jes dobar ovaj premium VW A3amar1994 wrote:![]()
Kutak za anti - VW trenutak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#1101 Re: Kutak za anti - VW trenutak
- corsa
#1102 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Imao sam priliku dosta voziti Golf 7 i KIA-u proceed. Zavrsna obrada i kvaliteta unutrasnjosti nebo i zemlja. Golf je puno kvalitetnije uradjen. Mekana tabla, volan odlican. Kod oba imam zamjerku sto se tice udobnosti, znaci tvrdi su katastrofa, odlicni za razbijanje kamena u bubregu.
A jos sto se golfa tice, ima ogromnu manu, a to je da ja nisam u zivotu manji gepek vidio. Nisam mogao da vjerujem da auto koje nije karavan ima ravnu podnicu gepeka. Stavis jedan malo veci kofer i mozes plakati.
- amar1994
#1103 Re: Kutak za anti - VW trenutak
to mu je prednost kako kaze onaj sa Carbuyera : Flat load lipcorsa wrote:Imao sam priliku dosta voziti Golf 7 i KIA-u proceed. Zavrsna obrada i kvaliteta unutrasnjosti nebo i zemlja. Golf je puno kvalitetnije uradjen. Mekana tabla, volan odlican. Kod oba imam zamjerku sto se tice udobnosti, znaci tvrdi su katastrofa, odlicni za razbijanje kamena u bubregu.A jos sto se golfa tice, ima ogromnu manu, a to je da ja nisam u zivotu manji gepek vidio. Nisam mogao da vjerujem da auto koje nije karavan ima ravnu podnicu gepeka. Stavis jedan malo veci kofer i mozes plakati.
ovo si upravu tvrdo haos,a vala i sjedista nisu nesto posebno
-
preludezalude
#1104 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Lose ti je objasnjenje. Prvo nisam uopste spominjao dizele i tdi sranja. Cijena goriva nema veze s mojim pitanjem jer se svakako dizeli ne vozaju. Toga ovdje na istooooku nema. Sve su benzinci. Ja tebi govorim o polovnim automobilima. VW vozilima ovdje, konkretno u Kataru, nevjerovatno brzo pada cijena a KIA vozilima ne pada. Polovna KIA je skuplja od VW pasata. Mozes li mi objasniti ili imas li mozda neko misljenje zasto je to tako?emko1234 wrote:I šta sad s tim, evo ja živim u Europi, u Sarajevu. Ovjde je američki premium Kadilak auto koje ljudi ne bi pljunuli ni da gori. I to ne samo ovdje nego u cijeloj Europi i većini svijeta osim USA.preludezalude wrote:Evo ja cu malo prokomentarisati ovaj tvoj drugi dio posta. Ja trenutno zivim na bliskom istoku i zivim u okruzenju u kojem ima para ko blata. Ovdje je vw totalno necjenjeno auto i ne vrijedi qrca. Jedna od najnecjenjenijih brendova je bas VW. Kia je cjenjenija i daleko skuplja od recimo pasata.emko1234 wrote: Nije to šablonsko razmišljanje. To je činjenica. Primjer su ti citroeni C5 kod kramara. Svi redom s odličnim/najboljim opremama. Svi redom godišta ko i moj audi, ista klasa auta. Činjenica je da ni C5 2.2hdi Exslusive sa tiptronic mjenjačem i onim zajebanim ovjesom 2010 nije bio jeftin. Nije bio 90k km, al je sigurno bio skuplji od 65k km, možda čak vrlo blizu 70k km. I sad je to auto na piku nekih 17-18-19k km s kilomtražama do 150k km. Moje auto je bilo 25% skuplje ko novo, i sad je duplo skuplje od tog citroena. Pa valjda ima tu nešto. Haj isključit ćemo 3.0 motor, iako je to danas više minus nego plus. Al A4 2.0tdi iz te godine s dobrom opremom ne možeš naći ispod 27-28k km. To je opet 10k skuplje od prosječnog C5, i tako je kod nas i tako je i na zapadu. Hoćeš mi to objasniti?
Postavljam tebi pitanje: Hoces li mi to objasniti?
Koja je poenta priče? Stari s firmom prije par godina radio neke projekte u Libiji s Energoinvestom, prije nego se zagovnalo. Čovjek vozio i bio vožen u novom Land Cruieseru, 16 dolara 100 litara goriva. Kome treba tdi, dci, sdi, cdti, tdci ili bio šta slično? Vjerovatno je isto objašnjene kod tebe. VW auta s velikim benzincima su dosta skuplja nego japanci i korejanci s velikim benzincima. I onda na tim tržištima se poslovično dobro prodaju auta iz dalekih istočnih zemalja i marke košto su Nissan, Toyota i slični. Ja mislim da si ti malo karikirio, zato što kia osim sorenta i ovih k5 i k9 i nema neki model za njih al hajde nek ti bude.
