Kurab ti pea, Sarkozy!

sofist

#26 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sofist »

PipiDugaDevetka wrote:
vaca wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Sve bih francuske Rome primio u BiH!
ala bi ih usrećioo :D
šta je sa našim romima?
Mrzim države i gradove u kojima nema pasa lutalica, mačaka lutalica i Romkinja gatara!

BiH bi trebala ozbiljno da upozori Francusku, EU, Slovačku,...da spriječe rasizam i fašizam na djelu!
Mislis ona ista BiH gdje je diskiriminacija cak i Ustavom zagarantovana?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#27 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by PipiDugaDevetka »

sofist wrote: Mrzim države i gradove u kojima nema pasa lutalica, mačaka lutalica i Romkinja gatara!

BiH bi trebala ozbiljno da upozori Francusku, EU, Slovačku,...da spriječe rasizam i fašizam na djelu

Da, baš ta BiH, najbjednija evropska država koja je od srednjerazvijene evropske postala to što je postala zahvaljujući i rahmetli Mitteranu i ostalim lajčacima.
high_volume

#28 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by high_volume »

Slažem se sa razmišljanjem @PDD, svima su zagarantovana ljudska prava i slobode, pa i sloboda kretanja, pa i Romima, bez obzira odakle dolaze. Francuska, očito, krši Konvenciju koju je i sama potpisala i EU bi trebala i morala energičnije reagovati i odbraniti prava i slobode Roma, a Francusku vlast kazniti.

Ukoliko rumunski, bugarski ili drugi Romi krše zakone Francuske, možda bi u ovakvim slučajevima "fakture" i naplate "troškova" trebalo ispostaviti njihovim domicilnim državama. Pretpostavljam da bi onda te države uspostavile strožiji režim i kontrolu, ili omogućile bolje uslove svojim Romima i tako izbjegle "skupe" kazne.
sofist

#29 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sofist »

PipiDugaDevetka wrote:
sofist wrote: Mrzim države i gradove u kojima nema pasa lutalica, mačaka lutalica i Romkinja gatara!

BiH bi trebala ozbiljno da upozori Francusku, EU, Slovačku,...da spriječe rasizam i fašizam na djelu

Da, baš ta BiH, najbjednija evropska država koja je od srednjerazvijene evropske postala to što je postala zahvaljujući i rahmetli Mitteranu.
Tipicno. Uvijek je neko drugi kriv. :roll:
vaca

#30 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by vaca »

šalu na stranu Pipi, mislim da smo mi među zadnjima koji su kompetentni pridikovati o diskriminaciji. ja te pitah: šta je sa našim romima? i oni se žale na našu vlast i diskriminaciju! kakva prava imaju ti ljudi? i pored toga što su uglavnom građani BiH.....

ti bi ih stvarno doveo u BiH ili je to posljedično emocijama? šta bi im obezbjedio, kakva prava bi ti ljudi imali?

i šta te tačno boli u ovoj priči? koja prava su tim ljudim narušena? o kakvim konvencijama pričate? ovo nije prvi slučaj da zapadno evropske zemlje deportuju ljude bez državljanstva...

i nisu uvijek bili Romi....
Last edited by vaca on 31/08/2010 12:58, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

sofist wrote: Tipicno. Uvijek je neko drugi kriv. :roll:
Ratne turbulencije su došle izvan BiH i jesu krivi drugi. Otvori temu o ovim drugim. Sada su tema Romi i francusko licemjerje:
PipiDugaDevetka

#32 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

vaca wrote:šalu na stranu Pipi, mislim da smo mi među zadnjima koji su kompetentni pridikovati o diskriminaciji. ja te pitah: šta je sa našim romima? i oni se žale na našu vlast i diskriminaciju! kakva prava imaju ti ljudi? i pored toga što su uglavnom građani BiH.....

ti bi ih stvarno doveo u BiH ili je to posljedično emocijama? šta bi im obezbjedio, kakva prava bi ti ljudi imali?

i šta te tačno boli u ovoj priči? koja prava su tim ljudim narušena? o kakvim konvencijama pričate? ovo nije prvi slučaj da zapadno evropske zemlje deportuju ljude bez državljanstva...

Ne znam rješenje ali znam ko zna, pa ću im dati svoj glas na izborima.
potpuni stranac

#33 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by potpuni stranac »

PipiDugaDevetka wrote:
vaca wrote:šalu na stranu Pipi, mislim da smo mi među zadnjima koji su kompetentni pridikovati o diskriminaciji. ja te pitah: šta je sa našim romima? i oni se žale na našu vlast i diskriminaciju! kakva prava imaju ti ljudi? i pored toga što su uglavnom građani BiH.....

