Evo ja cu malo prokomentarisati ovaj tvoj drugi dio posta. Ja trenutno zivim na bliskom istoku i zivim u okruzenju u kojem ima para ko blata. Ovdje je vw totalno necjenjeno auto i ne vrijedi qrca. Jedna od najnecjenjenijih brendova je bas VW. Kia je cjenjenija i daleko skuplja od recimo pasata.emko1234 wrote:Nije to šablonsko razmišljanje. To je činjenica. Primjer su ti citroeni C5 kod kramara. Svi redom s odličnim/najboljim opremama. Svi redom godišta ko i moj audi, ista klasa auta. Činjenica je da ni C5 2.2hdi Exslusive sa tiptronic mjenjačem i onim zajebanim ovjesom 2010 nije bio jeftin. Nije bio 90k km, al je sigurno bio skuplji od 65k km, možda čak vrlo blizu 70k km. I sad je to auto na piku nekih 17-18-19k km s kilomtražama do 150k km. Moje auto je bilo 25% skuplje ko novo, i sad je duplo skuplje od tog citroena. Pa valjda ima tu nešto. Haj isključit ćemo 3.0 motor, iako je to danas više minus nego plus. Al A4 2.0tdi iz te godine s dobrom opremom ne možeš naći ispod 27-28k km. To je opet 10k skuplje od prosječnog C5, i tako je kod nas i tako je i na zapadu. Hoćeš mi to objasniti?Bakir1 wrote:slazem se apsolutno ali ima malo nedorecenosti u toj cijeloj prici koju pokusavas plasirati....
nema, ponavljam ti, nema po mome misljenju puno stvari za auto iz koncerna koje se mogu uzeti kao pro, posebno nakon ovoga sto se desava![]()
tako da sablonski razmisljati manji pad cijene, bolja post prodaja i svi ti kliseji su manje bitni u cijeloj prici
Postavljam tebi pitanje: Hoces li mi to objasniti?