Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jaranuopancima wrote:Ja sam pravoslavni hriscanin,
da sutra na islam predjem da li me zbog toga treba osudit?
Tako i kusta ima pravo da bude ono sto zeli, ima pravo da prmjeni naciju vjeru, pa cak i grad u kojem je rodjen, na kraju to je njegova licna odluka na koju kao covjek ima pravo!
Kusturica ne moze biti pravoslavac jer nije krsten (za demant, daj mi sluzbeni osvrt pravoslavne crkve po ovom pitanju) pa mislim da su Nikolaidisove izjave sasvim na mjestu.
Kusturicin slucaj ima vise veze sa politikom nego sa njegovim pravim i istinskim opredjeljem, jer je on Srbima dao ono o cemu oduvijek sanjaju (Bosnjake - poturice koji se vracaju "svojoj" staroj vjeri i postaju Srbi pravoslavci), a oni njemu novac, slavu i besmrtnost, jer ce djelo ovog velikog licemjera postojati sve dok postoji i projekat pod nazivom "Velika Srbija". Dakle zauvijek.
Pogledaj malo neke njegove izjave koje je davao prije nego sto se pokrio Milosevicevim cebetom... "Veci sam Turcin i od Alije Izetbegovica i sl."
fino ovaj tip ukomponovo garderobu...
ali ja sam malo visi i crn sam nisam ovaj na slici...
kaže kompozitor u opancima a ja dodajem da je tip sa slike kakpa + p:D i da su mu idoli genteri UDBE i ima upitan pogled za Haverauopancima , kao da ga pita kako će kazati smeđe boje na argou .
Prije nego je presao u Srbe trebao je pronaci svoje korijene!!!
Kao prvo trebao je procitati knjigu"Hercegovina"autor Jevto Dedijer u kojoj autor daje porijeklo mnogih hercegovackih porodica ukljucujuci i porodicu Kusturica,neko selo pored Bilece.
Nas narod ne kaze dzaba "krv nije voda"pa zato je i Murat rahmetli stanovao medu svojima na Crnom Vrhu,sin mu Emir voli ciganske pjesme,snima filmove o svojoj braci Romima,ponasa se kao Rom,oba su i otac i sin ozenili Srpkinje...
Prema tome,Emir Kusturica laze,ako je vjerovati srpskom istoricaru J.Dedijeru koji inace svim muslimanima i katolicima Hercegovine pripisuje srpsko porijeklo(sic!),KUSTURICE SU CIGANSKOG,A NE SRPSKOG PORIJEKLA!!!Zasto porodicu Kusturica Jovan Dedijer ne svrstava u Srbe?
surutovina wrote:Prije nego je presao u Srbe trebao je pronaci svoje korijene!!!
Bas ga boli briga.Ima eto ko i korijenje da mu kopa i gloze.
Koja steta za Kustu sto tebe ne nadje prije nego se posrbi.
Ah sta ces.......
Svak' se drzi tamo gdje ga boli.....
......pa tako i ti i svi Kustini krticari.
PS.Trebao si ga pravovremeno upozoriti na te strasne, korjenovite propuste.
Gdje je problem Kazablanka?
Zelio sam samo da dokazem da se Emir(Muratov)Kusturica vratio tamo gdje i pripada,a njegova naklonost prema Brdanima sigurno datira iz njegove prapostojbine-Peshavara.
Inace me jako tangira sve sto se dogada oko Kuste-prrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
nebi wrote:Sta znas,mozda namjerava prodavati stari zeljez.
Jest vala si nebi u pravu.Da je ostao ovdje za'rdjao bi od starog zeljeza a covjek voli malo one apotekarske vage , plemenite metale - ma ciganski -ofirno mu je to.
Znaci dosli smo do najnovijeg Kustinog gradiva - "Kusturicino korijenje" -
uspon, let i zanasljudskismradiotpad dajbozeKustin pad do skupljanja stare gvozdjurije umjesto zlatnih palmi i tamokojekakvog bjelosvjetski priznatog smeca.
Nisam njegov fan ali ni tipicno bosanski fanaticni dupljak - laznjak - dusebriznik za drugog koji je uz to jos dobro zbrinut.
Nego drage moje i dragi moji ako zelite pokazati svoju humanost, patriotizam, dusebriznost i sl. pokazite se na Diggerovoj temi. Kusta je zbrinut.
Firaunska posla, sto bi rekli stari ljudi!!!!
Jebo Kustu, on je svoje isfuro i neka sada prodaje muda za bubrege bandi preko Drine!!!!
Pravo da kazem jedini film koji je valjao bio je Doli Bel, a oni sa curkama i njegovom bratijom sa Gorice , parad kica i pijanstva!!!!
Ma jebo kustu, ima Bosna puno boljih ljudi vrijednih paznje!!!!
beharrr wrote:Kosto bi nas narod rek'o "jeb'te ga, da je bio dobar nebi otish'o".