Ne znam rješenje ali znam ko zna, pa ću im dati svoj glas na izborima.
ti i tvoj sdp :-) :-) :-) :-)
sofist

#34 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by sofist »

PipiDugaDevetka wrote:
Ratne turbulencije su došle izvan BiH i jesu krivi drugi. Otvori temu o ovim drugim. Sada su tema Romi i francusko licemjerje:
Da nije u BiH bilo plodno tle nikad ne bi neki drugi mogli izazvati turbulencije. Toliko o tome.

Sto se tice Roma, upoznao sam ih u zivotu i vise nego dovoljno. Čak sam nekad i radio za jednog. :-) :roll: Mogu samo da kazem, daleko im lijepa kuca.

Francuska kao drzava ima pravo da ljude koji nelegalno borave tu, deportuje u zemlje iz kojih su dosli.
PipiDugaDevetka

#35 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

sofist wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Da nije u BiH bilo plodno tle nikad ne bi neki drugi mogli izazvati turbulencije. Toliko o tome.

Sto se tice Roma, upoznao sam ih u zivotu i vise nego dovoljno. Čak sam nekad i radio za jednog. :-) :roll: Mogu samo da kazem, daleko im lijepa kuca.

Francuska kao drzava ima pravo da ljude koji nelegalno borave tu, deportuje u zemlje iz kojih su dosli.
Image

@high_volume je odgovorio umjesto mene ujedno pogledaj gornju sliku na koji način ih deportuju:
high_volume wrote:Slažem se sa razmišljanjem @PDD, svima su zagarantovana ljudska prava i slobode, pa i sloboda kretanja, pa i Romima, bez obzira odakle dolaze. Francuska, očito, krši Konvenciju koju je i sama potpisala i EU bi trebala i morala energičnije reagovati i odbraniti prava i slobode Roma, a Francusku vlast kazniti.

Ukoliko rumunski, bugarski ili drugi Romi krše zakone Francuske, možda bi u ovakvim slučajevima "fakture" i naplate "troškova" trebalo ispostaviti njihovim domicilnim državama. Pretpostavljam da bi onda te države uspostavile strožiji režim i kontrolu, ili omogućile bolje uslove svojim Romima i tako izbjegle "skupe" kazne.
Mrs.Zurbrigen

#36 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

odakle su romi bili? iz rumunjske? za njih jos ne vrijedi sengen, tako da mislim, da nakon 90 dana boravka moras imati neki legalni status ili postajes potencijalni deportee. kvazi ilegalac.

da li se to bas moralo rijesiti na ovakav nacin je druga prica. ali ako su u francuskoj boravili ilegalno, onda je deportacija u svakom slucaju mogucnost sankcije... (svaka zemlja deportuje. samo se to normalno ne radi sa velikim grupama, tako da drustvo ne obraca paznju. i u puno slucaja deportirani jednostavno spakuju stvari, odu, katkad se vrate, katkad ne... everyday business.)
PipiDugaDevetka

#37 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

potpuni stranac wrote: ...ti i tvoj sdp :-) :-) :-) :-)
Željku Komšića za ceribašu 4 ever!
:D
Karabaja

#38 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Karabaja »

Familija Sarkozy je inače romskog porijekla iz Mađarske. Da je prije na snazi bilo ovo što Sarkozy provodi u Francuskoj, on nikad ne bi mogao ući u tu državu.
kole101

#39 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by kole101 »

Nesto mi govori, da ce toga na Zapadu biti sve vise...Ovo sa Romima je vjezbanje i trening.
(stari su to''maheri'')
amrica

#40 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by amrica »

Mrs.Zurbrigen wrote:odakle su romi bili? iz rumunjske? za njih jos ne vrijedi sengen, tako da mislim, da nakon 90 dana boravka moras imati neki legalni status ili postajes potencijalni deportee. kvazi ilegalac.

da li se to bas moralo rijesiti na ovakav nacin je druga prica. ali ako su u francuskoj boravili ilegalno, onda je deportacija u svakom slucaju mogucnost sankcije... (svaka zemlja deportuje. samo se to normalno ne radi sa velikim grupama, tako da drustvo ne obraca paznju. i u puno slucaja deportirani jednostavno spakuju stvari, odu, katkad se vrate, katkad ne... everyday business.)
Imaju pravo putovanja, ali ne i ostanka ako ne nadju posao ili srede zivot na drugi nacin.

