Kurs engleskog jezika
- Simply_Red
#1 Kurs engleskog sa certifikatima
Pozdrav svima..
Zanima me ima li negdje u gradu priznat kurs engleskog ali da se ne moram peglati i ici na predavanja jer engleski znam skroz dobro ali mi treba certifikat jelte posto mi niko nece na rijec vjerovati... Znaci po mogucnosti da odem odradit neki test i ako polozim da dobijem certifikat.. Toefl ne bih jer vazi samo dvije godine:(
Zanima me ima li negdje u gradu priznat kurs engleskog ali da se ne moram peglati i ici na predavanja jer engleski znam skroz dobro ali mi treba certifikat jelte posto mi niko nece na rijec vjerovati... Znaci po mogucnosti da odem odradit neki test i ako polozim da dobijem certifikat.. Toefl ne bih jer vazi samo dvije godine:(
- malosutra81
#2 Re: Kurs engleskog sa certifikatima
moras naglasiti za koju svrhu ti treba certifikat. ako je za dalje skolovanje onda ces morati polagati ili TOEFL ili IELTS, iako su kratkog vijeka, ali su upravo za to namijenjeni. ukoliko nije za dalje skolovanje tada ti isti nisu ni preporucljivi.
probaj sa SOROSom, INTERLINGUAom, i sl., mislim da njihovi certifikati nesto znace, samo ne znam kakav je kvalitet predavanja (al k'o sto si rek'o engleski znas, pa ti to nije ni bitno).
probaj sa SOROSom, INTERLINGUAom, i sl., mislim da njihovi certifikati nesto znace, samo ne znam kakav je kvalitet predavanja (al k'o sto si rek'o engleski znas, pa ti to nije ni bitno).
- iceman ze
#3 Re: Kurs engleskog sa certifikatima
Imas u British Council polaganje svih vrsta testova, ako ti nije potrebno za skolovanje, kao sto su tice prethodno rekli, imas recimo 5 nivoa Cambridge testova, za koji dobijas odgovarajuci certifikat, samo sto to se malo oduzi, a neznam jel ti hitno i sl. Unaprijed se moras prijaviti, imaju rokovi prijave, pa se onda ceka termin, pa nakon polaganja, opet cekas rezultate i na kraju certifikat. S druge strane mislim da su ti njihovi certifikati najcjenjeniji za engleski jezik.
http://www.britishcouncil.org/bih.htm
http://www.britishcouncil.org/bih.htm
-
kween
#4 Kurs engleskog jezika
Dakle, kontam ako ovi ljudi ne znaju onda ne znam gdje dalje:)
treba mi pomoc oko odabira kursa, pa da cujem vasa misljenja kontam se vec sto godina upisat al niakad vremena dovoljno pa evo napokon..ne mislim na ove bezvezne kurseve nego nesto naprednije nisam pocetnik al ne bi skodilo usavrsavanje, napredovanje.znam da je konverzacija bitna a nekako je vecina kurseva manje u tom fazonu..dakle koje najbolji najkvalitetniji...
vidim na netu par kao sto su:
CEP centar za poslovnu edukaciju, cujene su od 375 -500km otprilike kolko vidim zavisi jel u pitanju brzi kurs,poslovni eng i sl..
onda ima interligua, soros (oni me bas i ne provlace),
syllabus skola stranih jezika...
da li imate iskustva s nekim od pomenutih ...thxx
treba mi pomoc oko odabira kursa, pa da cujem vasa misljenja kontam se vec sto godina upisat al niakad vremena dovoljno pa evo napokon..ne mislim na ove bezvezne kurseve nego nesto naprednije nisam pocetnik al ne bi skodilo usavrsavanje, napredovanje.znam da je konverzacija bitna a nekako je vecina kurseva manje u tom fazonu..dakle koje najbolji najkvalitetniji...
CEP centar za poslovnu edukaciju, cujene su od 375 -500km otprilike kolko vidim zavisi jel u pitanju brzi kurs,poslovni eng i sl..
-
kween
#5 Re: Kurs engleskog jezika
preko 60 pregleda a nijedan odgovor..
zar nema niko da podijeli iskustvo za neki od ponudjenih opcija, il da predlozi nesto novo ..?
zar nema niko da podijeli iskustvo za neki od ponudjenih opcija, il da predlozi nesto novo ..?
- Haris.ba
#6 Re: Kurs engleskog sa certifikatima
Da se prišaltam temi.
