Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#1076 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by NediM17 »

ernestalic wrote:
Bakir1 wrote:moze adresa za ta pisma?
nesto bih upitao :D
Eto adresa pa pitaj. Kad se daju hiljade maraka za automobil treba sve analizirati i sve uzeti u obzir. Šta ako, ne daj bože za 3-4 godine budeš morao prodati auto jer su ti pare neophodne. Zamisli se u toj situaciji kao vlasnik Ceeda i kao vlasnik Golfa VII. :wink:
Ja prodao Sorenta 2.5 CRDi u roku dva dana bukvalno (10 godina star).

Rio 1 zamijenio staro za novo (4.5 godine star), auto prodan ISTI dan. Rio II zamijenio staro za novo (4 i po godine star), auto prodan nakon cetiri dana.

Smijesna ti je prica, sve zavisi od konkretnog primjerka automobila.
tempuser

#1077 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

condy wrote:Tvoje cijene Octavije A4 nisu tačne, i ako neko priča napet onda si to ti. Kolega kupio Octaviju ambijent 1.9 tdi 66 kw, nova 2003 godine plaćena cca 28.500 KM. Octavija classic 1.9 tdi 66 kw, sa dva zračna jastuka, klimom, board compjuterom, 2004 godište, prednjim podizačima stakala, plaćena 25.500 KM. Predzadnju Octavija A6 1.9 tdi od 77 kw 2012 godina, na akcijama bila oko 29.600 KM, sa srednjim paketom opreme. Octavija A5 je bila sa osnovnim paketom opreme na akcijama ispod 28.000 KM, kad se počela prodavat Octavija A6.

Škoda Rapid u osnovnom paketu sa 1.4 tdi motorom, sranjem od motora od tri cilindra, košta preko 28.000 KM
Drug kupio Rapid 1.2 tsi, to onaj slabiji motor, u elegance paketu opreme i platio preko 28.000 KM. :-?
http://www.olx.ba/artikal/19174709/skod ... b-1-4-tdi/
Ajmo redom,
Moj argument je da sam od navedene 4 cijene licno kupio 3 auta, a 4. je bio u opciji (ili 1,9 ili 2,0).
Dalje, sve cijene koje si naveo, ako su tacne su. osim sto su rekla-kazala (jednu kolega kupio, druga placena itd), akcijske cijene na zalasku modela, a cijene koje sam ja naveo su bile vazece dok je model bio aktuelan bez najave novog modela bas kao sto je danas Rapid.
Octavia ambient 1,9 TDI 66 kW iz 2003. godine je model star 6. god u zadnjoj godini prodaje prve generacije Octavie koja je bez obzira na to bila 28.500 milja. Rapid je model star 3 god!
Octavia Classic 1,9 TDI iz 2004. godine nije solidno opremljena vec osnovni model (naravno ako se radi o A5, a ne Mk1 FL ili Touru - cime postaje sve jasno)
Octavia A6 iz 2012 godije je isto kao ova iz 2003. godine model u zadnjoj godini proizvodnje + akcijska cijena i bez obzira na to je hama 30 milja.
Mozemo nastaviti pricu za jedno 3 god kad Rapid bude o svojoj 6. godini prodaje da mu "ocitas" cijenu i da vidis kakvog Rapoda mozes potkaciti za 25 milja!

Evo zvanicnog cjenovnika R%apida:

1.2 MPI ELEGANCE 55 75 5 5 brzina 24.124
1.2 TSI ELEGANCE 63 84 5 5 brzina 26.080
1.2 TSI ELEGANCE 77 105 5 6 brzina 27.547
1.4 TSI ELEGANCE 90 122 5 DSG Automatic 32.632
1.6 TDI CR ELEGANCE 77 105 5 5 brzina 30.774

Slabiji motor je boldiran. Pozdravi kolegu...
amar1994

#1078 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

Image Image Image Image Image Image Image :mrgreen:
Image - bez carinskih olaksica,zahvaljujuci nasim politicarima :-)

treba shvatiti da je nase trziste 0,te shodno tome nema nekih velikih razlika u cijenama i proizvodjaci koji bi trebali biti jeftiniji kod nas nisu
cjenici su bez popusta i akcija :-D
ernestalic

