Kurab ti pea, Sarkozy!

spreca

#51 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by spreca »

Mrs.Zurbrigen wrote:http://www.uniforminsignia.net/?option= ... esult=2486

ovo na tvojoj slici lici mi na bugare...

pogledaj na onaj bedz ili kako se zove u onog pajkana sa kratkim rukavom ,ovo su janezi
Mrs.Zurbrigen

#52 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

Image

mene ovo podsjeca na slum. ni vise ni manje...

romi su u francuskoj napravili svoja "prebivalista" - provizorije. trailere, satore i slicno. naravno da ne izgleda kao u lobiju hotela hilton.

samo se ja sad pitam, sta je francuska trebala da uradi za ove ljude? da im obezbijedi stanove? posao?

nacin na koji su ti ljudi deportirani je dakako vrijedan kritike. ali je po zakonu ocigledno totalno legalan.
amrica

#53 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by amrica »

spreca wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:http://www.uniforminsignia.net/?option= ... esult=2486

ovo na tvojoj slici lici mi na bugare...

pogledaj na onaj bedz ili kako se zove u onog pajkana sa kratkim rukavom ,ovo su janezi
Znaci slika od prije 5-6-7 :? godina....

A divi im tole, sive, prave milicijske :D
Mrs.Zurbrigen

#54 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

amrica wrote:
spreca wrote: pogledaj na onaj bedz ili kako se zove u onog pajkana sa kratkim rukavom ,ovo su janezi
Znaci slika od prije 5-6-7 :? godina....

A divi im tole, sive, prave milicijske :D
slovenci imaju "patches" na oba rukava, afaik.

ali su im hlace sive, to je tocno.

bilo kako bilo, nisu francuzi. a o njima se govori.

(ali je ipak fino kako mediji dobro provjeravaju materijal prije nego sto ga objave... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by PipiDugaDevetka »

kole101 wrote: He, ako nist' drugo, bar bi bila fora... :)
Ali sva tri clana Predsjednistva... :lol: :lol: :lol:
Ja ozbiljno mislim da ih ''troglavi'' maršne jednim laganim demaršom da se postide.

Ukazati im na hipokriziju tom dipl. notom i to zajedno, sva trojica. Ništa ih ne košta i kada su ovdje ima da nas respektuju, a ne da prevrću stećke po Bjelašnici,...uništavaju bh. jedinstvenu kulturno-historijsku baštinu.
michio

#56 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by michio »

Primiti sve nego šta. Jel iko čuo za cigana ratnog zločinca ?
Jimmy_The_Saint

#57 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Jimmy_The_Saint »

E moji poštovaoci zakona, što snuju vehabiji i ciganinu snuju i vama, kako Dodo tako i Sarko, a vi samo tapšite rukicama da je to sve po zakonu jer su oni ionako bradati, prljavi, primitivci, lopovi, i tako to.
kiky

#58 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by kiky »

mislim da je sarkozy u pravu ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#59 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Jimmy_The_Saint wrote:E moji poštovaoci zakona, što snuju vehabiji i ciganinu snuju i vama, kako Dodo tako i Sarko, a vi samo tapšite rukicama da je to sve po zakonu jer su oni ionako bradati, prljavi, primitivci, lopovi, i tako to.
Eh, došlo vrijeme da se jednom slažem i sa tobom,...

Kao što nije dobro za dijete da mu okolina bude sterilna, tako i za Francusku, a, bogami, ni za Bosnu nije dobro da bude čista, nego raznolika. Ne volim kada je SVE PO ZAKONU!
“U Italiji za 30 godina pod vlascu Bordzija, Italijani su imali ratove, teror, ubistva, krvoprolica – ali oni dadose Mikelandjela, Leonarda da Vincija, i Renesansu. U Svajcarkoj su imali bratsku ljubav i 500 godina demokratije i mira. I sta oni proizvedose? Zidni sat sa kukavicom!
pustopoljina

#60 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by pustopoljina »

a mozda je i slovacka.
drzava koja krsi ljudska prava VLASTITIH GRADJANA, Roma.
sa obzirom na...

#61 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sa obzirom na... »

Nesto se desava u glavi naroda razvijenih naroda, i oni su rekli DOSTA...