Svakako, da, svakako, sve sto nije valjalo otislo je pod zemlju ili iz zemlje.Ostali smo mi , cisti ko Sunce ... da nismo bili i ostali ovako zlatni, nebi ni ostali, barem ne zivi i "zadravi" a koliko smo pravi eee ... to je vec tamo neciji drugi problem.
Venama nasim tece cista arijevska, plemicka - plava krv.
Plemenita smo mi fina rasa.Uz to nismo rasisti.Nismo ni fasisti.Nismooo.....sta jos sve nismo? Ali to i nije vazno.Imamo mi druge da brinu za nas kako bi mi mogli rastereceno, posteno, casno, bezbrizno brinuti o drugima......
Mozemo li se sloziti oko necega?Nije los kao filmski reziser...ali je kao covjek supak.
To sto je otisao na drugu stranu je stvar izbora,otislo je mnogo njih.
Ali je trebao zacepiti cigansku gubicu i ne izjednacavati ubice i zrtve.
[quote="nebi"]Mozemo li se sloziti oko necega?Nije los kao filmski reziser...ali je kao covjek supak.
To sto je otisao na drugu stranu je stvar izbora,otislo je mnogo njih.
Ali je trebao zacepiti cigansku gubicu i ne izjednacavati ubice i zrtve.[/quote]
Potpisujem!!!!!! Ali nije ni neki reziser, upalilo mu par puta!!!!!
Ovo ti je toliko mizerno, kao kad bi neki Jevrej nakon IIWW. presao na katolicanstvo i sagradio crkvu u mjestu rodjenja hitlera i tamo ostao da zivi.
Kusta je bio i ostao tapkaros!!!!!
Sjecam se pred kinom Sutjeska!!!!
Zar je tebi shupak toliko bitan? Nije li ti komparacija malo odvise neumjesna.
Nebi sam se obratila iskljucivo povodom kompromisa oko shupka - mislim vezano za shupak.
surutovina wrote:Prema tome,Emir Kusturica laze,ako je vjerovati srpskom istoricaru J.Dedijeru koji inace svim muslimanima i katolicima Hercegovine pripisuje srpsko porijeklo(sic!),KUSTURICE SU CIGANSKOG,A NE SRPSKOG PORIJEKLA!!!Zasto porodicu Kusturica Jovan Dedijer ne svrstava u Srbe?
PozDraw Surutovina. Gdje se moze nabaviti ova knjiga?
--
Sa vjerom u Antu Markovica, sloboda ili smrt...
Knjigu"Hercegovina"autora Jevte Dedijera imam kod kuce u Sarajevu tako da ti ne mogu dati tacne podatke posto ja zivim van Bosne od decembra 1995.
Knjigu sam kupio u antikvarnici na Markalama,Dzenetica Cikma b.b.
Nije mi jasno zasto J.Dedijer pripisuje Kusturicama Cigansko porijeklo kad su Kusturice dale jednog Hajder-bega,vakifa"Arslanagica mosta".
Istorijska je cinjenica da je Hajder-beg Kusturica sagradio most na Trebisnjici iz vlastitih sredstava.
Jos nesto u vezi Emira Kusturice!
Prica se ,ne tvrdim da je istina,da je Emirov otac,Murat,prije nego sto ce umrijeti rekao:"Sta mi uradise od djeteta!?"aludirajuci na snahu,njenu porodicu i drugove koji su ga "obendzijali"da se posrbi i pokrsti.
surutovina wrote:
Prica se ,ne tvrdim da je istina,da je Emirov otac,Murat,prije nego sto ce umrijeti rekao:"Sta mi uradise od djeteta!?"aludirajuci na snahu,njenu porodicu i drugove koji su ga "obendzijali"da se posrbi i pokrsti.
Hvala za info. Knjiga mi se inaca ucinila jako zanimljivom pa cu da je potrazim. Za njegovog oca sam i ja cuo istu pricu.
hehe ,,sam sebi najgori,,pred sutjeskom ili pred kinom radnik.
Ma Kusturica dal bio ciganin-rom ili bosnjak ili musliman ili srbin je jednostavno NULA od covjeka.
(ne)Covjek se drzi one narodne ,,odakle mi je zena odatle sam i ja,,samo sto nije nazalost on jedini primjer koji se odrodio od svoga naroda i vjere radi bracnog partnera druge nacije,ali najeksponiraniji u svakom slucaju jeste.
Tornjak wrote:
Nije problem to sto je on presao na pravoslavjle. Problem je sto je on za vrijeme rata imao uticaj u politici i saradivao sa ratnim zlocincima dok je gledao kako se njegov grad Sarajevo rusi i kako narod gine. I jos prospa svoje price o kako smo mi Srbi ali smo kasnije presli na Islam pa se on eto sada vratio pravoslavlju, cista laz. I sto on to ima pricati na racun svih nas neka za sebe prica sta god hoce to me ne briga, da je on kao normalan covjek presao na pravoslavjle cisto iz njegove zelje ili sta ja znam boze moj svako ima svoj zivot i bira sta ce biti a sta nece ali on je pokazao svoju vrlo losu stranu.