#1079 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ernestalic »

NediM17 wrote:
ernestalic wrote:
Bakir1 wrote:moze adresa za ta pisma?
nesto bih upitao :D
Eto adresa pa pitaj. Kad se daju hiljade maraka za automobil treba sve analizirati i sve uzeti u obzir. Šta ako, ne daj bože za 3-4 godine budeš morao prodati auto jer su ti pare neophodne. Zamisli se u toj situaciji kao vlasnik Ceeda i kao vlasnik Golfa VII. :wink:
Ja prodao Sorenta 2.5 CRDi u roku dva dana bukvalno (10 godina star).

Rio 1 zamijenio staro za novo (4.5 godine star), auto prodan ISTI dan. Rio II zamijenio staro za novo (4 i po godine star), auto prodan nakon cetiri dana.

Smijesna ti je prica, sve zavisi od konkretnog primjerka automobila.
Smiješan si ti. Takvima treba sve detaljno nacrtati. Naravno da mislim na dva primjerka jednake starosti, jednakog održavanja i kilometraže. U toj idealno zamišljenoj situaciji češ za Golfa VII starog 5 godina uzeti duplo veći novac, nego za Kia Ceed star pet godina. To svi znaju, šta se praviš budala!!!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1080 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

ernestalic wrote:
Smiješan si ti. Takvima treba sve detaljno nacrtati. Naravno da mislim na dva primjerka jednake starosti, jednakog održavanja i kilometraže. U toj idealno zamišljenoj situaciji češ za Golfa VII starog 5 godina uzeti duplo veći novac, nego za Kia Ceed star pet godina. To svi znaju, šta se praviš budala!!!
Al u qrcu.
Mozda u tvojim vlaznim snovima i kad se probudis mokrih gaca.
ado-šampion

#1081 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

Ovako, Golf 7 izasao 2012. nova modularna platforma nastala te godine. Citroen C4 izasao 2010. na platformi prvog Pezoa 307 iz 2000. godine. Znaci ako je npr. Golf 6 redizajn, sta je onda ovaj C4 u odnosu na prethodnika, ili u odnosu na P307 na ciju je platformu postavljen? Retoricko pitanje.

C4 jest jeftin, i generalno Citroeni jer je marka u buli. Ali to je samo jedan dio price. Drugi dio price je da Golf iz 2012. ide i za 30 k, dok C4 iz 2012 ide za 18-19 k. Ni ja ne mislim da Golf vrijedi 13 hiljada vise ako neko namjerava kupiti to auto i voziti dok se ne raspadne, ali ruku na srce apsolutno ne postoji jedna jedina stvar po kojoj je taj C4 bolje auto od Golfa 7.
mad_max_ba

#1082 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

Šampione samo si dokazao moju poentu.
C4 iz 2012 je bio 24900, prodaju se za 18-19 znači izgubio za dvije godine 5-6 k. Golf 2012 bio 39000, prodaje se za 30 k, koje manje izgubio???

I rekao sam da je mozda bolji, al nije 13000 bolji (opet je razlika 11-12k
condy

#1083 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

tempuser wrote:
condy wrote:Tvoje cijene Octavije A4 nisu tačne, i ako neko priča napet onda si to ti. Kolega kupio Octaviju ambijent 1.9 tdi 66 kw, nova 2003 godine plaćena cca 28.500 KM. Octavija classic 1.9 tdi 66 kw, sa dva zračna jastuka, klimom, board compjuterom, 2004 godište, prednjim podizačima stakala, plaćena 25.500 KM. Predzadnju Octavija A6 1.9 tdi od 77 kw 2012 godina, na akcijama bila oko 29.600 KM, sa srednjim paketom opreme. Octavija A5 je bila sa osnovnim paketom opreme na akcijama ispod 28.000 KM, kad se počela prodavat Octavija A6.