O cemu se radi...

Kako je prosperitet i svijest razvijenog svijeta o ljudskih pravima rasla, njih su slijedili pozitivna zakonska rjesenja o univerzalnim ljudskim pravima, pravu na azil, pravo na socijalnu pomoc itd...

Medjutim ono sto nisu ocekivali je najgora zloupotreba tih, u duhu ljudske humanosti, donesenih zakona od strane najrazlicitije mrake iz razlicitih dijelova svijeta, nece da rade, kradu, ako ne kradu, onda se ko paraziti nakace na sistem socijalne pomoci. pa nek ih vrijedni Svedjani ili Holandjani hrane, jerbo to je njihova obaveza, jer ako nece, krse elementarna ljudska prava imigranata...

Svedjani su doskora ostavljali kuce otkljucane, sada se ne usudjuju,nedavna studija je pokazala da 90% kriminala u Svedskoj generiraju stranci...

Isti slucaj sa Francuskom i Holandijom....

I sad serete o ljudskim pravima....

Ja bi volio zivjeti U Velikoj Britaniji ili holandiji, ali po kojem *ucking zakonu ja smatram da je neko

Ovde se ne radi o Romima, nego o ljudima koji su dosli negdje da bi ih neko drugi izdrzavao i hranio, a ako hoces da ih vratis nazad odakle su dosli, onda vriska i dreka....
Jimmy_The_Saint

#62 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Jimmy_The_Saint »

sa obzirom na... wrote:
Ovde se ne radi o Bošnjacima, nego o ljudima koji su dosli negdje da bi ih neko drugi izdrzavao i hranio, a ako hoces da ih vratis nazad odakle su dosli, onda vriska i dreka....
Njemačka 1992 - 1995.

Nije da volim, recimo, ovu kamaru srbijanskih Cigana koji ovuda vršljaju. Jedan mi je mater neki dan nap'o da joj otrgne lančić. Al' taj je jedan, murja ga je privela u roku od pola sata. Tako da, volio ih ne volio, kao što recimo dragi Sarajevci uglavnom ne vole ni mene ni moje, ne pada mi na pamet da ih sad protjerujem, i općenito (mal)tretiram mimo standardnih zakona koji važe za ostale.

Oni nisu deportovani zato što su na crno, nego zato što su crnoputi, i na njima se samo uvježbava idući korak, a to vam garantiram da neće biti čergari.
oldplague

#63 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by oldplague »

Vrijeme liberala u Evropi je završeno, to je izvjesno. Neće biti dobro za imigrante, nikako neće biti dobro. Hvatajte se ljudi svojih domovina, pokušajte ih učiniti boljim mjestom za sebe i za svoju djecu. U tuđoj kući možeš biti ili gost ili provalnik.
sa obzirom na...

#64 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Ovde se ne radi o Bošnjacima, nego o ljudima koji su dosli negdje da bi ih neko drugi izdrzavao i hranio, a ako hoces da ih vratis nazad odakle su dosli, onda vriska i dreka....

Njemačka 1992 - 1995.
Porediti Rome i Bosnjake je smijesno, koliko ja znam u Rumuniji nije trenutno a niti bio rat !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Truba »

oldplague wrote:Vrijeme liberala u Evropi je završeno, to je izvjesno. Neće biti dobro za imigrante, nikako neće biti dobro. Hvatajte se ljudi svojih domovina, pokušajte ih učiniti boljim mjestom za sebe i za svoju djecu. U tuđoj kući možeš biti ili gost ili provalnik.
moguće je mada će radnici uvijek biti dobrodošli pogotovo u većim sredinama
ili se varam?
sanaman

#66 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sanaman »

pod pretpostavkom da je nas zakon o strancima slican evropskim standardima...koji su razlozi da bi neko bio protjeran iz BiH? ili ako je neko vican francuskom jeziku pa nam citira zakon po kojem se ova lica deportuju?

Ja cu biti hrabar pa reci da ce vas svaka clanica protjerati ako u njoj boravite bez dozvole boravka...
patrius

#67 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by patrius »

sanaman wrote:pod pretpostavkom da je nas zakon o strancima slican evropskim standardima...koji su razlozi da bi neko bio protjeran iz BiH? ili ako je neko vican francuskom jeziku pa nam citira zakon po kojem se ova lica deportuju?

