Navijas za Kurde, svaka cast, zamisli da ti je rodjendan, evo ti poklon tema od mene, udari sad jako
Kurdistan
- GandalfSivi
#1 Kurdistan
Kiki jarane, nista licno majke mi, ali sad sam 10 min potrosio pokusavajuci skontati kakva je situacija sa izborima u Turskoj, jedva ista isceprkah od tvojih postova. A imaju jos 3-4 teme sa istim problemom.
Navijas za Kurde, svaka cast, zamisli da ti je rodjendan, evo ti poklon tema od mene, udari sad jako
- King Theoden
#2 Re: Kurdistan
Zar nemamo pdf na kojem su bajke?
- GandalfSivi
#3 Re: Kurdistan
Jebote, kako smo osjetljivi, niko ne napise tako nesto na temi “da li je PC veca drzava od BiH” ili kako vec ide, a na ovim medjunarodnim odmah se u glavu udara...Dino34 wrote:Zar nemamo pdf na kojem su bajke?
Ja iskreno mislim da se Kurdima trebaju dati puna prava, ali drzavu da ce dobiti, nece bez nekog bas jakog rata, za sta nema sanse, niti bih volio da se desi...
- King Theoden
#4 Re: Kurdistan
Ko je osjetljiv? Ja?GandalfSivi wrote:Jebote, kako smo osjetljivi
Pa rođenu kuću sam dao nekoj fukari na korištenje, a kamoli zemlju.
Da sam vlast pa da romi zatraže neki nenaseljeni komad bosne da naprave državu, znaj da bi dobili.
Problem je što turci nisu dino.
Da kurdi krenu u neku avanturu, turci bi prije pobili 20 miliona kurda i na mjestu njihovih gradova napravili park nego što bi im dali državu.
Turska je bolan sila.
Pa u iraku, dakle tamo gdje su kurdi najjači, razvali ih gomila iračkih gaćonja
- Atego
#6 Re: Kurdistan
red je da i Atlantida dobije svoju temu na ovom podforumu.
- insomnia78
#7 Re: Kurdistan
Samo Peshmerga može ubiti Peshmergu.Dino34 wrote:Ko je osjetljiv? Ja?GandalfSivi wrote:Jebote, kako smo osjetljivida mene pitaju, kurdi bi dobili državu. Meni zemlja ne znači ama baš ništa. Nula.
Pa rođenu kuću sam dao nekoj fukari na korištenje, a kamoli zemlju.
Da sam vlast pa da romi zatraže neki nenaseljeni komad bosne da naprave državu, znaj da bi dobili.
Problem je što turci nisu dino.
Da kurdi krenu u neku avanturu, turci bi prije pobili 20 miliona kurda i na mjestu njihovih gradova napravili park nego što bi im dali državu.
Turska je bolan sila.
Pa u iraku, dakle tamo gdje su kurdi najjači, razvali ih gomila iračkih gaćonja
Nisu ih razvalili. Nisu ih mogli stici
- Nadzornik
- King Theoden
#9 Re: Kurdistan
Hoš reći da su pobjegli?insomnia78 wrote:Nisu ih mogli stici
Netačno
Samo su čekali na komandu glavnog kurde pa da protjeraju mrske iračane iz irak... pardon, iz kurdistana.
Samo što je glavni kurdo procijenio da je rizično ako bi istovremeno ratovali na tri fronta, pa je ofanziva "stavljena na led"