Škoda Rapid u osnovnom paketu sa 1.4 tdi motorom, sranjem od motora od tri cilindra, košta preko 28.000 KM
Drug kupio Rapid 1.2 tsi, to onaj slabiji motor, u elegance paketu opreme i platio preko 28.000 KM. :-?
http://www.olx.ba/artikal/19174709/skod ... b-1-4-tdi/
Ajmo redom,
Moj argument je da sam od navedene 4 cijene licno kupio 3 auta, a 4. je bio u opciji (ili 1,9 ili 2,0).
Dalje, sve cijene koje si naveo, ako su tacne su. osim sto su rekla-kazala (jednu kolega kupio, druga placena itd), akcijske cijene na zalasku modela, a cijene koje sam ja naveo su bile vazece dok je model bio aktuelan bez najave novog modela bas kao sto je danas Rapid.
Octavia ambient 1,9 TDI 66 kW iz 2003. godine je model star 6. god u zadnjoj godini prodaje prve generacije Octavie koja je bez obzira na to bila 28.500 milja. Rapid je model star 3 god!
Octavia Classic 1,9 TDI iz 2004. godine nije solidno opremljena vec osnovni model (naravno ako se radi o A5, a ne Mk1 FL ili Touru - cime postaje sve jasno)
Octavia A6 iz 2012 godije je isto kao ova iz 2003. godine model u zadnjoj godini proizvodnje + akcijska cijena i bez obzira na to je hama 30 milja.
Mozemo nastaviti pricu za jedno 3 god kad Rapid bude o svojoj 6. godini prodaje da mu "ocitas" cijenu i da vidis kakvog Rapoda mozes potkaciti za 25 milja!

Evo zvanicnog cjenovnika R%apida:

1.2 MPI ELEGANCE 55 75 5 5 brzina 24.124
1.2 TSI ELEGANCE 63 84 5 5 brzina 26.080
1.2 TSI ELEGANCE 77 105 5 6 brzina 27.547
1.4 TSI ELEGANCE 90 122 5 DSG Automatic 32.632
1.6 TDI CR ELEGANCE 77 105 5 5 brzina 30.774

Slabiji motor je boldiran. Pozdravi kolegu...
Ne bih da dalje oko toga polemiš i da se dalje ponavljam, ali da pitam ta tvoja oktavija od 37.000 KM jeli to bila kataloška ili salonska cijena, da znam hoćuli samo pozdraviti kolegu ili još nekoga :thumbup:
530i

#1084 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by 530i »

Golf od 38 ili bilo koliko hiljada nema šta da traži pored Corolle i Octavie, ostale ne moramo ni spomenuti....uhvatili ste se priče o Kiji koristeći politiku slovenačkog uvoznika da podiže cijene i mlati pare sistemom star za novo i staro za staro...
mali_milojica

#1085 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

530i wrote:Golf od 38 ili bilo koliko hiljada nema šta da traži pored Corolle i Octavie, ostale ne moramo ni spomenuti....uhvatili ste se priče o Kiji koristeći politiku slovenačkog uvoznika da podiže cijene i mlati pare sistemom star za novo i staro za staro...
Mislim da predstavnici KIA ovdje imaju mozda i najvecu marzu na autima. Kod njih vec nekoliko godina imas bezkamatni kredit,one neke Jokere za ovo i ono. Znaci nisi ni dosao u salon,gledas preko kompjutera i vec sam sebi mozes izracunati neki popust od cca 2000. Koliko god to nerealno zvucalo,kod pregovaranja u salonu se vjerovatno jos moze nesto isposlovati pa da se dobije jos neki popust od 2-3 hiljade.
Vidim npr kod Citroena nema vise na cjenovniku ona akcijska ponuda,pa pored "prave" cijene stoji i ona "akcijska",nego te upucuju kod dilera da vjerovatno u 4 oka se sve dogovori.
ernestalic

