Da li neko od vas zna gdje bih mogla upisati taj kurs?
Hvala za info
UPISALA SEmelb26sa wrote:Nazovi Andre Malraux centar oni su imali kurseve. tel. 033 206 889 ili 210 816.
Takodje je imao i kulturni centar pri spanskoj ambasadi ali oni ne rade preko ljeta.
PoliglotLisac wrote:kako ne mozhesh naci nijednu shkolu koja nudi prvi kurs?!
poliglot, koliko se sjcam, nudi kurseve spanskog no ja ga ni u kom sluchaju ne bih preporuchio. iako za tog nekog osnovnog znanja da kazhesh, ko si odakle si, kol'ko ti je godina i da si medicinska sestra![]()
![]()
i nije losh
mozhda ce praskozorna sabaheta znati vishe
a gdje? a koliko? a daj detaljasenka_s. wrote:UPISALA SEmelb26sa wrote:Nazovi Andre Malraux centar oni su imali kurseve. tel. 033 206 889 ili 210 816.
Takodje je imao i kulturni centar pri spanskoj ambasadi ali oni ne rade preko ljeta.![]()
OVIM JE TEMA ZATVORENA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HVALAAAAAA JOS HILJADU PUTA
Hmmm, spanska ambasada je drzala besplatne kurseve spanskog - provjeri imaju li jos i kad pocinje a za slovenacki jedino da se raspitas u udruzenju gradjana slovenackog porijekla te kulturnom drustvu Cankar - evo kontakt info:anjusha wrote:Vidjela sam neki dan da po gradu lijepe neke plakate -reklame za neki kurs spanskog. Je li ko uspio da vidi ko je organizator tj gdje se drzi tj gdje se to moze upisati? Hocu hocu hocu hocu....
A isto bi mi trebao i kurs slovenačkog. Hmm to je jos teze mozda. Recite mi recite...![]()
Falasvima na dobroj volji
metal_rules_cura wrote:Na osnovu sapunica dobijes 2% fonda rijeci. Upotrebljavaju stalno iste stvari. Jedino ukoliko poslovnim saradnicima nema namjeru stalno govoriti: "Yo te quiero, amor mio..." hahaha
Uglavnom, jezik nije tezak. Fond rijeci mozes znacajno prosiriti ukoliko procitas par knjiga na tom jeziku. Od gramatike bi valjalo da savladas glagolska vremena. Pisanje je prilicno jednostavno kao i izgovor.
Vremenom se ispraksiras i mozes u glavi rasclaniti svaku rijec kad je znasHendrix wrote:Najveći problem sa španskim je što ga domaćini pričaju ekstremno brzo , mislim da nisam nijedan jezik čuo da ljudi tako brzo pričaju.I onda i ono što znaš ne možeš stići da pohvataš , ali valjda to dođe s vremenom.