio protiv VW-a ili bilo koge proizvodjaca auta?!?!?!
Odgovor je otprilike i smisao ove teme...
supercali

#1568 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

tempuser wrote:
Kakv problem, a evidentno seze puno prije prvare sa softverom, moras da imas da bi bio protiv VW-a ili bilo koge proizvodjaca auta?!?!?!
pa neko je bio malo pametniji pa je skontao prevaru vw-a i prije das softvera
sta tu ima cudno?
ajd sad razmisli sta si ti napisao
tempuser

#1569 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

NediM17 wrote: Mene namagarcili?
Legendarni 2.0 TDI, da ne idemo dalje. Nisi namagarcen kad istovaris silne pare za auto, pa ti pukne osovina uljne pumpe i motor se prospe kao riza? Ili recimo crkne ti dizna i auto te ostavi na drumu. To je ok. :lol:
Joj nedime ti si toliki strucnjak da covjek ne bi znao odakle da krene!!!!! :lol:
Dovoljno ce biti 2 koraka unazad:
Tebi su na novom autu otvarali motor, ja svoj 10 god vozim bez problema, zakljucak u vezi tvrdnje izvedi sam, a u medjuvremenu razmisli sta je kapitalniji kvar zamjena karika ili dizne.
Da znas bar 1/20 onoga sto glumatas da znas znao bi da su problemi sa uljnom pumpom bili samo na uzduzno postavljenim motorima, naravno ako znas sta je to, i da se ono, sto mi tako sav fin i frustriran prizeljkujes, na motoru u autu koji vozim ni teoretski ne moze desiti.
Last edited by tempuser on 25/10/2015 23:46, edited 5 times in total.
tempuser

#1570 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
pa neko je bio malo pametniji pa je skontao prevaru vw-a i prije das softvera
sta tu ima cudno?
ajd sad razmisli sta si ti napisao
O kojoj prevari pise prije sv-a?
Ja sam napisao da bi odmah otisao u Nedo Zec kad bih patio od takve bolesti da imam nesto protiv nekog proizvodjaca auta, pogotovo onog ciji auto ne vozim.
NediM17

#1571 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

tempuser wrote:
NediM17 wrote: Mene namagarcili?
Da te vratim 2 koraka unazad:
Ti ili neko tvoj je takodjer dao gomilu para i na novom autu su ti otvarali motor, ja svoj auto s tim legendarnim motorom vozim 10. god bez problema. Zakljucak u vezi svoje tvrdnje izvedi sam.
Dobar pokusaj, ali imas nesrecu sto znam licno covjeka kod kojeg je prdekno motorin 2.0 TDI, uostalom, ukucas u google i dobijes stotine takvih tema i problema. Za razliku od VW-a meni je Toyota rijesila problem u garanciji i nisam bio izlozen riziku da mi motor rikne, dovoljno je bilo imati samo litar ulja u gepeku. :)

EDIT: Ja koliko znam B6 ima poprecno postavljen motor pa je opet imao velikih problema sa uljnom pumpom, ispravi me ako grijesim.
tempuser

#1572 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

Na novom autu dovoljno imati litar ulja u gepeku?
Dovidjenja Nedime!
NediM17

#1573 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

tempuser wrote:Na novom autu dovoljno imati litar ulja u gepeku?
Dovidjenja Nedime!
Gorane nisi mi odgovori je li B6 imao popreco postavljen motor i probleme sa uljnom pumpom? :lol:

Sto bi jedan vrli mudrac rekao- matirao si sam sebe.
tempuser

#1574 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

Sta zelis da ti odgovorim, da probleme imaju samo uljne pumpe na skupljim modelima VAG-a na kojima je zbog tiseg rada dodata jos osovina za balansiranje i da su se uglavnom ugradjivali u Audi, mozda u poneki Passat ali samo u 1. godini ugradnje, a da se nikad nisu ugradjivale u Golfa ili Octaviu? Cime to mijenja cinjenicu da se na mom autu to ne moze desiti i gdje je tu mat Sporokontove?
I opet, tebi su na novom autu otvarali motor, da ne elaboriram propratne komplikacije i pitanje zasto nisi dobio nov motor, a svoj auto vozim bez problema i bezbrizno evo 10. godinu i sutra da se raspadne motor nije neka steta.
Osim sto si zlurad i frustran pa prizeljkujes da mi se desi kvar, ne znam od kakvog jos problema patis pa ne zelis da vidis ogromnu razliku izmedju te 2 cinjenice.
Kao sto rekoh, dovidjenja...
Last edited by tempuser on 26/10/2015 00:24, edited 1 time in total.
NediM17

#1575 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

Dobar si Gorane, dobar, vidim strah natjera da se svasta nauci oko tog 2.0 TDI. Dobar si.

Medjutim, upravo si pobio onu tvrdnju da su problem imali SAMO uzduzni motori.

Sta mi ko ima garantovati i ne garantovati. Taj auto, pali, vozi, ide ne trosi ulje. I tako preko 200kkm od intervencije, i sad dodje neki Goran i kaze taj motor kurcu ne valja.

Niti sam zlurad niti frustriran, niti zelim da ti se desi kvar, samo iznosim cinjenice koje te jako bole.

I hajde mi konacno vise reci koja je to razlika? Po cemu to moj motor koji je otvaran ne valja u odnosu na fabricki koji je napravljen bez greske? Je li taj sto je fabricki bio ok bolje vuce, manje trosi, bolje pali, ima bolju kopresiju, vise ce preci? Daj mi konkretan razlog. Sve drugo je pokusaj pljuvanja, odraz neznanja ili nekog psihickog poremecaja.

I ubuduce nemoj da su ti prsti brzi od pameti, smisli sta ces pisati pa pisi, ja napisem post, on pola posta promijenio. :-)

Inace izmedju ostalog si rekao (prije edita) mozda su ti ostetili klip? :lol: Gdje ces bolan ne bio to reci, znas li ti sta je klip? Kako da ga osteti, da uzme pa ga udara macolom? :lol:
Post Reply