#1086 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ernestalic »

mali_milojica wrote:
ernestalic wrote:
Al u qrcu.
Nisi to moj nivo. Ti si mali milojica, neobrazovani, netolerantni, neupućeni primitivac koji mrzi VW jer ga ne može imati.(Mislim na nove primjerke ili one stare 2-3 godine) Neko je ranije naveo primjer kako se finansijski prolazi kada se pokuša prodati Ceed star nekoliko godina. Da znam da je Kia kvalitetnija od VW, misliš li da bih dao svojih 35.000 KM kompaniji VW. Ne palim se ja na marke nego na kvalitet. A VW jeste neosporan kvalitet. Dobar je Ceed, još bolji je Sorento, ali Golf je bolji od Ceeda, a Tiguan od Sorenta!!! Gotovo, završena diskusija.
ado-šampion

#1087 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

mad_max_ba wrote:Šampione samo si dokazao moju poentu.
C4 iz 2012 je bio 24900, prodaju se za 18-19 znači izgubio za dvije godine 5-6 k. Golf 2012 bio 39000, prodaje se za 30 k, koje manje izgubio???

I rekao sam da je mozda bolji, al nije 13000 bolji (opet je razlika 11-12k
Jest al u qrcu 24900 pa padne na 18-19. Kod Kramara su 18-19 kupljeni vani a ti kupljeni vani su bez popusta preko 30 k. Tacnije, pocinju od 16990 eura. Te kod nas kupljene za 24.900 poslije 3 godine neces prodati ni za 15 ako stavis na pik.
Last edited by ado-šampion on 16/10/2015 14:42, edited 1 time in total.
tempuser

#1088 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

condy wrote: Ne bih da dalje oko toga polemiš i da se dalje ponavljam, ali da pitam ta tvoja oktavija od 37.000 KM jeli to bila kataloška ili salonska cijena, da znam hoćuli samo pozdraviti kolegu ili još nekoga :thumbup:
Ta od 37.000 KM je kostala jednako u salonu i u zvanicnom cjenovniku tj katalogu. Eventualno je neko mogao dobiti 700 KM popusta koliko je bio max trgovacki popust koji je ASA dozvoljavala trgovcima, ali u principu nije bilo pogodnosti u odnosu na zvanicni cjenovnik.
mali_milojica

#1089 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

ernestalic wrote:
mali_milojica wrote:
ernestalic wrote:
Al u qrcu.
Nisi to moj nivo. Ti si mali milojica, neobrazovani, netolerantni, neupućeni primitivac koji mrzi VW jer ga ne može imati.(Mislim na nove primjerke ili one stare 2-3 godine) Neko je ranije naveo primjer kako se finansijski prolazi kada se pokuša prodati Ceed star nekoliko godina. Da znam da je Kia kvalitetnija od VW, misliš li da bih dao svojih 35.000 KM kompaniji VW. Ne palim se ja na marke nego na kvalitet. A VW jeste neosporan kvalitet. Dobar je Ceed, još bolji je Sorento, ali Golf je bolji od Ceeda, a Tiguan od Sorenta!!! Gotovo, završena diskusija.
:pisnuo:
Znaci,placem :lol:
Mrzim ga,jer ga ne mogu imati :lol:
Ne mogu imati ni Ferrari,ni Porsche,ni Bugatti pa ih ne mrzim :D
Uvjerili smo se svi u kvalitet VW vozila. EURO 3 norma u 2012 godini 8-)

P.S. Daj nam konkretne primjerke sa PIK-a gdje je jednako star Golf sa istom motorizacijom duplo skuplji od Ceed-a
Cekam :sabur:
amar1994

#1090 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

ernestalic wrote:
mali_milojica wrote:
ernestalic wrote:
Al u qrcu.
VW kvalitet :lol: ,druze probaj kakvu Hondu,Toyotu da vidis sta je kvalitet,pa ni ta kia ne daje dzaba 7god garancije,ili ne znam honda daje garanciju od 1 miliona na motor :shock: ,koliko daje vw-2god i 3-cu da doplatis :lol:,to dovljno govori o kvalitetu i njihovoj poslovnoj politici 8-)
mad_max_ba

#1091 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

ernestalic wrote:
mali_milojica wrote:
ernestalic wrote:
Al u qrcu.
A jeste se KIE svezali ko kakvo mjerilo kvalitete MOLIM VAS. Usporedba Sa DEKRE o polovnim autima