Usput bio sam u Dubaiju i Kataru, nisam vidio golfove ali sam audije R8, q7, a8 v12 i w12 i ostale skupe VAg proizvode sa zlatnim felgama i zlatnim umecima unutra. Prema tome i nije to baš tako.
Sto se tice audi vozila ovdje, ima ih ali sve su najjaci i najveci modeli ali ih jako malo ima na cesti kao i VW. Nisam ja rekao da VAG grupacije nema ovdje ali su rijetki skroz i nisu na cijeni.
- mad_max_ba
#1105 Re: Kutak za anti - VW trenutak

u sunce ti kalajisano divi passata i C5-ca bolja
- ElRe
#1106 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Koliko je sva ova prica glupost i koliko pogadja EU kupca govori
Skočila prodaja Volkswagena, jaka tražnja za nemačkim automobila podigla prodaju u EU
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... odaju-u-eu
Skočila prodaja Volkswagena, jaka tražnja za nemačkim automobila podigla prodaju u EU
- amar1994
#1107 Re: Kutak za anti - VW trenutak
EU kupac je slijepElRe wrote:Koliko je sva ova prica glupost i koliko pogadja EU kupca govori
- amar1994
#1108 Re: Kutak za anti - VW trenutak
kako je to moguce,al ne valja on unutra ima previse dugmica i smece od hidraulicnog ovjesamad_max_ba wrote:
u sunce ti kalajisano divi passata i C5-ca bolja
- ElRe
#1109 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Mislim da desavanja oko emisije izdunih gasova cijene novih i polovnih VAG vozila nece uticati ni 1 promil, osim mozda u SADu.
- mad_max_ba
#1110 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jel ti ovo stvarno tvrdis ili se zafrkavas da potpalis temu???ElRe wrote:Mislim da desavanja oko emisije izdunih gasova cijene novih i polovnih VAG vozila nece uticati ni 1 promil, osim mozda u SADu.
istina je da nece uticati u BiH jer euro norme nemaju veze sa vezom. Lijepi, u europi hoce sigurno jer ce biti veci porezi, vece dadjbine za vece zagadjivace. Ili obrnuto da bi rijesili problem ispuha programskom shemom, vozila ce imati manje kilowata, manje kilowata=manja cijena vozila.
Il da nacrtam
-
ado-šampion
#1111 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.
7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
- amar1994
#1112 Re: Kutak za anti - VW trenutak
kakve veze ima zavrsna obrada tj, poliranje sa kvalitetom,kad smo vec kod tog osjecaja ova prethodna astra J je imala bolji osjecaj nego golf 6,isto kao sto je astra H imala u odnosu na golfa V,barem ja auto cijenim po kvalitetu motora,sasije,vjesanja,izgleda i da se nekad covjek zabavi malo,pobogu necu zivjet u njemuado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
- mad_max_ba
#1113 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Znas kako kazu, Ljepota je u oku onog koji gleda, meni licno je ljepsi i Ford i Astra od Golfa, ali to je moje subjektivno misljenje i ne namecem ga na silu nikom. Al u nekom postu si rekao da je golf najkvalitetniji i najpouzdaniji. Ja argumentovano dokazah da nije. E sad subjektivne stvari su nesto drugo i u to ne zelim da se petljam. A na dekri su i te kvalitete finalne izrade materijala fino pojasnjene do u detalje, nakon odredjenog broja kilometara, i opet golf nije bolji.ado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
A sta je za tebe kvaliteta??
- Ned071
#1114 Re: Kutak za anti - VW trenutak
ado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
ocito nisi vozio sedmicu... a statistika? pa njemacka kaze da najmanje problema ima astra j 2.0 cdti. a i claudia potvrdila
inace davno covjek plasticno objasnio
http://www.dailymotion.com/automotosvijet
-
ado-šampion
#1115 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Sta imam voziti, dovoljno je da sjednem, valjda imam oci.
Focus je dobro auto, ima dosta kvaliteta, ali izgled unutrasnjosti nije jedan od njih. Imam poznanika da imaju Focuse, svako ce ti reci da ga je uzeo zato sto ima slican paket kao Golf a ne krade se. Niko ti nece reci da mu se svidjela unutrasnjost. Mozda hoce neko ko ima totalno odsustvu ukusa.
Inace Focus je jako dobro sastavljen, ali ipak nije na razini Golfa po tom pitanju, ni sestice. Da je nekako Golfov izgled prebaciti u Focusa, to bi bilo idealno auto. 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1116 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Kad je japanskiNed071 wrote:pa njemacka kaze da najmanje problema ima astra j 2.0 cdti.
Last edited by Domaci izdajnik on 16/10/2015 16:00, edited 1 time in total.