Ima li u Sarajevu kakva šema da se dobije certifikat o znanju engleskoga jezika koji će važiti u državnim organima. Ništa specijalno? Osnovni, početni kurs. Da se ne mora ići na predavanja, već da se izvrši testiranje bez puno peglanja i plati.
I ima li šta za računare? Isti režim. Windows 7 osnove i internet.
Ima li u Sarajevu kakva šema da se dobije certifikat o znanju engleskoga jezika koji će važiti u državnim organima. Ništa specijalno? Osnovni, početni kurs. Da se ne mora ići na predavanja, već da se izvrši testiranje bez puno peglanja i plati.
- Divljanerka
#7 Re: Kurs engleskog jezika
Zna li iko gdje se u Sarajevu moze samo polagati engleski jezik i dobiti potvrdu za to?
Unaprijed hvala na odgovoru
Unaprijed hvala na odgovoru
-
baby24
#8 Re: Kurs engleskog jezika
imas skolu Izvor, Strosmajerova 6, cini mi se.... svi profesori su Amerikanci, s tim sto govore pomalo i nas jezik... oni forsiraju konverzaciju, a ne suha pravila... grupe su jako male, 5-6 ljudi, a ono sto je najbolje je to da imas casove 1 na 1, sto znaci samo ti i profesor, tako da se on/ona, u zavisnosti koliko ti znas tj. ne znas, prilagodi tvom nivou znanja....kween wrote:Dakle, kontam ako ovi ljudi ne znaju onda ne znam gdje dalje:)
eto, nadam se da sam ti pomogla...
- Haris.ba
#9 Re: Kurs engleskog jezika
Je li iko čuo za
Inside / Insajd - Centar za učenje stranih jezika / Kursevi / Tečajevi stranih jezika
http://www.poslovni-adresar.ba/prikazi ... ane+Jezike
Vrijedi li šta njihov certifikat?
Inside / Insajd - Centar za učenje stranih jezika / Kursevi / Tečajevi stranih jezika
http://www.poslovni-adresar.ba/prikazi ... ane+Jezike
Vrijedi li šta njihov certifikat?
-
ja2
#10 Re: Kurs engleskog jezika
Poliglot kod estrade ima moglucnost polaganja da dobijes diplomu bez pohadjanja kursa. Cini mi se da je po jednom stepenu 100KM.
-
Kljblj
#11 Re: Kurs engleskog jezika
Udruženje za jezik i kulturu ''Lingvisti'' drže kurseve, grupe su s jako malo učenika (što je uvijek prednost pri učenju), nalaze se na Malti, http://lingvisti.ba/ Ne znam za druge škole engleskog, osim za centar Interlingua, dosta ljudi bliskih meni je išlo tamo i niko nije bio zadovoljan. Doduše, svi oni su išli prije najmanje 5 godina, možda se dosta toga u međuvremenu promijenilo, ali znam da su mi svi oni pričali kako su grupe velike, kako se prebrzo prelazi gradivo i kako se ne može baš naučiti.
-
szapy
#12 Re: Kurs engleskog jezika
Zdravo svima. Sorry, sto ovdje pitam ali nisam nigdje vidio temu, pa je ovo kao najblizi toga. Ja sam stranac, zivim godinama ovdje, i volio bi da imam certifikat iz hrvatskog jezika(posto bosansko nije priznat).
Znaci zelio bi znati, gdje mogu da idem na kurs pa da dobijem certifikat a da je to i akreditovan vani, to uglavnom u EU...
Hvala unaprijed!
Znaci zelio bi znati, gdje mogu da idem na kurs pa da dobijem certifikat a da je to i akreditovan vani, to uglavnom u EU...
Hvala unaprijed!
-
senainter
#13 Re: Kurs engleskog jezika
Hm, ovo je zanimljivo pitanje. Mislim da ne postoji ekvivalent na hrvatskom necemu kao sto je to TOEFL. Cak i TEOFL vrijedi jedno vrijeme i takvi testovi se polazu da se obicno dokaze odredeni nivo jezika kad se ulazi na fakultet. Takodjer, sve zavisi u koje namjene ti taj certifikat treba, ako ides vani dovoljno je da kazes da pricas taj jezik jer te obicno na razgovoru uvijek testiraju. Sad da ima neki certifikat koji to potvrduje ne bih rekla, jer bosanske/hrvatske diplome nisu priznate u EU...