Image

Ernese smjesan si. Ljudi ispitali u 150000 tacaka auta. Golf Najlosiji
tempuser

#1092 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

miloice, bezzeze potezes svako malo taj EURO3, da ne ulazim koja je norma auta koji vozis, ali to ti je, bas kao i meni i 99% drugih u drzavi najmanje bitna stvar!
golfiista

#1093 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

U ovom trenutku je glupo i nezahvalno raspravljati o cijenama polovnih golfova , odnosno automobila iz VW koncerna. Stvari će doći na svoje mjesto tek nakon opoziva i ispravke krivih navoda u tehničkim deklaracijama i opisima samog vozila. Biće brlo interesantno uporediti cijene polovnog VW-a istih ili sličnih karakteristika sa ekvivalenrtnom KIA ili Opela i sl. ZAto, PIKujte svoje Vagene i Vagine i molite uzvišenog da ga prodate do kraja godine, jer sam siguran da pad vriejdnosti neće biti praćen padom vrijednosti dionica grupacije, pad će biti realniji i konkretniji.
amar1994

#1094 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

eto,i kaze nevalja ford focus i astra,ne valja jer nije premium VW :lol:
corsa

#1095 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by corsa »

Pa i Mercedes daje 2 godine garancije. Hoces da kazes da ni on nije kvalitetan? To kolika je garancija veze nema sa kvalitetom, to je samo dugorocno deranje na obaveznim servisima.

P.S. Nisam ljubitelj VW, ali je definitvno bolji od KIA-e-
golfiista

#1096 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Pa ova Dekra ti dođe ko da bi Ante iz Čitluka testirao kvalitet tete Violete u odnosu na druge slične deterdžente. Dajte ba uozbiljite se.
amar1994

#1097 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

Image
:izet:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1098 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:Ovako, Golf 7 izasao 2012. nova modularna platforma nastala te godine. Citroen C4 izasao 2010. na platformi prvog Pezoa 307 iz 2000. godine. Znaci ako je npr. Golf 6 redizajn, sta je onda ovaj C4 u odnosu na prethodnika, ili u odnosu na P307 na ciju je platformu postavljen? Retoricko pitanje.

C4 jest jeftin, i generalno Citroeni jer je marka u buli. Ali to je samo jedan dio price. Drugi dio price je da Golf iz 2012. ide i za 30 k, dok C4 iz 2012 ide za 18-19 k. Ni ja ne mislim da Golf vrijedi 13 hiljada vise ako neko namjerava kupiti to auto i voziti dok se ne raspadne, ali ruku na srce apsolutno ne postoji jedna jedina stvar po kojoj je taj C4 bolje auto od Golfa 7.
Pa nije bolji u pogledu ukupne kvalitete unutrasnjosti, zavrsne obrade i ponude motora i mjenjaca, al' je bolji, samo da naglasim da je ovo moje subjektivno misljenje, jer sam probao i jedan i drugi, u pogledu prostora u gepeku, na prednjim sjedistima, jeftinijem odrzavanju, manjem riziku od kradje i sto je najvaznije, dobijes auto 100% onakvo, kakvo je proizvodjac naveo u tehnickim podacima. :mrgreen:
amar1994

#1099 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

corsa wrote:Pa i Mercedes daje 2 godine garancije. Hoces da kazes da ni on nije kvalitetan? To kolika je garancija veze nema sa kvalitetom, to je samo dugorocno deranje na obaveznim servisima.

P.S. Nisam ljubitelj VW, ali je definitvno bolji od KIA-e-
nas po cemu je bolji,kako ja na to gledam
Ogromna paleta motora,dosta sirok izbor opreme,bolja ergonomija,ljepsi unutra,s vana dosadan,zavrsna obrada(malo bolje ispoliran) i najbitnije znak :thumbup:
mad_max_ba

#1100 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

golfiista wrote:Pa ova Dekra ti dođe ko da bi Ante iz Čitluka testirao kvalitet tete Violete u odnosu na druge slične deterdžente. Dajte ba uozbiljite se.
jah garant svi im platili da budu najbolji, de ba
Post Reply