A mora da mu je bilo lijepo gledati kako mu unistavaju drzavu??
Sta je jedan grad-u odnosu na onakvu drzavu, a?
Sta je dozvoljeno razrusiti?? Drzava moze-to cemo rusiti, ali ko mi dirne grad, prozvacu ga u novinama?? Ili si mozda trebao cekati da dodje to tvoje ulice, a??
zili wrote:kustu ne treba ignorisati, kustu treba iskoristiti. može se on na trepavice posaditi, ali on je bosanski režiser. znači bosna ima jedinog režisera osim coppole koji je dobio dvije zlatne palme. to što je on gnjida od čovjeka, to na stranu - mislite da je coppola "raja"?
bila sam u beogradu prije par mjeseci. bila je tad neka manifestacija "najveći srpski pisci" i lijepo na billboardu 2 metra visok portret meše selimovića
kad bismo mi pravili tako neku smotru u SA, da li bi u "najveće bosanke režisere" uvrstili i kustu? i zašto ne?
ili još gora varijanta, kad bi pravili izbor "najvećih bosanskih pisaca" da li bi tu bilo mjesta za jednog nobelovca - ivu andrića?
:lol: trebao je Mesa tebe konsultovati prije svojih razmisljanja o svom porijeklu-garant bi ga prosvijetlila
To je , sestro , njegov izbor i sta onda!?
Treba i njegov izbor politicki uskladiti, a/?? Boze dragi, interesantni ste u svojoj patetici....
zili wrote:kustu ne treba ignorisati, kustu treba iskoristiti. može se on na trepavice posaditi, ali on je bosanski režiser. znači bosna ima jedinog režisera osim coppole koji je dobio dvije zlatne palme. to što je on gnjida od čovjeka, to na stranu - mislite da je coppola "raja"?
bila sam u beogradu prije par mjeseci. bila je tad neka manifestacija "najveći srpski pisci" i lijepo na billboardu 2 metra visok portret meše selimovića
kad bismo mi pravili tako neku smotru u SA, da li bi u "najveće bosanke režisere" uvrstili i kustu? i zašto ne?
ili još gora varijanta, kad bi pravili izbor "najvećih bosanskih pisaca" da li bi tu bilo mjesta za jednog nobelovca - ivu andrića?
:lol: trebao je Mesa tebe konsultovati prije svojih razmisljanja o svom porijeklu-garant bi ga prosvijetlila
To je , sestro , njegov izbor i sta onda!?
Treba i njegov izbor politicki uskladiti, a/?? Boze dragi, interesantni ste u svojoj patetici....
Da, Kusturica je napravio izbor, i to je njegovo pravo.
Ali zasto ti slican izbor negiras bilo kome drugom?
Tornjak wrote:
Nije problem to sto je on presao na pravoslavjle. Problem je sto je on za vrijeme rata imao uticaj u politici i saradivao sa ratnim zlocincima dok je gledao kako se njegov grad Sarajevo rusi i kako narod gine. I jos prospa svoje price o kako smo mi Srbi ali smo kasnije presli na Islam pa se on eto sada vratio pravoslavlju, cista laz. I sto on to ima pricati na racun svih nas neka za sebe prica sta god hoce to me ne briga, da je on kao normalan covjek presao na pravoslavjle cisto iz njegove zelje ili sta ja znam boze moj svako ima svoj zivot i bira sta ce biti a sta nece ali on je pokazao svoju vrlo losu stranu.
A mora da mu je bilo lijepo gledati kako mu unistavaju drzavu??
Sta je jedan grad-u odnosu na onakvu drzavu, a?
Sta je dozvoljeno razrusiti?? Drzava moze-to cemo rusiti, ali ko mi dirne grad, prozvacu ga u novinama?? Ili si mozda trebao cekati da dodje to tvoje ulice, a??
P.S.
A sta si bio nego Srbin?
Mi drzavu nismo unistavali bombardujuci Beograd....ali ucinio je to NATO
Pa neka neko kaze da nema pravde....
Jaranuopancima wrote:Ja sam pravoslavni hriscanin,
da sutra na islam predjem da li me zbog toga treba osudit?
Tako i kusta ima pravo da bude ono sto zeli, ima pravo da prmjeni naciju vjeru, pa cak i grad u kojem je rodjen, na kraju to je njegova licna odluka na koju kao covjek ima pravo!
Znaci vi bosnjaci imate pravo da budete bogumili (ako ste to bili)?
pa da na islam predjete a kusti branite da se vrati pravoslavlju?
da nije malo licemjerno dragi moji forumasi?
ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...