Ja cu biti hrabar pa reci da ce vas svaka clanica protjerati ako u njoj boravite bez dozvole boravka...
Jao, sto si ti neki plemeniti vitez. Kako samo ostroumno zakljucujes, to je cudo :lol: Hrabrost vrijedna divljenja.
michio

#68 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by michio »

Ljudi samo čergare i ne znam zašto to nekome smeta. Zapadnjaci npr kad im prostitucija zasmeta i ne mogu se boriti protiv nje onda je legalizuju :D Šta fali ako ljudi naprave kamp na livadi :?
sa obzirom na...

#69 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Moja avlija=Moja država

Tj. sve ono sto vazi za moju avliju da ja odlucujem ko ima pravo da mi kroci i nju, isto slijedi i za drzavu.

Kako rekoh prije, ja bih volio da zivim u Engleskoj ili Holandiji jer mi je dosta ovog naseg beznadja, nepotizma i korupcije, ali ko sam *ucking Ja da smatram da je neko duzan da me primi u svoju avliju?

Ma znas sta, ucu i nju, a ako proba da me istjera, zvacu sve *ebene organizacije za zastitu ljudskih praava jerbo mi krse moja prava :-) :-)
Been

#70 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Been »

Charles de Gualle se okreće u grobu !

Ovo me nepisivo podsjeća na one deportacije Jevreja i Roma 40-tih godina ...
sa obzirom na...

#71 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Ljudi samo čergare i ne znam zašto to nekome smeta. Zapadnjaci npr kad im prostitucija zasmeta i ne mogu se boriti protiv nje onda je legalizuju :D Šta fali ako ljudi naprave kamp na livadi :?
Ovo nije problem od juce sa imigrantima na Zapad, on traje vise decenija, i zapadnjaci su ispocetka razmisljali bas tako nevino i liberalno kako ti rece.

Jednostavno ni tamo nije vise med i mlijeko, a ovi imigranti ne samo da ne odlaze nego dovode i svoje strine, tetke, kumove...

PS: O kolicini zablude glede imigranata i njihove uloge u njihovim drustvima dovoljno je uvidom u samo jednu rijec

Gast Arbeiter (gostujuci privremeni radnik )

Na bosanski, srpski i ostale jezike- gastarbajter- radnik koji je dosao tu da ostane, zasnuje porodicu i izrodi djecu koja ce imati drzavljanstvo te zemlje.
michio

#72 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by michio »

Nije valjda neko očekivao da će ljudi nakon 20,40 godina rada otići nazad. Nikad u istoriji nije nešto tako bilo zabilježeno. Taj termin je skovan nekad pedeset i neke kad je Njemačka bila dosta drugačija zemlja.
Sve se to znalo i prije nego što su te zemlje primili u EU da će se Romi uputiti na zapad. Primili su te zemlje i ljude valjda onakvim kakvi su.
sanaman

#73 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sanaman »

patrius wrote:
sanaman wrote:pod pretpostavkom da je nas zakon o strancima slican evropskim standardima...koji su razlozi da bi neko bio protjeran iz BiH? ili ako je neko vican francuskom jeziku pa nam citira zakon po kojem se ova lica deportuju?

Jao, sto si ti neki plemeniti vitez. Kako samo ostroumno zakljucujes, to je cudo :lol: Hrabrost vrijedna divljenja.
i sta rece koji zakon to dozvoljava ilegalan boravak? hajde, volio bi ja da se malo divim
PipiDugaDevetka

#74 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Been wrote:Charles de Gualle se okreće u grobu !

Ovo me nepisivo podsjeća na one deportacije Jevreja i Roma 40-tih godina ...
Nema više istaknutih EU političara sa vizijom,...i idejama koje daju nadu za sve,...
:(
Last edited by PipiDugaDevetka on 01/09/2010 21:40, edited 1 time in total.
michio

#75 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by michio »

Nije stvar u zakonu. Ti ljudi sada slobodno putuju i danas su u Francuskoj a sutra se pojave u Njemačkoj. Komplikovano je to. Hoće li jednoj grupi ljudi uskratiti pravo na slobodno kretanje?
Post Reply