Druga je prica sto su to Romi.
Romi, kao najugrozenija skupina u Europi... Nedavno mi je bio u ruci jedan papir, pismo, koje je uputila neka francuska organizacija nasoj vladi kako se treba ponasati prema Romima, ono, kao malo vode na dlanu ih drzati... :roll:

I treca prica sto su Romi.
Kaze policija, ne samo sto su ilegalno boravili, nego su i krali, prosili, pravili probleme itd... Poznata prica.

I jos... Romi su uvijek spremni na galamu i frku, ne kaze se dzaba ciganska posla. Da je deportirano toliko "obicnih" Bugara ili Rumuna, ih, nikom nista, ne bi bilo ni na jednom medijskom servisu.

I pitanje: gdje je uslikana ova slika gdje policija hvata onu zenu? Koliko se sjecam, francuski zandari imaju sasvim drugacije uniforme i kape.
Last edited by amrica on 31/08/2010 13:41, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#41 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

kole101 wrote:Nesto mi govori, da ce toga na Zapadu biti sve vise...Ovo sa Romima je vjezbanje i trening.
Zbog toga ja predlažem hitno reagovanje demaršom države BiH Francuskoj, EU komisiji, Slovačkoj,...Sljedeći francuski deporterci su naši neRomi, naročito pokrivene žene,...
kole101

#42 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by kole101 »

PipiDugaDevetka wrote:
kole101 wrote:Nesto mi govori, da ce toga na Zapadu biti sve vise...Ovo sa Romima je vjezbanje i trening.
Zbog toga ja predlažem hitno reagovanje demaršom države BiH Francuskoj, EU komisiji, Slovačkoj,...Sljedeći francuski deporterci su naši neRomi, naročito pokrivene žene,...
He, ako nist' drugo, bar bi bila fora... :)
Ali sva tri clana Predsjednistva... :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka

#43 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

amrica wrote: I pitanje: gdje je uslikana ova slika gdje policija hvata onu zenu? Koliko se sjecam, francuski zandari imaju sasvim drugacije uniforme i kape.
Možda su uslikani neki granični, imigracijski žandari, a ne obični što se mogu vidjeti svakodneno na ulici.
Mrs.Zurbrigen

#44 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

PipiDugaDevetka wrote:
ja mislim da vecina "pokrivenih zena" u francuskoj ima francusko drzavljanstvo. a u drugim evropskim zemljama imaju ili drzavljanstvo, ili dozvolu (privremenog ili stalnog) boravka. s obzirom na to ih se bas i ne moze tako lako deportirati kao nekoga, ko ilegalno boravi u zemlji... O_o
amrica

#45 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by amrica »

PipiDugaDevetka wrote:
amrica wrote: I pitanje: gdje je uslikana ova slika gdje policija hvata onu zenu? Koliko se sjecam, francuski zandari imaju sasvim drugacije uniforme i kape.
Možda su uslikani neki granični, imigracijski žandari, a ne obični što se mogu vidjeti svakodneno na ulici.
NeJma ovakvih, pipilice dragi. To je netko podvalio, da jos vise zakuha.

http://www.defense.gouv.fr/gendarmerie
Mrs.Zurbrigen

#46 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

Image

ovo su razlicite varijante uniformi francuskih zandara... hmmm...
spreca

#47 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by spreca »

Na slici gdje hvataju onu curicu ako se ne vram je slovenska policija i slika je iz slovenije
Mrs.Zurbrigen

#48 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Post by Mrs.Zurbrigen »

http://www.uniforminsignia.net/?option= ... esult=2486

ovo na tvojoj slici lici mi na bugare...
PipiDugaDevetka

#49 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

Image
Mene ovo podsjeća na BiH '92 i Srebrenicu '95.
PipiDugaDevetka

#50 Re: Kurab ti pea, Sarkozy!

amrica wrote: Nedavno mi je bio u ruci jedan papir, pismo, koje je uputila neka francuska organizacija nasoj vladi kako se treba ponasati prema Romima, ono, kao malo vode na dlanu ih drzati... :roll:
Dvoličnost, licemjerje, hipokrizija,...Pa to ti je!

Egalite, Fraternite, Liberte,...Malo morgen!
Post Reply