-
ado-šampion
#1117 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Jbg ne uzmes ruznu zenu jer ces je svakako koristiti da zivagu. Tako ne uzmes ruzno auto jer pored sto ga vozis sjedis u njemu.amar1994 wrote:kakve veze ima zavrsna obrada tj, poliranje sa kvalitetom,kad smo vec kod tog osjecaja ova prethodna astra J je imala bolji osjecaj nego golf 6,isto kao sto je astra H imala u odnosu na golfa V,barem ja auto cijenim po kvalitetu motora,sasije,vjesanja,izgleda i da se nekad covjek zabavi malo,pobogu necu zivjet u njemuado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
Last edited by ado-šampion on 16/10/2015 16:00, edited 1 time in total.
- amar1994
#1118 Re: Kutak za anti - VW trenutak
drugo je zenaado-šampion wrote:Jbg ne uzmes ruznu zenu jer ces je svakako koristiti da zivagu. Tako ne uzmes ruzno auto jer pored sto ga vozis sjedis u njemu.amar1994 wrote:kakve veze ima zavrsna obrada tj, poliranje sa kvalitetom,kad smo vec kod tog osjecaja ova prethodna astra J je imala bolji osjecaj nego golf 6,isto kao sto je astra H imala u odnosu na golfa V,barem ja auto cijenim po kvalitetu motora,sasije,vjesanja,izgleda i da se nekad covjek zabavi malo,pobogu necu zivjet u njemuado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
Realno je da dizajn jako puno znaci kod izbora auta. Svakom ko ima izbor.
- Ned071
#1119 Re: Kutak za anti - VW trenutak
ado vjeruj mi, vozio sam sedmicu. nicim se ne moze pohvaliti da je najbolje... ni motorom ni potrosnjom a bgm ni kvalitetom... realno. u pitanju je bio 1.6 tdi sa dsg mjenjacem. drugi nivo opreme nije imao usb prikljucak ??? cijena je bila 38 hiljada i nesto sitno... za te pare tada je bila na raspolagaju octavia 2.0 koja je za golfa bogami auto.... nakon toga vozio scenic x mod 1.6 dci. znas majstore sta je taj motor za 1.6 tdi? meni fakat svejedno, ne posjedujem nista od toga al fakat ne kontam ljude koji za golfa dadnu te pare. zivio mi 
- amar1994
#1120 Re: Kutak za anti - VW trenutak
al muzika u skladu sa videom je betonNed071 wrote:ado-šampion wrote:Ruku na srce Golf nije pouzdan kao Astra ili Focus i to statistike jasno pokazuju. I dalje ima problema s DSGom, turbo-benzincima, itd. Ali porediti ta tri auta kao nov po kvalitetu izrade i izgledu i osjecaju u unutrasnjosti, Golf je jedan svijet, Astra i Focus su drugi. Golf 6.7 je vec daleko. Nije kvalitet samo statistika kvarova.
ocito nisi vozio sedmicu... a statistika? pa njemacka kaze da najmanje problema ima astra j 2.0 cdti. a i claudia potvrdila![]()
inace davno covjek plasticno objasnio
http://www.dailymotion.com/automotosvijet
Last edited by amar1994 on 16/10/2015 16:02, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#1121 Re: Kutak za anti - VW trenutak
ado-šampion wrote:Sta imam voziti, dovoljno je da sjednem, valjda imam oci.Focus je dobro auto, ima dosta kvaliteta, ali izgled unutrasnjosti nije jedan od njih. Imam poznanika da imaju Focuse, svako ce ti reci da ga je uzeo zato sto ima slican paket kao Golf a ne krade se. Niko ti nece reci da mu se svidjela unutrasnjost. Mozda hoce neko ko ima totalno odsustvu ukusa.
Inace Focus je jako dobro sastavljen, ali ipak nije na razini Golfa po tom pitanju, ni sestice. Da je nekako Golfov izgled prebaciti u Focusa, to bi bilo idealno auto.
Šampione opet si subjektivan druze. I ja bih da mi je kako nataknut 159 na insigniu al nemere. Meni naprimjer najljepsi auto, a svi znamo kakve su alfe po ovim nasim cestama, al to je sve subjektivno.
Pricamo o totalno drugom svijetu
- mad_max_ba
#1122 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Halo ba 2.0 motor u Opelu, za tvoju informaciju je TALIJANSKI. A to zadnji opel u koji si sjeo (barem ono sto smatras za japanca) je vjerovatno Astra G koja se radila od 1998-2008.Lajavikrelac wrote:Kad je japanskiNed071 wrote:pa njemacka kaze da najmanje problema ima astra j 2.0 cdti.a što se tiče enterijera ne zna se ko je "maštovitiji" jal Ford, jal Opel
Kad sjedneš u Opela kao da sjediš u nekoj berlinskoj pošti....
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#1123 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Zar i u njega nije Isuzuova rabota?
-
ado-šampion
#1124 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Isao je i u Astru H japanski motor...
- amar1994
#1125 Re: Kutak za anti - VW trenutak
jest 1.7cdti,nikad ga ne bi da mi ga djabe daju bez obzira sto volim japance,samo 1.8,2.0T ili 1.9cdtiado-šampion wrote:Isao je i u Astru H japanski motor...