Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hmm..
imam zelju da naucim turski jezik i zato zelim da upisem neki kurs...
medjutim, zanima me da li ga je tesko nauciti i da li neko zna nekakav dobar kurs u Sarajevu...
Raspitaj se u kulturnom centru Konya u Alipasinoj ulici, zgrada nize kina Bosna... ↲Mislim da ce krajem avgusta ili pocetkom septembra vrsiti upis. Krsevi su ti besplatni...
alhemicarka wrote:Raspitaj se u kulturnom centru Konya u Alipasinoj ulici, zgrada nize kina Bosna... ↲Mislim da ce krajem avgusta ili pocetkom septembra vrsiti upis. Krsevi su ti besplatni...
alica.k wrote:ili konya ili nahla, cula sam da ima tamo.
bilo je u martu u onom njihovom centru kod katedrale , kazu da su kursevi dobri a cijena simbolična (nešto 15, il 20 KM), ljubazni su stvarno, odi tamo pa se raspitaj.
Turski kulturni centar "Yunus Emre", odmah iznad katedrale, izvrsan centar, predavaci odlicni, uvijek imaju gostujuce profesore iz Turske, jako profesionalan i dobar kurs, svima toplo preporucujem
Cijena je bila oko 24 km mjesecno ako ides 2 puta sedmicno po 2 casa tako nesto, plus knjige na pocetku kupis 20 km.
Novi ciklus krece od Septembra ali najbolje da odes tamo i da ostavis podatke pa da ti jave kad krenu.
Prilikom upisa ako hoces polazes ulazni test pa ako vec imas predznanje mogu te ubaciti i na veci stepen.
Uglavnom sretno
Posto sam se raspitivala o ucenju turskog, dosla sam do saznanja da ljudi koji uce turski u Bosni ili bilo gdje drugo, da imaju problema oko njegovog koristenja.
Problem je u tome sto nas uce pravilno i gramaticki ispravno, a kada se ode u Tursku, prosto je nemoguce koristiti nauceni jezik jer svakodnevni turski koji se koristi na njihovim ulicama je toliko izvjestacen kako bi neko rekao "slengovski, mahalaski".
Sta mislite o tome, ima li tu istine?!
1705saraj wrote:Posto sam se raspitivala o ucenju turskog, dosla sam do saznanja da ljudi koji uce turski u Bosni ili bilo gdje drugo, da imaju problema oko njegovog koristenja.
Problem je u tome sto nas uce pravilno i gramaticki ispravno, a kada se ode u Tursku, prosto je nemoguce koristiti nauceni jezik jer svakodnevni turski koji se koristi na njihovim ulicama je toliko izvjestacen kako bi neko rekao "slengovski, mahalaski".
Sta mislite o tome, ima li tu istine?!
Није тачно то што ти тврде. Сваки језик мораш научити прво књижевно јер се сва литература, државни штампани и писани медији служе искључиво службеним језиком. Када се крећеш у кругу људи који су едуцирани и образовани нећеш имати проблема са књижевним турским.
Иста је ствар као и код нас. Овдје мислим на српско-хрватско-босанско говорно подручје. Разни нагласци и дијалекти ми стварају прблем да тешко разумијем људе из руралних дијелова или оне необразоване.
pa ima i toga...u pravu si..
al ovo sam cula od ljudi koji su studirali turski, pa su imali problema s tim, al kada bolje razmislim o tvom odgovoru, onda vidim da tu nesto ne stima..
beautyfool wrote:Turski kulturni centar "Yunus Emre", odmah iznad katedrale, izvrsan centar, predavaci odlicni, uvijek imaju gostujuce profesore iz Turske, jako profesionalan i dobar kurs, svima toplo preporucujem
Cijena je bila oko 24 km mjesecno ako ides 2 puta sedmicno po 2 casa tako nesto, plus knjige na pocetku kupis 20 km.
Novi ciklus krece od Septembra ali najbolje da odes tamo i da ostavis podatke pa da ti jave kad krenu.
Prilikom upisa ako hoces polazes ulazni test pa ako vec imas predznanje mogu te ubaciti i na veci stepen.
Uglavnom sretno
Хај' не претјеруј. "Гостујући професори" се смјењиваше без логике и неког реда. Ја промјених ове године троје "гостујућих". Нико не прати шта је претходни радио. О префесионалности би могли надуго и нашироко. Књиге бијасмо чекали пола првог семестра. Нико не знаде када и шта се по програму требаше радити. Лекције се прескакаше и површно радише. Датум испита се не знаде до јучер. О предавачима би се могло свашта речи. Куд ћеш даље када се цијела група бјеше бунила да није задовољна предавачем.
hmm...jel ovo malo aorista da pokazes kako je i nas jezik ponekad pomalo cudan nekog kome nije maternji?
Ја не бијах задовољан али другог (и бољег) курса код нас немаде. Тамо ћеш нешто научити уз јако пуно самосталног рада.