Kusturica: Boli me ***** za Jasminu Žbanić
- Macuser
#1 Kusturica: Boli me ***** za Jasminu Žbanić
"Kusturica: Boli me kurac za Jasminu Žbanić
PROSLAVLJENI bosanski filmski režiser, koji se tijekom rata u njegovoj zemlji opredijelio za "tamnu stranu", najnovijim medijskim ispadom je još jednom pokazao kolika je ustvari sirovina i primitivac.
Nakon što je Kusta sletio u Beograd zbog tamošnjeg filmskog festivala, "Festa", medijska svita se odmah okupila da im "profesor", kako mu tepaju, kaže svoje mišljenje o istupu bosanske redateljice Jasmile Žbanić.
Ona je prilikom dodjele Zlatnog medvjeda na berlinskom filmskom festivalu, za svoj film "Grbavica", pozvala Europu i Haaški sud da što prije uhvate srpske ratne zločince Karadžića i Mladića i podsjetila na desetke tisuća žena koje su tijekom rata u BiH silovali srpski vojnici.
"Savršeno me boli k...c za Jaslinu, ili kako se već zove ta redateljka. Njena priča je njena priča i tu se, što se mene tiče, završava moja priča u vezi s tim!" - odbrusio je Kusturica na pitanje o izjavi pobjednice Berlinalea.
Nacionalistički orijentiran dio javnosti u Srbiji, Žbanićkin je govor odmah proglasio skandaloznim, premda nije rekla ništa što nije istina i ne treba niti napominjati kako su stav Emira Kusturice, koji je tamo itekako obljubljen, jedva dočekali.
"Grbavicu", film koji prikazuje sudbinu sarajevske Muslimanke koja je rodila dijete začeto nakon što su je silovali Mladićevi vojnici, Kusturica nije niti pogledao, pa je javnost ostala uskraćena za još jedan njegov genijalni komentar."
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=308950
PROSLAVLJENI bosanski filmski režiser, koji se tijekom rata u njegovoj zemlji opredijelio za "tamnu stranu", najnovijim medijskim ispadom je još jednom pokazao kolika je ustvari sirovina i primitivac.
Nakon što je Kusta sletio u Beograd zbog tamošnjeg filmskog festivala, "Festa", medijska svita se odmah okupila da im "profesor", kako mu tepaju, kaže svoje mišljenje o istupu bosanske redateljice Jasmile Žbanić.
Ona je prilikom dodjele Zlatnog medvjeda na berlinskom filmskom festivalu, za svoj film "Grbavica", pozvala Europu i Haaški sud da što prije uhvate srpske ratne zločince Karadžića i Mladića i podsjetila na desetke tisuća žena koje su tijekom rata u BiH silovali srpski vojnici.
"Savršeno me boli k...c za Jaslinu, ili kako se već zove ta redateljka. Njena priča je njena priča i tu se, što se mene tiče, završava moja priča u vezi s tim!" - odbrusio je Kusturica na pitanje o izjavi pobjednice Berlinalea.
Nacionalistički orijentiran dio javnosti u Srbiji, Žbanićkin je govor odmah proglasio skandaloznim, premda nije rekla ništa što nije istina i ne treba niti napominjati kako su stav Emira Kusturice, koji je tamo itekako obljubljen, jedva dočekali.
"Grbavicu", film koji prikazuje sudbinu sarajevske Muslimanke koja je rodila dijete začeto nakon što su je silovali Mladićevi vojnici, Kusturica nije niti pogledao, pa je javnost ostala uskraćena za još jedan njegov genijalni komentar."
Last edited by Macuser on 26/02/2006 11:47, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
CiCiban wrote:ako kusta ovako nastavi..morat' ce ga amputirat'
- taxi_driver
ma najbolje je ne obracati paznju na papka.
- kriticarka_nikova
Pa to je rekao i za Denisa Tanovica,sta se cudite....tip je skrenuo a njegovi nadrealni filmovi su davno popushili...
-
Smrt fasizmu
#9 Boli me kurac za Jasminu Zbunic
Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. Emir Kusturica nikada nije dao nikakvu izjavu protiv Bosne i Hercegovine, ali je dao izjavu da je volio Jugoslaviju i da je bilo lijepo zivjeti u njoj. To ocigledno smeta SDA-NACISTIMA koji po ovom sajtu lijepe lazne etikete o njegovoj licnosti, pa cak i prave montazu slika na kojima je Emir u zagrljaju prljavih bradatih cetnika. Ovo sto si ti mejteflija napisao je CISTA LAZ I ZATO TI dodjeljujem sledeceg smjehuljka
p.s. Emir Kusturica nikada nije dao nikakvu izjavu protiv Bosne i Hercegovine, ali je dao izjavu da je volio Jugoslaviju i da je bilo lijepo zivjeti u njoj. To ocigledno smeta SDA-NACISTIMA koji po ovom sajtu lijepe lazne etikete o njegovoj licnosti, pa cak i prave montazu slika na kojima je Emir u zagrljaju prljavih bradatih cetnika. Ovo sto si ti mejteflija napisao je CISTA LAZ I ZATO TI dodjeljujem sledeceg smjehuljka
- Macuser
Yes...yes, samo vidis nisam ja napisao, nego hrvatski Index. Ima link gore, ako nisi primjetio.
Velikani ne daju slicne izjave.
-
kub lajkan
#11 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Ako laze koza ne laze linak...
-
z-bone
haha hrvatski index...Macuser wrote:Yes...yes, samo vidis nisam ja napisao, nego hrvatski Index. Ima link gore, ako nisi primjetio.
nasao si bas sajt koji je svijetli primjer novinarskog integriteta
btw, indexova 'vijest' je prepisana iz beogradskog kurira (kao sto su i 90% vijesti na tom hrvatskom sajtu (indexu) prepisane sa web-sajtova raznoraznih tracarskih novina sirom svijeta), a ko je imalo upoznat s kurirovim opusom odmah ce mu sve biti jasno, a ko nije nek se informise malo... ili ako mu je i to mrsko nek se pali i jede, za takve se ovakve 'vijesti' i objavljuju
Last edited by z-bone on 25/02/2006 21:43, edited 1 time in total.
-
edinbug
#13 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
STIDI SE SVOG PASSWORDA.Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Nisam SDA- ovac, ali ti si fašista.
-
ClonedAgain
#14 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
Evo tebi jedan redSmrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
i slijedeći put nemoj pušiti travu iz vlastitih zaliha...
-
lahor
#15 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
Kad vec pominjes fasizam onda bi trebo znati da je taj tvoj Kusta bio svim srcem za fasistu Milosevica.Kakve veze ima SDA sa Kustom i njegovim primitivnim ispadima.I ostavi ti Avdu Sidrana na miru znamo mi dobro ko je on.Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
- dizZaster
#16 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
dijagnoza = MINUSHABENSSmrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
- Drvosjeca iz Dejcica
#17 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
A cuj ovog sta *asra i osta ziv...Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Mozes li sve to pojesti u jednom zalogaju...
- kriticarka_nikova
#18 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic
Dze ti zivis matere ti?Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
- Drvosjeca iz Dejcica
Ja glasam za Marka Kraljevica...turskog vazala