Iz tvog posta, nivo koji ti imas je jako dobar, iako uz par malih greskica ...
Sretno
Iz tvog posta, nivo koji ti imas je jako dobar, iako uz par malih greskica ...
Sretno
-
USC
#14 Re: Kurs engleskog jezika
Pozdrav svima,
imam jedno pitanje za one koji bolje poznaju engleski jezik.
Koja je razllika između scholarship i fellowship?
imam jedno pitanje za one koji bolje poznaju engleski jezik.
Koja je razllika između scholarship i fellowship?
- nellington
#15 Re: Kurs engleskog jezika
http://www.scholarshipmerits.com/schola ... wship.html 
... iako ja na to gledam drugačije i smatram da je fellowship uglavnom ono što se dodjeljuje istraživačima, dok scholarship ide studentima koji se podučavaju na instituciji. Međutim, više vjerujem ovom linku i njihovom stavu, nekako je potpuniji
... iako ja na to gledam drugačije i smatram da je fellowship uglavnom ono što se dodjeljuje istraživačima, dok scholarship ide studentima koji se podučavaju na instituciji. Međutim, više vjerujem ovom linku i njihovom stavu, nekako je potpuniji
-
USC
#16 Re: Kurs engleskog jezika
Hvala ti puno. Ovo mi je bilo od velike pomoci.nellington wrote:http://www.scholarshipmerits.com/schola ... wship.html
Veliki pozdrav
- valter.ba
#17 Re: Kurs engleskog sa certifikatima
I meni bi trebao ovaj za racunareHaris.ba wrote:Da se prišaltam temi.
-
Sociolog
#18 Re: Kurs engleskog jezika
Za Windows 7, i informatiku, imas poprilicno kvalitetne kurseve u Kulturnom centru Kralj Fahd, nedavno su bili konkursi za Windows 7, pored njih imaju Word, Inernet, Power point, Exel, i jos jedno desetak iz informatike, pozz
- valter.ba
#19 Re: Kurs engleskog jezika
Cuo sam vec za njih ali me interesuje moze li se samo polagati ili moras proci kurseve?
-
Sociolog
#20 Re: Kurs engleskog jezika
Moras pohadjati, prisustvo obavezno 80%, u zavisnosti neki kursevi su 12 sedmica, a uglavnom su vecina 6 sedmica, 2 puta sedmicno, i traju oko 2h po jednom terminu
-
oridjidji
#21 Re: Kurs engleskog jezika
Koliko znam ima. Bio sam u jednom takvome centru, gdje daju certificirane diplome, te mogucnost kada se prodju svi leveli da vaš kurs dobije i potvrdu British council-a. Kursevi im imaju vise nivoa, od osnovnog, srednjeg, naprednog i nakon naprednog mozete polagati kod British councila, tako da time stecete i konacnu diplomu kojom ste vase znanje engleskog potvrdili i van BIH-a. Koliko se sjecam 200 km se davalo po nivou kursa. Ljudi su ono bas nagodni...
ovo je sajt toga centra
http://www.markscentar.ba/
ovo je sajt toga centra
http://www.markscentar.ba/
-
oridjidji
#22 Re: Kurs engleskog sa certifikatima
Upiši u Fahdovom centru, imaš više kurseva informatike, besplatni su, a može se priložiti uz ostale diplome. Što biste džabe davali keš. Imaju i kvalitetan također kurs engleskog koji sigurno nije gubitak vremena, jer su profesori itekako kvalitetni. Na kraju ako vam je ipak stalo do diplome koja vazi pogledajte kurseve na stranici privredne komore FBIH i Kantona Sarajevo, dobijate certifikate koji važe.valter.ba wrote:I meni bi trebao ovaj za racunareHaris.ba wrote:Da se prišaltam temi.
I ima li šta za računare? Isti režim. Windows 7 osnove i internet..
- valter.ba
#23 Re: Kurs engleskog jezika
Hvala svima na ponudjenim rjesenjima. Ova opcija u Fahdu je super ali zivim u centru i malo se tesko izorganizovati.
- madesa
#24 Re: Kurs engleskog jezika
gdje je najbolje zavrsiti kurs engleskog i da je bas priznata ta diploma
- madesa
#25 Re: Kurs engleskog jezika
treba mi pomoc znaci engleski znam veoma dobro potrebno je tu jos rada sigurno,znaci mogu li preporuke gdje upisati taj kurs ali da je diploma priznata